Jonathan Perelmuter פורסם מאי 2, 2007 דיווח פורסם מאי 2, 2007 לאחר "יציאת מצרים" מהשרשור הכבד והמשעשע על הסימולים יש לי חידה לחברי הפורום, אשר כבר פרסמתי אותה כשאלה לרומן אבל אני פותח אותה לכולם (פרט ל"זקני הפורום", ברוכי ועופר אני מבקש לא לענות ;-) (כמובן ברוח טובה) ). ולחידה: מהם כל שימושיו של השעון בטיסת מכשירים? ומה עושים במקרה של שעון לא תקין. אני מבקש לא לכתוב סתם אלא לחקור טיפה את הענין סופ"ש מהנה לכולם!
Ben Cohen פורסם מאי 2, 2007 דיווח פורסם מאי 2, 2007 טוב "חקרתי" (= הסבירו לי), שלושה תפקידים יש לשעון בטיסות IFR: -בהולדינגים, כשאתה צריך למדוד את הזמן על רדיאל מסויים. -למדוד זמנים ולהשוות אותם עם הזמנים שקיבלת בתכנון טיסה. -כיוון בפניות, על זה לא הייתי חושב בעצמי למרות שהתשובה מובנת מאלייה: במקרה מצפן הג'יירו לא פועל ואנחנו יודעים שאנחנו בכיוון צפון ואנחנו רוצים לפנות לכיוון 090 נטה את המטוס בזוית הטייה של למשל 3 מעלות בשנייה ונמדוד את הזמן. יקח לנו 30 שניות להגיע לכיוון 090.
Or Netzer פורסם מאי 2, 2007 דיווח פורסם מאי 2, 2007 טוב "חקרתי" (= הסבירו לי),שלושה תפקידים יש לשעון בטיסות IFR: -בהולדינגים, כשאתה צריך למדוד את הזמן על רדיאל מסויים. -למדוד זמנים ולהשוות אותם עם הזמנים שקיבלת בתכנון טיסה. -כיוון בפניות, על זה לא הייתי חושב בעצמי למרות שהתשובה מובנת מאלייה: במקרה מצפן הג'יירו לא פועל ואנחנו יודעים שאנחנו בכיוון צפון ואנחנו רוצים לפנות לכיוון 090 נטה את המטוס בזוית הטייה של למשל 3 מעלות בשנייה ונמדוד את הזמן. יקח לנו 30 שניות להגיע לכיוון 090. +שיטת הניווט הישנה נוסחת סבתא שעון מפה שטח
Baruch Spiegel פורסם מאי 2, 2007 דיווח פורסם מאי 2, 2007 ראיתי גם גישות NDB, שבהם ההגעה לנקודות שינוי גובה ו\או MAP נקבעות ע"י זמן- עפ"י GROUND SPEED משוער. (וזה בנוסף לדיון שהיה פה לגבי הדיוק של הנמכות כאלה) ברוכי.
crazyblat פורסם מאי 2, 2007 דיווח פורסם מאי 2, 2007 התשובה שלי...לקוות לטוב...ולנחות כמה שיותר מהר סתם סתם ברוך...הרגת אותי מצחוק עם החתימה שלך...
Roman Dreer פורסם מאי 4, 2007 דיווח פורסם מאי 4, 2007 אני לא עניתי לך ברצינות, כי התשובה היא דיי מובנת מעיליה מכיוון ששעון יכול רק להראות זמן או למדוד זמן (חוץ מאלה שיש להם גם מחשבון) היישומים של מכשיר כזה זה מדידת זמן ולדעת מה השעה את מדידת הזמן אפשר ליישם בכל מצב שהוא, פניות, עליות, ירידות, HOLDING בקיצר איך אומרים you name it זה שקול לשאלה, מה אפשר לעשות עם מד גובה או מד מהירות כי זה מד זמן/שעה אבל אני לא מזלזל או משהו, לפי דעתי זה טוב ששאלת, ואני בטוח שיש אפילו כמה חבר'ה שרצו לבדוק את זה "בשטח" אגב כמו שטוב שהדיון על A/ ניהיה כל כך מנופח, אולי בגלל שהוא כזה בולט, אנשים שלא הכירו קודי ציוד ילמדו.
gilad13 פורסם מאי 5, 2007 דיווח פורסם מאי 5, 2007 טוב "חקרתי" (= הסבירו לי),שלושה תפקידים יש לשעון בטיסות IFR: -בהולדינגים, כשאתה צריך למדוד את הזמן על רדיאל מסויים. -למדוד זמנים ולהשוות אותם עם הזמנים שקיבלת בתכנון טיסה. -כיוון בפניות, על זה לא הייתי חושב בעצמי למרות שהתשובה מובנת מאלייה: במקרה מצפן הג'יירו לא פועל ואנחנו יודעים שאנחנו בכיוון צפון ואנחנו רוצים לפנות לכיוון 090 נטה את המטוס בזוית הטייה של למשל 3 מעלות בשנייה ונמדוד את הזמן. יקח לנו 30 שניות להגיע לכיוון 090. אני לא מבין את ההסבר לכיוון של הפניות. אם לדוגמא אני מטה את המטוס שמאלה ב3 מעלות לפי מד האופק האם זה אומר בהכרח שהמטוס עושה 3 מעלות בשנייה או שהוא פשוט נמצא בהטייה של 3 מעלות?
ha5mvo פורסם מאי 5, 2007 דיווח פורסם מאי 5, 2007 אני לא מבין את ההסבר לכיוון של הפניות.אם לדוגמא אני מטה את המטוס שמאלה ב3 מעלות לפי מד האופק האם זה אומר בהכרח שהמטוס עושה 3 מעלות בשנייה או שהוא פשוט נמצא בהטייה של 3 מעלות? לא לפי מד האופק - אלה לפי turn coordinator ] הטייה עד לשנתה (וסליפ ממורכז) תתן standard rate "2 דקות" להקפה או - 3 מעלות בשנייה
3Dvg פורסם מאי 5, 2007 דיווח פורסם מאי 5, 2007 טוב "חקרתי" (= הסבירו לי),שלושה תפקידים יש לשעון בטיסות IFR: -בהולדינגים, כשאתה צריך למדוד את הזמן על רדיאל מסויים. -למדוד זמנים ולהשוות אותם עם הזמנים שקיבלת בתכנון טיסה. -כיוון בפניות, על זה לא הייתי חושב בעצמי למרות שהתשובה מובנת מאלייה: במקרה מצפן הג'יירו לא פועל ואנחנו יודעים שאנחנו בכיוון צפון ואנחנו רוצים לפנות לכיוון 090 נטה את המטוס בזוית הטייה של למשל 3 מעלות בשנייה ונמדוד את הזמן. יקח לנו 30 שניות להגיע לכיוון 090. +שיטת הניווט הישנה נוסחת סבתא שעון מפה שטח זה למעשה הסיבה העיכרית שבגלל יש שעון מלחתחילה במטוס. השעון הוא מעיין: "טוב אני טס כבר שעה במהירות של 250K, כלומר עברתי 250m, לפני שעה היתי בנקודה X על המפה וטסתי לכיוון Z אז אני נמצא עכשיו כאן". לימים השעון עזר לחשב GS בעזרת הVOR/DME ע"י חישוב זמן התגובה כלומר "לפני שניה זמן התגובה שלי היה X שניות ולכן היתי במרחק T ועכשיו זמן התגובה שלי הוא Y שניות כלומר אני במרחק Z כלומר בשניה בגדלתי את זמן התגובה שלי בY - X ולכן עברתי מרחק A והמהירות הקרקעית היחסית שלי לVOR הוא K" (כמה משתנים..) ולימים גם ה IRS משתמש בזה. השעון מכניס את כול מימד ה T (זמן) למטוס ולא ניתן לנוות מכשירית בלי (מימד) הזמן.