Shtoza פורסם אוקטובר 14, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2007 אהלן, בוקר טוב אני מניח שכבר לא ממש זוכרים אותי פה... הייתי טס לפני קצת יותר מחצי שנה ומאז דיי הזנחתי את התחום, עם התעניינות דלה מידי פעם בכל אופן אני עמית. לאחרונה התקבלתי לקורס טיס ועניין אותי לדעת האם ניסיון קודם בסימולציה יכול לעזור בצ'קים הראשוניים (במיוחד לאור העובדה שאני מיועד לגף ב') פעם הבנתי שזה לא כל כך משנה אבל רציתי לדעת יותר לעומק מה הדיעה הרווחת. מצד אחד זה לא באמת אותו דבר מצד שני כן קיים דמיון ואולי זו הכנה טובה לצ'קים שעוברים (או שלא עוברים =\) בתחילת הקורס. אז מה דעתכם?
Matan Solomon פורסם אוקטובר 14, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2007 היית בגיבוש האחרון 161 ? לדעתי בסופו של דבר או שיש לך את זה או שלא, לצ'קים אתה מגיע ולוקחים בחשבון שכל מי שהגיע לצ'קים לא טס בחיים שלו... לדעתי זה כמעט כמו השאלה האם הסימולטור עוזר לעבור ת' סימולטור בירפ"א א', ובסופו של דבר זה לא יעזור יותר מידי לדעתי... בכל מקרה תמיד טוב לטוס בסימולטור ולהרגיש קצת איך זה, מזיק זה בטוח לא
Shtoza פורסם אוקטובר 14, 2007 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 14, 2007 כן חבר'ה... גיבוש 161 היה אחד המצחיקים הייתי כיתה 44 איפה אתם?
Niv Malin פורסם אוקטובר 14, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2007 כן חבר'ה... גיבוש 161 היה אחד המצחיקים הייתי כיתה 44 איפה אתם? חשבתי שהיינו רק 2 מוטיל... מסתבר שהיינו יותר אני הייתי כיתה 15, אתה מתגייס לקורס הקרוב? (בינואר)
Shtoza פורסם אוקטובר 14, 2007 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 14, 2007 יפה יפה חברים עברתם? מתגייסים גם כן בינואר?
Niv Malin פורסם אוקטובר 14, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2007 יפה יפה חבריםעברתם? מתגייסים גם כן בינואר? ביולי... (אני בכיתה י"ב)
Matan Solomon פורסם אוקטובר 14, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2007 יפה יפה חבריםעברתם? מתגייסים גם כן בינואר? סיימתי, לא עברתי, ולא מדברים על זה שיהיה בהצלחה! שאפו ענקי לך ולמלין התותח!
crazyblat פורסם אוקטובר 14, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 14, 2007 וואלה בהצלחה...בעזרת השם הצעירים פה יכבשו את החיל האוויר ולא לעשות פשלות
Amir Paz פורסם אוקטובר 15, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2007 יפה יפה חבריםעברתם? מתגייסים גם כן בינואר? סיימתי, לא עברתי, ולא מדברים על זה שיהיה בהצלחה! שאפו ענקי לך ולמלין התותח! איציק לפתוח בבקשה תיק טנכאי לחייל. הסמכות מסודרות. החייל טוען שהוא טייס ברשת - התנסנו בזה בעבר עם נצר.
Izik Bakshi פורסם אוקטובר 15, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2007 כמובן התופעה מוכרת. חייל: "אבל אמרו לי שאני צריך להיות פקח" מ.תד"ק "ולי אמרו שאני צריך להיות טייס, אל תדאג אני כבר 20 שנה פה וזה עוד יקרה, בינתיים קח כלים ל 514"
Or Netzer פורסם אוקטובר 15, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 15, 2007 יפה יפה חבריםעברתם? מתגייסים גם כן בינואר? סיימתי, לא עברתי, ולא מדברים על זה שיהיה בהצלחה! שאפו ענקי לך ולמלין התותח! איציק לפתוח בבקשה תיק טנכאי לחייל. הסמכות מסודרות. החייל טוען שהוא טייס ברשת - התנסנו בזה בעבר עם נצר. :mrgreen: הקנאה חוגגת בפורום פה :mrgreen: מה שנקרא, ירוקים מקנאה :mrgreen:
Shtoza פורסם אוקטובר 15, 2007 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 15, 2007 מתן לא נורא! תמיד אפשר לנסות שוב! אז מה אתם אומרים על השאלה בראש הטופיק?
Ohad Shalev פורסם אוקטובר 17, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 17, 2007 לשאלתך עמית, מבחינה טכנית סימולטור יכול לעזור לך מאוד אם משתמשים בו נכון, מצד שני הוא עלול להקנות לך הרגלים רעים שיהיה לך קשה להיפתר מהם עם הזמן, מכל בחינה אחרת אין כל דמיון... בכל מקרה אני ממליץ בשבילך ע"פ הגף שלך לעבוד ב-FULL SPEED (אפילו אם ניתן על גבול המעטפת ) על פיזיקה\מתמטיקה\אנגלית תעופתית, הרבה יותר חשוב ותורם לתחילת הדרך שלך בקורס מאשר "סתם" לטוס בסימולטור ולא לדעת בעצם מה אתה עושה שם (ככה זה גם עובד בקורס ד"א - אתה לא נזרק ישר למטוס ואללה וואכבר). בהצלחה :arrow:
apereg פורסם אוקטובר 19, 2007 דיווח פורסם אוקטובר 19, 2007 מטרת טיסות המיון היא להעריך את הסיכויים שלך להיות טייס קרב בחיל האוויר. תוצאות הטיסות, יחד עם נתוניך האישיים שנאספים החל בלשכת הגיוס, דרך ירפ"א והגיבוש, מצטרפים למה שירשמו המדריכים שלך ויעובדו לתוצאה. מכאן שטיסות המיון הן רק מרכיב אחד (די חשוב, אבל לא הכל) מתוך כל הפרמטרים. למיטב ידיעתי נושא לימוד הקרקע אינו מרכיב משמעותי כל כך, אם אתה לא נכשל בהם. ולכן אם אתה עם ראש סביר, אין מה להלחץ כבר עכשיו מאנגלית תעופתית ושאר דברים כאלו. תלמד בקורס. טיסה בסימולטור יכולה לתת לך רקע טוב בתנאי אחד - שתזכור שזו טיסה בסימולטור, ושתהיה מאד מאד (מאד!) פתוח ללמוד מה שהמדריך מלמד אותך, ושלא תנסה להפגין את כישוריך הקודמים (ורצוי גם לא לנסות ללמד את המדריך שיעור אחד או שניים, הוא כבר יודע מספיק). טוס בסימולטור, אבל בסוף, תשאיר את זה בבית כשאתה הולך לקורס. במילים אחרות, הטיסה בסימולטור יכולה לסייע לך בכמה תחומים: ההתנסות בקצב האירועים קריאת מכשירים בניית תמונה אווירית מתוך האזנה לקשר רדיו הבנת מצב במרחב הבנת ההשפעה של כל ה"ידיות" על המטוס כל אלו דברים שיעזרו לך להשתלב טוב יותר בשלב הטיסה. בהצלחה
Shtoza פורסם אוקטובר 20, 2007 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 20, 2007 ממש תודה אלון, עזרת מאוד! אוהד כמו שציינת- באמת חשבתי להתחיל לחזור קצת על מתמטיקה פיסיקה מהתיכון... צריך רק להקדיש לזה ת'זמן המתאים =] תודה חבר'ה