ראם אדם פורסם מרץ 7, 2007 דיווח פורסם מרץ 7, 2007 צהריים טובים רציתי לשתף אתכם במשהו מדהים שראיתי היום ולא כל כך קשור לטיסה... היום בסביבות השעה 1200 בערך כשהייתי במגרש בביה"ס ראיתי בשמים בדיוק מעליי טבעת אופקית שיצר ענן ענק (אני מעריך לפחות 5.5 קילומטר קוטר) שאותו חתכה קשת שגם היא הייתה אופקית (כלומר לא עלתה מהקרקע לשמיים אלה יצאה משום מקום בשמים) מה שהיה מעניין זה שבנוסף לא היה כלל גשם!! אז איך נוצרת קשת כשחזרתי לביתי לפני כמה שעות ראיתי קשת דומה לזאת שראיתי ב-1200 גם היא הייתה אופקית החלטתי לצלם ולהעלות להעלות לכם בבקשה קישור לפליקס: http://www.flix.co.il/tapuz/showVideo.asp?m=1372124
Baruch Spiegel פורסם מרץ 7, 2007 דיווח פורסם מרץ 7, 2007 היי ראם לא מצליח להיכנס למה שצילמת, אם תעלה דרך האתר אולי אצליח לראות. בכל מקרה היום רואים תופעות שקשורות בזרם סילון שעובר ישר מעלינו מדרום מערב לכיוון מזרח. מרכזו נמצא בFL400 ותופעות הקשורות אליו מופיעות בין FL250 ל FL450 ויותר. אפשר לראות מפות של SIGNIFICANT WEATHER באתר: http://euro.wx.propilots.net/ בצד שמאל למעלה יש חלון צריך לבחור שם: FL100-450 sigWX 00/06//12/18 Z מהירות הרוח מגיעה עד ל130 קמ"ש. (במפה רואים קו עבה מעל ישראל ועליו שני משולשים- כל אחד מסמל 50 קשר ושלשה קווים - 10 קשר כל אחד בסה"כ יוצא 130 קשר) בשולי זרם סילון (קווים מקווקוים מסביב לקו העבה במפה) קיימות תופעות של גזירת רוח ועירבול מסוכנות לתעופה זה נקרא CLEAR AIR TURBULANCE או בקיצור CAT. והסכנה הגדולה בכך היא שמדובר באוויר מעורבל ללא שום "תמרורי אזהרה" - עננות. אני מניח שהענן שראית הוא ענן LANTICULARUS, או בעברית "ענן עדשה" הוא מקבל את הצורה שלו בד"כ בגלל שהוא נוצר בסמוך או בעקבות גזירת רוח אופקית. מדובר בעננות גבוהה שלא מורידה משקעים. תופעות של קשת בהחלט יכולות להופיע בגלל תופעת נפיצה של האור ע"י גבישי הקרח נפיצה= שבירת קרני אור תלוית צבע ז"א קרני האור מהשמש המורכבות מכל הצבעים נשברות כל אחת בזווית שונה תלוי באורך גל שלה. (אורך גל - בתחום הנראה = צבע) העננות הקשורה בד"כ לזרם סילון היא ענני צירוס - עננות גבוהה- העשויים מפתיתי קרח קטנטנים. ניתן להבחין בהם רק מרחוק ולא כאשר טסים בתוכם או בסמוך להם. ומכאן המושג CLEAR AIR TURBULANCE. נתקלתי בתופעה דומה בעבר הלא רחוק אבל בגובה נמוך: ראו קישור: http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=16082
Baruch Spiegel פורסם מרץ 7, 2007 דיווח פורסם מרץ 7, 2007 או קיי עכשיו כשאני בבית, אני יכול לראות. מה שרואים זה פשוט הילה שנוצרת מסביב לשמש כאשר יש עננות גבוהה מהסוג שהזכרתי בהודעה הקודמת. הסיבה להילה היא הנפיצה והשבירה של קרני האור שעוברות דרך גבישי הקרח שבעננים הגבוהים. ברוכי
Gadi L. פורסם מרץ 7, 2007 דיווח פורסם מרץ 7, 2007 גם אני ראיתי את התופעה הזאת היום בצהריים, השמש הייתה בדיוק בזווית הנכונה בערך ב 1315 והאור שלה נשבר על חלק מסוים של עננות גבוהה. מה שנוצר זה אפקט שנראה כמו קשת בענן אבל בצורת סילון שיוצר מהענן בדיוק בכיוון הנגדי מהשמש. תופעה באמת יפה
ראם אדם פורסם מרץ 8, 2007 מחבר דיווח פורסם מרץ 8, 2007 F16 באימונים,ראיתי ושמעתי אותם בסיבות 13:40 מה זה אמור להביע? :|
Baruch Spiegel פורסם מרץ 8, 2007 דיווח פורסם מרץ 8, 2007 הנה, רואים את ה"שובל" שהשאיר ה F16 גם בתמונת לווין :mrgreen: וגם במפות רואים אותם מתאמנים
Baruch Spiegel פורסם מרץ 8, 2007 דיווח פורסם מרץ 8, 2007 או קיי עכשיו כשאני בבית, אני יכול לראות.מה שרואים זה פשוט הילה שנוצרת מסביב לשמש כאשר יש עננות גבוהה מהסוג שהזכרתי בהודעה הקודמת. הסיבה להילה היא הנפיצה והשבירה של קרני האור שעוברות דרך גבישי הקרח שבעננים הגבוהים. ברוכי שמעתי בחדשות שזו לא קשת אלא דבר שנקרא הילה.... וואלה ??? מה, ההודעות שלי בפורום מפורסמות גם בחדשות?... או שמא יש כאן טייסים ופקחים מעולים אבל עם בעיות בהבנת הנקרא
4X-CDA פורסם מרץ 8, 2007 דיווח פורסם מרץ 8, 2007 כן זו איזו קשת שנוצרה מסביב לשמש. היו אמונות תפלות שכל מי שקוראים לה הילה, צריכה להתלבש יפה וחרטות כאלו...לכו תבינו...אנשים שרוצים כסף מוציאים לך דברים שאתה לא יודע מאיפה זה נחת עליהם :| לפי דעתי נחתה עליהם אבן :mrgreen: