×™×•× ×™ לומר פורסם אפריל 2, 2004 דיווח פורסם אפריל 2, 2004 לכבוד: מר אילן יונס - מנהל חטיבת ואטיל. התכוונתי בהתחלה לפנות אלייך באופן אישי ע"י שליחת E-MAIL אלייך, אך מכיוון שנוכחתי לדעת שהתופעה חוזרת על עצמה יותר מבמקרה שלי בלבד, החלטתי לפרסם את ההודעה בפורום החטיבה על מנת שכל ציבור החברים בואטיל יוכלו לקבל תמונת מצב זו. מדובר ביחס שמקבלים חברי החטיבה לגבי הנושאים השונים הקשורים בעינייניה. לצורך העניין אתאר את הנושא כפי שאני נתקלתי בו. אני מעוניין להצטרף לצוות הפקחים של החטיבה,חשבתי שאם אצטרף לצוות זה, אוכל לתרום מזמני כפקח בשמי הארץ, לתת יותר אפשרויות זמן לטייסים הרבים בחטיבה לקבל פיקוח ולהעלות את רמתי המקצועית בכל הנוגע לפיקוח. לתומי חשבתי שצוות ההדרכה של החטיבה ישמח לטפל בנושא זה ולעזור לי בשלבי ההדרכה השונים לקראת קבלת הדרגה STU1. יצרתי קשר עם מי שצריך ונקבע תאריך ושעה לצורך הבחינה, על המועד הראשון אין תלונות, לא עברתי את המבחן מכיוון שלא ידעתי כמה שאלות חשובות , הבוחן קבע איתי שבוע לאחר מכן בשעה 14:00 לבחינה נוספת. טעות שעשיתי היא שביטלתי עבודה על מנת להגיע לבחינה בזמן כי הבנתי לפי הלך הרוחות בחטיבה שלהשיג תאריך לבחינה זה דבר נדיר ועד שיש לי תאריך כזה עליי להעריך זאת ולהשתדל להגיע (גם בתור תלמיד ממושמע - זה הדבר הנכון לעשותו). לאחר 3 שעות (!) המתנה הבנתי שהמושיע לא יגיע, ניסיתי לתקשר עם אנשים אחרים והם אמרו לי שכנראה ישנה בעיה טכנית כלשהיא, קיבלתי זאת ברגשות אכזבה והמשכתי לעסוק בעינייני. למחרת ראיתי את אותו הבוחן מטיס להנאתו ברשת. פניתי אליו בצ'ט והוא התנצל ואמר שלא יכל להגיע לבחינה וקבע איתי ליום שישי שבוע לאחר מכן (היום) באותה שעה (14:00) על מנת לקיים את הבחינה. לשאלתי האם ניתן לקיים בחינה זו במועד מוקדם יותר התשובה הייתה שלילית בטענה שיש לו עומס עבודה רב. הגעתי היום ב 14:00 כמתוכנן ( מלקחי העבר לא ביטלתי כלום לצורך זה) מוכן לבצע סוף סוף את הבחינה ובידיעה שלאחר שיישבנו את ההדורים בינינו הכל יתבצע כמתוכנן. השעה כעת 16:48... אני עדיין מחכה... לצורך סיום נושא זה כמה דברים לי אלייך : 1. עקרונות הכבוד ההדדי הבסיסיים בין בני אדם הם שאם נקבע מועד לצורך כלשהו ואין אפשרות לקיימו - מן הראוי שכל הצדדים ייודעו בדחייה. לא ייתכן ששבועיים ברציפות אנשים ממתינים לבחינה (לא הייתי היחיד שהמתין) והבוחן לא טורח להודיע בכלל על כך שהוא לא מגיע. כפי שהבנתי לאותו בוחן אין שום אמצעי קשר נוסף (MSN, ICQ ) חוץ מאימייל שגם לו הוא לא עונה. 2. זמננו של כולנו יקר, אני מבין שכל הטיפול בכל הנושא מתבצע ע"י מתנדבים בלבד, תאמין לי אני מכיר את נושא ההתנדבות יותר טוב ממה שאתה מתאר לעצמך ולא בחיים הוירטואליים אלא בחיים האמיתיים תוך התעסקות יום יומית בחיי אדם, אני מבין את הקושי לנהל מתנדבים על מנת להפיק הספק ראוי, אני בעצמי מנהל גוף מתנדבים המונה מעל 200 חברים שמתעסקים בחיי אדם ולא במשחקים וירטואליים. עלייך לבחון האם יש מקום לפתוח עוד מקומות לתפקידי בוחנים כי בלתי אפשר המצב ששני אנשים עסוקים מחזיקים על גבם את כל נושא ההדרכה והבחינה לעומת כמות גדולה של אנשים המעוניינים לפקח. 3. בוא נזכור שמדובר במשחק, וגם אם אנחנו רוצים שהוא יהיה הכי מקצועי והכי "קרוב למציאות" שאפשר - עדיין אנחנו לא מתפרנסים מזה, עתידנו ועתיד ילדנו לא תלוי בכך וכולנו עושים זאת כי אנחנו נהנים מזה ורוצים לשחק במשחק זה, לכן אני מציע להוריד קצת את רמת הציפיות מהאנשים בחטיבה. אני יודע שיש בינינו טייסים ופקחים אמיתיים אבל רובנו המוחלט הוא אנשים שלא מתעסקים בנושא זה למחייתנו וחלק גדול הוא גם ילדים שאוהבים לשחק במשחק , אנשים שעושים את צעדיהם הראשונים בעולם הטייס (מכל הגילים) וסגירת הדלתות וההתנשאות מעל אותם אנשים שרק רוצים להעביר את זמנם בכיף - לא מעלה את רמת המקצועיות של החטיבה, עקב אכזבה מהמשחק , ולא מוסיפה כבוד לחטיבה. 4. איני חושב שזלזול בזמנם של הטייסים או הפקחים הוא דבר נכון לעשותו, אם אותם אנשים אינם יכולים להתמודד עם העומס הדרוש בהדרכה ובבחינה - עליהם ועליך לשקול שוב את תפקידם או כמו שאמרתי קודם לפתוח את התפקיד לאנשים רבים יותר. אני עדיין איני אמרתי נואש בניסיונותיי לפקח בחטיבה, אך כפי שהבנת בוודאי אני מאוכזב קשות מהייחס שמתקבל מצוות החטיבה כלפי הטייסים והפקחים. מקווה שדברייי יגיעו לאוזניים קשובות ויביאו לשינוי חיובי בהתנהלות החטיבה. בכבוד רב יוני לומר
Ilan Jonas פורסם אפריל 2, 2004 דיווח פורסם אפריל 2, 2004 לכבוד: מר אילן יונס - מנהל חטיבת ואטיל.התכוונתי בהתחלה לפנות אלייך באופן אישי ע"י שליחת E-MAIL אלייך, אך מכיוון שנוכחתי לדעת שהתופעה חוזרת על עצמה יותר מבמקרה שלי בלבד, החלטתי לפרסם את ההודעה בפורום החטיבה על מנת שכל ציבור החברים בואטיל יוכלו לקבל תמונת מצב זו. מה שמראה שיותר עניין אותך כרגע להעניש ולהוציא כעס מאשר לבדוק מה היה, אבל לא חשוב. בחטיבה הישראלית יש עומס הדרכה כבד, כמו בהרבה חטיבות אחרות. המצב שלנו קשה עוד יותר משום שאנחנו חדשים ויש חוסר בפקחים מנוסים שישמשו כמדריכים וכבוחנים. בימים אלה אנחנו מסמיכים בוחנים נוספים שיוכלו להקל על העומס, ונקווה שהמצב ישתפר. ואטסים לא מתפשרת על איכות הפיקוח - זה היתרון שלה על רשתות אחרות והדרישות ישארו גבוהות. אגב בחטיבות רבות (ובארגונים אחרים) אם אתה נכשל בבחינה אחת אתה צריך לחכות תקופה ארוכה עד שתוכל לגשת לבחינה שוב. אולי זה מה שנעשה גם אצלנו, כי כרגע אנשים מבקשים בחינות ללא הפסקה וללא הצדקה ובכך תורמים רבות לעומס ועיכובים למי שבאמת צריך כבר להיבחן. לכל אחד קל מאד לראות את עצמו ולהרגיש כאילו הוא יחיד במינו. בסה"כ יש עשרות שמבקשים בחינות כל הזמן. כל בחינה שנקבעת מלווה בעשרות מיילים כועסים למה הוא קיבל ואני לא. בכל מקרה אני עוד אבדוק מה קרה בעניין הספציפי שלך ואענה לך תשובה יותר מפורטת. אילן יונש
Or Netzer פורסם אפריל 2, 2004 דיווח פורסם אפריל 2, 2004 לא שאני כועס ואני יודע שאתם עסוקים.. אבל הוא חדש פה אני יחסית אליו יותר ותיק ולא קיבלתי אישור למבחן ! לאחר מלא אימיילס ששלחתי לכל מי שצריך (אמיר ואנטולי... ודיברתי גם עם איציק ושלחתי גם בקשה בהדרכה באתר לזה!) אני לא כועס אבל לפחות תשובה שלילית כי : .... גם יהיה נחמד לקבל! תודה מראש ובהבנה.. אחי יוני לא ענית על שאלות והם כנראה חשובות לכן לא קיבלו אותך.. עצם זה שבחנו אותך זה כבר משהו! קורה שאנשים לא יכולים להגיע.. זה שלא הודיע לך זה גם משהו.. אבל תחשוב במידה והיה לו איסיקיו או משהו אתה יודע איך היו משגעים אותו? מסכן הבחור! תחשוב אם היה לך את האיסיקיו של אילן לא היית מדבר איתו על זה ומ#$@ לו תשכל באיסיקיו? נכון שכן אני יודע שאני צודק. אנחנו רוצים לשמור על ריאליזם ולכן הקפדנות .. העניין אני בטוח בטיפול אמרת את דבריך ויפה שהבאת את דעתך! אור
Itay Zecharia פורסם אפריל 2, 2004 דיווח פורסם אפריל 2, 2004 אכן יש כאן עומס כבד. ואין כל סיבה להוציא כאן את הכעס. אני אישית חיכיתי מספר חודשים עד לבחינה, והיו כאלה שביקשו את הבחינה חודש לפניי, והתחילו לפקח עוד באותו שבוע. כך שלקחתי את הכל בפרופרציות. אני חושב שכל אחד נותן פה מזמנו, עד כמה שאפשר. יש לנו חיים מעבר למחשב, ולפלייט. יוני לומר, עם כל הכבוד, אני הייתי משנה את הכותרת של האשכול של אורן גבע, לזה: "יוני ומושיקו - תקראו את זה בבקשה". אז תקרא את האשכול הזה, ותביע דעתך.
Or Netzer פורסם אפריל 2, 2004 דיווח פורסם אפריל 2, 2004 כן ובתוספת אני ברגע שיגיע לפיקוח אם תרצו יוכל להדריך ולהסמיך כשתסמיכו אותי להיות מדריך(חרוז רוז חח) ברצינות אני יהיה מוכן להדריך
Shmulik Lin פורסם אפריל 3, 2004 דיווח פורסם אפריל 3, 2004 ובכן אנשים כמו שטענו כאן שלא ולא ולא יש להסתכל על חצי הכוס המלאה אחרי הכל זהו תחביב ואחרי הכל האנשים שמנהלים כאן את העניין הם בעלי תפקידים ומשפחות ולא תמיד יש זמן לכולם ולא תמיד צריך פקחים חדשים השיקולים הם של אמיר ואנטולי אך כמו שאילן אמר הנושא הספציפי ייבדק ותינתן תשובה לזה שהתלונן תאמינו לי כיף לפקח אבל להגיע לאן שצריך להגיע לוקח הרבה זמן ידע ונסיון נסיון ועוד פעם נסיון לאט לאט הכל יסתדר בסוף אין צורך להרגיש לא טוב ממקרה כזה או אחר ויש לשמור על הפרופורציות יוני כשתהיה סטודנט1 אני הראשון שיבקש ממך מירשה אוקי? יללה חג שמח לכולנו ופסח כשר ואיך אבא שלי אמר לי פעם? תתרכז בעיקר ולא בטפל