Ofir Lavi פורסם נובמבר 29, 2020 דיווח Share פורסם נובמבר 29, 2020 כן בריחה, ממש בריחה והימלטות מאוסטרליה חזרה הביתה. חלק ראשון מתוך שני חלקים, כחלק מסדרת שחזור "הטיול הגדול" שאני מפרסם פה בחודשים האחרונים קצת רקע: טרום הטיול התכנית המקורית הייתה לצאת לטייל, לחזור לארץ לעבוד מעט ולחסוך ואז להתחיל להתמיין לאקדמיה לטייס באירופה ולהגשים את החלום של להפוך לטייס מסחרי. לאחר הגעה לאוסטרליה בתחילת נובמבר 2019, אני כבר עם חוזה סגור לשנה קדימה לדירה טובה במיקום מרכזי, עובד מסודר במשרה מלאה כמאבטח בקהילה היהודית במלבורן ומנהל שגרה תקינה ודיי עשירה של עבוד, חדר כושר, חברים וכו בערך באותה תקופה אל על מכריזה על מספר טיסות בכורה שהם ישיקו במהלך שנת 2020 כמו טוקיו ושיגקו וגם טיסה ישירה למלבורן העיר בה אני חיי ההורים והאחים קפצו על המציאה והחליטו להזמין כרטיסים ולהגיע אליי לחודש לטייל בחוף המזרחי של אוסטרליה מלפני חג פסח ועד כשבועיים אחריו. אי לכך ובהתאם לזאת, החלטתי שלא לבזבז זמן וכסף בכלל על לטייל אלא להשקיע את כל זמני בעבודה עד שהמשפחה תגיע בנוסף, התחלתי נורא להתאהב במקום, באנשים, בסגנון החיים ואופי החיים באוסטרליה בכלל ובמלבורן בפרט והתחלתי לברר על ללמוד עד לרישיון מסחרי שם ולקבל תושבות קבע ובעצם להעתיק את חיי לשם. איפהשהו בסוף ינואר שמועות על נגיף חדש שמקורו בסין. לא מרגש במיוחד אמצע פברואר הוא מגיע לישראל. לא מרגש במיוחד מקרים ראשונים ביבשת אוסטרליה, מספרים נמוכים מאוד ולא מרגשים בכלל תחילת מרץ המצב מתחיל להחמיר. מתחיל להלחיץ טיפה ישראל נכנסת לסגר, טיסת הבכורה של אל על מתבטלת טיסות חילוץ של אל על כבר יצאו מספר פעמים לפועל להביא מטיילים מדרום אמריקה, אירופה, ארצות הברית והודו באוסטרליה וניו זילנד מתחילים להתארגן כ-700 ישראלים בחתימות על מסמך באינטרנט המצהיר על כוונתם לחזור לארץ במידה ותישלח טיסת חילוץ בסביבות ה20 במרץ אוסטרליה במצב מצוין מבחינת מספר נדבקים אך בפאניקה מוחלטת מצד האזרחים והממשל - סופרים מתרוקנים כל יום עד השעה 9 בבוקר, גבולות מתחילים להיסגר בין מדינות בתוך אוסטרליה, טיסות חוץ מתחילות להתבטל, קריאה לכל מי שלא אזרח שיועיל בטובו לעזוב, מקומות עבודה מתחילים להיסגר, טיסות פנים מתחילות להתבטל, חוות חקלאיות - מקום המילוט לכל מי שרוצה עבודה בטוחה מחוץ לעיר וגם תוך כדי התקופות הכי קשות והיו גם תכנית הגיבוי שלי - מודיעות שמעטה ואילך יקבלו אך ורק אזרחים אוסטרלים לעבודה ב21.3 אל על מודיעה שיישלח מטוס דרימליינר בעוד כיומיים בתאריך ה 24.3 בטיסה ישירה לפרת' וייקח עמו כ300 מטיילים מתוך כ700 שהצהירות שבכוונתם לחזור וכך, ביום ראשון בהיר אחד, 22.3 ממצב רביצה מול הסוני ו-"אין מצב שאני חזור אין לי מה לעשות בארץ טוב לי פה ויש לי תכנית גיבוי" אני מתחיל לחפש טיסות מנסה לקנות כרטיס לטיסת החילוץ - הכל כבר מלא, נרשם לרשימת ההמתנה מתפלל שמישהו יבטל מנסה להזמין דרך הונג קונג עם אלעל - מתבטלת לפני שאני משלם מנסה להזמין דרך סינגפור - מתבטלות לי שתי טיסות לבסוף מצליח לשלם על טיסה לפוקט משם למסקווה ומשם לתל אביב יום לאחר מכן 23.3, ממשלת תאילנד יוצאת בהצהרה שכל מי שמבקש להגיע לתאילנד בין אם לשהות במדינה או לעשות קונקשן חייב להציג בצ'ק אין לטיסה תוצאות שליליות לבדיקת קורונה שלוקחות 3 ימים להגיע הטיסה שלי - מחר בצהריים מודיע על התפטרות ועוזב מהר את העבודה ומתחיל לתקתק את הכל ממצב של שהייה מלאה וחיים נוחים נכנס למצב הפיכת קערה כמו שאומרים בצבא, מאפס למאה אחוז, מצליח להשיג אישור מאולתר מרופא יהודי שאיני בעל תסמינים של קורונה ומקווה להסתדר עם זה מתחיל לארוז את כל החפצים, מתקתק מכונות כביסה, מוסר כמויות של אוכל שהיו אמורות לשמש אותי בroad trip של כשבועיים עד שאמצע חווה חקלאית לעבוד בה, מוסר את הרכב לחבר ומעביר לו ריהוט שהיה לי מסיים את כל האירגונים בערך ב22:00 , ארוחת ערב אחרונה עם אותו חבר שעזר לי נורא ופתאום אני מקבל שיחת טלפון ממספר ישראלי נציגה: "שלום אופיר?" אני: "כן ?" נציגה: "מדברים מאל על ראינו שאתה ברשימת ההמתנה לטיסת החילוץ מפרת' לתל אביב, בדיוק התפנה מקום, אתה מעוניין?" אני: "כן ! אתם מצילים אותי !" נציגה: " מעולה, תשלום התקבל, הטיסה יוצאת מחר בשעה 20:30 שעון מערב אוסטרליה, מפרת' לתל אביב, להגיע מספיק זמן מראש יהיה תהליך בידוק ארוך" אני: "מעולה ! " - " אה רגע דבר אחרון, אני יכול לצבור על זה נקודות של הנוסע המתמיד?" נציגה: "בוודאי, זה יוצא XXX נקודות " אני: " מעולה, תרשמי מספר מועדון בבקשה " 😎 אמצע הלילה, יוצא לשדה התעופה של מלבורן לנסות להצליח לעלות על טיסה כלשהי לפרת' שנמצאת 4 וחצי שעות טיסה ממלבורן על מנת שאוכל ללכת על בטוח ולא על הספק עם הבדיקת קורונה המאולתרת שעשיתי ולהסתמך על הטיסה לתאילנד אז.... במציאות: מגיע לשדה התעופה של מלבורן, הכל דומם. בטרמינל 3 ששייך לחברות TigarAir ו Virgin הכל סגור נעול - כל הפעילות שלהן הושהתה. בטרמינל 2, הבינלאומי, חצי מהטיסות שעוזבות את אוסטרליה בוטלו גם כן בטרמינל 1, השייך לQANTAS לוח הטיסות דיי מלא ומבטיח מצליח להשיג טיסת צהריים לפרת'. בבוקר מנסה לעלות לטיסה המקורית שהזמנתי לפוקט ומקבל סירוב בגלל שאין ברשותי את הבדיקה המתאימה - מזל שסגרתי עם אל על ! 1300 ממריא עם QANTAS על A330-300 מגייט B21 לפרת' המראה ממסלול 16 חברה מדהימה, שירות מדהים, אוכל מעולה, שדרגו אותי לכיסא על דלת יציאה גדולה כך שהיה לי המון מקום לרגליים וחלון (שלא היה לי בהמראה) אחרי 4 שעות טיסה, 3 ארוחות ( לא הפסקתי לבקש כי היו עודפים ) 3 כוסות יין אדום ושני חטיפי באונטי יותר מידיי, נוחתים בפרת' על מסלול 06 הקצר מאוד, בלימה עוצמתית ופינוי בסוף. הסעה לגייט 12 בטרמינל 4 ששייך לטיסות פנים של QANTAS בהמשך לוקח את המזוודות ויוצא בשאטל לטרמינל הבינלאומי בשביל לעלות על טיסת החילוץ של אל על באותו הערב, יהיה בפוסט נפרד. בסימולאטור: מי שזוכר מהשחזורים הקודמים ( העזיבה מיפן להודו ) אין לי ברשותי מודל A330 ולא היה בכוונתי לרכוש אותו בשביל לשחזר את הטיסה ההיא ואת זו שבין מלבורן לפרת' כי חוץ משתי אלה אני לא מתכוון להטיס אותו אז הטיסה בוצעה עם Dreamliner 787-9 של QANTAS יציאה בזמנים תואמים למציאות בסימולאטור מגייט B21. המראה ממסלול 16 בפרת' נחיתה על מסלול 06 והסעה לגייט12 שחזור טיסת החילוץ עצמה בוצעה כמה ימים לאחר מכן ויפורסם בנפרד מלבורן - פרת', YMML - YPPH: אמצע הלילה, מגיע לשדה אחרי כל הסאגה של לפנות בוקר ובוקר, מגיעה לגייט B21 לטיסה שלי לפרת' מוכנים לצאת לדרך דוחפים ל"T" TAXIWAY, זנב מערבה איפה שהEMIRATES A380 הזה חונה זו החנייה אליה הגענו ופרקנו מהדרימליינר של JETSTAR כשהגענו לראשונה לאוסטרליה מתחילים הסעה שקטה למסלול, אווירה קצת מבוהלת במטוס בגלל כל המצב RUNWAY 16 פונים מערבה ומשאירים את מלבורן מאחורינו תרתי משמע בטיפוס ` פשוט חתיך אני מצטער חישובים לנחיתה, שימו לב למרחקי הבלימה מנמיכים מעל ערבות אוסטרליה החוף של פרת' באופק גישה ל06 מעל העיר עומדים לנשק, תראו בסרטון ! סה"כ, נמצא בעיצומם של ימים לא קלים בכלל, חלום שהולך ומתפוגג בין הידיים, ממש בריחה ממקום שהיה לי לבית חם ובו הרגשתי מאוד שייך גם מצד האוסטרלים וגם מצד היהודים / ישראלים שחיים שם והכרתי / עבדתי איתם ממצב נוחות מוחלטת לקום ולעזוב כל מה שהכרת והתרגלת אליו בחצי שנה האחרונה לעבור למצב של אפידמיה עולמית זה לא משהו פשוט בכלל. אנשים בוכים בשדה תעופה, טיסות שמתבטלות ומדינות שסוגרות את שעריהן זה משהו שמעולם לא חשבתי שאתקל בו, לא הייתי בשוק, סך הכל אני חושב שפעלתי נכון וטוב אך בהחלט בסערת רגשות מקווה התמונות והסירטונים עזרו קצת להבין ולהעביר מה הלך שם, תשאלו שאלות חופשי! בחלק הבא - גאווה לאומית ואחווה שאין עוד כדוגמתה בשום מקום בעולם ! Yoav Hahamo, Yarin Halali, Yotam Webman וגם 1 אחר הגיבו לזה 4 קישור לתוכן Share on other sites More sharing options...
Yarin Halali פורסם נובמבר 29, 2020 דיווח Share פורסם נובמבר 29, 2020 מדהים אחי ! איך הצלחת ביום אחד להגיע למצב שאתה עוזב הכל ויוצא מהבית ? איך מארגנים דבר כזה , איך מוסרים את הדברים ? מה עושים עם כל מה שנשאר שמה ואיך זה עובד ? חשבונות עבודה אנשים רכוש ... הזוי לגמרי , אף אחד לא חשב שמצב כזה יגיע ביום מן הימים. מרתק לגמרי קישור לתוכן Share on other sites More sharing options...
shachaf yasurr פורסם נובמבר 30, 2020 דיווח Share פורסם נובמבר 30, 2020 מדהים כרגיל ! קישור לתוכן Share on other sites More sharing options...
Ofir Lavi פורסם דצמבר 3, 2020 מחבר דיווח Share פורסם דצמבר 3, 2020 לפני ב-29.11.2020 בתוך 22:58 Yarin Halali כתב: מדהים אחי ! איך הצלחת ביום אחד להגיע למצב שאתה עוזב הכל ויוצא מהבית ? איך מארגנים דבר כזה , איך מוסרים את הדברים ? מה עושים עם כל מה שנשאר שמה ואיך זה עובד ? חשבונות עבודה אנשים רכוש ... הזוי לגמרי , אף אחד לא חשב שמצב כזה יגיע ביום מן הימים. מרתק לגמרי לפני ב-30.11.2020 בתוך 21:44 shachaf yasurr כתב: מדהים כרגיל ! תודה רבה לשניכם ! ירין, שאלות מדויקות כל מה ששאלת אלו שאלות שעזרו לי להחליט שאני מעדיף להישאר ביבשת אוסטרליה ולהתמודד עם המצב שם כי מה אני אמכור הכל עכשיו? כבר התכוננתי לסגר, יש לי רכב "לברוח" ולצאת אל חווה חקלאית לעבוד בה במשך ההסגר, מה אעשה עם החשבון בנק, פנסיה, עסק פרטי שהקמתי, עם הרכב עם הריהוט, שכר דירה, חשבונות ???? אמרתי לעצמי יש לי כאן חיים מסודרים, אני רואה כאן עתיד ויש לי תכנית גיבוי שהכנתי לכשיחמיר המצב במלבורן ובמקרה של אירוע רפואי יש לי ביטוח רפואי מאוד מאוד מקיף - מגיע לי הטיפול הכי הכי שיש בבית חולים הכי הכי שיש, רק להגיש קבלות ומנגד אם אגיע לארץ זה לחזור לא למשבצת "1" אלא למשבצת " מינוס 10" ! הרי יש סגר מתקדם בארץ, דווח כבר על מאות אלפי מובטלים או כאלה שבחל"ת, אני אגיע לארץ אני בתחתית שרשרת המזון בשוק העבודה. השנה באוסטרליה זו שנה שבראש ובראשונה ייעדתי ללחסוך כסף ובניתי בראש ובראשונה על מקום העבודה שלי שבין היתר איבטח בית ספר וגן ילדים שהם חלק ממערכת החינוך וראש ממשלת אוסטרליה דאג כמה וכמה פעמים להדגיש שהדבר האחרון שיעשה הוא לסגור את מערכת החינוך. ובמצב שזה יקרה יש לי את תכנית הגיבוי שלי שהיא יציאה לחוות חקלאיות שתמיד יעבדו לא משנה מה שים לב שציינתי בהתחלה שכל זה עזר לי להחליט להישאר ביבשת אז מה קרה בעצם שעזבתי פתאום? כמו שכתבתי בתוך הפוסט, היה יום ראשון בהיר אחד, יום ראשון באוסטרליה ( כמו רוב העולם, שהוא נוצרי) הוא יום חופש ואני אחרי כבר מספר ימים שמהשפחה מנסה ללחוץ עליי לחזור ושכנעתי אותם שיותר נכון יהיה בשבילי שאשאר. בגלל כל הסיבוב שלמעלה השתלשלות האירועים וההתדרדרות שלהם באותו יום היו יוצאי דופן ברמה מאוד מאוד מאודדדד קיצונית לצורך ההבנה בשעה 15:00 הייתי אחרי ארוחת צהריים בסתלבט מתקדם מול הנטפליקס בטוח שזהו קיבלתי החלטה והמשפחה הסכימה וחושבת שהיא נכונה, זהו אני נשאר, מצב שאננות: 10 מ10. בשעה 20:00 התחלתי לחפש כרטיסי טיסה זה התחיל בקריאות שמדינה אחת סוגרת את הגבולות שלה בתוך אוסטרליה ואז עוד מדינה ועוד מדינה ועוד מדינה נגמרו המעברים - אני תקוע במדינת ויקטוריה מתחיל דיבור על סגר על הערים הגדולות (מלבורן כלולה בהן) - אני הולך להיות תקוע מתחיל דיבור על לסגור את מערכת החינוך - מתחיל לחשוב על להפעיל את תכנית הגיבוי ולהתחיל לסוע למצוא חווה שמועות על אי קבלה לעבודה בחווה מי שאינו אוסטרלי מגיעות מהר ומאומתות עוד יותר מהר על ידי ישראלים רבים שנמצאים כרגע בחוות שונות בכלל מדינות אוסטרליה - There goas to trash plan B להישאר לשלם את כל החשבונות והמחייה באמצע מלבורן בלי עבודה זה לא משהו שהוא חכם לעשות, בטח לא כשהמטרה העיקרית בשהייה שם היא לחסוך חחח פרט משמעותי שהשמטתי הוא שנגלה לי שחזר הסרטן למישהו שמאוד קרוב אליי וזה באמת היה הקש ששבר את גב הגמל. קודם כל מזמין כרטיס טיסה ( לא היה כזה פשוט כמו שכבר כתבתי ) ומקבל תאריך עזיבה לאחר מכן נכנס רגע ל"זון" עם עצמי ומתחיל לחשב שלב אחרי שלב איך אני הולך לעזוב כאן את הכל עד כאן "איך הגעתי למצב שביום אחד אני עוזב הכל ויוצא מהבית" עכשיו הפרקטיות - איך באמת עזבתי בפועל אז ככה: 1. ראשון בלילה הייתי עם כרטיס טיסה לפוקט מוסקווה תל אביב וברשימת המתנה לטיסת החילוץ 2. שני על הבוקר נוסע לעבודה מחזיר את הג'יפ איתו תכננתי לטייל למישהו מקהילה היהודית שפשוט הלווה לי אותו למסע לחיפוש חווה שתיכננתי 3. מייד לאחר מכן מגיע לעבודה ומודיע ל"מעסיק" שלי (שבמקרה שלי אישית הוא היה רב הקהילה שסיפקתי לו שירותי אבטחה בתור עצמאי) שאני נורא מצטער אבל אני עוזב את המדינה וכמובן את העבודה. הוא הבין מייד למרות שהיה לנו מעין חוזה והכל אבל, אתה יודע, נגיף עולמי וזה * ממשלת תאילנד מודיעה שצריך אישור שליליות לקורונה על מנת לעלות לטיסה אליה 4. דוך לבית החולים לנסות להשיג בדיקת קורונה מזורזת, זה לא בדיוק הולך אני מתגלגל בין קופות חולים לבסוף משיג את אותה "הצהרת בריאות" מאותו ד"ר יהודי 5. בדרך הבייתה עובר בסניף של חברת הסלולר מבקש לסיים את המנוי, מהיום הראשון שלי באוסטרליה סגרתי את החבילת גלישה שהייתה לי ובחוזה יכלתי לעזוב מתי שרק רציתי ובסף החודש אשלם את ההפרש מסכום החיוב החודשי שהיה אמור להיות הם באו נורא לקראתי בגלל המצב וקודם כל אמרו לי תמשיך כרגיל עד שתדע סופית מתי אתה עוזב שלא יקרה מצב שמתבטלת לך טיסה תישאר באוסטרליה בסוף ובוטל הסימ' ונתנו לי שני דברים דיי קריטיים: א. אוכל להמשיך להשתמש בסימ' כשאגיע לישראל בעלות יומית של משהו כמו 5 דולר, יהיה לי שימוש חופשי בנתונים ושיחות בתוך ישראל עד שאתאפס על מה קורה שם, אסגור חבילה חדשה בספק ישראלי וכו' ב. מספר לחייג אליו מכל מקום בעולם על מנת להפעיל תהליך ביטול של המנוי האוסטרלי שיתחיל רק 24 שעות לאחר השיחה 6. קניית מסיכות וכפפות לטיסות 7. עובר בחדר כושר לבטל את המנוי 8. הגעה הבייתה והפעלת מכונת כביסה נגלה ראשונה 9. תוך כדי המכונה שלוקחת כשעה - ממיין ריהוט וכלי מטבח שהיו לי ושם בחדר, מיון של האוכל - מה אני משאיר לשותפים שלי, מה אני מעביר לחבר של 10. נגלה שנייה של כביסה ותוך כדי מתחיל לארוז מה שאפשר כבר ולא שייך לכביסה או שלא היה צריך כביסה, מקפל את הסוני פלייסטיישן ואורז 11. 19:00 בערך חבר טוב שלי שגר במלבורן כמה שנים וגם הביא לי רכב פרייבט למהלך השהייה שלי שם מגיע אליי, עוזר בייבוש הבגדים, עושה נגלה ראשונה אליו הביתה של כלי מטבח שהיו לי ונתתי לו, מגבות, סדינים, כריות, כלי מקלחת כמו סבוניות מראה פחים וכו', רמקולים, מדפים, כלי איחסון, אופניים ועוד. 12. נגלה אחרונה של כביסה וייבוש, אורז הכל מוציא החוצה מנקה את החדר 13. 21:00 בערך מגיעים שני השותפים שלי הבייתה ונתקלים בכל ההלם הזה, מעדכן אותם זריז בכל מה שקורה, אני מחליט להשאיר את חשבון האוסטרלי שלי פתוח בלי קשר כי ישם סכום יפה של דולר אוסטרלי שנמצא בו וצריך להעבירו עם הזמן לשקלים, צריך בעוד שבוע לשלם דרכו חשבונות, צריך לשלם בו דוחות חנייה, את חשבון הסלולר ולקבל אליו תשלומים על העבודה ופיקדון מהדירה שאני עעוזב כשייגמר החוזה דבר שמאוד רלוונטי אליהם שכן דרך האשראי האוסטרלי עוד מעט אצטרך לשלם להעביר להם כסף שהם ישלמו חשבונות ושכ"ד עוד אנחנו מסכמים שאת המפתח שלי לדירה יקבל אותו חבר טוב שלי שעוזר לי, הוא יבוא מידיי פעם לבדוק שלא נעשה נזק לחדר שעזבתי בין היתר, לבדוק לי דואר וגם לפרק עוד ציוד שלי בשביל למכור אותו או להשתמש בו כמו המיטה שלי למשל. 14. יוצא לאותו חבר בשביל ארוחת ערב אחרונה ולהחזיר לו את הרכב. ואני בידיעה שמחר בבוקר אקח מונית ממנו לשדה תעופה לנסות לעלות על הטיסה לפוקט 15. שני בלילה באוסטרליה, שני בבוקר בישראל, מתקשרים אלי מאל על ואני מקבל כרטיס טיסה. מתקשר לארץ לסוכן הביטוח לגבי ביטול חוזה ואנחנו סוגרים את התהליך בינינו מכאן השתלשלות האירועים היא ידועה, היא דיי עיקר הפוסט עם התמונות הקצוות הפתוחים שנשארו: חשבון בנק - משאיר פתוח מהסיבות שרשמתי למעלה חשבון פנסיה - משאיר פתוח, יש בו כמה מאות דולרים בודדים, אמשוך את הכסף רק כאשהיה מחוץ לאוסטרליה, זה הנוהל דוחות מהירות - היו על שמי כי הרכב נתפס במצלמת מהירות אבל בוצעו על ידי מישהו אחר שנהג ברכב, לא קריטי כרגע, הוא יודע, הוא ישלם, נתעסק בזה כשאגיע לארץ חשבונות - סגרתי עם השותפים, אגיע לארץ ואשלם דרך להם דרך האינטרנט מי מחליף אותי בדירה??? - אף אחד, למזלי זה היה החודש האחרון בחוזה גם ככה אז.. הלך לפח, אני אשלם עליו מה חייבים לי? א. משכורת ב. פיקדון על הדירה שהפקדתי כשחתמתי על החוזה וישתחרר רק כאשר נציג מחברת הנכסים יבדוק שהדירה נקייה מנזקים לאחר שייגמר החוזה ( עד היום לא חזר אליי.. ומדובר בסכום לא קטן, אני עדיין בתהליכים של לדרוש אותו) ג. כסף על ביטול כרטיסים להופעה שרכשתי כהפתעה להורים שלי כשהיינו אמורים להיות בטיול בסידני (גם כן סכום לא מבוטל - הוחזר לבסוף) ד. השלמות למשכורת כי היו פערים בתשלומים ה. לאחר שלא הייתי זכאי לעלות לטיסה לפוקט אני צריך לקבל עוד כמה אלפי דולרים על הטיסה הזו שעד היום לא קיבלתי בקיצור היה יום של טירוף, של פול גז, של הירתמות של חבר אדיר ואינסטינקט הישרדותי שפשוט נכנס לפעולה כי הוא מבין שאין ברירה חשוב לי לציין שיש אנשים שהיה להם הרבהההההה פחות מזל ממני, לדוגמא: - משפחה ישראלית שתיכננה שנה שלמה טיול בעולם, מכרה את הכל בישראל ( רכב, בית עזבו עבודות, הכל) קטעו את הטיול שלהם אחרי חודשיים בערך והשאירו באוסטרליה בית על גלגלים ששימש אותם למהלך התקופה ובו המון ריהוט ואוכל שהערך של כל הדבר הזה פשוט התרסק בכמה ימים והם פשוט נטשו אותו באיזה פארק קרוואנים וחזרו בערך לכלום בארץ... - מטיילים שעזבו בלי המזוודות שלהם ועד היום אני רואה בקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שהם מנסים למצוא מי יחזיר להן אותן או ישלח להם אותן - מטיילים שהיו להם רכבים על שמם ( בניגוד אליי ) שחלקם השאירו את הרכב אצל חברים יהודים / ישראלים / אוסטרלים או משפחות יהודיות / ישראליות / אוסטרליות וביקשו שינסו למכור להם ויעבירו להם כסף אחרי זה - מטיילים עם חוזה לדירה ארוך יותר ממה שלי היה ולא נגמר במקרה חודש אחרי אלה יותר - אנשים שלא הצליחו לעלות בכלל על אחת משתי טיסות החילוץ כי לא היה מקום ולא היו מספיק אנשים שכמותם הצדיקה שאל על תשלח מטוס נוסף - מטיילים שלא היה להם חבר שהוא תושב קבע אוסטרלי עם רכב צמוד שעזר להם להעביר את הכל אליו, עזר להם למסור לבעלים את הדירה שעזבו, למכור להם ציוד שהשאירו מאחור ועוד ועוד ועוד... קישור לתוכן Share on other sites More sharing options...
shachaf yasurr פורסם דצמבר 4, 2020 דיווח Share פורסם דצמבר 4, 2020 לפני 18 שעות Ofir Lavi כתב: תודה רבה לשניכם ! ירין, שאלות מדויקות כל מה ששאלת אלו שאלות שעזרו לי להחליט שאני מעדיף להישאר ביבשת אוסטרליה ולהתמודד עם המצב שם כי מה אני אמכור הכל עכשיו? כבר התכוננתי לסגר, יש לי רכב "לברוח" ולצאת אל חווה חקלאית לעבוד בה במשך ההסגר, מה אעשה עם החשבון בנק, פנסיה, עסק פרטי שהקמתי, עם הרכב עם הריהוט, שכר דירה, חשבונות ???? אמרתי לעצמי יש לי כאן חיים מסודרים, אני רואה כאן עתיד ויש לי תכנית גיבוי שהכנתי לכשיחמיר המצב במלבורן ובמקרה של אירוע רפואי יש לי ביטוח רפואי מאוד מאוד מקיף - מגיע לי הטיפול הכי הכי שיש בבית חולים הכי הכי שיש, רק להגיש קבלות ומנגד אם אגיע לארץ זה לחזור לא למשבצת "1" אלא למשבצת " מינוס 10" ! הרי יש סגר מתקדם בארץ, דווח כבר על מאות אלפי מובטלים או כאלה שבחל"ת, אני אגיע לארץ אני בתחתית שרשרת המזון בשוק העבודה. השנה באוסטרליה זו שנה שבראש ובראשונה ייעדתי ללחסוך כסף ובניתי בראש ובראשונה על מקום העבודה שלי שבין היתר איבטח בית ספר וגן ילדים שהם חלק ממערכת החינוך וראש ממשלת אוסטרליה דאג כמה וכמה פעמים להדגיש שהדבר האחרון שיעשה הוא לסגור את מערכת החינוך. ובמצב שזה יקרה יש לי את תכנית הגיבוי שלי שהיא יציאה לחוות חקלאיות שתמיד יעבדו לא משנה מה שים לב שציינתי בהתחלה שכל זה עזר לי להחליט להישאר ביבשת אז מה קרה בעצם שעזבתי פתאום? כמו שכתבתי בתוך הפוסט, היה יום ראשון בהיר אחד, יום ראשון באוסטרליה ( כמו רוב העולם, שהוא נוצרי) הוא יום חופש ואני אחרי כבר מספר ימים שמהשפחה מנסה ללחוץ עליי לחזור ושכנעתי אותם שיותר נכון יהיה בשבילי שאשאר. בגלל כל הסיבוב שלמעלה השתלשלות האירועים וההתדרדרות שלהם באותו יום היו יוצאי דופן ברמה מאוד מאוד מאודדדד קיצונית לצורך ההבנה בשעה 15:00 הייתי אחרי ארוחת צהריים בסתלבט מתקדם מול הנטפליקס בטוח שזהו קיבלתי החלטה והמשפחה הסכימה וחושבת שהיא נכונה, זהו אני נשאר, מצב שאננות: 10 מ10. בשעה 20:00 התחלתי לחפש כרטיסי טיסה זה התחיל בקריאות שמדינה אחת סוגרת את הגבולות שלה בתוך אוסטרליה ואז עוד מדינה ועוד מדינה ועוד מדינה נגמרו המעברים - אני תקוע במדינת ויקטוריה מתחיל דיבור על סגר על הערים הגדולות (מלבורן כלולה בהן) - אני הולך להיות תקוע מתחיל דיבור על לסגור את מערכת החינוך - מתחיל לחשוב על להפעיל את תכנית הגיבוי ולהתחיל לסוע למצוא חווה שמועות על אי קבלה לעבודה בחווה מי שאינו אוסטרלי מגיעות מהר ומאומתות עוד יותר מהר על ידי ישראלים רבים שנמצאים כרגע בחוות שונות בכלל מדינות אוסטרליה - There goas to trash plan B להישאר לשלם את כל החשבונות והמחייה באמצע מלבורן בלי עבודה זה לא משהו שהוא חכם לעשות, בטח לא כשהמטרה העיקרית בשהייה שם היא לחסוך חחח פרט משמעותי שהשמטתי הוא שנגלה לי שחזר הסרטן למישהו שמאוד קרוב אליי וזה באמת היה הקש ששבר את גב הגמל. קודם כל מזמין כרטיס טיסה ( לא היה כזה פשוט כמו שכבר כתבתי ) ומקבל תאריך עזיבה לאחר מכן נכנס רגע ל"זון" עם עצמי ומתחיל לחשב שלב אחרי שלב איך אני הולך לעזוב כאן את הכל עד כאן "איך הגעתי למצב שביום אחד אני עוזב הכל ויוצא מהבית" עכשיו הפרקטיות - איך באמת עזבתי בפועל אז ככה: 1. ראשון בלילה הייתי עם כרטיס טיסה לפוקט מוסקווה תל אביב וברשימת המתנה לטיסת החילוץ 2. שני על הבוקר נוסע לעבודה מחזיר את הג'יפ איתו תכננתי לטייל למישהו מקהילה היהודית שפשוט הלווה לי אותו למסע לחיפוש חווה שתיכננתי 3. מייד לאחר מכן מגיע לעבודה ומודיע ל"מעסיק" שלי (שבמקרה שלי אישית הוא היה רב הקהילה שסיפקתי לו שירותי אבטחה בתור עצמאי) שאני נורא מצטער אבל אני עוזב את המדינה וכמובן את העבודה. הוא הבין מייד למרות שהיה לנו מעין חוזה והכל אבל, אתה יודע, נגיף עולמי וזה * ממשלת תאילנד מודיעה שצריך אישור שליליות לקורונה על מנת לעלות לטיסה אליה 4. דוך לבית החולים לנסות להשיג בדיקת קורונה מזורזת, זה לא בדיוק הולך אני מתגלגל בין קופות חולים לבסוף משיג את אותה "הצהרת בריאות" מאותו ד"ר יהודי 5. בדרך הבייתה עובר בסניף של חברת הסלולר מבקש לסיים את המנוי, מהיום הראשון שלי באוסטרליה סגרתי את החבילת גלישה שהייתה לי ובחוזה יכלתי לעזוב מתי שרק רציתי ובסף החודש אשלם את ההפרש מסכום החיוב החודשי שהיה אמור להיות הם באו נורא לקראתי בגלל המצב וקודם כל אמרו לי תמשיך כרגיל עד שתדע סופית מתי אתה עוזב שלא יקרה מצב שמתבטלת לך טיסה תישאר באוסטרליה בסוף ובוטל הסימ' ונתנו לי שני דברים דיי קריטיים: א. אוכל להמשיך להשתמש בסימ' כשאגיע לישראל בעלות יומית של משהו כמו 5 דולר, יהיה לי שימוש חופשי בנתונים ושיחות בתוך ישראל עד שאתאפס על מה קורה שם, אסגור חבילה חדשה בספק ישראלי וכו' ב. מספר לחייג אליו מכל מקום בעולם על מנת להפעיל תהליך ביטול של המנוי האוסטרלי שיתחיל רק 24 שעות לאחר השיחה 6. קניית מסיכות וכפפות לטיסות 7. עובר בחדר כושר לבטל את המנוי 8. הגעה הבייתה והפעלת מכונת כביסה נגלה ראשונה 9. תוך כדי המכונה שלוקחת כשעה - ממיין ריהוט וכלי מטבח שהיו לי ושם בחדר, מיון של האוכל - מה אני משאיר לשותפים שלי, מה אני מעביר לחבר של 10. נגלה שנייה של כביסה ותוך כדי מתחיל לארוז מה שאפשר כבר ולא שייך לכביסה או שלא היה צריך כביסה, מקפל את הסוני פלייסטיישן ואורז 11. 19:00 בערך חבר טוב שלי שגר במלבורן כמה שנים וגם הביא לי רכב פרייבט למהלך השהייה שלי שם מגיע אליי, עוזר בייבוש הבגדים, עושה נגלה ראשונה אליו הביתה של כלי מטבח שהיו לי ונתתי לו, מגבות, סדינים, כריות, כלי מקלחת כמו סבוניות מראה פחים וכו', רמקולים, מדפים, כלי איחסון, אופניים ועוד. 12. נגלה אחרונה של כביסה וייבוש, אורז הכל מוציא החוצה מנקה את החדר 13. 21:00 בערך מגיעים שני השותפים שלי הבייתה ונתקלים בכל ההלם הזה, מעדכן אותם זריז בכל מה שקורה, אני מחליט להשאיר את חשבון האוסטרלי שלי פתוח בלי קשר כי ישם סכום יפה של דולר אוסטרלי שנמצא בו וצריך להעבירו עם הזמן לשקלים, צריך בעוד שבוע לשלם דרכו חשבונות, צריך לשלם בו דוחות חנייה, את חשבון הסלולר ולקבל אליו תשלומים על העבודה ופיקדון מהדירה שאני עעוזב כשייגמר החוזה דבר שמאוד רלוונטי אליהם שכן דרך האשראי האוסטרלי עוד מעט אצטרך לשלם להעביר להם כסף שהם ישלמו חשבונות ושכ"ד עוד אנחנו מסכמים שאת המפתח שלי לדירה יקבל אותו חבר טוב שלי שעוזר לי, הוא יבוא מידיי פעם לבדוק שלא נעשה נזק לחדר שעזבתי בין היתר, לבדוק לי דואר וגם לפרק עוד ציוד שלי בשביל למכור אותו או להשתמש בו כמו המיטה שלי למשל. 14. יוצא לאותו חבר בשביל ארוחת ערב אחרונה ולהחזיר לו את הרכב. ואני בידיעה שמחר בבוקר אקח מונית ממנו לשדה תעופה לנסות לעלות על הטיסה לפוקט 15. שני בלילה באוסטרליה, שני בבוקר בישראל, מתקשרים אלי מאל על ואני מקבל כרטיס טיסה. מתקשר לארץ לסוכן הביטוח לגבי ביטול חוזה ואנחנו סוגרים את התהליך בינינו מכאן השתלשלות האירועים היא ידועה, היא דיי עיקר הפוסט עם התמונות הקצוות הפתוחים שנשארו: חשבון בנק - משאיר פתוח מהסיבות שרשמתי למעלה חשבון פנסיה - משאיר פתוח, יש בו כמה מאות דולרים בודדים, אמשוך את הכסף רק כאשהיה מחוץ לאוסטרליה, זה הנוהל דוחות מהירות - היו על שמי כי הרכב נתפס במצלמת מהירות אבל בוצעו על ידי מישהו אחר שנהג ברכב, לא קריטי כרגע, הוא יודע, הוא ישלם, נתעסק בזה כשאגיע לארץ חשבונות - סגרתי עם השותפים, אגיע לארץ ואשלם דרך להם דרך האינטרנט מי מחליף אותי בדירה??? - אף אחד, למזלי זה היה החודש האחרון בחוזה גם ככה אז.. הלך לפח, אני אשלם עליו מה חייבים לי? א. משכורת ב. פיקדון על הדירה שהפקדתי כשחתמתי על החוזה וישתחרר רק כאשר נציג מחברת הנכסים יבדוק שהדירה נקייה מנזקים לאחר שייגמר החוזה ( עד היום לא חזר אליי.. ומדובר בסכום לא קטן, אני עדיין בתהליכים של לדרוש אותו) ג. כסף על ביטול כרטיסים להופעה שרכשתי כהפתעה להורים שלי כשהיינו אמורים להיות בטיול בסידני (גם כן סכום לא מבוטל - הוחזר לבסוף) ד. השלמות למשכורת כי היו פערים בתשלומים ה. לאחר שלא הייתי זכאי לעלות לטיסה לפוקט אני צריך לקבל עוד כמה אלפי דולרים על הטיסה הזו שעד היום לא קיבלתי בקיצור היה יום של טירוף, של פול גז, של הירתמות של חבר אדיר ואינסטינקט הישרדותי שפשוט נכנס לפעולה כי הוא מבין שאין ברירה חשוב לי לציין שיש אנשים שהיה להם הרבהההההה פחות מזל ממני, לדוגמא: - משפחה ישראלית שתיכננה שנה שלמה טיול בעולם, מכרה את הכל בישראל ( רכב, בית עזבו עבודות, הכל) קטעו את הטיול שלהם אחרי חודשיים בערך והשאירו באוסטרליה בית על גלגלים ששימש אותם למהלך התקופה ובו המון ריהוט ואוכל שהערך של כל הדבר הזה פשוט התרסק בכמה ימים והם פשוט נטשו אותו באיזה פארק קרוואנים וחזרו בערך לכלום בארץ... - מטיילים שעזבו בלי המזוודות שלהם ועד היום אני רואה בקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שהם מנסים למצוא מי יחזיר להן אותן או ישלח להם אותן - מטיילים שהיו להם רכבים על שמם ( בניגוד אליי ) שחלקם השאירו את הרכב אצל חברים יהודים / ישראלים / אוסטרלים או משפחות יהודיות / ישראליות / אוסטרליות וביקשו שינסו למכור להם ויעבירו להם כסף אחרי זה - מטיילים עם חוזה לדירה ארוך יותר ממה שלי היה ולא נגמר במקרה חודש אחרי אלה יותר - אנשים שלא הצליחו לעלות בכלל על אחת משתי טיסות החילוץ כי לא היה מקום ולא היו מספיק אנשים שכמותם הצדיקה שאל על תשלח מטוס נוסף - מטיילים שלא היה להם חבר שהוא תושב קבע אוסטרלי עם רכב צמוד שעזר להם להעביר את הכל אליו, עזר להם למסור לבעלים את הדירה שעזבו, למכור להם ציוד שהשאירו מאחור ועוד ועוד ועוד... פשוט מטורף ! קישור לתוכן Share on other sites More sharing options...