Jonathan Perelmuter פורסם אוקטובר 18, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 18, 2006 אהלן חברים! אני כאן עדיין בארה"ב ורציתי לספר לכם על טיסה שהייתה לי אתמול... אתמול נערך בקליבלנד משחק ידידות כחלק מקדם הNBA בין מכבי ת"א לבין הקליבלנד קבלירס, משום שקליבלנד לא רחוקה ואני וחברי טל היינו זקוקים לשעות החלטנו לקפוץ על ההזדמנות וללכת לראות את המשחק! בכמה ימים האחרונים המזג אוויר פה היה עוצר נשימה! ראות לא מוגבלת, שמיים נקיים לגמרי מעננים רק המינוס היחיד היה רוחות חזקות שבכל זאת לא עצרו אותנו :wink: אבל ביום שצריכים לטוס רחוק וטיסה שתכננו מראש מרפי הכין לנו הפתעה, יום עם תנאי מכשירים ממש על כבדים.. כשאני מדבר על ראות מתחת ל2 מייל וOVC שמתחיל ב800 ונגמר ב10000 עם רוחות בגובה של 40-60 קשר... עשינו את החושבים שלנו והגענו למסקנה שזה לא מרתיע אותנו, עשינו הכנות מדוקדקות לטיסה בדקנו כל דבר קטן ויצאנו לטוס... מה אני אגיד לכם, לא היה קל... מיד אחרי המראה מGAI פנינו לEMI VOR תוך כדי טיפוס ל3000, באיזור 1200 נכנסו לענן, תנאי IMC, להרבה הרבה זמן... היו לנו רוחות אף חזקות מאוד, ונוצר מצב שההפרש בין הTRACK לHDG שלנו היה 50 ומעלה מעלות. באיזהשהו שלב בטיפוס הGS ירד ל25, דבר שהרתיע אותנו תחילה אבל המשכנו... בטיפוס קיבלנו מעבר בנתיב שממש נוגע באיזור שנקרא P-40, איזור זה הוא איזור סגור ואסור לטיסה משום שזהו בעצם קמפ דייויד... הרוחות היו במצב שהן ממש דחפו אותנו לשם אך לא הייתה דרך להימנע מהנתיב הזה אז רק שמרנו עם הGPS שלא ניכנס לשם טיפסנו שייטנו עם הווריאר שלנו, N83960, תחילה ב6000 אחר כך עלינו ל8000 ובסוף ב4000 הכל כדי למצוא את הנק' שבה רכיב רוח האף יהיה הכי נמוך.. היה לנו לחץ של זמן כי המשחק התחיל ב1900 ואנחנו המראנו ב1530 לטיסה של 280 מייל עם רוח אף חזקה ככה שדיי ציפינו לנס :mrgreen: שייטנו בממוצע בGS של עם IAS של 110 ככה שהיינו מופתעים! ככל שהתקרבנו התחלנו להנמיך באיזור 3000 ראינו קרקע עשינו גישת ראייה שמנו גלגלים ב1900 בדיוק על המסלול וכבר ב1910 היינו באצטדיון (החברה מהFBO הסיעו אותנו). המשחק היה מ-ד-ה-י-ם חווית NBA זה פשוט מדהים ועוד לראות את מכבי משחקת זה שתי ציפורים במכה אחת! אמנם הם לא שיחקו משהו אבל כל האווירה והעניינים היו שווים את כל הטרחה ויש תמונות והרבה! בסוף המשחק אכלנו בבר ממול המבורגרים טובים, אספו אותנו לשדה ויצא לדרכנו... בחזרה היה לנו GS פצצה של 130 קשר! היינו שמחים וציפינו להגיע לפני 0100 בלילה משום שאז הCEILING נצפה לרדת לאיזור ה200 רגל AGL. ואכן כך היה כשהתקרבנו שמענו שהתקרה נמוכה, גובה שדה 539, מינימת גישת GPS 980... עשינו החלטה של לנסות לעשות את הגישה, אם לא יילך נעשה ILS בFDK שבוא התקרה הייתה מעל המינימה... ניסינו ולא ראינו את השדה, הלכנו סביב ונחתנו בFDK... אמרנו נחכה חצי שעה אולי ייפתח חלון ונוכל להיכנס, לא רצינו להישאר בFDK כי אין שם שום מקום פתוח שאפשר לנוח בו, עברה שעה המזג לא השתנה והחלטנו לטוס לאחד מהשדות הבינ"ל של וושינגטון, או IAD או BWI.. מניסיון עבר ידענו שהמתקנים של IAD טובים יותר אז הגשנו לשם וטסנו לישון... שוב הייתה טיסת IMC שבה התקרה הייתה 100 מעל המינימה... עשינו את הגישה וממש 75 רגל מעל המינימה נגלה אלינו המסלול במלוא תאורתו והדרו, מראה מדהים ביופיו! הסענו לSIGNATURE והלכנו לישון ב0300 עד 1000, ישנתי חבל על הזמן, קמתי בבוקר אכלתי ארוחת בוקר, שתיתי שוקו והלכתי לבדוק מז"א... חצי מייל ראות, לא רואים את המסלול בהFBO, המשכנו לחכות ואחרי שעה משום מקום הכל התחיל להתבהר וב1130 השמיים היו נקיים מעננים, המראנו מ1R בIAD ונחתנו בGAI אחרי 7.4 שעות טיסה! חזרנו לדירה עייפים אך מאוד מאוד מרוצים! תמונות בקרוב!
Matan Solomon פורסם אוקטובר 18, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 18, 2006 הרררבה זמן לא שמענו ממך. כל הכבוד, נשמע ממש ממש אחלה :] העיקר נהניתם (כאילו יש מצב שלא חח)
Almog Atar פורסם אוקטובר 18, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 18, 2006 דווקא היה אחלה משחק, מכבי חטפו בראש מחכה לתמונות ......
Ben Zwebner פורסם אוקטובר 18, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 18, 2006 דווקא היה אחלה משחק, מכבי חטפו בראש מחכה לתמונות ......[/quote] Pictures of what exactly?? inside a cloud? LOL thats a hell of a flight man...
Or Netzer פורסם אוקטובר 18, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 18, 2006 דווקא היה אחלה משחק, מכבי חטפו בראש מחכה לתמונות ......[/quote] Pictures of what exactly?? inside a cloud? LOL thats a hell of a flight man... Sure Hell
Ben Zwebner פורסם אוקטובר 18, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 18, 2006 דווקא היה אחלה משחק, מכבי חטפו בראש מחכה לתמונות ......[/quote] Pictures of what exactly?? inside a cloud? LOL thats a hell of a flight man... Sure Hell I am sure that Johhny boy, the international Bahamas flyer, was in heaven.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Almog Atar פורסם אוקטובר 19, 2006 דיווח פורסם אוקטובר 19, 2006 אני לא מאמין עד שאני לא רואה הבחור הבטיח תמונות אז הבחור צריך לקיים לא ?
Jonathan Perelmuter פורסם אוקטובר 20, 2006 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 20, 2006 דבר ראשון תודה חבר'ה! באותה נשימה רציתי לספר לכם שהלילה, כחלק מהדרישות לרישיון מסחרי צריך לעשות 10 הקפות בשדה עם מגדל, החלטתי להשקיע אותן במגדל שווה אז הרמתי טלפון למגדל של BWI שאלתי מה דעתו והוא אישר לי ולעוד מטוס להגיע! ככה שעשיתי 11 הקפות בBWI! אני חוזר לארץ ב3 בנוב' ותמונות יהיו כשאני אחזור עקב מגבלות לפטופ (הוא לא סוחב...) אז שוב תודה חבר'ה ונתראה בהמשך :wink: