Etai Charit פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 מדובר בשרשור שעל כל תשובה לשאלה קודמת, תקבל שאלת "ואם המצב היה כך וכך..?". לכן אענה ואתרום את תרומתי במלה אחת: התמדה.
Omer Efrat פורסם ספטמבר 15, 2007 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 לגופה של השאלה:אם המכונית נוסעת על הירח (כך אפשר להתעלם מגרר הרוח) 100 קמ"ש ועל המושב האחורי מונח מסוק (שנע במהירות 100 יחסית לירח ו 0 יחסית לרכב). אם המסוק ממריא לריחוף הוא ירחף יחסית לרכב וטס במהירות של 100 יחסית לירח. אם תוציא אותו מהחלון מהירותו לא תשתנה לא יחסית לרכב ( 0 ) ולא יחסית לירח ( 100 ) אם המצב הפוך: המסוק מחוץ לרכב שנוסע על הירח והוא מרחף יחסית לרכב ובמהירות 100 יחסית לירח אז מהירותו היחסית לא תשתנה אם נכניס אותו לרכב היא תישאר 0 יחסית לרכב כלומר ריחוף ו 100 יחסית לירח. כמובן שמסוק לא יכול לרחף אם אין אוויר אבל אפשר לקחת כל כלי תעופה אחר (בלון ) השאלה האם באותו הרגע שהמסוק יכנס לרכב האם על המטיס לעבור למצב טיסה ריחוף או להמשיך לשאוף למהירות ואז בעצם לדאוג להשאר במהירות הרכב כדי לא להכנס לו בחלון אם תאט?
Elad Levy פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 לי עלה משהו אחר שזבוב נכנס לאוטובוס האוטובוס זז הזבוב לא נוגע בכלום...אז אותו דבר עם המסוק.. פשוט מאוד. עם המטוס יטוס הוא יטוס במהירות שלו(ריחוף=0)+מהירות הרכב זאת אומרת יהיה יותר מהיר מהרכב..ויכנס בשמשה..או להיפך עם המסוק ירחף אז הוא לא יזוז וישאר באותו מקום (מהירות הרכב)
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 לגופה של השאלה:אם המכונית נוסעת על הירח (כך אפשר להתעלם מגרר הרוח) 100 קמ"ש ועל המושב האחורי מונח מסוק (שנע במהירות 100 יחסית לירח ו 0 יחסית לרכב). אם המסוק ממריא לריחוף הוא ירחף יחסית לרכב וטס במהירות של 100 יחסית לירח. אם תוציא אותו מהחלון מהירותו לא תשתנה לא יחסית לרכב ( 0 ) ולא יחסית לירח ( 100 ) אם המצב הפוך: המסוק מחוץ לרכב שנוסע על הירח והוא מרחף יחסית לרכב ובמהירות 100 יחסית לירח אז מהירותו היחסית לא תשתנה אם נכניס אותו לרכב היא תישאר 0 יחסית לרכב כלומר ריחוף ו 100 יחסית לירח. כמובן שמסוק לא יכול לרחף אם אין אוויר אבל אפשר לקחת כל כלי תעופה אחר (בלון ) השאלה האם באותו הרגע שהמסוק יכנס לרכב האם על המטיס לעבור למצב טיסה ריחוף או להמשיך לשאוף למהירות ואז בעצם לדאוג להשאר במהירות הרכב כדי לא להכנס לו בחלון אם תאט? עומר הסברתי לך, המשמעות של ריחוף היא מהירות 0 במישור X_Y אם נגדיר את Z כגובה, ולכן לא מדוייק לרשום פה ריחוף. אם המסוק יכנס לרכב עליו לשמור על המהירות של הרכב, אם הוא יעבור לריחוף - כלומר מהירות 0 יחסית לכדור הארץ הוא יתנגש באוטו, אם יביא את עצמו למהירות של האוטו ויכנס לתוכו, בהנחה שאין גרר שזו הנחה לא נכונה אבל לזה אתה חותר בשאלה שלך, המסוק יתמיד באותה מהירות וישאר באותה נקודה יחסית לאוטו אבל לא בגלל האוטו, אלא בגלל ההתמדה שלו להשאר באותה מהירות כל עוד הוא בשיווי משקל של כוחות. זה לא משנה מה יביא את המסוק למהירות של 100 קמ"ש - האוטו, המנועים שלו או יד אלוהים כל עוד הוא בשיווי משקל של כוחות המהירות תשאר קבועה
Avi - 4X-KDF פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 השאלה האם באותו הרגע שהמסוק יכנס לרכב האם על המטיס לעבור למצב טיסה ריחוף או להמשיך לשאוף למהירות ואז בעצם לדאוג להשאר במהירות הרכב כדי לא להכנס לו בחלון אם תאט? אני תכף הולך לישון ואני ממש עייף ואין לי כוח ליקרא את ההודעות ואני גם ממש מת להוסיף את התגובה שלי בתגובה שלי (קצת למעלה בדף) אני אמרתי שאם המסוק יסתה הצידה לתוך הרכב כאשר הוא עם דחף של 100 קמש אז בתוך האוטו הוא ישאוף לעוד מהירות, אז ככה שבישביל לא לזוז בתוך האוטו הוא צריך לעבור למצב של ריחוף, ובקטע הזה למעשה זה אותו המצב שאם הוא ימריא בתוך האוטו תוך כדי נסיע, ועל זה כבר סיכמנו.
Moshe Mizrahi פורסם ספטמבר 15, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 15, 2007 לגופה של השאלה:אם המכונית נוסעת על הירח (כך אפשר להתעלם מגרר הרוח) 100 קמ"ש ועל המושב האחורי מונח מסוק (שנע במהירות 100 יחסית לירח ו 0 יחסית לרכב). אם המסוק ממריא לריחוף הוא ירחף יחסית לרכב וטס במהירות של 100 יחסית לירח. אם תוציא אותו מהחלון מהירותו לא תשתנה לא יחסית לרכב ( 0 ) ולא יחסית לירח ( 100 ) אם המצב הפוך: המסוק מחוץ לרכב שנוסע על הירח והוא מרחף יחסית לרכב ובמהירות 100 יחסית לירח אז מהירותו היחסית לא תשתנה אם נכניס אותו לרכב היא תישאר 0 יחסית לרכב כלומר ריחוף ו 100 יחסית לירח. כמובן שמסוק לא יכול לרחף אם אין אוויר אבל אפשר לקחת כל כלי תעופה אחר (בלון ) השאלה האם באותו הרגע שהמסוק יכנס לרכב האם על המטיס לעבור למצב טיסה ריחוף או להמשיך לשאוף למהירות ואז בעצם לדאוג להשאר במהירות הרכב כדי לא להכנס לו בחלון אם תאט? האפשרות השניה עומר תן פידבק אם הנושא שלם מבחינתך או שעדיין לא הובן
Baruch Spiegel פורסם ספטמבר 16, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2007 סתם שאלה (שאולי תעזור לכם לחשוב עוד קצת): האוויר שבתוך הרכב, נוסע עם הרכב או נשאר בחניה? .... :mrgreen:
Etai Charit פורסם ספטמבר 16, 2007 דיווח פורסם ספטמבר 16, 2007 הרשו לי לסכם קלות. נתחיל מתוך הנחת יסוד - בלתי אפשרי להזניח את רכיב הגרר בסוגיה הזו, משום שאנו מאבדים כאן חלק גדול מהפואנטה. כאשר פלטפורמה (סגורה לצורך העניין, משיקולי השפעות הגרר) נעה, כל הגופים עליה מקבלים את מהירותה ומתמידים במצב זה. ככל שהמסה גבוהה יותר, כך ידרש רכיב כוח גדול יותר בכדי לשנות את המצב בה היא מתמידה. לצורך העניין, כלי טייס הממריא בתוך גוש אוויר הנע יחד עם פלטפורמה מסויימת, יתמיד במהירותו הקרקעית יחד עם הפלטפורמה וגוש האוויר. אם נהיה יותר סצפציפיים - אם לא מדובר בגג נפתח, המסוק ישמור על מיקומו היחסי בתוך הרכב, במידה והוא אכן במצב ריחוף סטטי מושלם. נמשיך. כלי טייס הנע בגוש אוויר סטטי במהירות יחסית קבועה של 100 קמ"ש, למעשה נתון לשיווי משקל בין כוחות מנוגדים על הציר האורכי, שוויון בין גרר לדחף, כך בדיוק מתאפסת התאוצה (F=ma), ומתקבלת מהירות קבועה. ככל שמושקע יותר דחף, מאזן הכוחות נשבר, נבנית תאוצה אורכית המאיצה את הגוף עוד יותר בתוך גוש האוויר, כך שהלחץ הדינמי עולה, ובעקבותיו הגרר. ניתן להסיק שעבור כל נתון דחף, הגוף לבסוף יתאזן במהירות מסויימת. כאשר במצב זה של דחף המיועד להניע את המסוק הקטן שלנו ב-100 קמ"ש מהירות יחסית לגוש האוויר, ובבת אחת המסוק עובר אל תוך גוש אוויר שכבר נע ב-100 קמ"ש, נקבל לפתע מהירות יחסית 0 בין המסוק לגוש האוויר שבתוך המכונית (נזניח את המערבולות ומקטע המעבר). התוצאה: גרר רגעי 0, וקטור דחף קדימה המסוגל להניע את המסוק במהירות אווירית של 100 קמ"ש. יציאה רגעית משיווי משקל בין הדחף לגרר, האצה רגעית עד שהטייס שלנו יתעשת ויחזיר את המסוק למצב של ריחוף (גם כאן יש את אלמנט האינרציה. מסוק שנכנס כבר לתנועה יצטרך בתאוצה נגדית על מנת שייעצר, ויש לזכור שהגרר קטן ביחס ריבועי למהירות האווירית). למי שהיה לו הכוח לקרוא את כל זה, אני מקווה שהנושא הובן. כמובן שאם למישהו יש תיקונים או הרחבות, אשמח לשמוע.