עבור לתוכן
�פיק

שאלה שבקשר למידע ב ATIS ולגבי האות שהוא נושא

Recommended Posts

פורסם

ATIS=Automatic Terminal Information Service

הATIS הוא בעצם מערכת מוקלטת או אוטומתית שמספקת מידע לטייס אודות שדה מסויים, לדוגמא: מסלול בשימוש, רוחות , לחץQNH, ראות , דברים חרגים (כמו מסלול בשיפוץ או ILS לא פעיל) המערכת פועלת 24 ומשספקת מידע רציף כל הזמן, ובכל פעם שיש שינוי מסויים באחד מהנתונים בדיווח גם של הATIS משתנה על מנת שהטייס ידע אם כבר קיבל את המידע הזה או לא ...

בשעה 00:00 הדיווח יקרה Info A, וב24 שעות שיבואו אחרי הוא ישתנה בהתאם לשינווים בדיווח, וכך טייס יכול להיות בטוח שהמידע שברשותו הוא הנכון והמעודכן ביותר.

נמרוד גרשוני

פורסם

ATIS זהו מידע על השדה תעופה קרי מה הלחץ רוח מסלולים בשימוש וכל מידע שהפקח רוצה להעביר לטייסים, כל טייס מאזין לפני קבלת מרשה טיסה (קלירנס) לATIS, וכיוון שהרוח משתנה והלחץ משתנה אז הנתונים גם כן משתנים וכדי שהפקח ידע שהטייס האזין לATIS הנכון אז הטייס צריך לומר את האות הפואנטית שהוא שמע (אלפה-בראבו-צ'ארלי וכו') וכשהפקח שומע את האות ומזהה שאכן זו האות שהיא כרגע משודרת בATIS אז הוא יכול להיות בטוח שהטייס שמע את הנתונים הנכונים.

מקוה שעזרתי, במידה ולא, תקרא שוב לאט ותבין,

ואם גם זה לא צור קשר במסנג'ר ונדבר.

פורסם

יפה אמר נמרוד שהשם של המידע לדוגמא אלפה מתעדכן כל שעה, אבל תשים לב שלא תמיד אני מעדכן (כמעט ולא) וזה בגלל שהעומס שיש לי פשוט גורם לי לשכוח פרט כזה :oops:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...