HZyoni פורסם דצמבר 3, 2005 דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 שלום לכולם ושבת שלום אייך שאתם אולי מכירים אותי אני טייס חדש חדש ועדיין לומד תעופה בסימולאטור הגעתי לשלב הנחיתה . ורציתי לדעת עם אני נוחת נכון או לא ,בבקשה יתיעצות שמגיע ל ILS כ 25 מייל מ שדה התעופה אני מדליק את הטייס האוטומטי מדליק APP לישר את המטוס עם ה מסלול SPEED דלוק ו ALLT דלוק עם מהירות הנמכה (feet / min) ב 20 מייל מכבה את ה SPEED ו מתחיל להוריד מדפים לאט לאט (עד שמגיעים למדפים מלא ב 6מייל משדה התעופה ו למהירות ה רצויה) בנתיים אני מדויק עם ה LOC ו ה GS ממשיכים להנמיך עד ש הטייס קורה 100- פה אני מכוון מהר את מהירות גובה ההנמכה הרצויה לנגיעה וממשיך 50 -, 40-, 30-,20-,10-, ב 20- מנוע idel ונגיעה שימו לב !!!!! :flasingsmile: כל הנחיתה הייתה עם טייס אוטומטי דלוק !!! A/P עד לנגיעה האם זה נכון לעשות כך ??? שמעתי ישנם ש מכבים את הטייס האוטומטי ב -500 רגל ניסיתי את זה אבל זה הרס לי הכל מה אתם חשובים על הנחיתה שלי ??? מה יש לשפר ?? האם משהו לא מין הרגיל ?? אייך אתם נוחתים ??? מבקש שיתוף..... ועזרה.... מחכה לתגובות תודה יוני
yoni revivo פורסם דצמבר 3, 2005 דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 אני ממליץ לך להעזר ראשית בחומר הבסיסי המצוי בסימ' עצמו. לאחר מכן תתקדם לחומרים יותר מורכבים. שאלה כמו "אייך אתם נוחתים ???" היא שאלה לא ממש מדויקת.. מן הסתם נחיתה ב-152 היא לא כמו נחיתה עם 744. למקרה שלא ידעת: הכל כתוב, לא צריך להמציא כלום.
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 3, 2005 דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 בכללי עשית כמעט את כל ההכנות להנכונות לנחיתה, אך לא לפי הנהלים. הסבר של נחיתת ILS כולל הורדת מדפים נחיתה ו-GEAR זה ממש ממש ארוך, כל דבר תלוי בשני. הזכרת שהינך טייס חדש, הטיפ היחיד שאוכל לתת לך הוא לאו דווקא להתחיל עם נחיתות ILS, ועוד במתכונת שאתה עושה. נכון שבעולם האמיתי בדר"כ אם יש ILS במסלול הפעיל מטוסי הנוסעים הגדולים נוחתים בעזרתו נחיתה שבדר"כ מכשירית לגמרי, אך כטייס חדש בסימולטור, הייתי ממליץ לך קודם כל לתרגל נחיתות ראיה. תתרגל עוד ועוד נחיתות ידניות לגמרי, שהשליטה במטוס היא שלך בלבד!, תכיר את המטוס תדע להרגישו, כך תדע יותר טוב איך הוא מתנהג ובאילו מצבים. בהתחלה זה אולי יהיה קצת מייאש, כאשר הנחיתות שלך לא יהיו תמיד באמצע או לא יהיו בשליש המסלול, אך ככל שתתרגל יותר נחיתות ידניות כך הניסיון שלך על המטוס יהיה יותר טוב, וזה משפיע על כל המובנים. לאחר שתתרגל כראוי נחיתות ראיה, תוכל לגשת לנחיתות ILS, אך שוב! לא במתכונת שאתה מבצע. כוון תדר ILS ונסה להיתייצב על ה-GS וה-LOC לבד ידנית, פשוט תן למחט להוביל אותך למסלול. נכון שנחיתות ILS כמו שאתה מבצע הן הכי שכיחות בעולם האמיתי במטוסים מסחרים, אך כדי לרכוש מיומנות על המטוס, אני מציע לך להתחיל מנחיתות ידניות לחלוטין ולעלות לאט לאט לנחיתות אוטומטיות כאשר אתה כבר תדע לתפעל את המטוס במקרה שאין לך אפשרות לנחיתות אוטומטיות בשדה הרצוי... נחיתות בטוחות שבוע טוב...
Nahi פורסם דצמבר 3, 2005 דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 או קיי... אז בין מטוס למטוס זה משתנה. אז ככה: ב738 אתה מדליק את הLOC בערך כבר כשאתה מול תל-אביב, אבל עדיין בים במרחק מה מהיבשה. אתה מנמיך לגובה 2500 בכדי להיות בגובה הכניסה, ובמהירות הנחיתה שלך(משתנה ממטוס למטוס). מדפים עפ"י הגדרתך וההתקדמות שלך. כשבמד האופק הסימון LOC(נמצא מעל מד האופק המלאכותי) משתנה לצבע ירוק והפונט שלו גדל(הוא היה קודם בצבע לבן איך שהדלקת אותו) אתה יכול כבר ללחוץ על כפתור הAPP(אלא אם כן אתה מבצע נחיתה ידנית..), ולהדליק את כל הטייסים האוטומטיים שנמצאים אצלך(אני לא מדבר על הCWS). במידה וכפתור APP נכבה, לא נורא, תדאג שכל הטייסים האוטומטיים דלוקים. כעת כל מה שנשאר לך לעשות זה לשבת ולהאט למהירות הסעה כשהמטוס נחת(אלא אם כן הוא עושה לך גם את זה). זה כעיקרון הכל, עוד פעם, זה משתנה ממטוס למטוס. וזה גם תלוי אם אתה רוצה נחיתה ידנית. זה ממש על קצה הלשון. אני ממליץ לך לחפש טוטריאלים עפ"י המטוס שלך, שם ייכתבו הכל על הנחיתה ותהיה לך גם טיסה אמיתית ומוחשית. בהצלחה ומקווה לראותך בוואטסים :wink:
HZyoni פורסם דצמבר 3, 2005 מחבר דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 אני ממליץ לך להעזר ראשית בחומר הבסיסי המצוי בסימ' עצמו. לאחר מכן תתקדם לחומרים יותר מורכבים.שאלה כמו "אייך אתם נוחתים ???" היא שאלה לא ממש מדויקת.. מן הסתם נחיתה ב-152 היא לא כמו נחיתה עם 744. למקרה שלא ידעת: הכל כתוב, לא צריך להמציא כלום. כן אבל אני היתכוונתי ל טייס האוטומטי... לינחות זה לא בעייה אני כבר מבין וכל מה שכתוב בלימוד הנחתה ב סימולאטור זה רק LOC , GS, ומהירות אין שום דבר עם A/P טייס אוטומטי בנחיתה "אייך אתה נוחת???" לא יתככוונתי אייך עושים את זה את זה אני יודע טוב מאוד אני מיתכוון ל טייס האטוטומטי מתיי לכבות אותו או להשאיר אותו דלוק עד הנגיעה כמו שאני עושה ... מה אתה עושה ? האם אתה נוחת ידני ?? חצי דרך אוטומטי ואז ידני ?? תודה על התגובה ושיתוף העזרה יוני
HZyoni פורסם דצמבר 3, 2005 מחבר דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 בכללי עשית כמעט את כל ההכנות להנכונות לנחיתה, אך לא לפי הנהלים. הסבר של נחיתת ILS כולל הורדת מדפים נחיתה ו-GEAR זה ממש ממש ארוך, כל דבר תלוי בשני.הזכרת שהינך טייס חדש, הטיפ היחיד שאוכל לתת לך הוא לאו דווקא להתחיל עם נחיתות ILS, ועוד במתכונת שאתה עושה. נכון שבעולם האמיתי בדר"כ אם יש ILS במסלול הפעיל מטוסי הנוסעים הגדולים נוחתים בעזרתו נחיתה שבדר"כ מכשירית לגמרי, אך כטייס חדש בסימולטור, הייתי ממליץ לך קודם כל לתרגל נחיתות ראיה. תתרגל עוד ועוד נחיתות ידניות לגמרי, שהשליטה במטוס היא שלך בלבד!, תכיר את המטוס תדע להרגישו, כך תדע יותר טוב איך הוא מתנהג ובאילו מצבים. בהתחלה זה אולי יהיה קצת מייאש, כאשר הנחיתות שלך לא יהיו תמיד באמצע או לא יהיו בשליש המסלול, אך ככל שתתרגל יותר נחיתות ידניות כך הניסיון שלך על המטוס יהיה יותר טוב, וזה משפיע על כל המובנים. לאחר שתתרגל כראוי נחיתות ראיה, תוכל לגשת לנחיתות ILS, אך שוב! לא במתכונת שאתה מבצע. כוון תדר ILS ונסה להיתייצב על ה-GS וה-LOC לבד ידנית, פשוט תן למחט להוביל אותך למסלול. נכון שנחיתות ILS כמו שאתה מבצע הן הכי שכיחות בעולם האמיתי במטוסים מסחרים, אך כדי לרכוש מיומנות על המטוס, אני מציע לך להתחיל מנחיתות ידניות לחלוטין ולעלות לאט לאט לנחיתות אוטומטיות כאשר אתה כבר תדע לתפעל את המטוס במקרה שאין לך אפשרות לנחיתות אוטומטיות בשדה הרצוי... נחיתות בטוחות שבוע טוב... שבוע טוב גם לך ושבת שלום תודה על התגובה הכל עבר עשיתי את הנחית הידנייות ואני ממש טוב בזה אבל שאני מגיע ל ILS אני מישתמש ב אוטומטי אז .. בשאלה אחת בעולם האמיתי ה אם המטוסים נוחתים עם טייס אוטומטי דלוק עד הנגיעה ? או ש ב שלב מסוים מכבים את הטייס האוטומטי ? תתקן אותי אם אני טועה תודה יוני
BlackRaven פורסם דצמבר 3, 2005 דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 אני ממליץ לך להעזר ראשית בחומר הבסיסי המצוי בסימ' עצמו. לאחר מכן תתקדם לחומרים יותר מורכבים.שאלה כמו "אייך אתם נוחתים ???" היא שאלה לא ממש מדויקת.. מן הסתם נחיתה ב-152 היא לא כמו נחיתה עם 744. למקרה שלא ידעת: הכל כתוב, לא צריך להמציא כלום. "אייך אתה נוחת???" לא יתככוונתי אייך עושים את זה את זה אני יודע טוב מאוד אני מיתכוון ל טייס האטוטומטי מתיי לכבות אותו או להשאיר אותו דלוק עד הנגיעה כמו שאני עושה ... מה אתה עושה ? האם אתה נוחת ידני ?? חצי דרך אוטומטי ואז ידני ?? תודה על התגובה ושיתוף העזרה יוני שלום, נחיתה אוטומטית או לא, אתה צריך לשבת ולקרוא. אני מציע לך לשבת מול מדריכים של תוספים מתקדמים וספרות מקצועית אחרת בשביל להבין מה צריך לעשות מתי ואיפה, וכמו שנאמר - הכל כתוב, כל מה שצריך זה לקרוא, ולא חסר. נחי, מה שהצגת פה שגוי ולא מדוייק. להלן מס' דוגמאות: "אתה מדליק את הLOC בערך כבר כשאתה מול תל-אביב, אבל עדיין בים" - ומה תעשה כשתרצה לנחות לא בתל אביב מכיוון מערב? "ובמהירות הנחיתה שלך(משתנה ממטוס למטוס)." - מהירות תלויה בהרבה יותר דברים מסוג המטוס והיא אינה קבוע גם אם מדובר באותו מטוס. "מדפים עפ"י הגדרתך וההתקדמות שלך" - זווית מדפים זהו לא דבר שרירותי, גם פה יש מס' גורמים שצריך להתחשב בהם ולא "הגדרתך". וכן הלאה. לסיכום, אני ממליץ לשניכם לעיין בספרות המקצועית ולהבין את פשר הדברים מאשר לפתח סדר פעולות שגוי ולפול לפיו כרובוט. בהצלחה.
BlackRaven פורסם דצמבר 3, 2005 דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 אז .. בשאלה אחת בעולם האמיתי ה אם המטוסים נוחתים עם טייס אוטומטי דלוק עד הנגיעה ? או ש ב שלב מסוים מכבים את הטייס האוטומטי ? תתקן אותי אם אני טועה תודה יוני נחיתת ILS לא בהכרח קשורה לטייס האוטומתי. אם מדובר ב-CATIII, אז אפשרי טכנית לבצע נחיתה אוטומטית מלאה, אבל בכל מקרה, אפשר לבצע נחיתת ILS מבלי להפעיל את הט"א בכלל.
HZyoni פורסם דצמבר 3, 2005 מחבר דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 או קיי...במידה וכפתור APP נכבה, לא נורא, תדאג שכל הטייסים האוטומטיים דלוקים. :wink: צודה על התגובה ...בוא אני יגיד לך מה מעצבן ! ב ILS פיתאום באמצע הנמכה ל מסלול כפתור ה ALLT ה אוטומטי ניכבה לי ככה סתם . ואני לא מרגיש בזה עד שאני רואה שהמטוס פיתאום מתחיל לרדת כמו טיל למטה במהירות גדולה עד שאני מסדר את זה הכל הלך !!! חחחחח אני מנסה כמה שיותר לינחות עם ILS מאשר ידני למרות שאני גם טוב עם ידני
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 3, 2005 דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 בכללי עשית כמעט את כל ההכנות להנכונות לנחיתה, אך לא לפי הנהלים. הסבר של נחיתת ILS כולל הורדת מדפים נחיתה ו-GEAR זה ממש ממש ארוך, כל דבר תלוי בשני.הזכרת שהינך טייס חדש, הטיפ היחיד שאוכל לתת לך הוא לאו דווקא להתחיל עם נחיתות ILS, ועוד במתכונת שאתה עושה. נכון שבעולם האמיתי בדר"כ אם יש ILS במסלול הפעיל מטוסי הנוסעים הגדולים נוחתים בעזרתו נחיתה שבדר"כ מכשירית לגמרי, אך כטייס חדש בסימולטור, הייתי ממליץ לך קודם כל לתרגל נחיתות ראיה. תתרגל עוד ועוד נחיתות ידניות לגמרי, שהשליטה במטוס היא שלך בלבד!, תכיר את המטוס תדע להרגישו, כך תדע יותר טוב איך הוא מתנהג ובאילו מצבים. בהתחלה זה אולי יהיה קצת מייאש, כאשר הנחיתות שלך לא יהיו תמיד באמצע או לא יהיו בשליש המסלול, אך ככל שתתרגל יותר נחיתות ידניות כך הניסיון שלך על המטוס יהיה יותר טוב, וזה משפיע על כל המובנים. לאחר שתתרגל כראוי נחיתות ראיה, תוכל לגשת לנחיתות ILS, אך שוב! לא במתכונת שאתה מבצע. כוון תדר ILS ונסה להיתייצב על ה-GS וה-LOC לבד ידנית, פשוט תן למחט להוביל אותך למסלול. נכון שנחיתות ILS כמו שאתה מבצע הן הכי שכיחות בעולם האמיתי במטוסים מסחרים, אך כדי לרכוש מיומנות על המטוס, אני מציע לך להתחיל מנחיתות ידניות לחלוטין ולעלות לאט לאט לנחיתות אוטומטיות כאשר אתה כבר תדע לתפעל את המטוס במקרה שאין לך אפשרות לנחיתות אוטומטיות בשדה הרצוי... נחיתות בטוחות שבוע טוב... שבוע טוב גם לך ושבת שלום תודה על התגובה הכל עבר עשיתי את הנחית הידנייות ואני ממש טוב בזה אבל שאני מגיע ל ILS אני מישתמש ב אוטומטי אז .. בשאלה אחת בעולם האמיתי ה אם המטוסים נוחתים עם טייס אוטומטי דלוק עד הנגיעה ? או ש ב שלב מסוים מכבים את הטייס האוטומטי ? תתקן אותי אם אני טועה תודה יוני יוני אתה צריך להבין משהו... הנחיתות לא נעשות בצורה מדויקת אותו הדבר בדיוק בכל המקרים. זה דבר שתלוי בתנאים בשדה, במז"א אוויר, באורך המסלול, במכשור במסלול. פשוט אין תשובה חד משמעית לשאלתך...
HZyoni פורסם דצמבר 3, 2005 מחבר דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 אני ממליץ לך להעזר ראשית בחומר הבסיסי המצוי בסימ' עצמו. לאחר מכן תתקדם לחומרים יותר מורכבים.שאלה כמו "אייך אתם נוחתים ???" היא שאלה לא ממש מדויקת.. מן הסתם נחיתה ב-152 היא לא כמו נחיתה עם 744. למקרה שלא ידעת: הכל כתוב, לא צריך להמציא כלום. "אייך אתה נוחת???" לא יתככוונתי אייך עושים את זה את זה אני יודע טוב מאוד אני מיתכוון ל טייס האטוטומטי מתיי לכבות אותו או להשאיר אותו דלוק עד הנגיעה כמו שאני עושה ... מה אתה עושה ? האם אתה נוחת ידני ?? חצי דרך אוטומטי ואז ידני ?? תודה על התגובה ושיתוף העזרה יוני שלום, נחיתה אוטומטית או לא, אתה צריך לשבת ולקרוא. אני מציע לך לשבת מול מדריכים של תוספים מתקדמים וספרות מקצועית אחרת בשביל להבין מה צריך לעשות מתי ואיפה, וכמו שנאמר - הכל כתוב, כל מה שצריך זה לקרוא, ולא חסר. נחי, מה שהצגת פה שגוי ולא מדוייק. להלן מס' דוגמאות: "אתה מדליק את הLOC בערך כבר כשאתה מול תל-אביב, אבל עדיין בים" - ומה תעשה כשתרצה לנחות לא בתל אביב מכיוון מערב? "ובמהירות הנחיתה שלך(משתנה ממטוס למטוס)." - מהירות תלויה בהרבה יותר דברים מסוג המטוס והיא אינה קבוע גם אם מדובר באותו מטוס. "מדפים עפ"י הגדרתך וההתקדמות שלך" - זווית מדפים זהו לא דבר שרירותי, גם פה יש מס' גורמים שצריך להתחשב בהם ולא "הגדרתך". וכן הלאה. לסיכום, אני ממליץ לשניכם לעיין בספרות המקצועית ולהבין את פשר הדברים מאשר לפתח סדר פעולות שגוי ולפול לפיו כרובוט. בהצלחה. תודה תודה לך על האכפתייות אתה אולי מכיר ליניקים של מדריכים כאלה חוץ מ VATIL ?? תודה ושבת שלום יוני
BlackRaven פורסם דצמבר 3, 2005 דיווח פורסם דצמבר 3, 2005 תודה תודה לך על האכפתייותאתה אולי מכיר ליניקים של מדריכים כאלה חוץ מ VATIL ?? תודה ושבת שלום יוני יש מס' מדריכים מעניינים באתר של תומר חיים: tomer.isra-sim.com אני מאמין שגם בחוברות ההדרכה של תוספים מקצועיים(PMDG, LDS) תוכל למצוא מידע לגבי הנושא. כמו כן גם האתר smartcockpit.com עמוס בספרות מעניינת. בהצלחה.