4X-OMR פורסם מאי 27, 2006 דיווח פורסם מאי 27, 2006 שלום! בקרוב אני מתגייס לצה"ל וברצוני לשרת כפקח בצבא , ואני רוצה לדעת כמה שיותר פרטים לגבי פיקוח טיסה בצבא. מה הדרישות מבחינת קב"א דפ"ר? פרופיל אני יודע שמ 64 ומטה איזה מיונים עושים לקראת הקורס? מה התהליך בקורס עצמו ? שלבים וכו'.. תודה מראש לעוזרים :wink:
Elad Levy פורסם מאי 27, 2006 דיווח פורסם מאי 27, 2006 אני לא בטוח אבל שמעתי שנותנים את התפקיד הזה לאלו שנשרו מקורס טייס אבל אני לא בטוח! :roll:
OmriSoudry פורסם מאי 27, 2006 דיווח פורסם מאי 27, 2006 הרבה אומרים שזה תפקיד של פרוטקציות או נופלי קורס טיס - אבל זה לא נכון. אני גם חשבתי ככה, אבל אני מכיר כמה פקחים צבאיים וכולם אמרו לי שזה ממש לא נכון, ועובדה שגם הם וגם פקחים אחרים שהם מכירים לא קשורים לכלום. הדרישות (למיטב הבנתי): 1) קב"א 53 ומעלה. 2) פרופיל 64. 3) מעבר מבחני דף ועיפרון (צורות וכל מיני כאלה...). זה לפחות מה שאני יודע... :roll: אני חושב שמי שמתאים לפיקוח טיסה יקבל את האפשרות הזו במנילה שלו.
Amir Paz פורסם מאי 27, 2006 דיווח פורסם מאי 27, 2006 שלום! בקרוב אני מתגייס לצה"ל וברצוני לשרת כפקח בצבא , ואני רוצה לדעת כמה שיותר פרטים לגבי פיקוח טיסה בצבא. מה הדרישות מבחינת קב"א דפ"ר? פרופיל אני יודע שמ 64 ומטה איזה מיונים עושים לקראת הקורס? מה התהליך בקורס עצמו ? שלבים וכו'.. תודה מראש לעוזרים :wink: צור איתי קשר יש לי פתרון בשבילך!
אריק א. פורסם מאי 27, 2006 דיווח פורסם מאי 27, 2006 היי עומרי, לגבי נתוני הקב"א וכדומה אני לא כ"כ זוכר. אני מעריך שמה שרשמו כאן זה די מדויק. בנוסף למבחני נייר ועיפרון ישנן גם בדיקות רפואיות בירפ"א שצריך לעבור. לגבי פרוטקציות - אני לא הכרתי ישירות אף אחד שהגיע בפרוטקציה. בהצלחה, אריק
oz פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 עומרי אתה בטוח קב"א 53? אני שמעתי שזה 54 אפשר להגיע גם עם פרופיל קרבי אבל בשביל זה צריך פרוטקציות ואני ינצל את הבמה לבקשה אישית שלי מי שיכול לעזור לי להיכנס לשם בעזרת פרוטקציות(פרופיל 97 בעע...) אני ישמח עם הוא יצור איתי קשר
Ido Rosenthal פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 (פרופיל 97 בעע...) וכולם - "הוא פשוט שריונר לא פחות ולא יותר..."
Niv Malin פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 (פרופיל 97 בעע...) וכולם - "הוא פשוט שריונר לא פחות ולא יותר..." חחחחח הרגת אותי והנה ההמשך: "....קצת נחמד קצת נבזה זה הכל זהו זה...."
OmriSoudry פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 לו לפחות יש בחירה, אני עם 72 מתאים בדיוק לשיר של עידו... :? בכל מקרה, אני לא בטוח שזה 53, ככה אני זוכר. שוב, אם תתאים לזה תקבל אפשרות להיכנס לזה במנילה. יש לי קב"א 55 אבל בגלל הפרופיל שלי אמרו לי שאני לא יכול, ככה זה...
Eldar Sella פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 למה בצבא הכל בקיצורים? מה זה קב"א? מה זה אומר? אני מכיר רק 2 קיצורים: קב"ן ורמטכ"ל :|
Niv Malin פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 הנה קישור לכל מה שרצית לדעת על צו ראשון ולא העזת לשאול: (הוועדות הרפואיות, ה"תחנות" השונות, הקב"א וכדומה). http://herzog.eteacher.co.il/about/tipuli.htm
Ido Rosenthal פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 למה בצבא הכל בקיצורים? מה זה קב"א? מה זה אומר? אני מכיר רק 2 קיצורים: קב"ן ורמטכ"ל :| אתה לא מכיר את הקיצור המפורסם - קמר"ש הלור"ל ?? :shock: בקשר לקב"א, היא מורכבת מ-3 דברים (כמו כל דבר בצבא), אם אני זוכר נכון זה ככה: 1. דפ"ר (או דרוג פסיכוטכני ראשוני בשביל אלדר :mrgreen: ) שמקבלים אחרי המבחן בצו ראשון 2. ראיון אישי - בצו ראשון יש ראיון עם בחורה חמודה ששואלת אותכם כל מני שאלות כמו כמה פעמים אתה מבריז מבית ספר בחודש 3. נתונים אישיים - מה אתה לומד בבית ספר, איפה אתה גר (שמעתי פעם שאפילו מוצא משפיע) וכו'...
Or Netzer פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 למה בצבא הכל בקיצורים? מה זה קב"א? מה זה אומר? אני מכיר רק 2 קיצורים: קב"ן ורמטכ"ל :| אתה לא מכיר את הקיצור המפורסם - קמר"ש הלור"ל ?? :shock: בקשר לקב"א, היא מורכבת מ-3 דברים (כמו כל דבר בצבא), אם אני זוכר נכון זה ככה: 1. דפ"ר (או דרוג פסיכוטכני ראשוני בשביל אלדר :mrgreen: ) שמקבלים אחרי המבחן בצו ראשון 2. ראיון אישי - בצו ראשון יש ראיון עם בחורה חמודה ששואלת אותכם כל מני שאלות כמו כמה פעמים אתה מבריז מבית ספר בחודש 3. נתונים אישיים - מה אתה לומד בבית ספר, איפה אתה גר (שמעתי פעם שאפילו מוצא משפיע) וכו'... קב"א זה קבוצת איכות. דפ"ר כמו שעידו אמר. קב"ן קצין בריאות נפש. אבט"ש - אבטחה שוטפת. אג"ם - אגף מטה. אט"ל - אגף הטכנולוגיה והלוגיסטיקה. אכ"א - אגף כוח האדם. בה"ד - בסיס הדרכה. בט"ר - בסיס טירונות. בט"ש - ביטחון שוטף. בקו"ם - בסיס קליטה ומיון, ממוקם במרכז הארץ. דח"ש - דחיית שירות. חוגר - א. חייל בחובה שאינו קצין; ב. תעודת חוגר- תעודה מגנטית שאותה נושאים כל החיילים שאינם קצינים, ומשמש אותם לזיהוי. חי"ר - חיל רגלים. ישנן חמש חטיבות חי"ר: גולני, גבעתי, צנחנים, נח"ל וחרמ"ש/חרמ"כ (ראו הסבר להלן). חמ"ן - חיל המודיעין. חרמ"ש/חרמ"כ - חיל רגלים משוריין / חיל רגלים ממוכן. חר"פ - חיל רפואה. טלפון מטכ"לי - טלפון המחובר לרשת הטלפונים הצבאית. ניתן לחייג ממנו לכל יעד צבאי המחובר לרשת זו. ניתן לחייג גם לרשת הטלפונים האזרחית במידה וחובר אליה . יח"ש - יחידות שדה. מב"ס - מפקד בסיס. מג"ב - משמר הגבול. מג"ד - מפקד גדוד. מדי א - המדים שאיתם מגיעים לבסיס, יוצאים הביתה ולובשים בטקסים צבאיים ובמסדרים. אם אתם משרתים בבסיס פתוח, אלה המדים היחידים שיש לכם. מדי ב - מדי ה"עבודה", שאותם לובשים בטירונות, במהלך קורסים וכן חיילים המשרתים בבסיסים סגורים. מח"ט - מפקד חטיבה. מטכ"ל - מטה כללי. מלש"ב - מועמד לשירות הביטחון. הכוונה היא, ככלל, לבני נוער לפני גיוס. משהב"ט - משרד הביטחון. מש"ק - מפקד שאינו קצין. לעתים, מעיד התואר על חייל בעל תפקיד פיקודי, ולעתים אינו אלא מציין שבעל התפקיד בכיר יותר מחייל מן השורה. מת"ש - מנהל התשלומים. הגוף האחראי על ענייני התשלומים בצה"ל. נח"ל - נוער חלוצי לוחם. מסגרת שנבנתה במקורה לחברי תנועות הנוער ובני המשקים, המיועדת לפיתוח ולחיזוק ההתיישבות באזורי הספר. כיום, מאפשר הנח"ל תוכניות הגשמה נוספות. בנים בעלי פרופיל קרבי משרתים בחטיבת הנח"ל - אחת מחמש חטיבות החי"ר. נ"מ - נגד מטוסים. היחידה הלוחמת של חיל האוויר, עוסקת בעיקר בזיהוי איומים אוויריים כנגד ישראל ותפעול המערכות נגדם (טילים וכדומה). סדיר - כוחות הצבא הסדירים; משמע, אלה הנמצאים כל העת בשירות: הן חיילים וקצינים בשירות חובה (מכוח חוק שירות הביטחון) והן נגדים וקצינים בשירות קבע. חייל שאינו בסדיר הוא חייל המילואים. פז"ם - פרק זמן מינימלי. עלייה בדרגה, למשל, בין דרגת רב-טוראי לסמל, מחייבת שיחלוף פרק זמן מסוים (מספר חודשים). במילים אחרות, כדי להתקדם בצבא דרוש גם ותק. פלס"ר - פלוגת סיור, הסיירת של החטיבה. פק"ל - פקודות קבע לחייל. פרופיל רפואי - נתון המשקף את כושרו הבריאותי של החייל ומהווה אחד הקריטריונים בשיבוצו להכשרות/ תעסוקות/ תפקיד בשירות סדיר ובשירות מילואים. צד"כ - ציון דרך כללי. נתון המשקף את יכולתו של חייל לבצע תפקידי קצונה בצה"ל. צו קריאה - צו הנשלח לבית החייל באמצעות דואר רשום. צו הקריאה מחייב את החייל לאשר את קבלתו באמצעות הספח המצורף ומחייב אותו להתייצב. אי-התייצבות שלא באישור מטופלת כעבירה משמעתית. קב"א - קבוצת איכות. הקב"א הנו מספר דו-ספרתי, המבוסס על שקלול הנתונים האישיים של החייל. קב"ן - קצין בריאות הנפש, עובד סוציאלי או פסיכולוג במקצועו. קל"ב - קרוב לבית. הכוונה היא לחייל המשרת קרוב למקום מגוריו. שוחר - מעמדו של המשתתף בקד"ץ (ראו להלן), בדר"כ שוחרים לומדים לתואר הנדסאי במסגרת חיל מסוים (חיל אוויר, חיל הים, חיל החימוש). שמ"פ - שירות מילואים פעיל. תע"ם - תעסוקה מבצעית. ת"ש - תנאי-שירות. מקווה שזה מספיק בשבילך חיפוש קצר באתר של http://www.aka.idf.il היה מוצא הכככככככל.
Yahav Barzilay פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 למה בצבא הכל בקיצורים? מה זה קב"א? מה זה אומר? אני מכיר רק 2 קיצורים: קב"ן ורמטכ"ל :| אתה לא מכיר את הקיצור המפורסם - קמר"ש הלור"ל ?? :shock: בקשר לקב"א, היא מורכבת מ-3 דברים (כמו כל דבר בצבא), אם אני זוכר נכון זה ככה: 1. דפ"ר (או דרוג פסיכוטכני ראשוני בשביל אלדר :mrgreen: ) שמקבלים אחרי המבחן בצו ראשון 2. ראיון אישי - בצו ראשון יש ראיון עם בחורה חמודה ששואלת אותכם כל מני שאלות כמו כמה פעמים אתה מבריז מבית ספר בחודש 3. נתונים אישיים - מה אתה לומד בבית ספר, איפה אתה גר (שמעתי פעם שאפילו מוצא משפיע) וכו'... בקו"ם - בסיס קליטה ומיון, ממוקם במרכז הארץ. רשימה נחמדה אור גם אני השכלתי וד"א (דרך אגב :mrgreen: ) בקו"ם כבר לא קיים, מהיום- מיטב, ונראה מי יקרא לו כך! :mrgreen:
oz פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 (פרופיל 97 בעע...) וכולם - "הוא פשוט שריונר לא פחות ולא יותר..." צחק צחק אבל כל המשפחה שלי בשיריון ואפילו השם שלי בא מגדוד 77 בשיריון גם במנילה עדיפות ראשונה שמתי שיריון וסודרי דווקא אין לי כלכך הרבה בחירה... מה יש לי לבחור בין גולני לגבעתי? אגב הפירוט המדויק של איך מחשבים את הקב"א זה דפ"ר 50% ראיון אישי 33% נתונים אישים 17%
Or Netzer פורסם מאי 28, 2006 דיווח פורסם מאי 28, 2006 למה בצבא הכל בקיצורים? מה זה קב"א? מה זה אומר? אני מכיר רק 2 קיצורים: קב"ן ורמטכ"ל :| אתה לא מכיר את הקיצור המפורסם - קמר"ש הלור"ל ?? :shock: בקשר לקב"א, היא מורכבת מ-3 דברים (כמו כל דבר בצבא), אם אני זוכר נכון זה ככה: 1. דפ"ר (או דרוג פסיכוטכני ראשוני בשביל אלדר :mrgreen: ) שמקבלים אחרי המבחן בצו ראשון 2. ראיון אישי - בצו ראשון יש ראיון עם בחורה חמודה ששואלת אותכם כל מני שאלות כמו כמה פעמים אתה מבריז מבית ספר בחודש 3. נתונים אישיים - מה אתה לומד בבית ספר, איפה אתה גר (שמעתי פעם שאפילו מוצא משפיע) וכו'... בקו"ם - בסיס קליטה ומיון, ממוקם במרכז הארץ. רשימה נחמדה אור גם אני השכלתי וד"א (דרך אגב :mrgreen: ) בקו"ם כבר לא קיים, מהיום- מיטב, ונראה מי יקרא לו כך! :mrgreen: Same shit diffrent name