עבור לתוכן
Avi Cohen

מה זה ..מה זה..

Recommended Posts

פורסם
אני מומחה לא גדול בפורמולה 1 אך חובב, עדיין מבדיל בין פורמולה 1 לראלי, לדעתי הראשון זהו מקצוע בשליטה למעולים, ראלי זה נהיגה בחוסר שליטה למתאבדים וממש מפליא שיש יחסית מעט תאונות חמורות. עקבתי שנים אחר מירוצים בכלל ופורמולה 1 במיוחד כי זה השיא, שום מטוס לא מאיץ ובולם כך, רק רקיטות ו- UFO מאיצים יותר חזק. התבשלתי 3 ימים בכיף בהונגרורינג עם שני בני, שנהגו להגיע לחלק ממירוצים אלה על אופנועים כבדים בנסיעה ארוכה. המסלול שם כמעט לא ניתן לעקיפה, הזקנים נהגו עייפים, אלונזו נראה טוב, הוביל אחרי 1/3 וניצח די בקלות. לצמיג תכונות המותאמות לתנאי המרוץ- אופי מסלול (חומר- יש גם ביטון?, מחוספס או חלק, קופצני או ישר, פניות וישורות, חלקיקים מהתפוררות המשטח או שהוסעו ברוח צד) תנאי מז"א (טמפ' מסלול, גשם/ מים), ועוד כמה משתנים משניים. לתנאי המרוץ ולאסטרטגיית החברה(כמה תדלוקים-> משקל בזינוק) מותאמים צמיגים, שהבולט באפיונם הם תרכובת משטח החיכוך ופניו. ראיתי לא מעט מירוצי F1 שהוכרעו באסטרטגייה, באיכות צוות התדלוק ובבחירת צמיגים, גורמים שאינם תלויים כלל בנהג (לא כולל פנומנים כמו מונטויה) ובמכונית. נדמה לי שביפן אין טמפ' כזו גבוהה אך לא זוכר.

ההונגרורינג מסלול מאוד מאתגר ומהנה לנהגים, מספק פניות מהירות עם עליות ומורדות והרבה קפיצות, אך כמו שאמרת בלתי ניתן לעקיפה, לפחות עם מכוניות ה F1 של היום אשר מבחינה יעילות אוירודינמית פשוט לא מאפשרות את הסליפ סטרים שהן זקוקות לו כדי ליצור יתרון על פני המכונית שלפניו.

המרוץ ביפן בשנים האחרונות הועבר לתאריך שאם אני זוכר נכון, לרב חם שם ולכן הטמפ. לא יורדות שם, אולי מיד פעם גשם אבל לא מעבר לכך, שלג וקרח בטוח לא יהיה מאחר ואז המרוץ יבוטל.

מכוניות F1 נוסעות על צמיגי סליקס (לפחות בעבר, היום עם חריצים) וזאת לאפשר מקסימום מגע בין פני הצמיד למסלול עצמו.

המסלול הוא אספלט, בטון = קרח למכוניות האלו.

פה זה כבר מנסיון בנהיגה על צמיגי סליקס. רב הנסיון מגיע מנהיגת מרוצים על קארטים המצויידים בצמיגי סליקס, Super Hard למזעור עלויות וחלק מאימונים בחול על Super soft

ran56.jpg

ומעט על צמיגי סליקס של אבון בפורמולה רנו.

מנוע 2 ליטר של קליאו ספורט, על שילדת קרבון קלילה שביחד עם הנהג לא עוברת את ה 600 ק"ג (אם אני זוכר נכון את הנתון).

בישורת של 800 מטר מפתחת מהירות צנועה של 260 קמ"ש.

לא פורמולה 1, אבל טירוף חושים, F16 לעשירים העניים :D

כוחות ה G שפועלים עליך פשוט מטורפים (יחסית לF1 ומטוסי קרב) אבל עדיין, הצמיגים והאוירודינמיקה מביאים אותך לבצע פניות במהירויות שעל כביש רגיל משטרת ישראל היתה שוללת לי את הרשיון :mrgreen:

ran-FR2K.jpg

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...