Nadav פורסם מאי 15, 2006 דיווח פורסם מאי 15, 2006 שלום לכולם! לרגל יום ההולדת שלי שהיה בתחילת החודש החליטה החברה שלי להפתיע אותי ולסדר לי טיסה. לכן התכנסנו ביום שבת האחרון בהרצליה לעלות על ה- CHA של א.י.מ. בלווית המדריך המעולה איציק. התמונות יפורסמו בקרוב בפורום צילומים. אני מניח שלרוב הקוראים פה זה לא יהיה מרגש יותר מדי כי זו הייתה טיסת אימונים סטנדרטית אבל בשבילי זו הייתה הפעם הראשונה שעליתי על מטוס קל ולא כבד ובהחלט הפעם הראשונה שזכיתי לאחוז בסטיק! אז אחרי ההקדמה הארוכה ניכנס לפרטים המעניינים: שבת 12:15 בבוקר ניגשים ל- CHA שנחת זה עתה ומבצעים תדריך קצרצר על הקרקע. הטיסה תהיה בשאיפה לאזורים 8 ו-12, תלוי במה שהמגדל ייתן לנו. אחרי זה התחלנו בצ'ק הראשוני- הסרת כבלים בדיקות שמן, דלק ומשטחים חיצוני. שלב הבא נכנסנו, נחגרנו ולדרך. צ'ק התנעה, תערובת ומניעים. תוך כדי מסתחבקים עם המגדל ומבקשים מרשה לאזורים 8, 12. המגדל אומר תפוס אבל מיד אחרי זה המטוס שבאזורים מודיע יציאה בקרוב ובעקבות זה המגדל נותן לנו את האזורים מתחילים הסעה ל-29 ובינתיים מקזזים להמראה ובודקים מדפים. בנקודת ההמתנה איציק נותן ברקסים, מעלה סל"ד ל1700 ובודק מגנטוס ואוויר חם במאייד. מבקשים רשות להמריא ומקבלים רוח 290 על 08 המראה מיידית. הסיבה- מטוס נמצא בבסיס ומתקרב לפיינל. איציק מודיע מיידית ומעלה את המטוס על המסלול. מעלים מצערת ורצים על ציר מסלול כשאיציק מודיע לי 55 קשר ושהסטיק שלי אחרי גובה 300 (גובה פניה ימינה כדי להמנע מחציית המסילה). כמו שעון- מגיעים ל-300 וחותכים ימינה חזק תוך מבט ימינה כדי לחפש תנועה. מטפסים ל-800 וחוצים את הכניסה לאזור 8 תוך קשר עין עם תנועה שיוצאת מהאזור ב-1100 (הטייס התותח שפינה לנו את האזור באדיבות). אחרי 20 דקות של סיבובים באזור תוך שמירה על גובה 1000 איציק אומר לי "עכשיו בודקים קצת את המכשירים. תכוון NAV1 על VOR נתניה וטוס לVOR. אני כמו חניך צייתן מכוון 112.4 ואת המחט שמראה לי שאני צריך להפנות את המטוס ל060 כדי ליירט את התחנה. פונים לכיוון ומשם ממשיכים עוד קצת באזורים. בשלב הבא איציק אומר שצריך לחזור ואנחנו פונים לצאת מהאזור תוך טיפוס ל1100. תוך כדי טיפוס אנחנו מקבלים דיווח על 2 תנועות נגדיות: אחד זה מטוס שנכנס לאזור שפינינו ב800 והשני זה מטוס שהמריא זה עתה לכיוון בצרה 800 וימשיך על הנתיב לכיוון צומת השרון. מחכים לדיווח קשר עין שלנו. מחפשים מחפשים ובסוף מודיעים קשר עין עם המטוס שנכנס לאזורים (שעבר ממש קרוב מתחתינו) וגם קשר עין עם המטוס בעבר מעל בצרה. איך שעברנו אותו הוא קיבל מרשה לטפס ל1500 בנתיב ואנחנו מתחילים כניסה לצלע בסיס. בית לווינשטיין ומתחילים צ'ק נחיתה: מדפים 10, מהירות 70, אויר חם למאייד, מדפים 20 ומתחילים גלישה על IDLE. בודקים פיינל נקי, מקבלים מס' 1 לנחיתה ונכנסים אליו. זברות בשליש תחתון של החלון, שוברים גלישה, שומעים את הצופר הזדקרות ומחליקים בשלמות ישר על ציר מסלול. אין מה להגיד- איציק טייס אלוף! מסיעים לחניה, מכבים ומעבירים את המטוס לטייס הבא שמחכה לנו. בסופו של עניין אין מילים! טיסה אליפות- אין כמו הדבר האמיתי!!! אני נותן פה את המילה שלי שביום שאני מקבל רשיון טייס וצובר קצת שעות, מי שאני יכול להכניס איתי למטוס נכנס! רק תגידו! חוויה שאין מילים לתאר אותה! עד היום (יום שני) אני עדיין מתרגש מהמחשבה! טוב-זה הכל. אני מקווה שזה היה מעניין לקרוא, כי לי זו הייתה אחת החוויות הטובות ביותר שהיו לי! מזל שיש לי חברה... :wink: :wink: :wink: טיסות נעימות לכולם! נדי
Barak Palesznicki פורסם מאי 15, 2006 דיווח פורסם מאי 15, 2006 פששש, נשמע כאילו נהנית מאוד!!!,טיפשות מצדי , ברור שדבר כמו טיסה מהנה מאוד