עבור לתוכן
gilad13

בחירת פרוייקט - עזרה!

Recommended Posts

פורסם

היי

אני יודע שזה לא ממש קשור לפורום אבל אני צריך את העזרה והרעיונות היצירתיים שלכם :)

כיתה י"ב מתחילה ואיתה גם הפרוייקט שלי במגמת אלקטרוניקה.

בפקוייקט אני אמור לבנות/להמציא איזשהי מערכת אלקטרונית שקשורה איכשהו בתקשורת (תקשורת מחשבים, אלחוטית וכו').

בגלל ההתעניינות (המובנת :lol: ) שלי בתעופה, חשבתי לעשות את הפרוייקט שלי בנושא הזה, ואני צריך את העזרה שלכם.

אני צריך שתציעו רעיונות לבנייה של מערכות/מכשירים שקשורים לעולם התעופה בכלל ולמטוסים בפרט, זה יכול להיות רעיון למכשיר או מערכת שכבר קיימת או משהו שצריך להמציא ולתכנן (יש לי 8 חודשים לבנות ולתכנן את זה).

תודה לכולם :wink:

פורסם

אני בניתי מד מרחק IR ולשמחתי גם קיבלתי עליו 100 בבגרות.

סה"כ אל תצפה למשהו באמת שימושי לחיים (ובמיוחד לא תעופתי) כי המורה שלך הוא זה שיתן רשימה של פרויקטים שמהם תוכל לבחור. הרשימה תורכב מפרויקטים שכבר נבנו בעבר על ידי תלמידים ועבדו להם.

אם תרצה לבנות ולתכנן משהו משלך (הפרויקט שלי היה 60 אחוז קיים ו-40 אחוז שלי פחות או יותר), יתכן ותבזבז זמן יקר מידי, כך שאני ממליץ לך לא להסתמך על תיכנון של רכיב שלא נבנה לפני כן, אלא רק לבנות משהו שכבר בנו לפניך ולהוסיף לו לאחר שהוא עובד דברים נוספים.

למשל כפי שציינתי, הפרויקט שלי מד מרחק בתדרי אינפרא אדום, את הבסיס של החיישן שממנו יוצא מתח לממיר A/D ובהמשך לרכיב זיכרון EPROM, לאחר מכן לרכיב ממיר BCD לתצוגת 7SEG, ומצידו השני זמזם שפועל במרחק מסוים מהעצם.

אני הוספתי לו לאחר מכן את האפשרות להגדיר את מרחק תחילת פעולת הזמזם על ידי פוטנציומטר, רב רטט משערי NAND שיגרום לזמזם לפעול באופן מעצבן במיוחד כך שנהג שנוסע ברוורס (למשל) לא יוכל להתעלם מזה, ובנוסף לכך הוספתי לו כל מיני תוספות קטנות להגדלת דיוק המרחק המופיע על התצוגה.

קיבלת פה סיקור די מקיף על הפרויקט שלי (למרות שלא ביקשת :wink: ) כדי שאולי יעלו לך רעיונות, אני מקווה, שיעזרו לך לעשות פרויקט טוב.

ותזכור בסופו של דבר שמה שקובע זה אם הפרויקט שלך עובד או לא, אז אין טעם להשקיע במשהו שלא יעבוד בסופו של דבר.

המון בהצלחה.

אביחי

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...