Baruch Spiegel פורסם יולי 15, 2007 דיווח פורסם יולי 15, 2007 מה שאתה מציג מיכאל זה חישוב יפה השאלה מי עושה אותו?? האם ה ADC משתמש בנתוני IRS או ההיפך או אולי צד שלישי? כדי לענות על השאלה הזאת צריך לחפור ב MANUAL. ההגיון אומר שADC כשמו כן הוא: מתייחס לנתוני האוויר בלבד: כגון לחץ ברומטרי(סטטי), לחץ דינמי, וטמפרטורה (גובה צפיפות). פיענוח הרוח הנוכחית בנתיב ואו GS, סחיפה וכד' קשורים לתחום הניווט ואמורים לקבל נתונים כקלט ממחשב נתוני אוויר ולא ההיפך. (למשל לאחר שקלול של IAS + גובה צפיפות לקבל נתון של TAS -ממחשב נתוני אוויר, + נתוני ATTITUDE וכיוון ממערכת אינרציאלית לצורך חישוב GS ואו רוח אף\צד.) שוב, ככה אומר לי ההגיון, זה המטודיקה שאני מכיר בחישובים ידניים וכך זה גם עובד בבהמה הישנה 747-200. יכול להיות מאוד שאני טועה. אפרופו חידות: בתמונה שהביא רז יש חיבור בין צינור פיטו ל קופסא שנקראת ELEV FEEL. מה זה? ולמה הוא הדבר הזה מקבל נתונים מה פיטו? הפעם שני מסטיקים עגולים לעונה נכונה... ברוכי.
Etai Charit פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 - מד זוית התקפה - פתח סטטי - צינור טמפרטורה אמיתית - צינור מהירות היא למעשה אחראית על ה-Air Data, דהיינו מד גובה, מהירות, אופק מלאכותי, טמפרטורה. איתי: איך כל הנ"ל קשור לאופק מלאכותי. ובכלל תמוה בעיני הערבוב שאתם עושים בין נתוני אוויר - שמשפיעים על מדידת IAS, TAS גובה לחץ וטמפרטורה (OAT, TAT). -כל אלה קשורים ל AIR DATA COMPUTER לבין נתוני ניווט כגון GS, מיקום וכו'. שאותם אפשר לקבל ממערכות כמו IRS, INS, GPS, ועזרי ניווט רדיו. אין קשר בין הדברים. ברוכי. אין קשר לאחרים, אך זו דוגמא לעוד פרט שעובר דרך ה-ADIRU. ישנו מד זוית התקפה שנכנס בין היתר לעיבוד האופק המלאכותי האלקטרוני. למעשה הוא אינו קשור לשאר, אך ציינתי אותו כעוד פרט שעובר דרך ה-ADIRU, שבסופו של דבר נותן לנו את הדברים שאנחנו בין היתר רואים ב-PFD. אגב, אתה צודק, אין קשר בין מיקום מבחינת קואורדינטות לבין ה-Air Data, זה בדיוק מה שבאתי להגיד בהודעתי הקודמת - להבדיל בין ADIRU, לבין מערכת ה-IRS (שעובדת יחד עם ניווט רדיו ו-GPS) שנותנת קואורדינטות. ההגיון אומר שADC כשמו כן הוא: מתייחס לנתוני האוויר בלבד: כגון לחץ ברומטרי(סטטי), לחץ דינמי, וטמפרטורה (גובה צפיפות). פיענוח הרוח הנוכחית בנתיב ואו GS, סחיפה וכד' קשורים לתחום הניווט ואמורים לקבל נתונים כקלט ממחשב נתוני אוויר ולא ההיפך. (למשל לאחר שקלול של IAS + גובה צפיפות לקבל נתון של TAS -ממחשב נתוני אוויר, + נתוני ATTITUDE וכיוון ממערכת אינרציאלית לצורך חישוב GS ואו רוח אף\צד.) אתה צודק בתפישתך, אין שום דבר שונה. זה רק בא להסביר היכן כן יש קשר בין IRS ל-ADIRU. כפי שאמרתי, אני בהודעתי הקודמת באתי להבדיל ביניהן, אתה הבאת את הקשר שביניהן.
ha5mvo פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 מה שאתה מציג מיכאל זה חישוב יפה השאלה מי עושה אותו?? האם ה ADC משתמש בנתוני IRS או ההיפך או אולי צד שלישי? Good point! You're probably right. The Calculation most likely is done in the IRS/INS or somewhere else, and not the ADC as I suggested. Regardless of where exactly it takes place, you'll need to combine information from the two systems somehow in order to provide wind calculation for example. i.e - there should be some interconnection of the two And in the unlikely event that anyone's interested in how the ADIRU works out the TAS :roll: TAS=38.96695 x M x square root of SAT Where M= Mach No (corrected for static source error) and SAT= Static air temperature (in deg K) And... SAT= TAT / (1+0.2M) squared -273.15 .......I'll get my coat!
Tomer Haim פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 אני נתקל בזה גם בסימולטור כאשר עושים shift z הגובה שמראה לך שונה מהגובה שרושם במד..אולי זה מוסיף את גובה הקרקע?(סתם ניחוש) בן, תתנצל בפני מחלקת הדרכה על מה שכתבת פה סתם... (אתה צודק, כשעושים SHIFT Z מקבלים גובה שונה אבל הסיבה היא אחרת... מיד אסביר)
Tomer Haim פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 אלעד, בקשר למדי הגובה ברשותך עשיתי ניסוי אנטרופולוגי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... =102247477 אל תגיבו בשרשור ההוא לשם הצלחה ודיוק הניסוי
ha5mvo פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 אלעד, בקשר למדי הגובה ברשותך עשיתי ניסוי אנטרופולוגיhttp://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... =102247477 אל תגיבו בשרשור ההוא לשם הצלחה ודיוק הניסוי I claim the question was not answered in this thread either.... So one altimeter is more "accurate" than the other(the quotation marks are there for a reason) - That's all we said so far! But what are the REASONS for an error to creep into the standby altimeter? (I can think of four, but maybe there are more) Excluding mechanical failure or calibration error
Noam פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 מישהו יודע מהו ההפרש המקסימלי בין שני מדי הגובה האלקטרונים כדי לטוס בRVSM ?
Baruch Spiegel פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 אין קשר לאחרים, אך זו דוגמא לעוד פרט שעובר דרך ה-ADIRU. ישנו מד זוית התקפה שנכנס בין היתר לעיבוד האופק המלאכותי האלקטרוני. למעשה הוא אינו קשור לשאר, אך ציינתי אותו כעוד פרט שעובר דרך ה-ADIRU, שבסופו של דבר נותן לנו את הדברים שאנחנו בין היתר רואים ב-PFD. . בלי לקרוא את הMANUAL. אני כמעט בטוח - (אני אף פעם לא בטוח במה שאני אומר) שמה שכתבת לא נכון. משני סיבות: 1. אין שום קשר בין זווית התקפה למצב האף ביחס לאופק. למשל: מטוס שנמצא בסחרור עלול להיות עם האף בזווית של נאמר 70 מעלות מתחת לאופק ובזווית התקפה גבוהה - מעבר להיזדקרות. 2.אופק מלאכותי מודרני מובסס על מערכת אופטית ( RING LASER) זוהי מערכת שיוצרת התאבכות של גלי אור בתוך סיב אופטי האור נע במסלול מעגלי בתוך הסיב. המערכת רגישה לשינויים בזווית בכל המישורים ומכאן היכולת לתת חיווי לגבי מצב המטוס במרחב. אין לזה שום קשר למד זווית התקפה. שוב , לא קראתי את ה MANUAL, אם אני טועה, תקנו אותי. מד זווית התקפה יכול להועיל בנתוני אוויר בתיקונים נדרשים למשל בין CAS ל IAS בגלל הזווית שבה נכנס האוויר לצינור פיטו או בתיקונים במד גובה בגלל השפעת זווית התקפה על פתח אוויר סטאטי. תבינו את העיקרון: ADC - מתייחס לאוויר ולכל מה שנמדד באמצעות האוויר. ואמממ... אם אפשר להעיר: טעויות מאוד אופייניות למי שמתחיל מ MANUAL של 767 או 737 במקום להתחיל מ"הבנת המאפיינים של האוויר שבו אנחנו טסים". ברוכי.
Tomer Haim פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 אין קשר לאחרים, אך זו דוגמא לעוד פרט שעובר דרך ה-ADIRU. ישנו מד זוית התקפה שנכנס בין היתר לעיבוד האופק המלאכותי האלקטרוני. למעשה הוא אינו קשור לשאר, אך ציינתי אותו כעוד פרט שעובר דרך ה-ADIRU, שבסופו של דבר נותן לנו את הדברים שאנחנו בין היתר רואים ב-PFD. . בלי לקרוא את הMANUAL. אני כמעט בטוח - (אני אף פעם לא בטוח במה שאני אומר) שמה שכתבת לא נכון. משני סיבות: 1. אין שום קשר בין זווית התקפה למצב האף ביחס לאופק. למשל: מטוס שנמצא בסחרור עלול להיות עם האף בזווית של נאמר 70 מעלות מתחת לאופק ובזווית התקפה גבוהה - מעבר להיזדקרות. 2.אופק מלאכותי מודרני מובסס על מערכת אופטית ( RING LASER) זוהי מערכת שיוצרת התאבכות של גלי אור בתוך סיב אופטי האור נע במסלול מעגלי בתוך הסיב. המערכת רגישה לשינויים בזווית בכל המישורים ומכאן היכולת לתת חיווי לגבי מצב המטוס במרחב. אין לזה שום קשר למד זווית התקפה. שוב , לא קראתי את ה MANUAL, אם אני טועה, תקנו אותי. מד זווית התקפה יכול להועיל בנתוני אוויר בתיקונים נדרשים למשל בין CAS ל IAS בגלל הזווית שבה נכנס האוויר לצינור פיטו או בתיקונים במד גובה בגלל השפעת זווית התקפה על פתח אוויר סטאטי. תבינו את העיקרון: ADC - מתייחס לאוויר ולכל מה שנמדד באמצעות האוויר. ואמממ... אם אפשר להעיר: טעויות מאוד אופייניות למי שמתחיל מ MANUAL של 767 או 737 במקום להתחיל מ"הבנת המאפיינים של האוויר שבו אנחנו טסים". ברוכי. אני בעבודה ואין לי מקור נתונים ככה שאני לא יודע איך קוראים לזה אבל יש מן סימן כזה (עיגול קטן) על מד אופק של 737 שלוקח נתונים ממד זוית התקפה וגם ממערכת אינרציאלית ומראה על גבי האופק את מצה האף של המטוס מבחינת זוית התקפה, למשל מטוס משייט עם אף 7 מעלות מעל האופק.. גובה נשמר.. אז העיגול יהיה על האופק עצמו מבחינת מעלה/מטה.. מבחינת שמאלה/ימינה הוא מוציא את הסחיפה מה IRS ומראה את כיוון הסחיפה.. זה עיגול חמוד קטן כזה.. יעיל מאוד.. זה החלק היחיד שמקשר בין מד זוית התקפה ל PFD
ha5mvo פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 hmmm... I think we're mixing up terms and systems here.... ADIRU and ADC are not the same oh, yeah - and why is the reading on that standby altimeter inaccurate??
Baruch Spiegel פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 אני בעבודה ואין לי מקור נתונים ככה שאני לא יודע איך קוראים לזה אבל יש מן סימן כזה (עיגול קטן) על מד אופק של 737 שלוקח נתונים ממד זוית התקפה וגם ממערכת אינרציאלית ומראה על גבי האופק את מצה האף של המטוס מבחינת זוית התקפה, למשל מטוס משייט עם אף 7 מעלות מעל האופק.. גובה נשמר.. אז העיגול יהיה על האופק עצמו מבחינת מעלה/מטה.. מבחינת שמאלה/ימינה הוא מוציא את הסחיפה מה IRS ומראה את כיוון הסחיפה.. זה עיגול חמוד קטן כזה.. יעיל מאוד.. זה החלק היחיד שמקשר בין מד זוית התקפה ל PFD תומר אם אני לא טועה זה מה שנקרא FPV FLIGHT PATH VECTOR והוא נפוץ מאוד בHUD במטוסים צבאיים. מראה לך במדוייק לאן המטוס טס (גם מבחינת זווית התקפה וגם מבחינת סחיפה) - יעיל מאוד בנחיתות דיוק.. תחשבו על זה...שמים את ה FPV על הזברה ונוסעים... ה FPV מאפשר גם מדידה ישירה של זווית התקפה על סקלת ה"סולם": הזווית בין ה"צלב" ( מסמן את ציר האורך של המטוס) ל FPV היא זווית ההתקפה. עריכה: ו... אממ.. כן צודקים, אם הנתון הזה מופיע על מד האופק (יותר נכון על ה PRIMARY FLIGHT DISPLAY ) אז נכון, הוא יהיה מוזן מה ADIRU אחרי עיבוד הנתונים (ולא מ ADC). אופס.... :oops: ברוכי.
Baruch Spiegel פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 hmmm... I think we're mixing up terms and systems here....ADIRU and ADC are not the same oh, yeah - and why is the reading on that standby altimeter inaccurate?? מסכים לחלוטין. בכל מקרה, מיכאל דיברנו מקודם על "צד שלישי". השם ADIRU מרמז על התשובה: מערכת שמשלבת נתונים מה ADC ומה IRS air data + inertial reference unit עכשיו הכל מסתדר. יופי, למדתי משהו היום... ולגבי ההפרש במדי הגבוה כבר ניתנה תשובה: הSTANDBY לא עובר דרך המערכת הזו. ברוכי.
ha5mvo פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 If I recall correctly, the standard B727 did not have TAS or SAT indication at all! The ADC did do the mathematics to provide a good conversion from RAT to displayed TAT on a giant indicator. That was the only indication 'on the surface' to pilots that an ADC was at work. Of course, behind the scenes, it was doing a great deal of work in the provision of Altitude, Airspeed, and Mach Number indications, and had a not inconsiderable input to the AFDS, Auto-Pilot, and HSI (the latter to provide indication of acceleration to reduce acceleration errors in Magnetic Indication). Pressurisation systems etc., also benefited. TAS was always available from the ADC, but not utilised until the advent of latter day INS installation for wind calculations (at least in the Delco version). Extant B727 operators, please correct me where I'm wrong! ולגבי ההפרש במדי הגבוה כבר ניתנה תשובה: הSTANDBY לא עובר דרך המערכת הזו Yes, but this was not my follow -up question I'm sure that you'll agree that if we left both altimeters to hang in mid-air at 35k - both would have given the same reading... So, why should there BE an error ?? (I can think of 4 reasons)
mickey lip פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 אין קשר לאחרים, אך זו דוגמא לעוד פרט שעובר דרך ה-ADIRU. ישנו מד זוית התקפה שנכנס בין היתר לעיבוד האופק המלאכותי האלקטרוני. למעשה הוא אינו קשור לשאר, אך ציינתי אותו כעוד פרט שעובר דרך ה-ADIRU, שבסופו של דבר נותן לנו את הדברים שאנחנו בין היתר רואים ב-PFD. . בלי לקרוא את הMANUAL. אני כמעט בטוח - (אני אף פעם לא בטוח במה שאני אומר) שמה שכתבת לא נכון. משני סיבות: 1. אין שום קשר בין זווית התקפה למצב האף ביחס לאופק. למשל: מטוס שנמצא בסחרור עלול להיות עם האף בזווית של נאמר 70 מעלות מתחת לאופק ובזווית התקפה גבוהה - מעבר להיזדקרות. 2.אופק מלאכותי מודרני מובסס על מערכת אופטית ( RING LASER) זוהי מערכת שיוצרת התאבכות של גלי אור בתוך סיב אופטי האור נע במסלול מעגלי בתוך הסיב. המערכת רגישה לשינויים בזווית בכל המישורים ומכאן היכולת לתת חיווי לגבי מצב המטוס במרחב. אין לזה שום קשר למד זווית התקפה. שוב , לא קראתי את ה MANUAL, אם אני טועה, תקנו אותי. מד זווית התקפה יכול להועיל בנתוני אוויר בתיקונים נדרשים למשל בין CAS ל IAS בגלל הזווית שבה נכנס האוויר לצינור פיטו או בתיקונים במד גובה בגלל השפעת זווית התקפה על פתח אוויר סטאטי. תבינו את העיקרון: ADC - מתייחס לאוויר ולכל מה שנמדד באמצעות האוויר. ואמממ... אם אפשר להעיר: טעויות מאוד אופייניות למי שמתחיל מ MANUAL של 767 או 737 במקום להתחיל מ"הבנת המאפיינים של האוויר שבו אנחנו טסים". ברוכי. אני בעבודה ואין לי מקור נתונים ככה שאני לא יודע איך קוראים לזה אבל יש מן סימן כזה (עיגול קטן) על מד אופק של 737 שלוקח נתונים ממד זוית התקפה וגם ממערכת אינרציאלית ומראה על גבי האופק את מצה האף של המטוס מבחינת זוית התקפה, למשל מטוס משייט עם אף 7 מעלות מעל האופק.. גובה נשמר.. אז העיגול יהיה על האופק עצמו מבחינת מעלה/מטה.. מבחינת שמאלה/ימינה הוא מוציא את הסחיפה מה IRS ומראה את כיוון הסחיפה.. זה עיגול חמוד קטן כזה.. יעיל מאוד.. זה החלק היחיד שמקשר בין מד זוית התקפה ל PFD FPV-Flight Path Vector
Etai Charit פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 ואמממ... אם אפשר להעיר: טעויות מאוד אופייניות למי שמתחיל מ MANUAL של 767 או 737 במקום להתחיל מ"הבנת המאפיינים של האוויר שבו אנחנו טסים". ברוכי. הוסבר כאן יפה מאוד, גם בלעדיי, מדוע אתה טועה. אין לי מה להוסיף בפן המקצועי, אלא רק לומר, שהמשפט שלך כאן היה מיותר לחלוטין, בעיקר אם אתה אומר שלא היתה הספרות מולך. שבוע טוב.
Baruch Spiegel פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 ואמממ... אם אפשר להעיר: טעויות מאוד אופייניות למי שמתחיל מ MANUAL של 767 או 737 במקום להתחיל מ"הבנת המאפיינים של האוויר שבו אנחנו טסים". ברוכי. הוסבר כאן יפה מאוד, גם בלעדיי, מדוע אתה טועה. אין לי מה להוסיף בפן המקצועי, אלא רק לומר, שהמשפט שלך כאן היה מיותר לחלוטין, בעיקר אם אתה אומר שלא היתה הספרות מולך. שבוע טוב. בהחלט לא נכון. אין לי לבעיה לחזור בי מטעויות כפי שאכן עשיתי. לגבי המשפט שכתבתי: - לא חוזר בי -מה שהתכוונתי לאמר: הסלט שעשו כאן כמה מהחברים הנכבדים ביו סוגי המערכות מעיד על חוסר הבנה במושגים בסיסיים כגון מה מודדים ע"י מערכות פניאומטיות ומה מודדים ע"י מערכות ניווט למיניהם. ולצורך הבהרה: המערכות הבסיסיות שמודדות נתוני אוויר במטוסים הכי בסיסיים הם: מד מהירות אוויר - משתמש בצינור פיטו כדי למדוד לחץ כולל (דינמי + סטטי) ובפתח סטטי כדי לקזז לחץ סטטי. מד גובה: מודד לחץ ברומטרי ומתרגם אותו לגובה ביחס לפני הים: קופסת פח (אנרואיד) שמשנה את נפחה בהתאם ללחץ ברומטרי - (מתורגם לגובה) מד שיעור נסיקה - מודד קצב שינוי לחץ - כמו במד גובה אבל עם נקב קטן ולכן מאפשר מדידת קצב שינוי לחץ. מד טמפרטורה: מודד טמפרטורה חיצונית (מראה שגיאה במטוסים מהירים בגלל החיכוך עם האוויר) ADC - בסיסי: קצת יותר מורכב. ע"י מדידת טמפרטורה ולחץ חיצוניים ידוע למדוד גם מהירות אוויר אמיתית (ולא מכשירית) ותיקון מ OAT פשוט ל TAT (מתוקן לפי מהירות המטוס). ומהירות ב מאך (תלוי בצפיפות האוויר). כמו כן מד זווית התקפה מאפשר לתקן סטיות בכל הנ"ל שנובעות משינויים בכייון הזרימה היחסית ביחס למטוס והשפעה על מכשירי המדידה השונים. משמש גם ל ELEVATOR FEEL, נותן לטייס תחושה מלאכותית בהגאים ההידראולים (מהירות גבוהה הגה קשה מהירות נמוכה הגה רך - כמו במטוס עם כבלים). מערכת ניווט אינרציאלית: מערכת שמשלבת מדי תאוצה שנמצאים על פלטפורמה שמיוצבת ע"י ג'ירוסקופים (מפולסת ביחס לאופק ומאופסת לכייון צפון). בשילוב עם מחשב מודדת שינויים בתאוצות מרגע תחילת הטיסה. מכיוון שהמערכת מיוצבת ע"י הג'ירוסקופים לרפרנס מסויים, היא יכולה למדוד את התאוצות מרגע שחרור הבלמים , בתנאי שבהתחלה איפסו אותה לנ.צ. הנכון, ולתת חיווי על נתונים דינמיים כמו מהירות, שיעור נסיקה, כיוון תנועה וגם נתוני מיקום כמו גובה ומיקום על כדוה"א. (מהירות = תאוצה כפול זמן - ורטיקלי ולטרלי) (מיקום ביחס לנ. התחלה = מהירות כפול זמן - ורטיקלי ולטרלי) מכיוון שהמערכת יודעת לתת מהירויות מיקומים ונתיבים "אמיתיים" שנעשים בפועל ביחס לנ. התחלה או במילים אחרות ביחס לקרקע - ניתן לחשב בעזרתה רוח, סחיפה ומהירות אוויר אמיתית. מנקודת מוצא זו אפשר להתחיל לנתח את המערכות הממוחשבות למיניהם ולנסות להבין מה קשור למה ואיך עובדות מערכות שמשלבות מחשב נתוני אוויר ומערכת ניווט אינרציאלית. (גם בלי MANUAL). ברוכי.
yaakovbl1 פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 ואמממ... אם אפשר להעיר: טעויות מאוד אופייניות למי שמתחיל מ MANUAL של 767 או 737 במקום להתחיל מ"הבנת המאפיינים של האוויר שבו אנחנו טסים". ברוכי. הוסבר כאן יפה מאוד, גם בלעדיי, מדוע אתה טועה. אין לי מה להוסיף בפן המקצועי, אלא רק לומר, שהמשפט שלך כאן היה מיותר לחלוטין, בעיקר אם אתה אומר שלא היתה הספרות מולך. שבוע טוב. בהחלט לא נכון. אין לי לבעיה לחזור בי מטעויות כפי שאכן עשיתי. לגבי המשפט שכתבתי: - לא חוזר בי -מה שהתכוונתי לאמר: הסלט שעשו כאן כמה מהחברים הנכבדים ביו סוגי המערכות מעיד על חוסר הבנה במושגים בסיסיים כגון מה מודדים ע"י מערכות פניאומטיות ומה מודדים ע"י מערכות ניווט למיניהם. ולצורך הבהרה: המערכות הבסיסיות שמודדות נתוני אוויר במטוסים הכי בסיסיים הם: מד מהירות אוויר - משתמש בצינור פיטו כדי למדוד לחץ כולל (דינמי + סטטי) ובפתח סטטי כדי לקזז לחץ סטטי. מד גובה: מודד לחץ ברומטרי ומתרגם אותו לגובה ביחס לפני הים: קופסת פח (אנרואיד) שמשנה את נפחה בהתאם ללחץ ברומטרי - (מתורגם לגובה) מד שיעור נסיקה - מודד קצב שינוי לחץ - כמו במד גובה אבל עם נקב קטן ולכן מאפשר מדידת קצב שינוי לחץ. מד טמפרטורה: מודד טמפרטורה חיצונית (מראה שגיאה במטוסים מהירים בגלל החיכוך עם האוויר) ADC - בסיסי: קצת יותר מורכב. ע"י מדידת טמפרטורה ולחץ חיצוניים ידוע למדוד גם מהירות אוויר אמיתית (ולא מכשירית) ותיקון מ OAT פשוט ל TAT (מתוקן לפי מהירות המטוס). ומהירות ב מאך (תלוי בצפיפות האוויר). כמו כן מד זווית התקפה מאפשר לתקן סטיות בכל הנ"ל שנובעות משינויים בכייון הזרימה היחסית ביחס למטוס והשפעה על מכשירי המדידה השונים. משמש גם ל ELEVATOR FEEL, נותן לטייס תחושה מלאכותית בהגאים ההידראולים (מהירות גבוהה הגה קשה מהירות נמוכה הגה רך - כמו במטוס עם כבלים). מערכת ניווט אינרציאלית: מערכת שמשלבת מדי תאוצה שנמצאים על פלטפורמה שמיוצבת ע"י ג'ירוסקופים (מפולסת ביחס לאופק ומאופסת לכייון צפון). בשילוב עם מחשב מודדת שינויים בתאוצות מרגע תחילת הטיסה. מכיוון שהמערכת מיוצבת ע"י הג'ירוסקופים לרפרנס מסויים, היא יכולה למדוד את התאוצות מרגע שחרור הבלמים , בתנאי שבהתחלה איפסו אותה לנ.צ. הנכון, ולתת חיווי על נתונים דינמיים כמו מהירות, שיעור נסיקה, כיוון תנועה וגם נתוני מיקום כמו גובה ומיקום על כדוה"א. (מהירות = תאוצה כפול זמן - ורטיקלי ולטרלי) (מיקום ביחס לנ. התחלה = מהירות כפול זמן - ורטיקלי ולטרלי) מכיוון שהמערכת יודעת לתת מהירויות מיקומים ונתיבים "אמיתיים" שנעשים בפועל ביחס לנ. התחלה או במילים אחרות ביחס לקרקע - ניתן לחשב בעזרתה רוח, סחיפה ומהירות אוויר אמיתית. מנקודת מוצא זו אפשר להתחיל לנתח את המערכות הממוחשבות למיניהם ולנסות להבין מה קשור למה ואיך עובדות מערכות שמשלבות מחשב נתוני אוויר ומערכת ניווט אינרציאלית. (גם בלי MANUAL). ברוכי. מסקרן אותי לדעת, האם IFS או כל מסגרת אחרת כאן, מכסה את הנושאים והגישה שברוכי מציג? הלומד הממוצע יטה ללמוד את החומרים מהסוג שיש במדריכי המטוס. את השאר הוא לא ילמד בעצמו. אלא אם כן זה משולב בקורסים ובמבחנים שהוא עובר. אני לא מכיר לפרטי פרטים את המערכות המודרניות של היום אבל מקריאת השרשור חשתי הזדהות עם דברי ברוכי.
Raz_G פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 מישהו יודע מהו ההפרש המקסימלי בין שני מדי הגובה האלקטרונים כדי לטוס בRVSM ? ההפרש המקסימלי המותר בין מדי הגובה האלק' כדי לטוס RVSM הינו 200 רגל. זהו חלק מה:RVSM atlimeter cross check limits. המד גובה הפניאומטי (stby altimeter) אינו נדרש בשביל לטוס ב-RVSM.
Baruch Spiegel פורסם יולי 16, 2007 דיווח פורסם יולי 16, 2007 יעקב אני שמח שמתחילים לקלוט את הראש....סוף סוף. צריך להתחיל מהבסיס. אין כרגע משהו ב IFS, יש אמממ.... "תכנית אב"... "עוד חזון למועד"... http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=17762 ברוכי.
ha5mvo פורסם יולי 18, 2007 דיווח פורסם יולי 18, 2007 OK, back to the original question: Why should there be an error in the first place....? There are several possibilities: 1) an expansion of the aneroid cell 2) Installation error - can cause flow around the static ports 3) Reversal - caused by large or quick pitch changes 4) Hysteresis - a lag in the altitude indication caused by the elastic properties of the cell, occurs when making a large a large altitude, pitch or bank change after maintaining the same altitude for a long time. 5) Temperature - mentioned in a previous post. I'm not sure though, whether its corrected by the absolute alti or applies to both
Baruch Spiegel פורסם יולי 18, 2007 דיווח פורסם יולי 18, 2007 השערה בלבד: (לפני שאני מחפש קצת חומר בנושא): מד גובה מכני מודד לחץ ברומטרי בלבד. הסקאלה שלו מכויילת לFEET. ולכן הוא נקרא "מד גובה". נחזור שוב לבסיס: לחץ בכללי: כח לחלק לשטח. (מקבלים יחידת כח ליחידת שטח למשל ק"ג לס"מ מרובע) לחץ ברומטרי: הכוונה, עמוד אוויר שעומד מעל שטח מסויים ולוחץ עליו מלמעלה (בגלל משקלו של האוויר) - עמוד האוויר: תדמיינו לעצמכם ארובה ענקית של אוויר שמתחילה אי שם בקצה האטמוסיפרה ונגמרת בגובה פני הקרקע. לערימה הזאת יש משקל (גם אם זה אוויר) אם נחלק את המשקל של הארובה הזו בשטח שעליו היא לוחצת נקבל את הלחץ הברומטרי. ככל שנעלה בגובה, עמוד האוויר שמעלינו יקטן ולכן משקלו יקטן וגם הלחץ הברומטרי ייקטן. לירידה בלחץ עם העליה בגובה קוראים : "מפל הלחץ הברומטרי" לענינינו: מפל הלחץ הברומטרי אינו לינארי (אינו קבוע - הגרף שמתקבל אינו קו ישר). בגלל שצפיפות האוויר קטנה גם היא ככל שעולים בגובה, קצב ירידת הלחץ גדול יותר ככל שעולים בגובה. בגבהים נמוכים זה כמעט לינארי ולכן מד גובה מכני יראה פחות או יותר גובה אמיתי מעל פני הים בגבהים נמוכים. בגובה רב, קצב שינוי הלחץ מתגבר ולכן מד גובה מכני רגיל שלא עובר תיקון לצפיפות יראה גובה גדול יותר. ואת זה לא תמצאו בשום MANUAL :!: :!: קאפיש????? ברוכי.
ha5mvo פורסם יולי 18, 2007 דיווח פורסם יולי 18, 2007 Can the computer compensate for the lapse to create the mismatch?
Baruch Spiegel פורסם יולי 18, 2007 דיווח פורסם יולי 18, 2007 Can the computer compensate for the lapse to create the mismatch? אני מעריך: אם יש לך מדידת טמפרטורה אתה יכול לדעת גובה צפיפות ולתקן. חןץ מזה מכיוון שכבר למדנו שהמערכת שנקראת ADIRU משלבת גם נתונים מהמערכת האינרציאלית, אפשר לקבל נתון גובה אמיתי מה INS (שקלול של כל התאוצות והתנועות בכיוון האנכי מרגע עזיבת הבלמים). ואם יש לך גם GPS אז בכלל אתה מסודר... מה שכן, ההפרשים האלה של 400 רגל למראית עין זה נראה די מטריד... ואולי זה מסביר למה נדרש הפרש של 2000 רגל בין נתיבים בגובה רב. ולמה מותר לטוס ב RVSM רק למי שיש מערכת כזו שנותנת גובה מדוייק. ברוכי.
Tomer Haim פורסם יולי 18, 2007 דיווח פורסם יולי 18, 2007 1:41 בלילה ואחרי בקבוק יין לבן, אני אנסה להתרכז: מפל הלחץ בגובה פני הים הוא 30 מיליבר לכל 1000 רגל מפל הלחץ בגובה 10000 רגל הוא 15 מיליבר לבל 1000 רגל מפל הלחץ בגובה 30000 הוא 7 מיליבר לכל 1000 רגל דווקא השינוי בין המפלים משמעותי ביותר בגבהים נמוכים אבל אל דאגה מד גובה רגיל נותן את המענה המדוייק לשינוי זה ע"י מכניקה עדינה שלא ניתן לראות גם בזכוכית מגדלת של שען חירש. לפני חודשיים, או שנה חשבתי על מד שעור נסיקה, הרי הוא מכשיר מעפן שמודד שינוי בלחץ ומתרגם את זה לשעור נסיקה, אז חשבתי איך זה שבגובה פני הים הוא מראה נניח 500 רגל בדקה והם שווים לאותם 500 רגל בדקה שהוא מראה ב10000 רגל? הרי ב2 המקומות המדידה תהיה שונה. בסוף אחרי דיונים הוכיחו לי עם תרשימים שגם המכאניקה בו מתחשבת בהבדל בין המפלים בגבהים השונים. יחד עם כל זה למד גובה מיכני שלוקח נתונים רק מפתח סטטי יש טעות של 0.5% בגלל מכאניקה ובגבהים גבוהים זה יכול להגיע למאות רגליים מד שעור נסיקה והנמכה מיכני מוכר לשימצה דרך אגב בכל המטוסים הללו B7375767 וכו מד שעור נסיקה מקבל נתונים ממחשב נתוני אויר שהוא מקבל נתונים גם מהפתח הסטטי וגם מהמערכת האינרציאלית כשהמערכת האינרציאלית בעדיפות אבל חייבים להתחשב גם בפתח הסטטי.. לפני שבוע דיברתי עם אלון פרג וחשבנו על הדבר הבא: מה קורה אם יש הבדל מהותי בקריאה בין 2 המקורות, למשל שעור נסיקה חיובי לפי ה IRS ושעור נסיקה שלילי לפי הפתח הסטטי (זה יכול לקרות במצב בו הטייס הרים בברוטאליות את האף) מה אז קורה בתוך מחשב נתוני אויר... בינתיים אין תשובה ברורה. זהו לילה טוב לכולם
ha5mvo פורסם יולי 19, 2007 דיווח פורסם יולי 19, 2007 אני מעריך: אם יש לך מדידת טמפרטורה אתה יכול לדעת גובה צפיפות ולתקן. For what I know ADC/DADC/CADC/ADIRU etc. don't apply any altimeter correction for ISA temperature deviation. It also shouldn't be a problem for RVSM since all the mates around you fly in similar conditions. Where it does come into play , is when you try an approach at very cold Wx + problematic terrain (did anyone say western Canada?). For this, there are special tables and charts that are used, for all I know, also by Boeing and Bus drivers. ואם יש לך גם GPS אז בכלל אתה מסודר... GPS altitude is not that accurate. It takes a minimum 3 satellites to calculate a 2D fix, and 4 for a 3D fix. Obviously the more satellies, the more accurate. However, only the satellites closer to the horizon can play any part in calculating your altitude to a higher degree of accuracy. However, the Earth model used by the GPS system is based on an 'averaged' spheroid: Earth is not a perfect sphere like a globe would lead you to believe, it is in fact slightly more elongated across the equator than between the two poles. Plus the fact that some of the surface is covered in high terrain, while the rest is at sea level. So, the developers of the GPS system 'averaged' out Earth into a spheroid taking into account these factors. Thus, you may be in a position where you are calculated to be at altitude, when in fact you are standing on a beach. Likewise, you could be calculated at being at a negative-value altitude when standing at sea level, due to the averaged Earth surface used by the system. The only truly accurate altitude reporting GPS's on the market are those with built in barometers.... מה קורה אם יש הבדל מהותי בקריאה בין 2 המקורות, למשל שעור נסיקה חיובי לפי ה IRS ושעור נסיקה שלילי לפי הפתח הסטטי (זה יכול לקרות במצב בו הטייס הרים בברוטאליות את האף) מה אז קורה בתוך מחשב נתוני אויר... בינתיים אין תשובה ברורה. You'll need to ask a techie who knows exactly how the system is wired. Logic dictates that inertial system should take precedence and compensate for reversal, but this is merely an [arguably educated] guess חד עם כל זה למד גובה מיכני שלוקח נתונים רק מפתח סטטי יש טעות של 0.5% בגלל מכאניקה ובגבהים גבוהים זה יכול להגיע למאות רגליים a 0.5% error would still not produce a 400Ft deviation (1% might). So either the baro alti is less accurate than that, or there's more than just altitude to explain it....