עבור לתוכן
Yahav Barzilay

פורום VA's.

Recommended Posts

פורסם

Publicity. Community.

VA's are an intregal part of the ARTCC world.

New Yorks Forums has a VA forumAND a whole webpage for their VAs,

Miami has a whole webpage dedicated to their VAs

סליחה כולם שאני כותב כבר תגובה שלישית בנושא זה. אני חייב להודות שהנושא הזה קרוב לליבי. הבחירה שלי לטוס תחת דגל זר קשורה מאוד לנושא שדנים עליו ולכן המעורבות.

לעצם התגובה:

מיקי,

אני מסכים איתך על רוח הדברים, אבל לא להתבלבל:

כמו שצויין בציטוט המצורף מעלה. 2 ה VA (גם עיט) הם חלק מהעולם הוירטואלי שנציגו כאן הוא ואטיל.

כשם שואטיל מקדיש פינה לחדשות עולמיות. סביר שיקדיש פינה אחרת לחדשות מקומיות קרי אותן 2 VA.

דבר שני. הפורום שכאן הוא אבן שואבת (נקודה שמנהלי הפורום יכולים להתגאות בה) והטיעון הוא שהמבקרים כאן יחשפו בהכרח לVA וכמו שאומר הפתגם "קרוב לעין, קרוב ללב" (נו טוב אמרו את זה הפוך - אני יודע :wink: )

נכון, אפשר לשאול, למה לא פעילים בפורום אל-על ועוד הרבה שאלות מציקות. גם לי יש שאלות כאלה.

אבל הטיעון שהקצאת פינה לVA תתרום לקידום עיניינם (promotion) לטעמי סביר בהחלט

נשאיר לקובי ולחבריו בהנהלה את ההתמודדות על משאבים ומרכיבים אחרים. לא תמצא כאן אחד שימעיט בערכה של ההנהלה.

אז מה הבעיה לפתוח טופיק שמיועד לזה? אף אחד לא מנע מכם לעשות זאת.

למה צריך לפתוח פורום יעודי לנושא?

נכון שתפקידה של החטיבה לקדם את נושא התעופה הוירטואלית.

ונכון שכולם מעוניינים שכל החברות יצליחו, ואני במיוחד.

עדיין לטעמי אין הצדקה לפתיחת פורום יעודי , אבל זה כבר דיבורים מיותרים וטחינת מים כי קובי הסכים לפתוח אחד, (לטעמי אך ורק על מנת שתהיו מרוצים).

כנהוג בחטיבתנו, המשך נושא האכלה בכפית נמשך וחבל.

רשות שדות התעופה או המנהל מפרסם את אלעל או ישראייר? לא.

ישנם דרכים רבות לקדם את החברות הוירטואליות, כאחד שעיסוקו בשיווק , אני יכול להמליץ על כמה.

מי מבין חברי ההנהלה של החברות אשר מעוניין בכך,מוזמן ליצור עימי קשר ואנסה לסייע.

ניתן לקדם את הפרסום בקלות ולהעלות את המודעות כמעט ללא מאמץ.

לעבודה.

פורסם

מיקי,

אחלה תגובה. במיוחד ההצעה לסייע וגם הבהרת העניין שההחלטה כבר נפלה (לחיוב).

עדיין, למקד מכל המלל על מה דובר:

1. האם הפקת פורום כזה אכן תסייע לחבר'ה באלעל / עיט? כן או לא? (אני חושב שיכולה לסייע להם)

2. האם ואטיל מוכנה להקצות פורום כזה? כן או לא? (כרגע כבר ברור שכן)

כל שאר העלאת ההיסטוריה זה בחזקת "רעשי רקע".

פורסם

אורן, אני ממש לא מסכים איתך.

גם לבוני הקוקפיטים אם זכור לי נכון יש אתר (לפחות היה), גם לVATIL יש אתר (אז בשביל מה פורום נוטאמים אם אפשר לפרסם שם), גם לIFS יש אתר, וכו'...אז מה!

אנשים התרגלו להיכנס לפורום של VATIL, זה כלי מצויין לפרסום נרחב של דברים, ואני לא רואה שום סיבה לתת פה רק קישור להודעה בפורום של עיט. בפורום של עיט פרסמנו את הבלקבוקס וגם בחדשות החברה באתר, ובכל זאת פרסמנו את זה גם פה. זה חשיפה, ועם העובדות של הימים האחרונים אי אפשר להתווכח.

בעבר הפורום של IAL היה הרבה יותר פעיל מהפורום של VATIL, וככל שהחברה דעכה ככה הפורום של VATIL התפתח עד שIAL נעלמה לגמרי. אני עוד הייתי בתקופה הזאת, אני אישית שמעתי על VATIL דרך IAL ובכל זאת לא הייתי נכנס כמעט לפורום של VATIL כי בפורום של IAL היו רוב הדיונים המעניינים, האנשים וכו'...

עכשיו אין יותר IAL ואחת החברות (אני כרגע נמנע מלהגיד "היחידה") שנשארה פעילה (כמעט מהיום שהיא נוסדה לפני כמה שנים) זו עיט. כרגע 99% מהטייסים ברשת גולשים בפורומים של VATIL ואין סיבה שזה ישתנה. VATIL כהגדרתה היא חטיבה של VATSIM, שמטרתה היחידה היא לספק פיקוח לטייסים. לא בוני קוקפיטים ולא כלום.

אני לא מבין למה עצם הבקשה של VAs לפורום היא לא סיבה מוצדקת לפתיחה של אחד. אחרי כל התרומה אני חושב שמגיע לנו רק מעצם הבקשה. ואם אתם באמת מחפשים סיבה טובה לפתיחת פורום כזה - תראו את דעת הקהל! יש לכם בחזית אחת את ה-VA שאומרים "תעזרו לנו, בבקשה תפתחו לנו פורום", בחזית השניה את אנשי הקהילה שאומרים "תפתחו להם פורום", ובחזית השלישית חלק מאנשי הצוות (אפילו רוב) שמסכימים שפורום כזה יכול לעזור - מקסימום לא לעשות שום דבר ולהיסגר. פורום כזה יגדיל את החשיפה (בעיקר של טייסים חדשים) לחברות הוירטואליות, וזה דבר שהוכח כפועל, יתן במה לחברות הוירטואליות לשווק את עצמן ולפרסם על חידושים, יתן לאנשי ה-VA מוטיבציה להמשיך (יותר תגובות של אנשים), יתן לנו אפשרות להתאים את ה-VAs לטייסים (בהתאם לדיונים שיהיו בפורום הזה) ובסך הכל יעשה רק טוב - גם לחברות וגם לרשת.

סיבות יותר טובות מאלה לא צריך!

אבל בכל מקרה, מיקי צודק - אנחנו טוחנים מים.

אם קובי כתב שייפתח פורום כזה, נגמר הסיפור.

פורסם

למרות שחשבתי שאני לא אצטרך להגיב עוד בנושא הזה, אני באמת לא מצליח להישאר אדיש לתגובות שלכם.

הנושא הזה שהעלת אורן, נטחן כבר 1000 פעם בדיון הזה, וכתבתי עליו בעצמי.

הפורום הפנימי של החברה משרת את טייסי החברה, רק מי שחבר בחברה משתמש בו וקורא בו. לאף טייס חופשי אין שום סיבה להיכנס לפורום של עיט סתם ככה!

ובבקשה תפסיקו לנפנף כבר עם ה-IAL שלכם. הבנו ואנחנו יודעים שהיא הייתה החברה הוירטואלית הכי טובה ומצליחה שקמה בישראל, ואולי זה רק בגלל הזמן.

מאז החטיבה גדלה פי 5! הזמנים אחרים, אנשים נכנסים רק ל-VATIL. בעצם בזכות IAL הפורום של ואטיל גדל והפך לפופלארי ביותר.

הרי כבר קיבלנו תגובות בשנה האחרונה שהחברה נרדמה, ולאיפה נעלמו.

ואתה יודע מה? כל מי שאמר את זה לא היה טייס בחברה, זו הסיבה שהוא לא היה ער ומודע לשינויים והעידכונים הרבים שהתרחשו בתקופה הזו.

אתם שוב חוזרים על העיניין של הפורום הפנימי.

תרשו לי לשאול אתכם, מתי אתם ביקרתם בפעם האחרונה בפורום של עיט או של אלעל וירטואל?

פורסם
למרות שחשבתי שאני לא אצטרך להגיב עוד בנושא הזה, אני באמת לא מצליח להישאר אדיש לתגובות שלכם.

הנושא הזה שהעלת אורן, נטחן כבר 1000 פעם בדיון הזה, וכתבתי עליו בעצמי.

הפורום הפנימי של החברה משרת את טייסי החברה, רק מי שחבר בחברה משתמש בו וקורא בו. לאף טייס חופשי אין שום סיבה להיכנס לפורום של עיט סתם ככה!

אז תנו להם סיבה, כמו שאורן כתב, הפורום של IAL משך אליו טייסים.

לומר את האמת, בתקופה ש IAL היתה בחיים הוא נתן בראש לפורום VATIL ולכן הפורום היה קטן ומצומצם.

לאחר ש IAL דעכה מסיבות לא ברורות, פורום VATIL התחיל להתפתח למה שהוא היום, פשוט לא היתה אלטרנטיבה לטייסים.

פורום הבנאים אגב החל את דרכו שם בראשות היו"ר דודי.

ובבקשה תפסיקו לנפנף כבר עם ה-IAL שלכם. הבנו ואנחנו יודעים שהיא הייתה החברה הוירטואלית הכי טובה ומצליחה שקמה בישראל, ואולי זה רק בגלל הזמן.

מאז החטיבה גדלה פי 5! הזמנים אחרים, אנשים נכנסים רק ל-VATIL. בעצם בזכות IAL הפורום של ואטיל גדל והפך לפופלארי ביותר.

כדי שלא יקרה לעיט מה שקרה ל IAL, אולי כדי באמת שתתעוררו לחיים ? למשל BB2 שלכם הגיע בזמן.

הרי כבר קיבלנו תגובות בשנה האחרונה שהחברה נרדמה, ולאיפה נעלמו.

ואתה יודע מה? כל מי שאמר את זה לא היה טייס בחברה, זו הסיבה שהוא לא היה ער ומודע לשינויים והעידכונים הרבים שהתרחשו בתקופה הזו.

אתם שוב חוזרים על העיניין של הפורום הפנימי.

תרשו לי לשאול אתכם, מתי אתם ביקרתם בפעם האחרונה בפורום של עיט או של אלעל וירטואל?

מאחר ולצערכם עיט לא כלכך מושכת אותי אישית, אני לא מרבה לבקר שם, מי שזה כן מעניין אותו, נמצא בפורום.

אם הוא לא, כניראה שאין שם נושאים שמושכים את הטייסים שלכם, תחשבו על מה שאורן אמר.

אני חבר ב DVA ולפחות פעם פעמים בשבוע אני מבקר בפורום שלהם, הסיבה, הוא מבולגן ומפוזר ומאוד קשה למצא נושאים מענינים.

אתם מקבלים פה ביקורת בונה שלא באה נגדכם, היא רק לטובתכם, שמו לב שמי שענה לכם זה אנשים שנמצאים פה מעל שלוש שנים ויש כאלו שאף יותר, כולם הגיעו מאיזו VA או נמצאים היום באחת כזאת ואף היו בתפקיד ניהולי כזה או אחר, תקשיבו להם, אולי עוד תלמדו משהו.

פורסם

אהלן רן.

כדי לחסוך את הבלאגן של הציטוט קבל התיחסות לפי הסדר:

בקשר לעיניין הראשון- אתה אומר "תנו להם סיבה", אין בעיה, אנחנו ניתן- בשביל אנחנו צריכים את הבמה שקוראים לה ואטיל, כי אם לא נקבל אותה גם אם כן נודיע על חידושים אף אחד לא ידע עליהם.

לעיניין השני, כמו שכתבתי, עיט אף פעם לא ישנה, גם במשך הפיתוח של BB2 יצאו עידכונים וחידושים בחברה, זה שאף אחד לא ידע עליהם זה בגלל שלא פורסם בואטיל, וזה מה שאנחנו מבקשים, תנו לנו מקום מסודר לפרסם בדיוק דברים מהסוג הזה.

לעיניין השלישי, אולי עיט לא מושכת אותך בגלל שאתה לא באמת מכיר את החברה כמו שצריך? אולי בשלב כלשהו דווקא כן תמצא משהו שימשוך אותך? בשביל זה אנחנו מבקשים אפיק קבוע ורחב ע"מ שכל חברי החטיבה יוכלו להיות מעורבים תמיד בחידושים והעידכונים בחברות.

כל מה שכתבת כאן כמעט בלי יוצא מן הכלל רק מחזק אותי שכן צריך פורום- זוהי דעתי.

עוד דבר, בקשר לביקורת בונה.

אני תמיד אוהב לקבל ביקורת, כי זה בסופו של דבר מה שיגרום לאנשים להרגיש טוב ונוח יותר, באתר שלנו כל המשובים מקבלים את מלוא ההתייחסות.

אני יכול להגיד לך שחלק מהדברים שאנשים הציעו לנו כאן כבר עברו לשלב היישום אצלנו, לאחר שהעלנו אותם בישיבת צוות אתמול.

אז את הביקורת וההצעות שלכם אנחנו מקבלים. האם אתם מקבלים את שלנו?

פורסם
אהלן רן.

כדי לחסוך את הבלאגן של הציטוט קבל התיחסות לפי הסדר:

בקשר לעיניין הראשון- אתה אומר "תנו להם סיבה", אין בעיה, אנחנו ניתן- בשביל אנחנו צריכים את הבמה שקוראים לה ואטיל, כי אם לא נקבל אותה גם אם כן נודיע על חידושים אף אחד לא ידע עליהם.

לעיניין השני, כמו שכתבתי, עיט אף פעם לא ישנה, גם במשך הפיתוח של BB2 יצאו עידכונים וחידושים בחברה, זה שאף אחד לא ידע עליהם זה בגלל שלא פורסם בואטיל, וזה מה שאנחנו מבקשים, תנו לנו מקום מסודר לפרסם בדיוק דברים מהסוג הזה.

לעיניין השלישי, אולי עיט לא מושכת אותך בגלל שאתה לא באמת מכיר את החברה כמו שצריך? אולי בשלב כלשהו דווקא כן תמצא משהו שימשוך אותך? בשביל זה אנחנו מבקשים אפיק קבוע ורחב ע"מ שכל חברי החטיבה יוכלו להיות מעורבים תמיד בחידושים והעידכונים בחברות.

כל מה שכתבת כאן כמעט בלי יוצא מן הכלל רק מחזק אותי שכן צריך פורום- זוהי דעתי.

עוד דבר, בקשר לביקורת בונה.

אני תמיד אוהב לקבל ביקורת, כי זה בסופו של דבר מה שיגרום לאנשים להרגיש טוב ונוח יותר, באתר שלנו כל המשובים מקבלים את מלוא ההתייחסות.

אני יכול להגיד לך שחלק מהדברים שאנשים הציעו לנו כאן כבר עברו לשלב היישום אצלנו, לאחר שהעלנו אותם בישיבת צוות אתמול.

אז את הביקורת וההצעות שלכם אנחנו מקבלים. האם אתם מקבלים את שלנו?

ראשית לגבי נושא הביקורת, אם אנחנו דנים בזה בפורום צוות ופה איתכם, ניראה לי שכן.

לגבי במה לחידושים ועדכונים, תמיד קיבלתם ותמיד תקבלו, לא זכור לי מיקרה אחד שבו מנעו או מחקו פירסום כזה או אחר לגבי VA.

שוב אני מחזיר אותך למה שאורן אמר, דבר שעבד מצויין ועדיין עובד מצויין למשל ב TFC.

הודעה עם לינק לאתר החברה.

כך אתה מרגיל את האנשים שלך וכאלה שלא מכירים ורוצים להכיר להגיע לאתר \ פורום שלך.

זה מה שאנחנו מנסים שרשור שלם להסביר לכם.

את הבמה שלכם פה אתה מקבלים ותמשיכו לקבל בחום רב ואהבה מצד החטיבה, אחנו פה עבורכם, שיתוף פעולה פורה תורם לשני הצדדים.

את הפורום כניראה שתקבלו, מקווה שזה מה שיעזור לכם לעזור לנו וחזרה...

בהצלחה,

פורסם

רן, הרבה פעמים רצינו לפרסם שרשורי "עיצוב חדש ונוח יותר לעמוד X באתר החברה", "שונה תקנון האתר בקשר לזמן ההמתנה למבחן קבלה חדש אחרי כישלון" וכו'...אבל לא עשינו זאת בVATIL כי יכעסו עלינו. תדמיין שהיינו מפוצצים את GENERAL בשרשורים כאלה עם לינק לפורום של עיט? ואז יוצא מצב שאנחנו מחכים שיהיו איזה 10 דברים כאלה כדי לפרסם פה, ואז מפרסמים בVATIL דברים שנעשו לפני כמה חודשים כבר...

פורסם

חבר'ה אני צריך ללמוד למבחן וכל הזמן מציץ לפורום! :wink:

די, נגמר! רן אתה סבבה, עומרי גם אתה ושאר העושים במלאכה סבבה!

הוצאנו קיטור, אושר פורום VA, מה עוד צריך?

כמו שאמר מיקי ליפ - לעבודה!

הצעה לי לאל-על: בפורום החדש שלכם, כדאי ליזום טופיק שאליו כל אחד יוכל לשפוך רעיונות, הצעות, התנדבות למיזמים כאלה ואחרים. תנו לחבר'ה לשפוך כל מה שבא להם.

לאחר כמה שבועות קחו את הרעיונות שנראים לכם ועשו דברים חדשים לאל-על וירטואל

כל חברה בעולם האמיתי עושה מדי פעם רענון - אין בזה שום שלילי.

פורסם
רן, הרבה פעמים רצינו לפרסם שרשורי "עיצוב חדש ונוח יותר לעמוד X באתר החברה", "שונה תקנון האתר בקשר לזמן ההמתנה למבחן קבלה חדש אחרי כישלון" וכו'...אבל לא עשינו זאת בVATIL כי יכעסו עלינו. תדמיין שהיינו מפוצצים את GENERAL בשרשורים כאלה עם לינק לפורום של עיט? ואז יוצא מצב שאנחנו מחכים שיהיו איזה 10 דברים כאלה כדי לפרסם פה, ואז מפרסמים בVATIL דברים שנעשו לפני כמה חודשים כבר...

מאז שאני לא בניהול הפורום, קשה לי לעקב אחרי מה אישרו מה אמרו לכם לא.

בתקופה שלי לפחות לא זכורות לי בקשות כאלו או הערות שקיבלתם.

לדעתי גם עכשיו אף אחד לא היה מצייץ ושוב בצורת לינק לפורום \ אתר שלכם וריכוז ה WOWs אצלכם.

אם כן אני מתנצל, טעיתי ואם לא, אז יאלה תנו בגזיות ותתחילו להפציץ את השמים.

MSM ניראה בודד וגלמוד במרחב העצום של שמי ה CVFR :D

פורסם

מאז שאני לא בניהול הפורום, קשה לי לעקב אחרי מה אישרו מה אמרו לכם לא.

בתקופה שלי לפחות לא זכורות לי בקשות כאלו או הערות שקיבלתם.

לדעתי גם עכשיו אף אחד לא היה מצייץ ושוב בצורת לינק לפורום \ אתר שלכם וריכוז ה WOWs אצלכם.

אם כן אני מתנצל, טעיתי ואם לא, אז יאלה תנו בגזיות ותתחילו להפציץ את השמים.

MSM ניראה בודד וגלמוד במרחב העצום של שמי ה CVFR :D

כנ"ל לא הייתה שלילה בצוות שנמצא איתי

פורסם

רן ואלעד, היו כמה פעמים שפנו אלינו ואמרו פורום GENERAL זה לא המקום לפרסום החברה. אני יודע על מישהו אחד לפחות, בין אם זה נעשה רשמית ממנהלי הפורום או מצוות החטיבה.

הצעה לי לאל-על: בפורום החדש שלכם, כדאי ליזום טופיק שאליו כל אחד יוכל לשפוך רעיונות, הצעות, התנדבות למיזמים כאלה ואחרים. תנו לחבר'ה לשפוך כל מה שבא להם.

אני רואה שבהודעה הראשונה שלך זה לא עזר. אז נעים מאוד יעקב, קיימת עוד חברה וירטואלית חוץ מאלעל וקוראים לה עיט תעופה. הפורום שיהיה- אם יהיה, יהיה שייך לכל VA's בארץ.

ולגבי מה שאמרת. כמובן שפורום יהפוך את הקהילה למעורבת יותר בחברות, ולכן מן הסתם נעשה טופיק מסויים כזה כך שנוכל להיות קשובים לכל הקהילה.

פורסם

MSM אכן זקוק לחברה נוספת מסביבו :lol: .

לא פסחתי על אף הודעה, וכמו בנושאים אחרים, גם בנושא זה אנשים רבים נוטים להתבסס על דעות קדומות ועל מה שהיה בעבר - וטעות בידיהם. אני לא ארחיב מידי, כי הרוב כבר נאמר ואין צורך בחזרות שונות ונישנות. מה שכן, אציג את דעתי, ומנקודת המבט שלי בתור חבר פעיל מהקמת החטיבה, אני אכן נכנס אך ורק לVATIL, ולעיתים רחוקות לVA שלי BAV. לאלעל ועיט אני לא נכנס כלל כי באמת אינני מודע לחידושים שחלים שם. אני לא אכנס מידי שבוע לאתרי הבית של הVA השונים כדי לבדוק חידושים ועדכונים, אבל מצד שני במידה וכן אתוודע לחידוש כלשהו, אני מאמין שהוא יגרום לי להתעניינות ואף לחידוש פעילות באותה החברה. להכנס לבד אני לא אכנס לאתריהם, אבל אם יהיה כאן פורום אני אתעדכן בו, וכמוני גם רבים אחרים.

גם אני הכרתי את IAL לפני VATIL, וזה היה ממש במקרה, כי מילות החיפוש עבור FS בישראל באוקטובר 2004 נתנו ישירות קישור לאתר החברה. לא יודע אם הפרסום הוא הגורם, אבל היה נדמה כי IAL זו קהילה שמקבצת את כל חובבי FS מכל הארץ, וזהו המקום המרכזי. הפורום היה פעיל ביותר, ואני לא אשכח שהיתה התייחסות מכל הצוות לכל הודעה. אבל מאז שVATIL התפרסמה, אני לא חושב שאנשים מחפשים עדכונים אחרים במקום אחר, כי זהו המקום שכולם אליו מגיעים.

שורה תחתונה אם הוספת פורום תצרוך משאבים, משמע הגדלת רוחב הפס --> החלפת שרת --> תוספת תשלום חודשי, לא חושב שהVA's יתנגדו לממן אותו, ולדעתי זה צודק.

חבר'ה שיהיה לכם מאברוק! :wink:

פורסם

אני רואה שבהודעה הראשונה שלך זה לא עזר. אז נעים מאוד יעקב, קיימת עוד חברה וירטואלית חוץ מאלעל וקוראים לה עיט תעופה. הפורום שיהיה- אם יהיה, יהיה שייך לכל VA's בארץ.

ולגבי מה שאמרת. כמובן שפורום יהפוך את הקהילה למעורבת יותר בחברות, ולכן מן הסתם נעשה טופיק מסויים כזה כך שנוכל להיות קשובים לכל הקהילה.

יהב - אל חשש. דווקא טרחתי למחוק את המילה עיט מתגובתי מכיוון שההתרשמות מהשרשור הוא שאתם בשלב יותר מתקדם מעל-אל ברענון החברה (ע"ע BB2) :)

בהצלחה בכל גם לעיט תעופה!!

פורסם

לא פסחתי על אף הודעה, וכמו בנושאים אחרים, גם בנושא זה אנשים רבים נוטים להתבסס על דעות קדומות ועל מה שהיה בעבר - וטעות בידיהם. אני לא ארחיב מידי, כי הרוב כבר נאמר ואין צורך בחזרות שונות ונישנות. מה שכן, אציג את דעתי, ומנקודת המבט שלי בתור חבר פעיל מהקמת החטיבה, אני אכן נכנס אך ורק לVATIL, ולעיתים רחוקות לVA שלי BAV. לאלעל ועיט אני לא נכנס כלל כי באמת אינני מודע לחידושים שחלים שם. אני לא אכנס מידי שבוע לאתרי הבית של הVA השונים כדי לבדוק חידושים ועדכונים, אבל מצד שני במידה וכן אתוודע לחידוש כלשהו, אני מאמין שהוא יגרום לי להתעניינות ואף לחידוש פעילות באותה החברה. להכנס לבד אני לא אכנס לאתריהם, אבל אם יהיה כאן פורום אני אתעדכן בו, וכמוני גם רבים אחרים.

גם אני הכרתי את IAL לפני VATIL, וזה היה ממש במקרה, כי מילות החיפוש עבור FS בישראל באוקטובר 2004 נתנו ישירות קישור לאתר החברה. לא יודע אם הפרסום הוא הגורם, אבל היה נדמה כי IAL זו קהילה שמקבצת את כל חובבי FS מכל הארץ, וזהו המקום המרכזי. הפורום היה פעיל ביותר, ואני לא אשכח שהיתה התייחסות מכל הצוות לכל הודעה. אבל מאז שVATIL התפרסמה, אני לא חושב שאנשים מחפשים עדכונים אחרים במקום אחר, כי זהו המקום שכולם אליו מגיעים.

שורה תחתונה אם הוספת פורום תצרוך משאבים, משמע הגדלת רוחב הפס --> החלפת שרת --> תוספת תשלום חודשי, לא חושב שהVA's יתנגדו לממן אותו, ולדעתי זה צודק.

לקרוא טוב טוב.

הדוגמא האישית של איתי לדעתי מיצגת לפחות 80% מהאנשים שחברים בפורום הזה.

רן, בקשר לפרסום פה.

לא הייתה למעט פעם אחת אף בעיה עם צוות החטיבה, גם בפעם היחידה שמנהל פורום רטן על הודעה של עיט הוא בסופו של דבר מחק את התגובה שלו.

אבל את אותה הרטינה הפנמנו עמוק מאוד ולא כל פיפס קטן מפורסם בפורום ואני גם במבט מהצד לא הייתי רוצה לראות כל פיפס קטן בפורום כי זה מעצבן, אני לא אתחיל לחפש נושאים שמעניינים אותי בGENERAL בין שרשורים כמו: "התווסף מטוס חדש", "חתימה חדשה", "עיצוב חדש", "מערכת חדשה" וכו... פורום GENERAL הוא לא המקום לדברים האלה.

פורסם

יהב ועמרי, אתם טועים לגמרי בהבנת דברי.

אין בעיה שתפרסמו הודעות רשמיות בםורום ה-NOTAMS. אבל אין שום סיבה שיהיה פורום לענייני VA בחטיבה! צרו חיים בפורומים שלכם! זה לא ש-IAL ריכזה את הקהילה בישראל.

IAL הצליחה להביא למצב שיש בה תרבות וקשר בין חבירה ופורום פעיל.

לשם אתם צריכים לכוון, ופורום פה רק יפגע באפשרות שזה יקרה.

וחברה שאין לה פורום פעיל, אבל באמת פעיל, ולא רק הודעות מנהלה, היא לא חברה.

היא פשוט אוסף של יחידים שטסים עם מטוסים באותה צביעה שהם השיגו באותו אתר.

באיזה אופן פורום VA כאן יעזור לכם? לכל אחד מכם יש חתימה ולינק לאתרי החברות שלכם בחתימה כאן. כל אירוע שלכם מפורסם ב-NOTAMS וגם בכללי.

מה אתם מציעים לכתוב בפורום הזה מלבד עניינכם הפנימיים (באופן שכל החברות ישתמשו באותו פורום ולאף אחד לא תהיה קהילה משלו באמת)?

ולא, עמרי, לא ביקרתי בפורום הפנימי של עיט או אלעל הרבה זמן. אני לא חבר בחברות האלה ולא מעניינים אותי העניינים הפנימיים שלהן. בדיוק כמו שלא אכנס לפורום VA שיהיה כאן.

פורסם

ולא, עמרי, לא ביקרתי בפורום הפנימי של עיט או אלעל הרבה זמן. אני לא חבר בחברות האלה ולא מעניינים אותי העניינים הפנימיים שלהן. בדיוק כמו שלא אכנס לפורום VA שיהיה כאן.

אתה לא, איתי כן ואני מאמין שגם הרבה כמותו, אז אותם הרווחנו

פורסם

אתה באמת חושב שאיתי לא חבר בעיט בגלל שאין כאן פורום VA?

הוא לא יודע מי אתם? מה אתם עושים?

מה תכתוב לו בפורום שלך כאן?

פורסם
יהב ועמרי, אתם טועים לגמרי בהבנת דברי.

אין בעיה שתפרסמו הודעות רשמיות בםורום ה-NOTAMS. אבל אין שום סיבה שיהיה פורום לענייני VA בחטיבה! צרו חיים בפורומים שלכם! זה לא ש-IAL ריכזה את הקהילה בישראל.

IAL הצליחה להביא למצב שיש בה תרבות וקשר בין חבירה ופורום פעיל.

לשם אתם צריכים לכוון, ופורום פה רק יפגע באפשרות שזה יקרה.

וחברה שאין לה פורום פעיל, אבל באמת פעיל, ולא רק הודעות מנהלה, היא לא חברה.

היא פשוט אוסף של יחידים שטסים עם מטוסים באותה צביעה שהם השיגו באותו אתר.

באיזה אופן פורום VA כאן יעזור לכם? לכל אחד מכם יש חתימה ולינק לאתרי החברות שלכם בחתימה כאן. כל אירוע שלכם מפורסם ב-NOTAMS וגם בכללי.

מה אתם מציעים לכתוב בפורום הזה מלבד עניינכם הפנימיים (באופן שכל החברות ישתמשו באותו פורום ולאף אחד לא תהיה קהילה משלו באמת)?

I dont understand it.. This is pure contradiction for the sake of argument.

Pan Am VA, American Virtual, Delta VA and others have Active forums. Our members are in the know...

But guess what... Surprise Surprise people... the VATSIM forum has a VA forum as well...

Well isnt that Strange?

I wonder what they were thinking...

Perhaps they were thinking that VAs are part of the Online community and instead of isolating them and closing the door in the face of a wonderful part of the community, they actually embraced it with open arms...

I guess its to hard to understand.

I can assure you that a VA forum here will ONLY improve the experiance for both pilots and controllers.

the VA forum is not a tool for VAs to diuscuss internal issues.

Its a place where New pilots, old Pilots can go to see whats new, who is offering what, in one simple location.

Its a place for VAs to invite the rest of the Community to join in their fun.

Quite frankly, I dont see why VATIL has a Home Cockpit forum... VATSIM doesnt have one... Home Cockpits have their own websites and own communities, so why do we have one here? And I am quite sure that you would have a hard time finding other ARTCCs that do.

We have it becasue people in our community have an interest in Home cockpits.

And while we are on the subject, why does VATIL have a IFS forum?

I Dont know of any other forum that has a WHOLE section dedicated to ONE VA (and IFS is a VA, its just a VA of studies)

There is a mindset here amoung certain people that unless THEY personally benifit from it, its not worth it.

Its about time that they open their eyes and realize that this is a community.

And its always better to help fellow members of the community than to just say "no, it has no use".

I was a member of EL AL VA before opening Pan Am and I am also a member of AIT.. I was Even a member of IAL before it closed...

The reasons that ELALVA had troubles will NOT be solved with a VA forum. The reasons that AIT slowed down, will not be solved by a VA forum...

But a VA forum WILL provide an outlet for the Staff of the VAs to see what the general public wants to have.

And THAT will benifit us all.

I admire the VATIL staffs descision to add the VA forum and thank them for their open mindness, in the end of the day, its the right thing to do.

(Thank you to all those who took the time to read my enlgish post.. I apologize for it not being in hebrew)

פורסם

אורן,

עצם זה שרן כתב "תתחילו להפציץ את השמים. MSM ניראה בודד וגלמוד במרחב העצום של שמי ה CVFR." מעיד על מה שהוא יודע על החברה. אנחנו לא חברה של CVFR אלא חברה של תעופה קלה. יש אצלנו מטוסים שמסוגלים לטוס גם ליעדים רחוקים יחסית. בוא נגיד שיום אחד עיט תחליט להתרחב גם למטוסים גדולים (אירבאסים, בואינגים..), זה לא יעזור אם כולם ימשיכו לא להיכנס כי "עיט חברה של טיסות ראיה".

אתה מציע לפרסם בNOTAMS אבל כולנו יודעים ש:

1) הפורום נקרא "VATSIM WORLDWIDE NOTAMS" וכולל מלא הודעות, רובם באנגלית, שלפי דעתי יכלו להשתלב יפה בפורום ATC.

2) הפורום לא נקרא "פורום VA ונוטאמים". הפורום נועד לנוטאמים מהעולם, מהארץ ולפרסום אירועים (בארץ ובעולם). מה שהוא לא נועד זה להודעות "עדכון לצי המטוסים של עיט".

3) בשביל כל עדכון קטן באתר, אני לא אתחיל לרדוף אחרי אור או לא יודע מי מנהל שם כבר.

ובקיצור - לא פרסמנו שם.

ו-IAL...

כל הוותיקים עדין חיים בעידן של IAL אבל תבינו שמאז IAL הדברים השתנו, ואנחנו כ-VA פשוט מתאימים את עצמנו למצב החדש. די כבר לדבר על IAL, כי עובדה שהם נעלמו ואנחנו נשארנו. וגם אלעל נשארה (בצורה הרדומה שלה).

אף אחד לא יכריח אותך להתעניין בחברה הזאת או להיכנס לפורום VA (למרות שכך אולי בחיים לא תדע מספיק על החברה), אבל אחרים כן ייכנסו וכן יתעניינו. ואנשים חדשים בפורום? הם יגיעו לפורום הזה ויגידו "וואי איזו חברה שווה" ויצטרפו.

החלק הבא במשפט לא קשור אליך ספציפית אלא הוא כללי:

נורא טיפוסי להגיד "אנחנו מבינים בניהול ואתם לא יודעים כלום." אבל תעצרו שניה, תנו לנו צ'אנס להראות לכם שגם אנחנו יכולים לנהל את העניינים שלנו בצורה הטובה ביותר, ומספיק עם האטימות הזאת. מקסימום? נפרסם הודעה בפורום VA שטעינו :roll:

פורסם

לקרוא טוב טוב.

הדוגמא האישית של איתי לדעתי מיצגת לפחות 80% מהאנשים שחברים בפורום הזה.

רן, בקשר לפרסום פה.

לא הייתה למעט פעם אחת אף בעיה עם צוות החטיבה, גם בפעם היחידה שמנהל פורום רטן על הודעה של עיט הוא בסופו של דבר מחק את התגובה שלו.

אבל את אותה הרטינה הפנמנו עמוק מאוד ולא כל פיפס קטן מפורסם בפורום ואני גם במבט מהצד לא הייתי רוצה לראות כל פיפס קטן בפורום כי זה מעצבן, אני לא אתחיל לחפש נושאים שמעניינים אותי בGENERAL בין שרשורים כמו: "התווסף מטוס חדש", "חתימה חדשה", "עיצוב חדש", "מערכת חדשה" וכו... פורום GENERAL הוא לא המקום לדברים האלה.

בדיוק, כי נושאים אלו מקומם בפורום ובאתר של ה VA.

הבמה שניתנת ל VA בפורום של חטיבה שמייצגת את כולם היא לדברים גדולים כגון ה BB2 וארועים שונים.

אני בטוח שאף מנהל כולל אתה לא יתנגד למשל לריכוז הודעות של פעם בחודש למשל ושוב עם לינק לכיון אתר ה VA.

הודעה ראשית כגון: עדכונים וחדשות חודש דצמבר עייט תעופה, בהודעה מספר היילייטים ולינק לאתר.

לדעתי זה לא יפריע בפורום GENERAL ויעזוב ל VA's.

זו דעתי וכמו שכבר נאמר קודם, הפורום ל VA's יעלה בקרוב וניראה מה תיהיה התוצאה.

אני מאוד מקווה שזה רק יעזור.

ועומרי, אתה בפורום VATIL לא תעופה קלה, שם לב ומה שנאמר לך שם ע"י אב"ד תופס גם בנושא זה.

פורסם

אולי די כבר? קיבלתם את מה שרציתם.

לא תשנו את דעתי או את דעתם של אורן או רן או מאן דהוא.

במקום להמשיך ולטחון לנו את השכל, לכו לעבוד, תעלו רעיונות , תגבשו תוכנית עבודה ,

" קידום מכירות" ועוד.

יאלה כבר נמאס לי להיכנס לשרשור הזה.

קיבלתם את בירכת הדרך וכולנו מאחלים לכם הצלחה.

רק שהיא לא תגיע אם תמשיכו את הדיון הזה , ו"תיכנסו" באנשים הלא נכונים.

תעצרו שניה, קחו אויר, תנשמו עמוק, עכשיו רגועים? יופי, קדימה לעבודה.

מכל הדיבורים שלכם לא יוצא כלום , להיפך.

פורסם

מיקי, העלו פעם אחר פעם עוד ועוד טיעונים נגד ולמה לא, החברים אולי חוזרים על עצמם בדעתם, מהסיבה שזו דעתם, ומגיבים שוב ושוב, כי תגובה גוררת תגובה.

הנושא נטחן לעיני מי שכבר הביע בו את דעתו, אבל לא כלפי מי שלא הביע את דעתו בנושא.

בסך הכל כל אחד ודעותיו, וטוב לפעמים לשמוע דעות מנוגדות ולחשוב פעמים, אני בטוח שהם חשבו פעמים ובכל זאת מתעקשים לבקש, אולי הם צודקים ואולי הם טועים, אם לא נבדוק אז לא נדע, לדעתי לחטיבה אין מה להספיד בנושא אלה רק פוטנציאל שיכול לעזור לפי דברי יהב ושאר חברי עיט, ההפסד היחיד שנרשם פה להם זה ע"י אורן, אני בטוח שהם לקחו בחשבון.

יש פיקוח, אתה בא? 8)

פורסם
מיקי, העלו פעם אחר פעם עוד ועוד טיעונים נגד ולמה לא, החברים אולי חוזרים על עצמם בדעתם, מהסיבה שזו דעתם, ומגיבים שוב ושוב, כי תגובה גוררת תגובה.

הנושא נטחן לעיני מי שכבר הביע בו את דעתו, אבל לא כלפי מי שלא הביע את דעתו בנושא.

בסך הכל כל אחד ודעותיו, וטוב לפעמים לשמוע דעות מנוגדות ולחשוב פעמים, אני בטוח שהם חשבו פעמים ובכל זאת מתעקשים לבקש, אולי הם צודקים ואולי הם טועים, אם לא נבדוק אז לא נדע, לדעתי לחטיבה אין מה להספיד בנושא אלה רק פוטנציאל שיכול לעזור לפי דברי יהב ושאר חברי עיט, ההפסד היחיד שנרשם פה להם זה ע"י אורן, אני בטוח שהם לקחו בחשבון.

יש פיקוח, אתה בא? 8)

איציק, אם חלילה נוצר הרושם שאני סותם פיות אז אני מתנצל.

חלילה וחס , אני בעד שכולם יביעו את דעתם.

בפועל ישנם כמה חברים , והם אותם חברים זהים, שלוקחים חלק בדיון.

לדעתי מיצינו, אתה לא חושב? כולם אמרו את דעתם, ולפני שזה מתחמם ויורד לפסים אישיים אני מנסה לעצור את העגלה כל עוד אפשר, מה גם שקובי אישר את הפורום וכולנו, מבלי יוצא מהכלל ,מאחלים הצלחה, כי הצלחה של ה VA זו גם הצלחתה של הקהילה.

לא מסובך נכון?

יש פיקוחה, אני מגיע , הבנות מאופסנות במיטות, והאשה יצאה, תנאים אידאליים לטיסה. :lol:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...