Yahav Barzilay פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 צהרים טובים! אני יודע שהסיפור הזה של פורום VA כבר עלה כמה פעמים על הפרק, ובכל זאת נשלל ולא יצא לפועל. ושוב, ככל שהזמן עובר ומורגשת פחות תנועה ברשת, פחות טייסים פעילים בשתי החברות הוירטואליות בישראל, אני חושב שזה הזמן לקום ולנסות דברים חדשים. זה לא סוד שבשנה האחרונה נרשמה ירידה משמעותית של פעילות בחברות הוירטואלית, אני מדבר בשם חברת "עיט תעופה", אך אני מאמין ורואה עובדות בשטח שהמצב דומה גם ב"אלעל וירטואל". אז נכון, פה ושם יש אירועים שנותנים פירסום, חידושים, עידכונים שעוזרים להרים את החברה, אבל צריך להבין שאירועים ודברים בסגנון, זה פרסום חד פעמי לחברות שגורם להתלהבות. ולמה אני מתכוון שאני אומר התלהבות: גל של נרשמים, הפעילות בחברה עולה בצורה דרסטית, אבל זו עדיין התלהבות שאחרי חודשיים נגמרת, ולא, זה לא בגלל שאחרי האירוע החברה חוזרת לתרדמת חורף, אלא זה בגלל שאין לחברה שום במה להמשיך ולפרסם עידכונים שוטפים. מקום שבו יוכלו לערב גם את הטייסים שלא משתייכים אליה, על- מנת שאלה יהיו מודעים למה שקורה, ואולי גם בוקר אחד יחליטו להירשם לחברה. לא מתוך התלהבות, אלא מתוך הבנה שזוהי השיגרה בחברה וירטואלית. בשנה החולפת היו דיבורים שעיט נרדמה, אך זוהי חשיבה מוטעית. למרות שאנשים עבדו קשה מאוד על התוכנה החדשה, היו המון עידכונים באתר, שיפור מערכות, החלפה חלקית של עיצוב, אפשרויות חדשות, ועוד מגוון של חידושים. הודעה לא באה על- כך בפורום, מפני שזהו לא המקום לפרסם כל חידוש קטן שצץ, זה גם לא מתאים לפורום. ברגע שיהיה פורום של VA's כלל החטיבה תהיה מעורבת בכל מה שקורה בחברות הוירטואליות, לעידכונים יהיה מקום בפורום, וכך כל דבר יוכל להיות מפורסם. אז יקומו אנשים ויגידו: "אז למה יש לכם פורום באתר?" הרי מי נכנס לפורומים הפנימיים של החברות הוירטואלית? אך ורק טייסי החברה, וגם זה לא בטוח. אז מה עשינו בזה? מי שבפנים יודע כך או כך על חידושים, ולמי שמבחוץ אין שום אפשרות לראות את המתנהל בתוך החברה, להיות מעורב. אל תשכחו שלקחת חלק בחברה וירטואלית מדרבנת אנשים לטוס ברשת. אני בטוח שהרבה יותר כיף לעשות טיסה עם מטרה: לקבל מאלעל וירטואל תוכנית טיסה, מטוס דלק, אינפורמציה, או לאסוף לקוח משדה מסויים - אלה הדברים שמכניסים חיים לרשת ויכולים רק לעשות טוב. כל מה שמוצג פה אלה עובדות. עובדה שהיו אנשים שלא ידעו מה זה "עיט תעופה" או "אלעל וירטואל" עד שפירסמו איזה נושא בפורום GENERAL. זה לא צורה שפעם- פעמיים בשנה חברה תרכז את כל העידכונים שלה מהחודשים האחרונים ותשים הודעה בפורום GENERAL ואז פתאום אנשים יקפצו ויגידו: "עיט?? מה זה הדבר הזה בכלל?", "מה זה לעזאזל VA???" אז נכון, אולי הצוות של החטיבה יגיד: למה אנחנו צריכים את המאבקים האלה כאן בתוך VATIL? או למה אנחנו צריכים עוד פורום לאכוף בו את החוקים? אז הינה גם לזה פיתרון: פשוט איש צוות אחד מכל חברה שיהיה אחראי להוסיף חוקים לפורום בנוסף לחוקים הקולקטיבים של VATIL, ולנהל ולאכוף את הסדר בפורום, ע"מ שיהיו שם רק דיונים עיניינים. עידכונים למיניהם, שאלות של חדשים, ועוד המון דיונים מעניינים. לי אישית אין כל שום בעיה לקחת על עצמי את זה. זהו, בסה"כ אנחנו רק רוצים לראות את הרשת מלאה יותר, פעילות גדולה יותר בחברות הוירטואליות, שזה גם אחד הגורמים לתנועות ברשת. אני מקווה שמי שצריך יקח את זה לתשומת ליבו, וגם יוציא את זה לפועל, כי כדי להצליח צריך לנסות. תודה והמשך יום נעים.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 נשמע לי כמו אחלה של רעיון, ובעיקר משהו ששוה לנסות גם אם לא בטוחים בהצלחתו. אלעד, קדימה לעבודה :wink: .
אבישי פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 יהב,מאז שיצאה הגירסה השנייה של הבלאקבוקס ראיתי עלייה ברשימת שעות טיסה בעיט,אני בעצמי התחלתי להחיות את הטיסות בחברה ואני ממש התלהבתי מהתוכנה החדשה. גם בסרבאינפו אני רואה יותר אנשים שטסים תחת עיט (בתכנית טיסה) ואני לא רואה כאן ירידה כל-כך. לגבי ירידה\תרדמה של החברות: תשמע יש בזה היגיון שאנשים לא ירצו להיות כפופים לחברה הוירטואלית,אם כל הכבוד,כדי שיבואו אליך אנשים אתה צריך להרשים אותם במשהו שמיוחד רק אצלך וככה זה עובד בחברות VA.אם אתה רוצה שיטוסו תחת עיט,תעשה משהו,סתם ככה אננשים לא יבואו,הנה עשיתם BB2 ובהחלט יש עלייה,מה יקרה עוד חודש-חודשיים זו בעיה שלכם.אולי באמת כדאי לעשות טיסה שבועית משותפת לכל חברי עיט ואז יותר יצטרפו ויהנו. לגבי אלעל VA,אני לא ממש שותף שם לטיסות,אני יותר מתמקד בקטנים.אולי יותר מאוחר אני אתחיל לטוס בחברה הזו.
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 5, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 אבישי כתב: יהב,מאז שיצאה הגירסה השנייה של הבלאקבוקס ראיתי עלייה ברשימת שעות טיסה בעיט,אני בעצמי התחלתי להחיות את הטיסות בחברה ואני ממש התלהבתי מהתוכנה החדשה.גם בסרבאינפו אני רואה יותר אנשים שטסים תחת עיט (בתכנית טיסה) ואני לא רואה כאן ירידה כל-כך. לגבי ירידה\תרדמה של החברות: תשמע יש בזה היגיון שאנשים לא ירצו להיות כפופים לחברה הוירטואלית,אם כל הכבוד,כדי שיבואו אליך אנשים אתה צריך להרשים אותם במשהו שמיוחד רק אצלך וככה זה עובד בחברות VA.אם אתה רוצה שיטוסו תחת עיט,תעשה משהו,סתם ככה אננשים לא יבואו,הנה עשיתם BB2 ובהחלט יש עלייה,מה יקרה עוד חודש-חודשיים זו בעיה שלכם.אולי באמת כדאי לעשות טיסה שבועית משותפת לכל חברי עיט ואז יותר יצטרפו ויהנו. לגבי אלעל VA,אני לא ממש שותף שם לטיסות,אני יותר מתמקד בקטנים.אולי יותר מאוחר אני אתחיל לטוס בחברה הזו. הדברים שלך נכונים. אבל לא הבאתי את הדברים שלי על מנת שנדון בכל חברה בפני עצמה. אני מדבר בכלל על ה-VA בארץ, והפורום הוא עוד אמצעי לשיפור, אמצעי שבו נוכל להפוך את ה-VA לחלק משגרת היום- יום בואטיל, כך שכולם ירוויחו מזה.
yaakovbl1 פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 Yahav Barzilay כתב: כי כדי להצליח צריך לנסות. משפט חזק מאוד! גם שאר הדברים הם דברי טעם. אתה השני בימים האחרונים שמעלה את הנושא. אני מקווה שזו תחילתו של מהלך מתגלגל. לדעתי החטיבה רק תברך על צעד מסוג זה. אין ניגוד אינטרסים ותחרות. אני רק שוב טוען. לא הפירוטכניקה היא שתקבע, אלא מדיניות VA שקולה, עם חשיבה לעומק. אתן לך רק כיוון מחשבה אחד (מתוך רבים): כמה שאני חדש כאן כבר שמעתי לא פעם טייסים שרצו להצטרף ונכשלו במבחן הקבלה. ישנן דרכים אחרות והרבה יותר מתוחכמות לדאוג לרמתם המקצועית של הטייסים, מאשר לגרום להם תחושת דחיה ונטירת טינה כלפי החברה. (הבהרה: אני לא מדבר עלי). קבל אותם, חבק אותם ותשביח את יכולתם במוטיבצייה חיובית. כאמור זו רק דוגמא לשינוי חשיבה וצעד אסטרטגי (ולא צעד טקטי קצר טווח כמו טיסה משותפת) בהצלחה!
Ben Bezalel פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 yaakovbl1 כתב: Yahav Barzilay כתב: כי כדי להצליח צריך לנסות. משפט חזק מאוד! גם שאר הדברים הם דברי טעם. אתה השני בימים האחרונים שמעלה את הנושא. אני מקווה שזו תחילתו של מהלך מתגלגל. לדעתי החטיבה רק תברך על צעד מסוג זה. אין ניגוד אינטרסים ותחרות. אני רק שוב טוען. לא הפירוטכניקה היא שתקבע, אלא מדיניות VA שקולה, עם חשיבה לעומק. אתן לך רק כיוון מחשבה אחד (מתוך רבים): כמה שאני חדש כאן כבר שמעתי לא פעם טייסים שרצו להצטרף ונכשלו במבחן הקבלה. ישנן דרכים אחרות והרבה יותר מתוחכמות לדאוג לרמתם המקצועית של הטייסים, מאשר לגרום להם תחושת דחיה ונטירת טינה כלפי החברה. (הבהרה: אני לא מדבר עלי). קבל אותם, חבק אותם ותשביח את יכולתם במוטיבצייה חיובית. כאמור זו רק דוגמא לשינוי חשיבה וצעד אסטרטגי (ולא צעד טקטי קצר טווח כמו טיסה משותפת) בהצלחה! תשמע אני בתחילת דרכי אמרתי שהמבחן הזה סתם דפוק ולא יודע למה עושים אותו..אבל אם הזמן הבנתי שהמבחן מאוד חשוב כי אם לא תשים את המבחן יבואו כל מיני אנשים ויעשו ברדק,לכן המבחן חשוב אין מה לעשות..וזה גם לבדוק קצת את הידע
Matan Solomon פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 אבישי, תאמין לי שעוד חודשיים, הכמות הזאת תרד דרסטית... בתור אחד שפעם היה מדבר הרבה עם פקחים על התנועה הדלילה, והיום מרגיש את זה בתור פקח בעצמי, אני יכול להגיד לך שחלק גדול מאוד מהפקחים בנו על הסינרי החדש של ב"ג שיעשה קצת תנועה, אז כן הוא יצא וב"ג היה מלא תנועה, אבל לא ליותר מחודש, ולצערי אני בטוח שככה גם יהיה עם BB2... אבישי כתב: יהב,מאז שיצאה הגירסה השנייה של הבלאקבוקס ראיתי עלייה ברשימת שעות טיסה בעיט,אני בעצמי התחלתי להחיות את הטיסות בחברה ואני ממש התלהבתי מהתוכנה החדשה.גם בסרבאינפו אני רואה יותר אנשים שטסים תחת עיט (בתכנית טיסה) ואני לא רואה כאן ירידה כל-כך. לגבי ירידה\תרדמה של החברות: תשמע יש בזה היגיון שאנשים לא ירצו להיות כפופים לחברה הוירטואלית,אם כל הכבוד,כדי שיבואו אליך אנשים אתה צריך להרשים אותם במשהו שמיוחד רק אצלך וככה זה עובד בחברות VA.אם אתה רוצה שיטוסו תחת עיט,תעשה משהו,סתם ככה אננשים לא יבואו,הנה עשיתם BB2 ובהחלט יש עלייה,מה יקרה עוד חודש-חודשיים זו בעיה שלכם.אולי באמת כדאי לעשות טיסה שבועית משותפת לכל חברי עיט ואז יותר יצטרפו ויהנו. לגבי אלעל VA,אני לא ממש שותף שם לטיסות,אני יותר מתמקד בקטנים.אולי יותר מאוחר אני אתחיל לטוס בחברה הזו. יהב, אני לא יודע אם זה מה שיפתור את הבעיה, אבל בהחלט יש בעיה גדולה ברשת, מה שאני יכול להגיד שבהחלט צריך לחשוב על רעיונות, ובהחלט צריך לנסות גם את הרעיון שלך לדעתי כי כמו שאמרת אם לא ננסה לא נדע...
Ben Zwebner פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 The "VA Forum" is a great Idea but that wont change things overnight. Speaking now as the CEO of a fairly succesful VA (www.panamva.com) I have tried in the past many ideas in order to boost pilot activity. One of the biggest problems within the Israel VA mindset is the constant strive for proffesionalism and realisim. There is nothing wrong with proffesionalism and realisem. The problem begins when Proffesionalism and realism start to replace FUN and enjoyment. I have noticed that the mindset within VATIL (not EVERYONE but definitly ALOT) is that proffesionalism is the way to go, and in doing so people forget that this is a GAME that is supposed to be enjoyed. People enjoy flying online under the ELAL callsign... why should they be denied by an entry exam? (especially one of the difficulty level that ELALVA had) I remember personally being looked down at becasue I flew freeware planes. Freeware and "GPS" navigation is no reason to turn a pilot away from a VA. As long as the VAs pilots get to where they plan to go and dont break the rules of VATSIM, it should be acceptable for the VA The VAs within VATIL should include their pilots within their decisions... Pilots dont join a VA so that the staff can tell them what to do. They join a VA so that they can be part of somthing. So MAKE sure that they are. Pan Am VA is one of the only VAs on the net that are truly FOR the pilots. I am the owner of the VA. I am the CEO... In the end of the day, I have the "power" to either approve or deny things. Pan AM VA has certain aircraft in its fleet that I was against adding (Like the Concorde and the ERJ 145) BUT the pilots wanted it, so I let them have it. Realize that VA is not a dictatorship, its a cooperation between the staff and the pilots and the staff should provide what the Pilots are asking for. Understand that a VA is NOT just a fancy website and a ACARs system or Dispatch system.. its Community. The community will be molded around the Staff. Make sure that the staff are freindly, outgoing people who will be willing to START conversations with pilots on the forums. make sure that your Staff becomes the role model for your pilots to follow. Bottom line, a STRONG freindly staff will produce a strong and freindly VA. When I was talking about opening Arkia VA a few months ago, ALOT of people contacted me privately and spoke of exactly what I mentioned above. There is a great number of pilots here who are sick of having "proffesionalism" shoved at them. all they want is to have fun and enjoy flying online.
E.Z פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 לכל מנהלי החברות והנציגים שלהם שימו לב מה שבן כתב כאן שווה זהב. שתבינו אני לא פוסל את זה שפורום VA יקל עליכם את החיים אבל השינוי צריך להיות בדיוק בהיבטים המיקצועים על זה שילוב עדין ויש חברות שהגזימו עם זה וזאת אחת הסיבות למשל שאני טס על על אדמת ניכר בחברה וירטואלית ולא בארץ בכל זאת כמו שבן כתב יש בי רצון לשים את השעות שאני טס בסוג של מסגרת מסויימת. נושא הפורום נידון בצוות החטיבה, בכל מקרה מה שבן כתב זה הקו הנכון וככה ישראיירליינס פעלה ואכן הצליחה. דבר נוסף שבן לא ציין זה פעילות אונליין בסך הכל זה אחד הדברים הגדולים שחברה יכולה להצטיין בו בסך הכל לשתי החברות בארץ יש תשתית מעולה (אתר ACARS למיניהם וכו'...) תריך לדעת איך לנצל אותו נכון.
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 5, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 Elad - VATIL9 כתב: לכל מנהלי החברות והנציגים שלהם שימו לב מה שבן כתב כאן שווה זהב.שתבינו אני לא פוסל את זה שפורום VA יקל עליכם את החיים אבל השינוי צריך להיות בדיוק בהיבטים המיקצועים על זה שילוב עדין ויש חברות שהגזימו עם זה וזאת אחת הסיבות למשל שאני טס על על אדמת ניכר בחברה וירטואלית ולא בארץ בכל זאת כמו שבן כתב יש בי רצון לשים את השעות שאני טס בסוג של מסגרת מסויימת. נושא הפורום נידון בצוות החטיבה, בכל מקרה מה שבן כתב זה הקו הנכון וככה ישראיירליינס פעלה ואכן הצליחה. דבר נוסף שבן לא ציין זה פעילות אונליין בסך הכל זה אחד הדברים הגדולים שחברה יכולה להצטיין בו בסך הכל לשתי החברות בארץ יש תשתית מעולה (אתר ACARS למיניהם וכו'...) תריך לדעת איך לנצל אותו נכון. מסכים. אבל זו כבר שאלה של העדפה. יש חברות כמו אלעל VA שהחזון והתכלית שלהם בעצם זה לדמות חברה אמיתית ומציאותית הכי קרובה לאלעל האמיתית (גם בקטע של חילול השבת :mrgreen: ). אז כשאני רוצה לטוס בצורה הכי מציאותית, לעשות הכל ברצינות- יש את אלעל וירטואל שנותנים מענה לדרישה הזו. לעומת זאת, קיימת עיט, שהתכלית שלה דומה לזו שהציג בן. אמנם יש לה שם כמו החברה האמיתית אבל המטוסים שונים, הולכים הרבה לפי בחירת הטייסים, הצי האפשוריות, היעדים- כולם לא מוגבלים. אז כל חברה בחרה בדרך שלה, ודווקא נחמד מאוד שאחת כזו ואחת כזו- ככה יש גיוון. ובעיניין הפורום: דעתי היא שכמו שדיברתי איתך בפרטי אלעד זהו איטרס משותף גם של החטיבה- היא בעצם הגב שלנו עליה אנחנו מסתמכים. פורום נוסף לא דורש הרבה משאבים וגם לא יכול לגרום לנזק, במקרה הגרוע זה לא יהיה פורום פעיל כ"כ (למרות שאני לא חושב כך)- לפחות נדע שניסינו. הכי קל לשבת מהצד ולשלול רעיונות, הגיע הזמן לנסות- בסופו של דבר זו המטרה של כולנו.
E.Z פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 Yahav Barzilay כתב: Elad - VATIL9 כתב: לכל מנהלי החברות והנציגים שלהם שימו לב מה שבן כתב כאן שווה זהב.שתבינו אני לא פוסל את זה שפורום VA יקל עליכם את החיים אבל השינוי צריך להיות בדיוק בהיבטים המיקצועים על זה שילוב עדין ויש חברות שהגזימו עם זה וזאת אחת הסיבות למשל שאני טס על על אדמת ניכר בחברה וירטואלית ולא בארץ בכל זאת כמו שבן כתב יש בי רצון לשים את השעות שאני טס בסוג של מסגרת מסויימת. נושא הפורום נידון בצוות החטיבה, בכל מקרה מה שבן כתב זה הקו הנכון וככה ישראיירליינס פעלה ואכן הצליחה. דבר נוסף שבן לא ציין זה פעילות אונליין בסך הכל זה אחד הדברים הגדולים שחברה יכולה להצטיין בו בסך הכל לשתי החברות בארץ יש תשתית מעולה (אתר ACARS למיניהם וכו'...) תריך לדעת איך לנצל אותו נכון. מסכים. אבל זו כבר שאלה של העדפה. יש חברות כמו אלעל VA שהחזון והתכלית שלהם בעצם זה לדמות חברה אמיתית ומציאותית הכי קרובה לאלעל האמיתית (גם בקטע של חילול השבת :mrgreen: ). אז כשאני רוצה לטוס בצורה הכי מציאותית, לעשות הכל ברצינות- יש את אלעל וירטואל שנותנים מענה לדרישה הזו. לעומת זאת, קיימת עיט, שהתכלית שלה דומה לזו שהציג בן. אמנם יש לה שם כמו החברה האמיתית אבל המטוסים שונים, הולכים הרבה לפי בחירת הטייסים, הצי האפשוריות, היעדים- כולם לא מוגבלים. אז כל חברה בחרה בדרך שלה, ודווקא נחמד מאוד שאחת כזו ואחת כזו- ככה יש גיוון. ובעיניין הפורום: דעתי היא שכמו שדיברתי איתך בפרטי אלעד זהו איטרס משותף גם של החטיבה- היא בעצם הגב שלנו עליה אנחנו מסתמכים. פורום נוסף לא דורש הרבה משאבים וגם לא יכול לגרום לנזק, במקרה הגרוע זה לא יהיה פורום פעיל כ"כ (למרות שאני לא חושב כך)- לפחות נדע שניסינו. הכי קל לשבת מהצד ולשלול רעיונות, הגיע הזמן לנסות- בסופו של דבר זו המטרה של כולנו. כאמור נושא הפורום נידון בצוות החטיבה אתה צודק בקשר לנושא הריאליזם אבל בלי לפגוע באף אחד לדעתי אלעל VA לקחה את זה לכיוון יותר מידי קיצוני ואת זה לא אומר לך מישהו שרק אתמול למד איך להפעיל סקווק בוקס ולשים FMC DCT DFDSFS אלא לא מעט אנשים שיש להם ניסיון בתחום הפורום עצמו או רק כלי והחטיבה מגבה את החברות הוירטואליות שעובדות איתה כמעט בכל מבקשה אם זה סיוע בארוע או משאבים- השאלה כאמור אם פורום כזה ייתן משהו ועדין הניהול הפנימי של החברות ישאר אותו הדבר.
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 5, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 ציטוט כאמור נושא הפורום נידון בצוות החטיבה אתה צודק בקשר לנושא הריאליזם אבל בלי לפגוע באף אחד לדעתי אלעל VA לקחה את זה לכיוון יותר מידי קיצוני ואת זה לא אומר לך מישהו שרק אתמול למד איך להפעיל סקווק בוקס ולשים FMC DCT DFDSFS אלא לא מעט אנשים שיש להם ניסיון בתחום הפורום עצמו או רק כלי והחטיבה מגבה את החברות הוירטואליות שעובדות איתה כמעט בכל מבקשה אם זה סיוע בארוע או משאבים- השאלה כאמור אם פורום כזה ייתן משהו ועדין הניהול הפנימי של החברות ישאר אותו הדבר. בנושא אלעל VA: אני בטוח שהם מודעים לבעיה הזו, והינה כפי שזה נראה הם הולכים לפתור אותה, ואני מאחל להם בהצלחה ענקית. בנושא הפורום: הצגתי למעלה מספיק נימוקים, אני חושב שהם די ברורים- לדעתי ולדעת הצוות שלי והצוות של אלעל VA ועוד רבים אחרים יש סיכוי טוב שזה יצליח, בשורה התחתונה אנחנו בני אדם ויכול להיות גם שנטעה, אבל במקרה הזה אין שום סיכון- זה כל היתרון. בקשר לניהול הפנימי- אני לא רואה שום סיבה שיהיה איזה שינוי. בנוסף, מעניין אותי מה היא ההגדרה של כישלון של הרעיון הזה? שהפורום לא יהיה כל כך פעיל? יש כאן את הפורום של הבוני קוקפיטים, שהיא קהילה קטנה וגם שם הפורום לא ממש פעיל. פעם בכמה זמן יש דיון. אבל מה, הוא תורם המון ומאוד כיף לקרוא את הדיונים שם. יש גם את הפורום של IFS שגם הוא לא עד כדי כך פעיל, אבל שוב, יש כאן תועלת, חדשים שואלים שאלות הביה"ס מפרסם דברים חשובים שם וכל הקהילה יכולה להיות מעורבת. כנ"ל לגבי פורום VA's, במקרה הגרוע לא יפתח בו טופיק כל יום, אבל בטוח שהם יועילו יתנו פירסום ויעלו את ה-VA's למודעות של כל טייס חדש שיגיע. הם יהיו הבמה לשאלת שאלות בנושא VA's, לכל העידכונים החדשות שקשורים לחברות.
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 Yahav Barzilay כתב: יש גם את הפורום של IFS שגם הוא לא עד כדי כך פעיל, אבל שוב, יש כאן תועלת, חדשים שואלים שאלות הביה"ס מפרסם דברים חשובים שם וכל הקהילה יכולה להיות מעורבת. נקודה לחיזוק המשפט הזה שלך, עצם העובדה שיש פורום כזה יוצרת מודעות לגבי IFS אם לא הפורום הזה אני בטוח שחברים חדשים לא היו שומעים עליו והיו מגיעים למקומות שאנחנו לא רוצים לראות אותם בהם.
OmriSoudry פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 אני מסכים עם בן, אבל חושב שבכל מקרה עדיף פורום VA. הרבה זמן דובר על כזה פורום ומעולם לא נעשה כלום, ואני לא מבין למה אנחנו צריכים למשוך את זה עוד ועוד ולבקש שוב ושוב ושוב. מקסימום אם לא ילך תמיד אפשר להפסיק את זה. בדומה למה שנעשה עם פורום החלפה\מכירה\קניה. חוץ מזה, בקשר למה שבן כתב, אני מסכים. חברה צריכה לראות מה הצרכים של הטייסים שלה ולספק פתרונות בהתאם. בשביל זה הכנסנו מערכת כסף וירטואלי, דרגות, ובשביל זה נוצרה בלקבוקס, בשביל זה פיתחנו את בלקבוקס 2, ובקרוב...טוב אני אשאיר כרגע בהפתעה. מה שכן - בקשר למבחני הכניסה. אני מסכים שלא צריך להגזים ולבקש מטייסים להפגין ידע מקצועי ברמה גבוהה כדי לטוס בחברה. אבל מצד שני, בעבר המבחן של עיט היה מאוד פשוט וכל אחד היה עובר, ואז באו אליי פקחים בתלונות "טייסים שלך עושים לי בלאגן". בגלל שזה לא קרה לא פעם ולא פעמיים, החלטנו לעשות מבחן קבלה לחברה. אבל - בניגוד לחברות אחרות, המבחן שלנו לא קשה וכולל ידע בסיסי (מהו תדר יוניקום, איך שולחים הודעה פרטית ברשת, וכו'..). לאחר מכן כדי לעלות בדרגות טייסים צריכים לעבור מבחני תיאוריה שרמת הקושי שלהם עולה ככל שעולים בדרגות. אבל בואו נחזור לנושא המקורי, כי קצת סטינו. פורום VA. אני רואה שהרבה פה בעד הרעיון, לחטיבה זה לא עולה כסף לפתוח כזה דבר, והתרומה שהם יכולים לקבל מאנשי הVA שווה את הכל. בעיקר כי אנשי הVA הם בד"כ האנשים שתורמים ומשקיעים הכי הרבה בחטיבה הזאת, ומגיע להם (לנו) לקבל תמורה בצורת פורום VA שאנחנו מבקשים.
אורח פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 למה פורום כזה לא קיים בחטיבות אחרות? http://www.vatsim-uk.org/open/index.php?source=forum http://board.vacc-sag.org
Ben Bezalel פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 KOBI - VATIL1 כתב: למה פורום כזה לא קיים בחטיבות אחרות?http://www.vatsim-uk.org/open/index.php?source=forum http://board.vacc-sag.org קובי אני לא מבין אותךך... אנחנו חטיבה אחת..זה לא כ''כ מעניין מה קורה בחטיבות האחרות. אנחנו יכולים לשים גם דברים בלי שיהיו בחטיבות האחרות לא חייבים לעשות בדיוק מה שכולם עושים.אנחנו מתיעצים פה והחטיבות האחרות לפי דעתי ממש לא קשורות לכאן.. תודה!
Izik Bakshi פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 KOBI - VATIL1 כתב: למה פורום כזה לא קיים בחטיבות אחרות?http://www.vatsim-uk.org/open/index.php?source=forum http://board.vacc-sag.org למה אין כול ערב 60+ מטוסים כמו בחטיבות שאליהם סיפקת לינק?
Yahav Barzilay פורסם דצמבר 5, 2006 מחבר דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 KOBI - VATIL1 כתב: למה פורום כזה לא קיים בחטיבות אחרות?http://www.vatsim-uk.org/open/index.php?source=forum http://board.vacc-sag.org זה שלא קיים פורום כזה זה לא אומר שלא צריך. אולי לא קיים כי אף אחד לא הרים את הכפפה וביקש. אולי לא קיים כי אף חברה וירטואלית שם לא הרגישה צורך. במקרה הזה אנחנו גם מרגישים צורך וגם מבקשים. אני לא מבין למה צריך להמשיך ולהעלות נימוקים, הרי המשפט של עומרי כ"כ צודק, שהצוותים של החברות ביחד עם צוות החטיבה בדר"כ עובדים הכי קשה, אז למה לא לעזור? בייחוד שזה משרת אותה מטרה ובטח כשלא נדרש שום משאבים מיוחדים שלא קיימים, בטח ובטח כשלא קיים שום סיכון. בוא אנחנו נהווה מודל לחיקוי לחטיבות אחרות ולא ההפך. הרי אנחנו כבר כאלה. אני כבר מתחיל לחשוב שלא מכירים בעבודה שלנו כאן. אם זאת הסיבה, אז יש לנו כאן בעיה מסוג אחר לגמרי.
OmriSoudry פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 KOBI - VATIL1 כתב: למה פורום כזה לא קיים בחטיבות אחרות?http://www.vatsim-uk.org/open/index.php?source=forum http://board.vacc-sag.org ולמה פרוייקט שיתוף פעולה לא קיים בחטיבות אחרות???? http://www.vatsim-uk.org/open/index.php?source=forum http://board.vacc-sag.org :? :? :? :? :? :? :? :? לפעמים נדמה כאילו לא סופרים אותנו פה, חלק בכלל חושבים שאלעל וירטואל החברה היחידה שנחשבת (וגם זה בקושי). קובי, אנחנו עבדנו במשך שנה ומשהו על תוכנה למען הקהילה, מאז השחרור שלה עבדנו על אירוע חדש שכמעט מוכן ובקרוב מאוד נפרסם אותו פה, ובסוף אומרים לנו תירוץ "גם בחטיבות אחרות אין". זה מעליב שאנחנו משקיעים, מבחינת זמן, לפחות (אם לא יותר) את אותו זמן שמשקיעים אנשי החטיבה, אנחנו (הVAs) עוזרים לפתח את החטיבה הזאת (עם כל הכבוד לפרוייקט עם אלעל...) וההרגשה היא שכשמגיע הזמן לעשות משהו בשבילנו - אנחנו מקבלים...מילה גסה כלשהי :roll:. ההרגשה היא שאתם יורקים לבאר שממנה אתם שותים, ואני לא מבין למה צריך לבקש 200 פעם פורום... ורק אל תשכח, קובי: מי שגר בבית מזכוכית - שלא ייזרוק אבנים...
אורח פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 Izik - VATIL5 כתב: KOBI - VATIL1 כתב: למה פורום כזה לא קיים בחטיבות אחרות?http://www.vatsim-uk.org/open/index.php?source=forum http://board.vacc-sag.org למה אין כול ערב 60+ מטוסים כמו בחטיבות שאליהם סיפקת לינק? מטמטיקה פשוטה.
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 KOBI - VATIL1 כתב: למה פורום כזה לא קיים בחטיבות אחרות?http://www.vatsim-uk.org/open/index.php?source=forum http://board.vacc-sag.org לVAT-UK יש פורום שבו VA קיימות יכולות להודיע לגבי ארועים שונים ומשונים שלהם ועוד כל מני NOTAMים שלהם, בעבר היה להם גם פורום VA שירד מאותה סיבה שהוא בעייתי בVATSIM, כל יומיים צמחה לה VA חדשה של בחור אחר שחשב שהוא הוא זה שיעשה משהו שלא היה כמותו מה שגרר הרבה לעג מחברים אחרים בפורום. דבר כזה אפשר למנוע עם נהלים ברורים למרות שהיום הייתי מברך כל בנאדם שינסה ליזום להקים VA חדשה בארץ.
אורח פורסם דצמבר 5, 2006 דיווח פורסם דצמבר 5, 2006 Ido Rosenthal כתב: KOBI - VATIL1 כתב: למה פורום כזה לא קיים בחטיבות אחרות?http://www.vatsim-uk.org/open/index.php?source=forum http://board.vacc-sag.org לVAT-UK יש פורום שבו VA קיימות יכולות להודיע לגבי ארועים שונים ומשונים שלהם ועוד כל מני NOTAMים שלהם, בעבר היה להם גם פורום VA שירד מאותה סיבה שהוא בעייתי בVATSIM, כל יומיים צמחה לה VA חדשה של בחור אחר שחשב שהוא הוא זה שיעשה משהו שלא היה כמותו מה שגרר הרבה לעג מחברים אחרים בפורום. דבר כזה אפשר למנוע עם נהלים ברורים למרות שהיום הייתי מברך כל בנאדם שינסה ליזום להקים VA חדשה בארץ. גם ל VATIL יש אחד כזה: VATSIM Worldwide Notams VATSIM Worldwide Notams, Regions/Dvisions Information, Virtual Airlines Notification. למה לא עושים בו שימוש? אל תגידו כי לא נכנסים לשם, כן נכנסים. תפרסמו יותר, יכנסו יותר. אל תתבלבלו, אני לא נגד, אבל בגלל שאין סיבות ברורות והגיוניות לפתיחת פורום שכזה, אז אני לא בעד.