yossilevy פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 שלום לכולם רציתי לשתף אותכם במבחן חידוש מכשירים מספר מי יודע כמה שעשעיתי היום. הבוחן היה אלון אפלקר למי שמכיר . היה אמור להיות לי הנמכות בבן גוריון ביום שני אך לצערי הבוחן לא יכל אז נאלצנו לעשות את המבחן בסימולטור הידוע של כספי. התחלנו בשאלות תאורתיות על כל מני מונחים שנמצאים בדפיות. אחרי 30 דקות של שאלות עברנו לחלק המעשי . תדריך קצר המראה על 12 בבן גוריון SID DEENA 1C גובה 3000 התחלתי. על הסימולטור של כספי לא טסתי 5 שנים בערך אני אוהב לעשות חידושים על המטוס . בכל אופן בצעתי הנמכה אחת רגילה הליכה סביב במינימה טיפוס 4000 ל-VOR וביצעתי ריתוק. לאחר מכאן יצאתי OUTBOUND 280 הנמכה ל-3000 באיזשהו שלב הבוחן (שהיה הפקח) אמר לי שאני מספר 3 והוא יתן לי הכוונה ע"י וקטורים. לאחר 3 דקות G.S לא עבד דגל אדום . חמש דקות אחרי מד אופק לא עבד דגל אדום גם כן. זה אומר הנמכה במדרגות לפי הדפית. דיווח בקשר, אישור מהמפקח, ע"י וקטורים לקח אותי עוד צפונה( כמעט שדה דב לפי הערכה על פי המכשירים). משם כיוון בערב וביצוע PROC.TURN (פניית נוהל) שזה פניה לכיוון 45 מעלות מהכיוון שאני נמצא בו ואחרי דקה ורבע פונה 180 מעלות לכיוון השני כדי ליירט את ה-LOC. זה היה במרחק 15 מייל מהVOR כך שהיה לי מספיק זמן להתארגן עם גלגלים ומדפים. ההנמכה הייתה מדויקת לפי המרחקים והגבהים שמצוינים בדפית. במינימה קשר עין נוחת. 50 דקות עפו להם כמו 10 דקות . לאחר מכאן יצאנו למטוס לטיסה קצרה בשטח . היינו אמורים לבצע SID לכיוון YOSEF אבל בגלל ששדה דב עיכב אותנו הבוחן העדיף לצאת לאיזורים .קיבלנו ממגדל הרצליה איזור 9. המראה פניה צפונה טיפוס לבצרה 800 . 2 דקות אחרי המראה החלון הקדמי כוסה ע"י מגן שמש. קיבלתי כיוון והוראות מהבוחן לאן לטוס . טיפוס גובה 1500 פניה RATE 1 ימינה 360 מעלות דרך צד ימין ואחר כך צד שמאל. תוך כדי פניה טיפוס ל-2000 . לאחר מכאן הבוחן אמר לי לעזוב הגאים ולעצום עיניים. הוא סיבב את המטוס הרים אף לא יודע מה עשה הרגשתי מוזר.אחר כך אמר לי לפתוח עיניים ומצאתי את עצמי צולל במהירות תוך כדי פניה שמאלית חדה. הדבר הראשון שעשעתי סגרתי מנוע למצב של 20 סל"ד ישור כנפים והרמת אף הכל בו זמנית. תרגיל הדגמה לצאת מורטיגו. תרגיל נוסף, בגובה נתבקשתי להוריד מנוע ל-17 סיבובים ולשמור גובה 2000 עד לשמיעת צופר ההזדקרות . היחלצות ללא הורדת אף.תרגיל זה אמור לדמות מצב שנמצאים על הGLIDE ושנכנסים למצב של כמעט הזדקרות תוך כדי הנמכה . במצב זה אסור להוריד אף כדי לצאת מההזדקרות כי אז יש סיכוי שנכנס באדמה. רק פותחים מנוע ושומרים מצב אף. אחרי 15 דקות טיסה באיזור חוזרים להרצליה בקושי רואים את השדה בגלל האובך ביקשתי DF מהפקח תוך חצי דקה מצאתי את עצמי בסיס ארוכה 29 1100. נחיתה עדינה פינוי כיבוי מנועים . מקווה שנהנתם לקרוא את התחקיר. וכמובן אחרי כל זה עברתי אז מי שרוצה הנמכות בבן גוריון בלילה או ביום עכשיו זה בר ביצוע... יוסי לוי
3Dvg פורסם מאי 7, 2006 דיווח פורסם מאי 7, 2006 \]וכמובן אחרי כל זה עברתי אז מי שרוצה הנמכות בבן גוריון בלילה או ביום עכשיו זה בר ביצוע... יוסי לוי מזל טוב ! וכמובן שההמשך, טעות תקטית להגיד את זה בפורום הזה....יאלה טיול הנמכות בבן גוריון! כול הכבוד! ושוב תתחדש
Moshe Bensal פורסם מאי 11, 2006 דיווח פורסם מאי 11, 2006 יוסי, מזל טוב וכל הכבוד, מאד מעניין לקרוא וללמוד הליך של המבחן, תודה על השיתוף.