Shlomlux2 פורסם יולי 28, 2013 דיווח פורסם יולי 28, 2013 אהלן, לאור כמה התפתחויות לא נעימות בנושאי משמעת וכן כמה שאלות שהופנו אלי לגבי מהי עבירת משמעת ומהי "עבירת אי-ידיעת הנוהל". ועד שאתפנה מהבחינות לכתיבת תיק יסוד לתפקיד, להלן כמה נקודות (בזמן טיסה/פיקוח ברשת בלבד!): עבירת משמעת (דיבור לא הולם): כגון קללות, שימוש בשפה גסה, חוסר נימוס (התפרצות חוזרת ונשנית לקשר על אף בקשה להמתין בסבלנות). התנהלות שלא עפ"י נוהל כשיש פיקוח פעיל: אם טייס לא מתנהל כשורה תחת איזור מפוקח, על אף בקשות והערות חוזרות ונשנות של הפקח, תוך סיכון מטוסים אחרים ויצירת אי-סדר. התנהלות פקח שלא עפ"י הנוהל [נושא מעט רגיש ומורכב, אך אנסה לקבץ כמה נקודות חריגות]:לפקח מוסמך יש את הזכות לקבל החלטות מעבר לנוהל וזאת לצורכי בטיחות וכן ייעול התעבורה, ועל הטייס לקבל את הוראותיו בראש ובראשונה (ורק לאחר ביצוע ההוראה, ולאחר שיקול דעת, ניתן לשאול ולהתייעץ לסיבת ההוראה).אך מצב שבו פקח מונע/אוסר בקשת טייס/נחיתה/המראה בגלל סכסוך אישי/נקמה וכל תחלואה חברתית אחרת, אינו מקובל וחמור שבעתיים. אלו נקודות על קצה הלשון, ומאד כלליות, אך זה לבינתיים. מעבר לכך, אירועי משמעת שאינם בתחום טיסת הרשת (כמו טימספיק) אינם מוגדרים "תחום השיפוט של הDCRM" רשמית. ובכל זאת, למרות שבינתיים לא אוכל לטפל בהם, אבקש לעדכן אותי בכל בעיית משמעת הקשורה לחטיבה ושאינה בתחום הטיסה ברשת. איך לדווח על אירוע משמעת? רישום תאריך ושעה מדוייקים תיאור קצרצר של האירוע (לא יותר מ-5 משפטים) על מה הוביל לכך, מה הייתה התגובה וכל מידע רלוונטי אחר. מיקום שם ומספר וואטסים של המתלונן שם/א"ק/מספר ואטסים של "פורע החוק" שם/א"ק/מפר ואטסים של עדים (לאחר אישורים) תמונה/ות ו/או סרטון מסך. לשלוח לאימייל: DCRM@vatil.org.ilלדוגמא: תאריך 6.6.2013, שעה 17:00 מתלונן: מויש'ה אופניק, 123456 נגד: קיפי בן קיפוד (4X-KIP) בהתקרבי לנחיתה בנתב"ג, על מסלול 26, ביקשתי ממטוס שהשתהה על המסלול מספר דקות, ולא נענה להודעותי, לפנות את המסלול לנחיתה. וכתגובה לבקשתי התקבלו תגובות בגנותי וכן קללות. באירוע נכחו: בץ הצב 4X-BAZ, מרקו פולו 4X-MAR מצ"ב תצלום מסך של הודעות הצ'ט עם הקללות ואיך אני מטפל באירוע שכזה? ובכן, אני עדיין לומד את רזי התפקיד, סמכויותי ודרכי התנהלות [יעד- סוף אוגוסט] ועד אז, אנסה לקטלג תלונות לפי סוג ולטפל בחמורות שבהן. את שאר התלונות אדחה או אצור מהן סיכומי תחקור שאפרסם. כמו כן, כנראה ואעזר בכמה חברי צוות במקרים הקשים אשר יתפקדו כמעין חבר מושבעים. שימו לב! בעיות אי-ידיעת הנוהל, חוסר מקצועיות וכל בעיה מקצועית אחרת אינה תחת אחריותי, אלא תחת אחריות הדרכה ו/או מבצעים. כמו כן, כאשר אקבל תלונה ו/או אטפל בבעיית משמעת, אעשה זאת בצורה המקצועית ביותר תוך "התעלמות חברתית" וזאת בכדי להיות מקצועי כמה שיותר, ועל כן, בבקשה מכם אל תעמידו אותי במצב לא נעים ("נו, תהיה חבר ותסלח לי"). על כל שאלה, הערה, הארה וכו', אל תהססו לשלוח הודעה פרטית ו/או מייל (DCRM@vatil.org.il) מקווה מאד להיות מובטל ולטפל רק בעדכון נהלים והסברה Asaf Katz, elai bachar, Tal Peleg וגם 2 אחרים הגיבו לזה 5