Tomer Haim פורסם יוני 26, 2006 דיווח פורסם יוני 26, 2006 היי חברים הכנתי שאלה דמיונית שתפקידה היא לעזור לאנשים להבין את פעולת ה VOR ולפתח תפיסת מרחב, אז אני מנסה עליכם את השאלה: שאלה מספר אחת: מטוס טס לנק' TOMBO הממוקמת על חיתוך רדיאלים 110 מ A VOR ורדיאל 150 מ B VOR , הנתיב מהמטוס ל TOMBO הוא 360, לאחר 30 דקות טיסה , הטייס מקבל חיווי על שני צגי ה VOR כמו שלמטה, היכן המטוס נמצא? הצג שמכוון ל VOR A: הצג שמכוון ל VOR B: א) המטוס לפני נק' TOMBO ונסחף שמאלה ב) המטוס אחרי נק' TOMBO ונסחף ימינה ג) המטוס אחרי נק' TOMBO ונסחף שמאלה ד) המטוס לפני נק' TOMBO ונסחף ימינה רמז: יש לצייר טוב טוב ולשים לב שדגלון אחד מראה FROM והשני TO וכשהמטוס בדרכו ל TOMBO הוא לא טס על רדיאל מסויים , הוא רק לקח כיוון מגנטי 360 שאלה מס 2: בהמשך לשאלה קודמת המטוס נמצא 35 Nm מ B VOR, המטוס פנה לכיוון 060 לנק' הבאה, מהירותו הקרקעית 120 קשרים, מתי יחצה את רדיאל 150 מ B VOR. (השתמש בחוק 1/60) א) 3.5 דקות ב) 1.75 דקות ג) 7 דקות ד) 5 דקות תהנו[/b]
Or Netzer פורסם יוני 26, 2006 דיווח פורסם יוני 26, 2006 פתרתי, תתברברו קצת ואז ניתן את הנכונות :] בהצלחה. :wink:
Boeing744 פורסם יוני 26, 2006 דיווח פורסם יוני 26, 2006 שגיא ינאי ואבו מאזן התקשרו אליי וגם הם פתרו :!:
Or Netzer פורסם יוני 26, 2006 דיווח פורסם יוני 26, 2006 תם ונפתר=] תנו תשובות אוליייייייייייייייייייייי. אני קיבלתי עזרה קלילה מתומר אז לא חוכמה. (בקשר לשיטה 1/60). קדימה...
matan פורסם יוני 26, 2006 דיווח פורסם יוני 26, 2006 טוב נצר,יש פה דקה שקט....אז כמו שהבטחתי לך,התשובה הראשונה היא ג'.את השאר אתה מגלה
Ohad Shalev פורסם יוני 26, 2006 דיווח פורסם יוני 26, 2006 תומר, השאלה השנייה היא בהמשך ישיר לשאלה הראשונה ז"א שהמטוס בנק' בה התמונות של מחטי ה-VORS מראים? כי אם כן זה נותן רמז
Tomer Haim פורסם יוני 26, 2006 מחבר דיווח פורסם יוני 26, 2006 כן, בשאלה השנייה המטוס יוצא בדיוק מאותה נקודה בה נמצא בשאלה הראשונה, רמז נוסף בקשר לשאלה השניה, בסוף יוצא משולש ישר זוית וניתן להשתמש גם במשפט הסינוס מי שלא מכיר את חוק 1/60
Matan Solomon פורסם יוני 26, 2006 דיווח פורסם יוני 26, 2006 כל היום אני עושה תרגילים בפיזיקה לבגרות ביום רביעי נראה לך שיש לי כח לחשוב עכשיו ? חחחח אולי מחר בבוקר
Ohad Shalev פורסם יוני 26, 2006 דיווח פורסם יוני 26, 2006 תומר משום מה יצא לי 4.44 דקות בסעיף ב'... אם תרצה אני אשמח לשלוח אליך את הפיתרון אולי תעלה על איזו טעות
Tomer Haim פורסם יוני 27, 2006 מחבר דיווח פורסם יוני 27, 2006 בסעיף ב' המרחק ל VOR הוא 35 מייל, והזוית בין הרדיאל הנבחר לרדיאל עליו אתה נמצא תלוייה בנקודה שבה המחט נמצאת על הסקלה, המטוס עצמו בכיוום 060 חותך את רדיאל 150 ב 90 מעלות, לכן נוצר משולש ישר זוית שצלע אחת היא 35 מייל ויש זוית ומה זצריך למצוא היא הצלע השנייה (הקטנה) וזהו יש מרחק ויש מהירות. בקשר לסעיף א' הייתי מעוניין שאחד מהפותרים יסרטט את הפתרון + הסבר ומיקום המטוס
Dolav Nitay פורסם יוני 27, 2006 דיווח פורסם יוני 27, 2006 זה מה שיצא לי: המטוס אחרי הנקודה ונסחף שמאלה. הציור של הקו שמגיע לכיוון 360 הוא רק לעזר: האם השרטוט שלי נכון? *עריכה* הוספתי לשרטוט כיתוב של FROM ו TO
matan פורסם יוני 27, 2006 דיווח פורסם יוני 27, 2006 בסעיף ב' המרחק ל VOR הוא 35 מייל, והזוית בין הרדיאל הנבחר לרדיאל עליו אתה נמצא תלוייה בנקודה שבה המחט נמצאת על הסקלה, המטוס עצמו בכיוום 060 חותך את רדיאל 150 ב 90 מעלות, לכן נוצר משולש ישר זוית שצלע אחת היא 35 מייל ויש זוית ומה זצריך למצוא היא הצלע השנייה (הקטנה) וזהו יש מרחק ויש מהירות.בקשר לסעיף א' הייתי מעוניין שאחד מהפותרים יסרטט את הפתרון + הסבר ומיקום המטוס תומר,השאלה הראשונה זה 90 אחוז היגיון ועוד 10 אחוז ידע......קשה לי ממש לסרטטט את זה אבל נשב עם מיסטר נצר ונראה איך נעלה את זה להסבר עם פיתרון=]
Ohad Shalev פורסם יוני 27, 2006 דיווח פורסם יוני 27, 2006 טוב אז ככה... פתרון שאלה א': הסבר: אז ככה אמרו שהנק' TOMBO נמצאת ברדיאל 150 מ-VOR B וברדיאל 110 מ-VOR A, עכשיו חשוב לדעת שכל סטייה של נק' על סקאלת ה-VOR פירושה סטייה של 2 מעלות מהרדיאל. ניתן לראות כי המטוס טס לכיוון VOR B מכיוון שעל שעון ה-VOR הדגל הוא TO ולכן המחט בשעון זה מייצגת לנו את הרדיאל ולכן ניתן לראות כי המטוס נמצא 6 (3 נק') מעלות משמאל לרדיאל 150 מ-VOR B ז"א על רדיאל 156.. עם VOR A הסיפור טיפה שונה מכיוון שהדגל בשעון מסמן FROM ז"א שהמחט בשעון זה מייצגת את מיקום המטוס ביחס לרדיאל וזה אומר שהמטוס נמצא 8 מעלות (4 נק') מימין לרדיאל 110 ז"א שהוא נמצא על רדיאל 102 מ-VOR A. מיקום המטוס ביחס ל-VOR A נותן לנו את המיקום על ציר ה-Y (עבר\לא עבר את הנק'), מיקום המטוס ביחס ל-VOR B אומר לנו אם המטוס נמצא משמאל או מימין לנק' - מיקום על ציר ה-X... ע"פ ניתוח המצב הנ"ל ניתן לראות כי המטוס עבר את הנק' (רדיאל 102 מ-VOR A) ושהמטוס נסחף שמאלה (רדיאל 156 מ-VOR . פתרון שאלה ב': *טריגונומטריה פשוטה אין צורך בהסבר
Or Netzer פורסם יוני 27, 2006 דיווח פורסם יוני 27, 2006 טוב אז ככה...פתרון שאלה א': הסבר: אז ככה אמרו שהנק' TOMBO נמצאת ברדיאל 150 מ-VOR B וברדיאל 110 מ-VOR A, עכשיו חשוב לדעת שכל סטייה של נק' על סקאלת ה-VOR פירושה סטייה של 2 מעלות מהרדיאל. ניתן לראות כי המטוס טס לכיוון VOR B מכיוון שעל שעון ה-VOR הדגל הוא TO ולכן המחט בשעון זה מייצגת לנו את הרדיאל ולכן ניתן לראות כי המטוס נמצא 6 (3 נק') מעלות משמאל לרדיאל 150 מ-VOR B ז"א על רדיאל 156.. עם VOR A הסיפור טיפה שונה מכיוון שהדגל בשעון מסמן FROM ז"א שהמחט בשעון זה מייצגת את מיקום המטוס ביחס לרדיאל וזה אומר שהמטוס נמצא 8 מעלות (4 נק') מימין לרדיאל 110 ז"א שהוא נמצא על רדיאל 102 מ-VOR A. מיקום המטוס ביחס ל-VOR A נותן לנו את המיקום על ציר ה-Y (עבר\לא עבר את הנק'), מיקום המטוס ביחס ל-VOR B אומר לנו אם המטוס נמצא משמאל או מימין לנק' - מיקום על ציר ה-X... ע"פ ניתוח המצב הנ"ל ניתן לראות כי המטוס עבר את הנק' (רדיאל 102 מ-VOR A) ושהמטוס נסחף שמאלה (רדיאל 156 מ-VOR . פתרון שאלה ב': *טריגונומטריה פשוטה אין צורך בהסבר בידיוק. אין צורך בהסבר מתן, וזה ממש לא הגיון פשוט. רק להבין את המכשירים ואת השאלה ולהשתמש בכל הנתונים. :wink:
matan פורסם יוני 27, 2006 דיווח פורסם יוני 27, 2006 טוב אז ככה...פתרון שאלה א': הסבר: אז ככה אמרו שהנק' TOMBO נמצאת ברדיאל 150 מ-VOR B וברדיאל 110 מ-VOR A, עכשיו חשוב לדעת שכל סטייה של נק' על סקאלת ה-VOR פירושה סטייה של 2 מעלות מהרדיאל. ניתן לראות כי המטוס טס לכיוון VOR B מכיוון שעל שעון ה-VOR הדגל הוא TO ולכן המחט בשעון זה מייצגת לנו את הרדיאל ולכן ניתן לראות כי המטוס נמצא 6 (3 נק') מעלות משמאל לרדיאל 150 מ-VOR B ז"א על רדיאל 156.. עם VOR A הסיפור טיפה שונה מכיוון שהדגל בשעון מסמן FROM ז"א שהמחט בשעון זה מייצגת את מיקום המטוס ביחס לרדיאל וזה אומר שהמטוס נמצא 8 מעלות (4 נק') מימין לרדיאל 110 ז"א שהוא נמצא על רדיאל 102 מ-VOR A. מיקום המטוס ביחס ל-VOR A נותן לנו את המיקום על ציר ה-Y (עבר\לא עבר את הנק'), מיקום המטוס ביחס ל-VOR B אומר לנו אם המטוס נמצא משמאל או מימין לנק' - מיקום על ציר ה-X... ע"פ ניתוח המצב הנ"ל ניתן לראות כי המטוס עבר את הנק' (רדיאל 102 מ-VOR A) ושהמטוס נסחף שמאלה (רדיאל 156 מ-VOR . פתרון שאלה ב': *טריגונומטריה פשוטה אין צורך בהסבר בידיוק. אין צורך בהסבר מתן, וזה ממש לא הגיון פשוט. רק להבין את המכשירים ואת השאלה ולהשתמש בכל הנתונים. :wink: העיקר שהגענו לתשובה :wink: מזכיר לי את הרגעים של טיסה מVOR לVOR עם ססנה,תענוג.
Tomer Haim פורסם יוני 27, 2006 מחבר דיווח פורסם יוני 27, 2006 הציור של דולב מצויין והתשובה של אוהד מדוייקת ביותר יש לזכור שמכשיר ה VOR חושב שהמטוס הוא גוש מתכת שטס בכיוון הרדיאל הנבחר אך מתקדם בכיוון הנתיב שהמטוס מבצע, לכן מחט בצד ימין לא אומרת בהכרח שהרדיאל הנבחר בצד ימין, הוא יהיה בצד ימין רק אם נפנה את המטוס לכיוון הרדיאל הנבחר. התשובה של אוהד לשאלה ב' גם מדוייקת אף יותר מהתשובות שנתתי כי אוהד השתמש במשפט הסינוס חוק 1/60 אומר את הדבר הבא הזוית חלקי 60 = צלע קטנה חלקי צלע גדולה כלומר 6 חלקי 60 = X חלקי 35 יוצא X = 3.5 ובמהירוץ 120 קשר נעבור 3.5 מייל ב 1.75 דקות חוק 1/60 אינו מדוייק ועובד רק במשולשים ישרי זוית כשהזוית החדה היא קטנה מ 10 מעלות הוא טוב לשימוש רק המהלך טיסה או בשאלות בבחינות של המנהל כל הכבוד לפותרים