עבור לתוכן
downloader

למי שעוד לא ראה את התמונות החדשות ב Google Earth....

Recommended Posts

פורסם

אולי עכשיו זה לא יסכן, אבל כן יסכן כאשר יתחילו לרצות להתקרב לאמיתי, כי כמו שאמיר ציין, יש כבר סינרי אז בו גם נצמד לנהלים.

ועוד דבר, התמונה הזו של הבסיס כן נותנת מידע מסויים על זמני תגובה, כמובן למי שיודע לפרש מה רואים.

בשורה התחתונה, לדעתי לא צריך לעודד פיתוח כזה של סינרי כי ברור שתמונה כזו לא מספיקה להפיק סינרי, מה שיגרום לצורך בלהשיג תמונות, ולצלם בדת"ק זה סוג של עבירה, שאלת האכיפה היא כבר משהו אחר.

פורסם

מה יש לדעת?

תמתח קו בין חצור לאשדוד. מה כבר יכול להיות פה לא מדויק? בכלל, מציאת נ"צ מדויק זה משחק ילדים.

הייתי שמח אם כמה כאן היו ממתנים את ה"עובדות". אחרי הכל אתם לא באמת יודעים אם זה עבר סינון דרך רשויות בטחון בישראל או לא. לא בטוח שלאחר סינון היינו רואים גם בסיסים צבאיים.

תפנו מבט לתצלומי לווין מפורסמות של המדינה. כל הבסיסים נעלמו כלא היו, כולל רחבות החנייה הצבאיות בב"ג וש"ד. משמע, ישנו גורם רשמי שלא מעוניין שנראה את הצילומים האלה. אין מניעה מהבעת דעה, אך המרחק ל"עובדה" אמיתית די גדול. די להטעות.

פורסם
יש לציין, כי גוגל אינה "מסתבכת" עם ארצות הברית גם בעקבות עדכון התמונות. הרזולוציה של חלקים מסויימים של ישראל עומדת על שני מטרים בשטח לכל פיקסל במפה. למדינת ישראל יש הסכם עם הממשל האמריקני ועם חברות אמריקניות מסחריות המספקות צילומי לווין, לפיו אין למכור צילומים ברזולוציה גבוהה יותר משני מטרים לכל פיקסל, זאת כדי למנוע פירוט יתר של המתרחש על הקרקע.

נוסף על כך, חוק שעבר ב-1996 בקונגרס האמריקני קובע כי חברה מסחרית אמריקנית המבקשת למכור תצלומי לוויין ברמת רזולוציה העולה על 2 מטרים לפיקסל תוכל לעשות זאת רק לאחר קבלת רשיון מיוחד מהממשל. גוגל, הרוכשת את התצלומים מחברות כמו DigitalGlobe, עומדת בהסכמים אלה.

יש הסכם, 2 מטר לפיסקל, הסכם של מדינת ישראל עם ממשל אר"הב אנערף...

גוגל עומדים בהסכם הזה, ואם תשים לב במקומות כמו בכור גם 2 מטר לפיסקל לא רואים...

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3261305,00.html

פורסם
אורן, אתה אזרח במדינת ישראל שאיפה שהוא כן צריך לעניין אותך ביטחון, ואם הצבא ירצה באמת אז הוא ימצא את הדרך להאשים את זה שבנה, ואתה יודע מה אולי גם לא.

אבל בשביל מה להתחיל להתעסק עם זה כאשר יש מי שבא ואומר מראש לא להתעסק עם זה. מי שיחליט להתחיל לבנות סינרי לזה לא יסתפק בתמונה הזו אלה יצלם אפילו בעצמו כמה תמונות של הבסיס (עבירה) כדי להיות קרוב למציאות, כי כמו שדוד אמר מקודם שתמונה כזו לא מספיקה לסינרי, והנה לך סיבה לצה"ל להתחיל להתעסק איתנו.

אני כאזרח במדינה צריך לשמור על החוק (הרבה סימני קריאה).

לא עברתי על החוק אם עשיתי סינרי שמבוסס על גוגל ושמצידי הדבר הזה ירים ל300 סגני אלופים ועוד כל מיני כאלה אפיפיורים למיניהם 15 פעמים את הגבה.

לפי מה שאתה אומר בתאוריה אסור לי לצלם את נתב"ג מהאוויר שאני טס לחופשה כי זה פוגע בביטחון.

פורסם

אני לא כ"כ מבין מה הויכוח....

נכון לעכשיו(וכנראה יותר מעכשיו) התמונות זמינות לכל דורש בגוגל. גם אם מישהו יבוא ויבנה סינרי, זה לא יראה יותר טוב מתמונת לווין שקיימת.

השאלה שנובעת מהדיון היא בכלל: "שדות צבאיים בווטסים - כן או לא?" זה שיש אפשרות לעשות אותם יותר קרובים למציאות זוהיא ממש לא הבעיה.

בסופו של דבר, כמו שציינו פה כבר, ליצור תמונת מסלולים וקושרות מדוייקת יותר לא פוגעת בשום בט"ש. לא צריך אולי להוסיף את מה שמסביב למסלולים (מבנים, דת"קים...)

כי זה מה שיותר מעניין את המעוניינים לפגע בנו. לי זה ממש לא משנה להסיע מסככה מסכנה ולא מדת"ק, אבל לפחות שהמסלולים ייראו כמו מסלולים בשדה תעופה ולא כמו מנחתים ארוכים במדבר....

ואכן תצורת מסלולים ניתן לזהות גם בתצלומים באיכות הרבה יותר ירודה שזו שגוגל פרסמו.

מה שמסוכן רבותיי זה שכעת מי שמעוניין יכול לראות היכן יש עמדות שמירה בסיסיות, מבנים שהם לא בדיוק מבני מגורים, כבישים ודרכי תנועה מסביב ובתוך בסיסים ועוד כהנה וכהנה.

אנחנו לא גורמים שום נזק בכך שנוציא סינרי שדומה למסלולים במציאות ע"פ גוגל.

שבוע טוב,

אריק

נ.ב.

לגבי התעבורה עצמה, גם כמו שכבר אמרו, זה לא שעכשיו הולכת להיות תנועה של 20 מטוסים בבסיסי חה"א ברשת בגלל שיהיה סינרי, כך שמה שקיים היום בהחלט עונה על הדרישות.

פורסם

אריק, מסכים איתך ואמרתי זאת, אין בעיה שיבנו עוד איזה מסלול הסעה, אבל הבעיה שזה לא יהיה ככה, כי מי שבונה סינרי לא יסתפק במסלול הסעה וירצה את כל הבסיס, מבנים, דת"קים...הכל.

לא כופה על אף אחד פיזית חלילה את הנושא, אבל שיגיע הרגע שבו אני (ואחרים) יביעו את עמדתם בין אם לאשר כזה סינרי או לא, אני יתנגד.

פורסם

אבלזה בדיוק העניין איציק ואמיר.

ואטסים לא מאשרת סנרים...

פורסם

אגב, כיום קיים סינרי לנבטים:

http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=10309&highlight=%F0%E1%E8%E9%ED

במקרה זה אדם שלא קשור לחטיבה יצר סינרי יותר קרוב למציאות. מה זה אומר לגבינו? אסור לנו לטוס בו? צריך לפעול נגד היוצר או המשתמשים בו?

להיפך! אני באופן אישי לאחר יציאת הסינרי התחלתי לטוס מנבטים, גם ברשת. אני לא חושב שמישהו מהפקחים ביצע משהו שונה מהרגיל: מרשה, הוראת הסעה למסלול, אישור המראה וכן הלאה.

סינרי זה מייצג את דעתי - דיוק במסלולים/קושרות, בעוד שכל המסביב (מבנים, מתקנים...) לא קיים (קיימות כמה חניות אבל לא במיקומים המדוייקים. אני מסכים עם קודמיי לגבי נושא החניות שלא צריכות להופיע, כך שזו בעייתי היחידה עם הסינרי, אך לא בעיה חמורה).

אריק

פורסם

אני יכול לאמר לכם שבכל פעם שעמדתי לשחרר סינרי שהוא פוטוריל שיקשקתי לא מעט

תמיד דאגתי לכסות כל חלק שעלול אולי להיות צל צילו של משהו ביטחוני.

לדוגמא כשעבדתי על הרצליה כפי שידוע לכולם הוא בסיס מאד מאד מסווג :D בלילה יש המראות של f117 8) לא מצאתי את השדה בצילום דאגו לכסות את האיזור עם פרדסים!

אבל מה בדיוק בצורה המפורסמת של השדה !

למזלי האיכות הבינונית כתוצאה מה-4 מטר לפיקסל מאד מרגיעה אותי מכיוון שלא ניתן לראות פרטים ממש

דוד רוזנפלד

פורסם
אין לפי דעתי זה מסוכן...אבל לא לשכוח ישראל היא המדינה המתוחכמת בעלת צבא חזק ואין מי שיעצור אותנו...

להזכיר לך מה קרה בפעם האחרונה שממשלת ישראל ואזרחיה חשבו כך? (1973)

פורסם

אנשים מה נסגר אתכם?

תצאו מהסרט ההוליודי שאתם חיים בו, נגמר הפופקורן והקולה ועכשיו אני צמא, ותחזירו אותו לספרית הווידאו הקרובה לביתכם......

בט"שים ענינים, רק בגלל שאתם יודעם את הדברים האלה אתם לחוצים

אני רואה מסלול הסעה חסר חשיבות יחסית מפכינה ביטחונית, כי הרי זי ידוע שהמטוסים מגיעים איך שהו למסלול....

אני רואה גם כמה גושים, במקרה הם מלבני/מרובעים בצבע שחור בעיכר מה אני אמור להבין מזה?

שזה המקום שבו מחזקת הפצצה האטומית של ישראל?, ששם נמצאים מחסני החימוש? אוליי זה בכלל ביטן המועדון של הטייסים, אוליי זה דט"קים ועוד כולכך הרבה אופציות!

התמונות שאתם רואים הינה מסלולים וכמה קישוטים מסביב

אתם ורק אתם יודעים, מה הולך שם ואם אתם רואים את הביטן שממנו יורדים לחדר הכי שמור בבסיס, אז רק אתם יודעים את זה ורק אתם יודעים שזה מופיע בתמונה, רק אתם יודעים מה התמונה הזאת באמת אומרת

תאמינו לי שתמונות לווין הם רק ההתחלה ולא חסרים להם אנשים מבפנים שיגלו להם את מה שהם צריכים, וענונו הוא דוגמה טובה למה שרואים לעומת מה שיש בפועל

תקחו את הכור בדימונה, היו בו כמה וכמה ביקורים לפני שוענונו חשף את הדברים, כמה וכמה משלחות ונציגויות שהגיעו לפקח ולבקר אחר האיזור, והם לא ידעו כלום

לא ניתן לדעת כלום על משהו עלפי צורתו החיצונית "אל תסתכל בקנקן אלה במה שיש בתוכו" :roll: אומר לכם משהו?

מה שלא רוצים שתדעו אתם לא תידעו נקודה, הסודות של המדינה מן הסתם יהיו מוחבאים בבטן, איפה שאף לויין לא יראה, אתם לא מצפים שיראו את הביתן והפצצות אטום מסודרות בשורה ליד אחד המבנים, לא וגם אם כן, מי יכול להוכיח לי שמה שאני רואה זה באמת מה שאני רואה, ומה שראיתי לפני שבוע לא השתנה מאז 10 פעמים?

ענינים רגישים שכאלה לא רואים אותם!

הריי לא סתם היו מכיניסים ילד קטן (בן 4-5) לתוך נבטים אלמלא לא היה להם מה להסתיר, הריי זה ברור שיש דברים סודיים אבל זה לא ברור מה רואים

מסלולי כדרך חשב את הזמן של ההמראה, תעשו לי טובה, משהו פה ציין למתוח קיו ישר אז לעשות את זה + 2 או 3ד' שיהיה להם לזמן הסעה+ ריצה.....והריי לכם, עם מפה של מדינת ישארל חישבתי עוד משהו שהוא מסווג...

דיי חלס, חייל האוויר בעצמו פירסתם את המיקום, ואם הממסד נתונים של ה FS מכיל ומכיראת כול המסלולים של הבסיסים הצבאיים כנראה שמשהו הבא להם אותו

על אחת כמה וכמה שכול התמונות נראות לי כולכך דומות לסימולטור הישן והידוע (ואחד הטובים ביותר שיצא לי לטוס בשהם) כוכב כחול!, אני מסתכל על התמונות וזה נראה לי כולכך דומה, מסלולי הסעה, הכול 1:1....אפילו המיקום שמתחילים שם עם אחת המסימות זהיתי חלק מהמיבנים שם זהיתי, אז מה ג'נס בזמנו הפרו ביטחון שדה (אוליי בגלל זה הם נסגרו? :| ) הריי זה ידעו שהכול נעשה עם שיטוף פעולה של חייל האוויר, כי כול מטרת הסימולטור היתה "להלל" ולשבח אותו, אז חייל האוויר שיטף פעולה, ובמקרה שלנו, אין לנו כול מטרה פוליטית/תעמולטית שמשרטת את מטרות חייל האוויר אז הוא אמר את התשובה הכי קלה "לא" נחסך לו זמן לבדוק ולמדוד ולהחליט

באמת שהכי טוב, שתפסיקו לחיות באשליות שעוקבים אחריכים, אתם יודעים מה, אוליי, אוליי יש משהו שכול היום יושב וחורש על הפורומים- נגיד, ונגיד שהוא גילה שיש לנו סנרי דיי טוב לבסיס רמת דויד, או קיי, אז מה הוא יעשה עם זה?, טלפון קטן לרוסיה, כמה $$$$$ והוא בונה בעצמו איזה סנרי שהוא רוצה עם פרות של מה יש בכול ביניין, תעשו לי טובה, אנכנו חים בחברה גלובלית שבה אין כמעט סודות והמפעל קרמבואים בדימונה היתה פצצת זמן מטקטקת שעדיף שהתפוצצה אז כשכול העולם עוד לא כעס עלינו מאשר לא מזמן עם אחמדניג'ד (כך כותבים את השם הזה?)

מכול הדיון הזה שיש לו יותר מדיי דפים והרבהי ותא מדיי תגובות ממה שצריך יהיו לו

לסיכום:

כול המידע זמין, כול המידע נגיש ומי שרוצה לבנות סנרי אף אחד לא יכול להגיד לו לא מידע שאתם יודעים הוא מידע שחייל האוויר יודע שאתם יודעם ויודע לשנות אותו בעת הצורך או לצנזר אותו במקרים מסוימים

אני לא מאמין שנראה ביתן שרשום עליו בגדול: "כאן גרים בכייף משפחת הנשקים להשמדה המונית"

אתם תראו ביתן שכול תחליתו הוא ביתן שאין לנו כול מידע עליו חוץ מזה שהו בתין, שאין לנו מושג מה יש בתוכו חוץ מזה שאוליי יש בתוכו משהו, האם הוא שווה לפצצה?, האם הוא שווה שישלחו עכשיו קאסם/סקאד? אוליי זה שלידו יותר חשוב מפכינה אסטרטגית, אנכנו לא יודעים כלום ותעשו טובה תשאירו את זה כך ואל תרמזו שבתמונה הזו והזו יש מידע ביטחוני! כי אז יודעים שי ששם משהו, כך זה סתם עוד תמונה, אתם עושים למי שאוליי (ורק אוליי) אוקב אחרי הפורום את העבודה קלה ביותר, ראיתם מידע מסוויג, סימן שצריך לתלות משהו ולא להתחיל לצעוק את זה בפורום!, התמונות לא מדברום ולא אומרות מה אנכנו באמת רואים!, אתם מגלים לנו מה אנכנו רואים!!, תפסיקו עם זה ותתחילו לצנזר את הפה שלכם לפני שאתם מתחילים לצנזר תמונות של אנשים אחרים, תתחילו לפעול ביותר דיסקרטיות לפני שאתם אומרים לאנשים אחרים לפעול כך! אם חשבתי שמה שאני רואה זה מסלול הסעה הריי שבגלכך אני יודע שיש שם משהו שאני לא צריך לראות! תחשבו על זה שאתם אילו שמפירים את הביטחון שדה (דיי לקרא לזה בט"ש, אנכנו לא בצבא- יש לי עוד חודשיים לזה... :cry: :cry: )

:idea: :idea: :idea:

תחשוב על מה שאמרתי לפני שאתם ממהרים להגיב, כי אם תתחילו לפרט למה אסור לצפות בתמונה אתם רק מפרטים מה יש בתמונה!

טוב אני מתחיל לחזור על עצמי.... :oops: :?

קצר שקט!

פורסם

היית יכול לצמצם את זה לשניים - שלושה משפטים, ובדרך לתרגם לעברית נורמלית.

בכל מקרה, הרבה דברים לא נכונים. המסלולים בכוכב כחול לא מזכירים בכלל את הדבר האמיתי. גם הנ"צ שונה מעט. דיי לזרוק דברים לאוויר.

מידע כזה ניתן לקלוט ממקורות רבים. מפתחי FS לא צריכים שום גורם ישראלי רשמי.

בקיצור, כפי שציינת, אין לך מושג מה החשיבות של הדברים המוצגים. בשביל מה להגיב סתם? איזו סמכות יש לך המאפשרת לך לקבוע מה מסווג ומה לא?...

פורסם

בכל מקרה, הרבה דברים לא נכונים. המסלולים בכוכב כחול לא מזכירים בכלל את הדבר האמיתי. גם הנ"צ שונה מעט. דיי לזרוק דברים לאוויר.

מידע כזה ניתן לקלוט ממקורות רבים. מפתחי FS לא צריכים שום גורם ישראלי רשמי.

בקיצור, כפי שציינת, אין לך מושג מה החשיבות של הדברים המוצגים. בשביל מה להגיב סתם? איזו סמכות יש לך המאפשרת לך לקבוע מה מסווג ומה לא?...

אין לו וזה לא צריך לעניין אותו

פורסם

ולך?

אין לו מושג ולא צריך להיות לא מושג. הוא אזרח, וזכותו להשתמש בחומר אזרחי-ציבורי.

פורסם

אורן,

לא אמרתי שיש לי סמכות כלשהי. ובכל מקרה, לא חייבת להיות פורמלית. אני הגבתי להודעה שלו עקב קביעות הבסיס המוטעות מלכתכילה (ראה לדוגמה "בכ"כ יש בסיסים מדויקים").

יש כאן משחק בחומר מסווג, ולא קשה להבין את זה. על תרשים שדה בפמ"ת הצבאי מצוין למעלה "שמור", משמע, מבחינה פורמלית, לא כל אחד אמור לדעת היכן נמצא גף תובלות או מיקומי דת"קי טייסת הפטישים. העובדה שאתה עושה בזה שימוש ממקור ציבורי פתוח לא הופך את זה לבלמ"ס. הוויכוח כאן האם מותר או לא מותר לעשות בזה שימוש פרטי. לדעתי, שוב - מותר משום שזה חומר פתוח לציבור בקליק אחד. אבל שוב, יש כאן התנגשות בין רצון רשויות הבטחון לבין זכותנו כאזרחים שאינם כפופים לצבא ישירות. עדיין, רשמית, המידע מסווג.

בכל מקרה, אני הייתי מחכה לתגובה של מקור אובייקטיבי. אולי עו"ד העוסק בנושא.

פורסם
אורן,

לא אמרתי שיש לי סמכות כלשהי. ובכל מקרה, לא חייבת להיות פורמלית. אני הגבתי להודעה שלו עקב קביעות הבסיס המוטעות מלכתכילה (ראה לדוגמה "בכ"כ יש בסיסים מדויקים").

יש כאן משחק בחומר מסווג, ולא קשה להבין את זה. על תרשים שדה בפמ"ת הצבאי מצוין למעלה "שמור", משמע, מבחינה פורמלית, לא כל אחד אמור לדעת היכן נמצא גף תובלות או מיקומי דת"קי טייסת הפטישים. העובדה שאתה עושה בזה שימוש ממקור ציבורי פתוח לא הופך את זה לבלמ"ס. הוויכוח כאן האם מותר או לא מותר לעשות בזה שימוש פרטי. לדעתי, שוב - מותר משום שזה חומר פתוח לציבור בקליק אחד. אבל שוב, יש כאן התנגשות בין רצון רשויות הבטחון לבין זכותנו כאזרחים שאינם כפופים לצבא ישירות. עדיין, רשמית, המידע מסווג.

בכל מקרה, אני הייתי מחכה לתגובה של מקור אובייקטיבי. אולי עו"ד העוסק בנושא.

בוודאי שהשימוש במקור אזרחי עושה את זה בלמ"ס. המקור האזרחי לא מסווג.

אבל בכל אופן, אם אנחנו דנים בנושא הבטחון הלאומי, אז "שמור" זה לא "סודי ביותר".

אישור יציאה מהמחנה הוא "שמור". חוברת תוד"א צבא סוריה שכתוב בה שנהג טנק סורי יש לו 6 שנות לימוד בממוצע זה "שמור".

ובלי שום קשר, זה לא רלוונטי. מסמכים אזרחיים הם לא "שמורים" ולא "סודיים ביותר".

פורסם

מידע כזה ניתן לקלוט ממקורות רבים. (1)מפתחי FS לא צריכים שום גורם ישראלי רשמי.

בקיצור, כפי שציינת, (2)אין לך מושג מה החשיבות של הדברים המוצגים. בשביל מה להגיב סתם? איזו סמכות יש לך המאפשרת לך לקבוע מה מסווג ומה לא?...

1)אני לא חושב שצריך להוסיף לזה עוד משהו

2) נכון וצינתי את זה אוליי 10 פעמים, ועכשיו אתה פתחתה את עיניי שאוליי אני רואה שם משהו מעניין, עד עכשיו לא חשבתי על זה בכלל!

עוד דבר:

יש צנזורה על הבסיסים, חשבתי על זה, זה שדה תעופה, אז איפה כול המטוסים שמשום מה נעלמו מהתמונה (זה לא נראה לי פוקס) ואיפה כול ריכבי הקרקע?, כול החילים?, איפה כולם, הבסיס נראה שומם.......צנזורה :roll:

אני היתי בבסיס של חייל האוויר כמה פעמים, והפעילות שהתמונות מראות אפילו לא קרובה למה שאני ראיתי!

ולמה אתם חופרים יותר מדיי, שמשהו יפנה לגורם רישמי וישאל אם הוא יכול לדמות את הבסיס על סמך תצלומי הלווין שגוגל מציעים, ונראה מה הוא יגיד....(ושוב אני חוזר ל-1 שבדוגרי לא צריך אישור של אף אחד)

הדיון הזה מתחיל לחזור על עצמו כבר יותר מדיי....

פורסם

טל, לצערי הרבה דברים ממה שרשמת לא היו נכונים, אף אחד לא מקשקש ולא סתם מתווכח פה ובטח שלא חי באשליות, העיקרון והנושא הוא שנכון מהתמונה הזו הרבה אי אפשר להבין, אבל מי שיחליט לעשות סינרי לחצור, לא יסתפק בתמונה כזו אלה יחקור יותר ויחפש עוד צלומים, ואיך ניראה דת"ק ומה יש בדת"ק ולמה הדת"ק הזה נמצא בתחילת מסלול טיסה, והתמונה צולמה מגובה 6000 אלף רגל אם אני לא טועה, מגובה כזה לא קל לראות טכנאים.

אשמח להסביר לך עוד בפרטי.

אורן, בתהחלה שקמה החטיבה, נבנה סינרי עם T3, זה היה הסינרי הראשון ל T3 ואז גילינו מהר מאוד שכל החניות לא תואמות בכלל, וקיימת סטייה גדולה מאוד, מהר מאוד הוחלט לצאת בהודעה שנרשמה גם באתיס של כל פקח שהסינרי המדובר לא מתאים לטיסה ברשת כי הוא לא נכון.

לכל סינרי שבונים ברשת, שכולל חניות ונתיבי הסעה, יש צורך לבדוק אותו ולראות שאין חוסר התאמה, בזמנו פנינו ליוצר הסינרי וביקשו שישנה ויתקן אותו, הבחור לא הגיב או סירב, לא זוכר בדיוק, ובגלל זה הודענו בכל מקום אפשרי שהוא לא מותר לשימוש ברשת, אגב הוא נקרא BGN2K.

פורסם

שמישהו יזעיק את אילן יונש לפורום, הוא בטוח ידע יותר מכולנו :lol:

כולם פה נכנסו לסרטים של מגיני הצנזורה וביטחון המידע או לוחמי חופש הביטוי כשאף אחד לא ממש יודע ומתמצא בנושאים האלה. חבל על הריבים - הרי אף אחד מאיתנו לא באמת יותר מה מותר ומה אסור ועד כמה ואף אחד גם לא מתמצא בחוקים ובהגבלות לפרטיהן.

צריך לחכות לתשובה רצינית ומוסמכת, אתם טוחנים מים וחוזרים על תגובות שכבר נאמרו...

פורסם

מוטי, נכון טוחנים קצת מים, אבל העיקר להעביר את המסר, תקרא את התגובות של אמיר, הוא הלך בירר ושאל את מי שצריך, אחרת הדיון הזה היה נגמר מזמן.

פורסם
טל, לצערי הרבה דברים ממה שרשמת לא היו נכונים, אף אחד לא מקשקש ולא סתם מתווכח פה ובטח שלא חי באשליות, העיקרון והנושא הוא שנכון מהתמונה הזו הרבה אי אפשר להבין, אבל מי שיחליט לעשות סינרי לחצור, לא יסתפק בתמונה כזו אלה יחקור יותר ויחפש עוד צלומים, ואיך ניראה דת"ק ומה יש בדת"ק ולמה הדת"ק הזה נמצא בתחילת מסלול טיסה, והתמונה צולמה מגובה 6000 אלף רגל אם אני לא טועה, מגובה כזה לא קל לראות טכנאים.

אשמח להסביר לך עוד בפרטי.

אורן, בתהחלה שקמה החטיבה, נבנה סינרי עם T3, זה היה הסינרי הראשון ל T3 ואז גילינו מהר מאוד שכל החניות לא תואמות בכלל, וקיימת סטייה גדולה מאוד, מהר מאוד הוחלט לצאת בהודעה שנרשמה גם באתיס של כל פקח שהסינרי המדובר לא מתאים לטיסה ברשת כי הוא לא נכון.

לכל סינרי שבונים ברשת, שכולל חניות ונתיבי הסעה, יש צורך לבדוק אותו ולראות שאין חוסר התאמה, בזמנו פנינו ליוצר הסינרי וביקשו שישנה ויתקן אותו, הבחור לא הגיב או סירב, לא זוכר בדיוק, ובגלל זה הודענו בכל מקום אפשרי שהוא לא מותר לשימוש ברשת, אגב הוא נקרא BGN2K.

ואם מישהו מגיע עם הסנרי הזה? אז הוא לא חונה בחניה עפ"י מסך הפקח, ולא ממריא מהמסלול הנכון. אז? אתה שולח אותו הביתה?

ובלי כל קשר הטענות שלך ושל אמיר הן לא שסנרי שיצא לא יתאים לטיסה בואטסים. בלי כל קשר לאובייקטים שיהיו בו, כל עוד המסלולים מתאימים ל ASRC הוא מתאים לטיסה ברשת. בטחון שדה הוא לא עניינה של החטיבה או ואטסים. כמו שכתבתי פה כבר מספר פעמים, כל סנרי שמתבסס על חומרים אזרחיים, אין עם זה שום בעיה! ולא לצה"ל ולא למשרד הבטחון ולא ל-NSA או כל ארגון שתרצו יש נגיעה בדבר.

פורסם

טוב הדיון כבר נמתח כמו באזוקה בפה של תיכוניסטית ביום רע.

עובדות שכל חברי הפורום יכירו אחרי דיון בצוות על הנושא הנ"ל:

1. אפשר לפתח סינרי לשדה צבאי כל עוד המקורות לבניית הסינרי חופשיים ולא חסויים.

2. נהלי העבודה הצבאיים האמיתיים לעולם לא יקויימו ברשת אלא אם יתקבל אישור מגורם צבאי כלשהו.

3. מחלקת הדרכה מפרסמת נהלים צבאיים לטיסה ברשת ועל פיהם יש לנהוג ולא על פי מקור אחר- נהלים אלה יהיו בדויים ואינם מבוססים על המציאות- כל דמיון בין מציאות לרשת מיקרי בהחלט!

4. כל מפתח שכותב סינרי על דעתו ומשתמש בחומר לא מאושר\חסוי לציבור עושה זאת על אחריותו הבלעדית ומסתכן בהעמדה לדין פלילי.

ננעל מחמת מיאוס וחריגה עצבנית מכל פרופורציה ברמת הפאניקה הביטחונית הלאומית והאישית.

שבוע טוב.

אורח
This topic is now closed to further replies.

• יצירת חדש...