תודה רבה, עזרת לי המון.
בנוגע לשאלה 3. נניח שאני רוצה להגיע מירושלים להרצליה. לאחר שאני עובר את חורון,סירא ואז איילון - יש צורך לעבור מעל נתב"ג בדרך אל סגולה. נתב"ג הוא אזור גדול למדיי, האם הכוונה היא לעבור מעט מזרחית לשדה ? ראיתי שקיימים מס' גבהים למעבר זה על פי המפה (1500,2500, 3000), האם אלה גבהים שהמגדל מחליט על פי מצב התעבורה בשדה על מנת לצמצם קונפליקטים ?
או שבכלל אני טועה ולא משתמשים בנתיב הזה אלא ממשיכים מאיילון לבית חנן/תל יונה/שדה דוב/קאנטרי/ירקונה ולבסוף הרצליה.
שאלה נוספת שצצה לי מהסתכלות במפה - הקו המקווקו (הירוק) או הכחול של חיל האוויר. אני מבין שבמציאות זהו נתיב שנתון לשיקולו של הבקר בזמן אמת. האם כאשר לא מחובר פקח לרשת וכאשר אני רואה שאין קונפליקטים עם תנועה באזור, אני רשאי להשתמש במסלול זו גם על דעת עצמי (במסגרת תוכנית הטיסה כמובן) ? לדוגמא קו תל יונה-אשדוד או הקו שדרומית למכתש רמון.
שוב, המון תודה!
עריכה - קראתי בפמ"ת את הפרק המסביר את המעבר מהנתיבים הגבוהים לנמוכים, אכן הכל ברור. רק שאלה זריזה, כיצד מייצגים את מעבר זה בתוכנית הטיסה ? לדוגמא, בפמ"ת כתוב שניתן לבצע את המעבר רק אם הנתיבים חופפים או קרובים אנכית. לכן, אני מתאר לעצמי שניתן לעבור מ VOR באר שבע אל נקודת CVFR אשל הנשיא או תימן. כיצד כותבים זאת בתוכנית הטיסה ? LOT J10 SUKOT J12 BSA ESHEL-HANASIE או שיש צורך לרשום את המעבר בין הנתיבים בצורה כלשהי ?
מצטער על השאלות הפעורות שלי