עבור לתוכן
Baruch Spiegel

אז מה חם, הא??? קוראים לזה - התמוככות

Recommended Posts

פורסם

כללי:

אם נסתכל על זרמי האוויר באטוספירה (מבט "מהצד") נגלה כמה תאים עירבוליים: שיש להם סימטריה מדרום ומצפון לקו המשווה. נמקד בתאים הצפוניים: זה שקרוב לקו המשווה עולה למעלה באיזור קו המשווה , נע צפונה, מתקרר לו אי שם למעלה ויורד חזרה לכיוון אדמה באיזור קווי הרוחב 30 מעלות (החגורה הסובטרופית).

בקיץ הזרם היורד הזה נודד צפונה (בגלל שינוי ביןזווית ציר כדור הארץ למישור הסיבוב שלו מסביב לשמש). ונופל איך לא -על ארצנו הקטנטונת.

הזרם היורד הזה מביא לנו כמה צרות:

1. זה יורד עלינו כמו מכסה של סיר לחץ, לא נותן ללחות לעלות ומונע או מגביל התפתחות אנכית של עננים. (ולכן כמעט אין משקעים בקיץ). - לכן תיווצר רמה ברומטרית (לחץ גבוה, רוחות מסתובבות עם כיוון השעון מסביב למרכז הרמה.

http://www.wxmaps.org/pix/euro4.00hr.png

במפה מגובה לחץ 850 מ"ב רואים בבירור את תנועת הרוחות סביב מרכז הלחץ שנמצא איפשהוא בתוניס. - ומשפיע גם עלינו.

2. נוצרת שכבת אינברסיה בגובה נמוך (כ-1000 רגל). אינברסיה - היפוך מגמה של מפל הטמפרטורה: בגובה מסויים, במקום לרדת עם הגובה , הטמרפטורה עולה. שכבה זו מהווה מעין גבול, ותופעות הקשורות אליה הם גזירת רוח, שינוי בפתאומי בטמפרטורה בלחות היחסית.

3. גוש האוויר הזה שנוחת עלינו מלמעלה מתחמם מסיבה פשוטה: תוך כדי ירידה הלחץ הברומטרי עולה (גובה רב - לחץ נמוך, גובה נמוך - לחץ גבוה). חוק יסודי בתרמודינמיקה אומר שעם העליה בלחץ, עולה גם הטמפרטורה. (בתנאי שהנפח לא משתנה). לתופעה הזאת קוראים : התמוככות. (ואל תשאלו אותי למה).

בנוסף לכל זה יש השפעה טופוגראפית: שימו לב הרוחות שמגיעות אלינו מגיעות מכיוון תורכיה. בדרך הם עוקבות אחרי פני השטח ויורדות במורד הרי אררט (כן , אררט איפה שנחה התיבה של נח). ושוב, ירידה של אוויר שווה התמוככות - עליה בלחץ והתחממות.

שימו לב לנתונים המרוכזים באתר הזה מתחנות הפזורות ברחבי הארץ:

http://www.dialognet.org/k8/menus/kishurim/ONL.htm

ניתן לראות בבירור שבאיזורי החוף הלחות גבוהה ונ. הטל קרובה לטמפרטורה החיצונית (- לא צריך לרדת הרבה כדי להגיע ל100% לחות). (תבחרו נתון להצגה מצד ימין)

אלה האיזורים שבתוך שכבת האינברסיה.

לעומת זאת כל התחנות באיזורי ההרים מראים לחות נמוכה יחסית. ונץ הטל נמוכה בהרבה מהטמפ החיצונית (ז"א כדי להגיע ל100% לחות צריך להגיע לטמפ נמוכה). - אלה האיזורים שמעל לאינברסיה.

תכלס התוצאה היא: מתחת לגבול האינברסיה: חם מאוד ולח מאוד מכיוון שהלחות "כלואה" מתחת לגבול האינברסיה ולא יכולה להתפשט כלפי מעלה.

מעל לגבול האינברסיה: חם יותר אבל גם יבש יותר.

ואחרי ההרצאה הזאת אני אוסף את מטלטלי ויורד מירושלים עיר הקודש החמה אך יבשה, ונכנס לתוך גוש דן החם הלח והדביק...

ברוכי.

פורסם

באמת היה לך חם.

אפשר לתרגם לעיברית? :lol: סתם ,צוחק, תודה על ההשקעה,נהנתי לקרוא.

תמשיך להתחמם ולהפציץ בנו חומר( אבל שהיה משובח,יש לי עוד משהו מהטיסה לקולומביה )lol: :lol:

פורסם
  Ran56 כתב:
  talkaplan כתב:
|=

:shock:

:lol: אכן חם חם בטבריה :mrgreen:

תראה את האדים שעולים מהכנרת...

פורסם
  Oren Geva כתב:
  Ran56 כתב:
  talkaplan כתב:
|=

:shock:

:lol: אכן חם חם בטבריה :mrgreen:

תראה את האדים שעולים מהכנרת...

איזה ציטוט קולע... :)

קבל חח מיסטר גבע. =D>

מה

ברוכי.

פורסם
  ארז שיפרון כתב:
מחפשים חזאי... אתה רוצה שאני יסדר לך אודישן??? :lol:

וואלה? אתה רציני?

בכיף אני בא. אם כי נראה לי שאיזה דיאטה קטנה קודם לא תזיק... (או שנחייב את הצופים לקנות מסך רחב).

ברוכי.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...