Ilan Jonas פורסם ינואר 22, 2006 דיווח פורסם ינואר 22, 2006 חידת FMC. ההשתתפות פתוחה לכולם הנה תהליך עזיבה אחרי תקלת מנוע בלאס וגאס (לא בטוח שזה עדיין תקף): 1. climb rwy heading to the LAS 3 DME 2. Then turn right using 15 degrees bank to hdng 020 3. maintain 020 until crossing BLD R-290, then turn right and intercept BLD R-290 4. Climb on BLD R-290 to BLD כיצד והאם תתכנתו את הFMC לבצע את התהליך? איך תשתמשו בAFDS?
אורח פורסם ינואר 22, 2006 דיווח פורסם ינואר 22, 2006 האם זו שאלה בפיזיקה ? מתי יראו דם ? איזה סללום לחזור לנחיתה על מנוע אחד :shock: בעצם מה שאלון הראה על ציריך ניראה יותר מזעזע ... יותר מאוחר תשובה.
E.Z פורסם ינואר 22, 2006 דיווח פורסם ינואר 22, 2006 בגדול - אני יודע שאת הליכי הכשל מנוע מכניסים - בעמודת FIX בעזרת ייחוס רדיאלים\ כיוון מרחק- אם אבל כדי ללתכנן את ההליך עצמו משתמשים בנקודות מותנות בגדול לא יירדתי לעומק אני בעבודה: אם המראנו מ 25 בלאס ווגאס- סעיף 1: שמים את הפקודה על נ.צ בעמודת LEG - על VOR LAS .dmi/3/250/r/h את סעיף 2 מכניסים בתוך סעיף 3 אחרי שהכנסנו ב LEG את BLD ועליו מלבישים את הפקודה. .int/290/020/r/t סעיף 4 מכניסים את BLD אני בעבודה ואין לי מול העיניין את מיקום BLD יחסית ל LAS אבל לפי דעתי זה סינטקס פחות או יותר אבל כיוון שמדובר בתקלת מנוע מכניסים את ה EFP בתוך ה FIX
Ilan Jonas פורסם ינואר 22, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 22, 2006 תתעלמו מכך שמדובר בהליך כשל מנוע - זה לא חלק מהשאלה אלא רק עניין אינפורמטיבי...
GILG פורסם ינואר 22, 2006 דיווח פורסם ינואר 22, 2006 כמו אלעד, בהנחה שממריאים ממסלול 25. 1. בעמוד LEGS נכניס LAS250/3 2.נגביל את הHDG בMCP לזווית פנייה מקסימלית של 15 מעלות ונשתמש באופציית הוקטורים בFMC. בעמוד הLEGS נכתוב VEC/020/A/H. 3. השלב הזה יתחלק לשניים: א.נשמור כיוון 020 עד לחציית רדיאל 290 של BLD ונזין בLEGS את הדבר הבא:VRI/290/020/L/H. ב.נפנה אחרי שחצינו את רדיאל 290 מBLD נצטרך לעשות מאין סיבוב פרסה ימינה כדי ליירט את רדיאל 290 מBLD לכן נכנס לעמוד הFIX ונעבוד כל הזמן עם BLD VOR. הFIX הראשון יהיה 020/המרחק מהVOR(כתוב בדפית(?)) אחר כך ניצור קשת DME קטנה כדי ליירט את רדיאל 290מהתחנה. יש כמובן אפשרות ליירט את הרדיאל בעזרת הAFDS אבל אני לא יודע אם לזה התכוונת. 4.כמו שאלעד כתב, נכניס את BLD ונמשיך כרגיל. אני עובד רק עם הLDS אז אין לי מושג איך זה הולך במטוסים האחרים, כל מה שכתבתי פה מתייחס לLDS. אני אשמח לתצלום של הדפית לראות אם אני בכלל קרוב למטרה. גיל.
Raz_G פורסם ינואר 22, 2006 דיווח פורסם ינואר 22, 2006 אין מה להוסיף:S אולי דרך אחת ללא שימוש בFMC: יש לנו את כיוון המסלול על הMCP, לוחצים hdg sel וממשיכים 3 dme מ-LAS, מפה מכוונים את הbank ל15 מעלות ומכיילים בhdg כיוון 020 בינתיים מכוייל לנו בcrs 290 ובNAV התדר של BRD ממשיכים על 020 עד לייצוב על הרדיאל, ולוחצים על הvor loc--> ב737!
E.Z פורסם ינואר 22, 2006 דיווח פורסם ינואר 22, 2006 אגב מה שכתבתי זה ללא עיגול פינות אפשר ליפות את זה על ידי הכנסת מהירויות נכונות וכו אבל לפי מה שאני מבין זה לא הכיוון
apereg פורסם ינואר 22, 2006 דיווח פורסם ינואר 22, 2006 שלום לכם אכן תהליך מזעזע, בטח מבית CONDOR מזכיר לכם שאי אפשר לתכנת VEC ב FMC אלא רק לקבל את זה מתוכנת כבר מהחברה. גם נקודות "צפות" המותנות בחציית רדיאלים (או גובה) אינן ניתנות לתכנות על ידי הטייס ועוד דבר, מזכיר כי הגבלת הטיה פועלת רק במוד HDG SEL (גיל) ואם תטוס LNAV ההטיה אינה בשליטתך
E.Z פורסם ינואר 23, 2006 דיווח פורסם ינואר 23, 2006 טוב והרי הפיתרון (נראה לי :roll: ). כיון שאין לנו את המותרות של נקודות מותנות מה שעומד לרשותנו זה עמוד FIX קצת LEG ו - RAW DATA. נזין בעמודת FIX את BLD ובשורות שיפתחו למטה - את רדיאל 290- יופיע קו יירוק במפה ששמציין את הרדיאל שיוצא מהתחנה- כאשר שימו לב לאורך כל התרגיל- אנחנו עושים זאת במצב תצוגה MAP כי שם הצפון מציג את TRACK ולא HDG כמו במצב השושנה (VOR) דבר נוסף- ב LEGS- הנקודה הראשונה תיהיה BLD - ונעשה אקטיבציה לתוכנית. המראנו מ לאס ווגאס לא משנה מאיזה מסלול נמדוד בעזרת ה RMI 3 מייל מ VOR LAS ונתחיל פניה ימינה ב HDH SEL בזוית של 15 מעלות. בעצם המצב הזה מביא אותנו בטיסה כמעט מאונכת לכיוון הרדיאל מכאן יש שתי אפשרויות - או להתלבש בעזרת HDG SEL או ידנית על הרדיאל או לגשת לעמודת LEGS ללחוץ פעמיים על BLD - למטה תפתח משבצת CRS ונזין את COURS של 110 כיוון הפוך לרדיאל- ונעשה EXEC ייווצר לנו נתיב על הרדיאל (TO BLD) ונוכל להפעיל LNAV- הבעיה אבל איתו ש LNAV יוריד אותנו מ 020 וייתן זוית של בערך 40-50 מעלות הפרש לכיוון הנתיב.
Ilan Jonas פורסם ינואר 23, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2006 סחתיין אלון, הרבה נופלים בשאלה הזו... רז חשב כבר בהתחלה בכיוון נכון, אבל אלון ענה את התשובה האמיתית, ואחר כך אלעד כבר נתן תהליך נכון (אחד מהם). אז הנה העובדות שרציתי להזכיר בשאלה הזו: 1. הFMC לא יגביל את המטוס ל15 מעלות BANK. ההגבלה הנמצאת בFMC פועלת אך ורק על מוד HDG SELECT. 2. הFMC לא יודע לחצות רדיאל ולחזור אליו! 3. עובדה נוספת מהחיים: הFMC הוא רק כמעט כל יכול... 4. לעומת זאת הFMC הוא צייר לא רע בכלל, ומצייר יפה מאד על הHSI. דרך יפה לטוס את התהליך הזה היא כדלקמן: 1. נקודות מותנות כגון "שמור כיוון עד DME 3" לא מופיעות בHSI, ולכן כדאי להציג את הנקודה הרלוונטית בדרך אחרת. דרך יפה לעשות את זה היא לסמן את VOR LAS בעמוד הFIX ולקבל את העיגול של 3 מייל סביבו בHSI. כך ניתן לטוס ידנית עד קצה העיגול. 2.מציגים את R-290 על הHSI (הכי נוח גם דרך עמודFIX בFMC, על ידי הכנסת BEARING במקום המתאים) 3. בוחרים 15 מעלות הגבלה בMCP. 4. עכשיו שהכל מצויר על הHSI, אפשר להטיס באמצעות HDG SELECT עד לחציית הרדיאל, לחזור אליו ולטוס עליו עד לBLD. התהליך לקוח מספר ישן יחסית, לא יודע אם הזוועתון הזה עדיין קיים...
אורח פורסם ינואר 23, 2006 דיווח פורסם ינואר 23, 2006 סחתיין אלון, הרבה נופלים בשאלה הזו... רז חשב כבר בהתחלה בכיוון נכון, אבל אלון ענה את התשובה האמיתית, ואחר כך אלעד כבר נתן תהליך נכון (אחד מהם).אז הנה העובדות שרציתי להזכיר בשאלה הזו: 1. הFMC לא יגביל את המטוס ל15 מעלות BANK. ההגבלה הנמצאת בFMC פועלת אך ורק על מוד HDG SELECT. 2. הFMC לא יודע לחצות רדיאל ולחזור אליו! 3. עובדה נוספת מהחיים: הFMC הוא רק כמעט כל יכול... 4. לעומת זאת הFMC הוא צייר לא רע בכלל, ומצייר יפה מאד על הHSI. דרך יפה לטוס את התהליך הזה היא כדלקמן: 1. נקודות מותנות כגון "שמור כיוון עד DME 3" לא מופיעות בHSI, ולכן כדאי להציג את הנקודה הרלוונטית בדרך אחרת. דרך יפה לעשות את זה היא לסמן את VOR LAS בעמוד הFIX ולקבל את העיגול של 3 מייל סביבו בHSI. כך ניתן לטוס ידנית עד קצה העיגול. 2.מציגים את R-290 על הHSI (הכי נוח גם דרך עמודFIX בFMC, על ידי הכנסת BEARING במקום המתאים) 3. בוחרים 15 מעלות הגבלה בMCP. 4. עכשיו שהכל מצויר על הHSI, אפשר להטיס באמצעות HDG SELECT עד לחציית הרדיאל, לחזור אליו ולטוס עליו עד לBLD. התהליך לקוח מספר ישן יחסית, לא יודע אם הזוועתון הזה עדיין קיים... אתה מודע לזה שלא ישנתי בגללך בלילה ??? הפכתי את כל הג'פסן למצא את הזוועה הזאת והיא לא קיימת בכלל. לא רק זה, שמשום מה בנגוד להגיון, לא מופיע לי שם ה EFP ... אמור להופיע לא ? או שאני הוזה או שאני חולם על איזה EFRAS בבית :roll:
Ilan Jonas פורסם ינואר 23, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2006 אני גם לא מצליח לאתר דפית כזו - בדפיות של וגאס בכלל לא מפורט EFP!
Baruch Spiegel פורסם ינואר 23, 2006 דיווח פורסם ינואר 23, 2006 ת'אמת נראה הרבה יותר פשוט להטיס את זה ידנית. וזה מה שהייתי עושה בכח מקרה במצב של תקלת מנוע.
apereg פורסם ינואר 23, 2006 דיווח פורסם ינואר 23, 2006 EFP אינו נוהל תעבורתי אלא נוהל חירום בתור שכזה הוא אינו מפורסם בשום מקום וגם לא מחייב. ההגדרה שלו היא פנימית של חברת התעופה ומרגע שהטייס מכריז MAYDAY יתנו לו לבצע מה שהוא מבקש. לדעתי אין בכל ה JEPP התייחסות ל EFP
E.Z פורסם ינואר 23, 2006 דיווח פורסם ינואר 23, 2006 ת'אמת נראה הרבה יותר פשוט להטיס את זה ידנית. וזה מה שהייתי עושה בכח מקרה במצב של תקלת מנוע. ען ססנה אולי כן אבל עם בואינג יש קצת יוצר דברים על הראש לפי דעתי אז לפחות את הניווט אולי תרצה להוריד מעצמך ואגב התיכנות של ההליך נראה מסובר -בפועל מדובר ב שתי הקלדות פשוטות. ובכל מקרה לא חייבים להטיס עם HDG SEL כל הדרך ברגע שמתקרבים לרדיאל אפשר לתת ב LNAV כדישהמטוס ייירט בעצמו.
Ilan Jonas פורסם ינואר 23, 2006 מחבר דיווח פורסם ינואר 23, 2006 בוודאי, מרגע שאתה מסיים עם מגבלת ה15 מעלות, אין בעיה להשתמש בLNAVלצורך טיסה אל הVOR.