עבור לתוכן
Moshe Mizrahi

*** פרויקט 4X-KMS: לג ראשון בשבת(1.4) !

Recommended Posts

פורסם

פרסום ראשון: ההחלטה, הרכישה ואבני דרך לפרויקט

במהלך חודש פברואר 2006 קיבלה חברת "עיט תעופה" החלטה אסטרטגית להוסיף לצי המטוסים שלה מטוס המיועד לטיסות ספורטיביות ולתרגילי אווירובטיקה, כך שלקוחות החברה וטייסיה יוכלו ליהנות מחוויית טיסה שונה ומיוחדת.

בבחירת סוג המטוס הופעלו שיקולים שונים כאשר הנחת היסוד הייתה שמדברים על מטוס קל וחד מנועי. נבחנו מטוסים שונים ולאחר חיפושים רבים נרכש בצ'כיה מטוס מדגם Zlin Z-43 , שכמותו משתתפים בצוותים אווירובטים ובאירועי ספורט, בקיצור "חבל על הזמן" של כלי:

fs92006-03-0307-57-33-04.jpg

המטוס נבדק ונוסה בנמל הבית של היצרן LKOT שבצ'כיה ולאחר שאושר לרכישה קיבל את שמו 4X-KMS , נצבע בצבעי "עיט תעופה" (צביעה מדהימה של סמנכ"ל החברה עידו רוזנטל) וכעת הוא ממתין להטסתו לישראל:

fs92006-03-0307-58-27-60.jpg

בהתאם למדיניות החברה, הטיסה ארצה תבוצע ברשת VATSIM כך שהיא תעבור בתחום חטיבות שונות ומעל מדינות שונות ותתבצע במספר "לגים" קצרים יחסית על מנת לאפשר מנוחה ותדלוק.

ביומן מסע זה נסקר את מסעו של 4X-KMS מ- LKOT לביתו החדש ב- LLHZ. נביא כאן פרסום ראשון ובלעדי של תמונות מהמסע, נדווח בהיבט טכני ומקצועי על מהלך הטיסה, על הנתיבים והתחנות שבדרך ונספר על אתגרים וחוויות.

לשמחתי זכיתי לקבל עלי את משימת ההטסה של 4X-KMS ארצה, ואשמח אם ילוו את המסע טייסים נוספים. אתם מוזמנים ללוות את 4X-KMS בלגים השונים וכמובן להאיר, להעיר ולהדריך גם מהקרקע.

המעונינים ללוות באוויר נדרשים ללמידת חלקים מהנתיב שיפורסם בקרוב, לשליטה ב-IFR ולמחויבות לנוהלי VATSIM בחטיבות בהן נטוס. לפני כל leg תופיע הודעה ביומן המסע עם תדרוך עבור כל מי שירצה להצטרף.

ל- leg הראשון כבר ביקש להצטרף מהנדס חברת האם מצ'כיה, והוא יטוס אתנו !

כל שנותר כעת הוא לעקוב אחר פרסומי יומן המסע ולהתעדכן בשוטף.

(עדכון טכני קצר:

למטוס קיימים שלושה פנלים – באנגלית, בהונגרית ובצ'כית. נכון לרגע זה קיימת בחברה תקלה פתוחה של עיוות וחוסר התאמה של מכשיר הרדיו בפנל באנגלית. מהנדסי חברת האם ו"עיט" עובדים על מציאת פתרון, ועם תיקון התקלה נפרסם תאריך ליציאה מ- LKOT.)

בברכת "עלייה בטוחה"

פורסם

אני חייב לציין שהרעיון כולו היה רעיון של משה ולא של עיט!

בלג האחרון שכנראה יהיה מלרנקה להרצליה או ב"ג.הוא יפתח כאירוע לכולם ויהיה פיקוח מלא.

פרטים בהמשך!

כול הכבוד משה.

פורסם

בלג האחרון שכנראה יהיה מלרנקה להרצליה או ב"ג.הוא יפתח כאירוע לכולם ויהיה פיקוח מלא.

פרטים בהמשך!

כול הכבוד משה.

עדיף לכם שדה דוב, או חיפה..

להרצליה באמיתי אתם לא יכולים להיכנס בטיסה בין לאומית.

פורסם

פרטים בהמשך!

כול הכבוד משה.

עדיף לכם שדה דוב, או חיפה..

להרצליה באמיתי אתם לא יכולים להיכנס בטיסה בין לאומית.

צודק

אז אפשר לעשות את זה טיפה יותר מענין ולעצור בשדה דוב ומישמה להרצליה :)

סתם רעיון...

פורסם

אני אישית הייתי מעדיף לטוס מלרנקה לחיפה (לג קצר יותר) ומחיפה להרצליה (לג ארוך יותר מאשר ש"ד או נתב"ג להרצליה שזו טיסה של 10 דקות...).

פורסם

קודם שמשה יגיע ללרנקה אח"כ נשבור את הראש.

כרגע החבר'ה בזלין מתקינים לנו כמה מערכות קצת יותר מתוחכמות במטוס :mrgreen:

ברגע שהפאנל יהיה מוכן נעדכן אותכם מתי הולך להיות הלג הראשון וכמובן שכולם מוזמנים להצטרף

פורסם

עדכון טכני - פנל ישן מול חדש :

הפנל הישן ובעיית הרדיו

fs920060227000426465jw.jpg

והפנל החדש אחרי הטיפול במפעל

fs2006-03-0422-52-10-79.jpg

כפי שניתן לראות ה-GPS ירד מהפנל ונשאר כאופציית מקשים בלבד

נושאים פתוחים לפני תאריך יציאה :

הפנל בינתיים זמין ב- 2D בלבד, התאמת ה-VC לפנל החדש מתעכבת, האם מישהו אצלנו יודע ומוכן להשלים את המלאכה?

וכן נותר לסיים טיפול בזכויות ההפצה של הפנל החדש

STAY TUNED

פורסם

המד אופק לא הפוך, ככה זה בזלין, מה שכן הוא תקוע. החלפתי אותו בינתיים במד אופק של הצסנה וסידרתי את התקלה של הטייס האוטומטי, בקרוב אני אעלה את התיקונים לאתר של עיט

פורסם

עכשיו שאמרת חקרתי את המדריך יותר לעומק,

זה לא רק להוריד מפסק זה גם ללחוץ שם על הכפתור A ליד השעון, בכל מקרה המד אופק עובד.

אני כרגע מעלה לאתר את הגרסה שתתקן את הטייס האוטומטי.

פורסם
כן,צודק

פשוט אין לי את המטוס כרגע אז הסברתי לך מהראש

השאלה היא רק מהראש של מי :?:

אתה יכול להוסיף בבקשה חתימה מלאה :?:

תודה

מהראש שלי מר משה

בבקשה

פורסם
כן,צודק

פשוט אין לי את המטוס כרגע אז הסברתי לך מהראש

השאלה היא רק מהראש של מי :?: