עבור לתוכן
Almog Atar

חידה דיגיטלית V2

Recommended Posts

פורסם

לפני שלושה שבועות (נראה לי) העלתי חידה על ה744 שעסקה באוטומציה.

היום העלתי רמה והשאלה עוסקת במערכת הPressurization של ה74.

אני מצרף תמונה של הLOWER EICAS והשאלה שלי היא כזאת:

מה לא בסדר ומה גרם לבעיה (שתי תשובות אפשריות, אחת גם מספיקה 8) )?

capture_31082007_003652.jpg

בהצלחה

פורסם

אז עיון קצר בספר המטוס הביא אותי לכתיבת הדברים הבאים... 8) נקווה שפגעתי.

נראה שבתמונה מוצגת רק "טמפ' המטרה" שנקבעה בקבינה, והיא 24 מעלות (בסגול), בלבן זו הטמפ' הממוצעת כרגע בקבינה, בנוסף מוצגת הטפמ' של ה MASTER (בסגול בצד).

אך משום מה אין "טמפ' מטרה" של upper deck ושל כל 5 האזורים במטוס.

יתכן שהגורם לבעיה הוא ש Outflow Valves נמצאים במצב סגור, או שפשוט לא קבעו "טמפ' מטרה" לאזורים אלה.

לפי הספרות, מן התמונה אי אפשר לדעת אם מצב ה PACK הוא על NORM או A או B, שכן כאשר זה ב NORM המערכת תחליף כל פעם בין A ל B בהתאם למצב, ולכן לא ניתן לדעת, איני יודע עד כמה זה רלוונטי לתשובה אבל זה נתון שצץ לי תוך כדי מעבר בספרות.

ניתן להגיד שהמטוס לא בשיוט שכן לפי ספרות המצב HI FLOW נמצא בכל מצבי הטיסה חוץ משיוט.

פורסם
אז עיון קצר בספר המטוס הביא אותי לכתיבת הדברים הבאים... 8) נקווה שפגעתי.

נראה שבתמונה מוצגת רק "טמפ' המטרה" שנקבעה בקבינה, והיא 24 מעלות (בסגול), בלבן זו הטמפ' הממוצעת כרגע בקבינה, בנוסף מוצגת הטפמ' של ה MASTER (בסגול בצד).

אך משום מה אין "טמפ' מטרה" של upper deck ושל כל 5 האזורים במטוס.

יתכן שהגורם לבעיה הוא ש Outflow Valves נמצאים במצב סגור, או שפשוט לא קבעו "טמפ' מטרה" לאזורים אלה.

לפי הספרות, מן התמונה אי אפשר לדעת אם מצב ה PACK הוא על NORM או A או B, שכן כאשר זה ב NORM המערכת תחליף כל פעם בין A ל B בהתאם למצב, ולכן לא ניתן לדעת, איני יודע עד כמה זה רלוונטי לתשובה אבל זה נתון שצץ לי תוך כדי מעבר בספרות.

ניתן להגיד שהמטוס לא בשיוט שכן לפי ספרות המצב HI FLOW נמצא בכל מצבי הטיסה חוץ משיוט.

בינגו. :wink:

OUTFLOW VALVES במצב סגור זה פחות או יותר נכון (בתמונה הם מופיעים כפתוחים, אבל גם שהם פתוחים יכול לקרות משהו) , אבל יש איזה משהו שגורמים לOUTFLOW לעבוד בצורה לא נורמלית, מערכת שקשורה אליהם 8)

זאת האפשרות הראשונה, אז מה שלא בסדר זה באמת הTARGET TEMP בקבינה, יש עוד אפשרות לגבי מערכת אחרת, אבל בסופו של דבר כל המערכות מתחברות אבל בוא נגיד שיש עוד תשובה שהיא מסובכת יותר.

וכמובן המטוס משתמש במערכת הגיבוי 8)

כל הכבוד איציק 8) , ודרך אגב הPACKS על NORM במצב B, רואים את זה בתמונה, A וB אלה שתי מערכות שעושות אותו דבר, פשוט מגבות אחת את השנייה

פורסם

איזה אושר :D

כמו שרשמתי את התשובה פתרתי ע"י ספרות המטוס, אך בלי קשר בעבר השתתפתי בהתקנה של חלקים ממערכת מיזוג ודיחוס ל 744 שעבר הסבה מנוסעים למטען, בהסבה כזו מעיפים את המערכת הישנה ומתקינים חדשה שהיא לא מחולקת לאזורים, ומקררת בעוצמה יותר חזקה ממערכת מיזוג של נוסעים, וזה כמובן עבור קירור של מוצרים כמו פירות וירקות.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...