עבור לתוכן
spoty1

קצת מחשבות ליום הזכרון

Recommended Posts

פורסם

היום שוב ראיתי את הסרט "ממפיס בל",

למי שלא מכיר-זה סיפור על המפציץ הראשון של ארה"ב במלחמת העולם השניה שהצוות שלו הצליח לסיים סבב מבצעי של 25 גיחות.

אני די לא מבין למה ברגע שיש מלחמה אנשים מוכנים לעזוב את ההגיון הבסיסי ביותר שלהם ולהאמין לכל מה שהם רואים ביומני החדשות,הרי צריך ליהיות מטורף כדי להסכים לשרת במפציץ כזה.לטוס ב 200 מייל לשעה,מעל אדמת-אויב,בתוך קופסת מתכת ענקית .עם תותחי נ"מ 88 מ"מ ומאות מטוסי אויב שכולם יורים עליך-ובשביל מה?

הרי כבר במהלך במלחמת העולם השניה ידעו מפקדי בעלות הברית כמה שההפצצה באמצעות מפציצים כבדים אינה יעילה במיוחד,היא דורשת משאבים עצומים של כ"א ,דלק וחלקי חילוף,

ההפצצות עצמן מכסות שטח עצום-יעיל להחרבת ערים שלמות-מיותר בהשמדת מפעלים.

כמות השעות שיש להשקיע במפציצים כאלו ועלותן האסטרונומית -הופכים את ההפצה שלהם לבתי יעילה להחריד-האם לא היה עדיף לנצל זאת לצרכים אחרים?(יצור טנקים למשל),

הם המשיכו בהפצצות-כי זה מצטלם טוב,זה נראה מצוין ביומני החדשות-פצצות מתפוצצות על הקרקע,מפציצים ממלאים את השמיים,והמפציצים שנופלים אחוזי להבות?-זה רק מגביר את המוטיבציה של הפועלים,-ליצר יותר מפציצים.

אלפי אנשי צוות אויר נהרגו במהלך ההפצצות,כיום,חובתנו להגיד את הדברים-רובם מתו לשווא.

ועצוב....גם היום עדיין נשלחים חיילים צעירים למות רק בשביל תעמולה זולה,לכן חובתנו לשאול,כאשר אנו שומעים על חייל שנהרג-לא "מי הרג אותו"-אלא איך החייל הגיע למצב שחייו היו בסכנה.

ועוד דבר-יש את אתר ההנצחה ברשת-יש שם את השמות והסיפור האישי של כל הנופלים במערכות ישראל,ראיתי את מה שנכתב על המפקד שלי,שנהרג בתאונת דרכים-איך הפכו את המוות שלו למופת ואת החיים שלו לדוגמא-במציאות-הוא כרך את האוטו שלו סביב עמוד חשמל כשנהג בגילופין,את ההורים שלו התכחשו אליו-סבתא שלו גידלה אותו,אבל את המדינה,האמת הרי לא מענינת,ואם אפשר לנצל מוות של אדם כדי להעלות על נס את ערכיה המושלמים של האומה-הרי ,שאז באמת,מותו לא היה לשווא.

פורסם

מזמן הפסקתי להאמין במדינה או יותר נכון בפוליטיקאים,

היכן שיש רק ריח מהם אני בורח ועל כן לו נותר לי אלה רק להסכים איתך

ולהמשיך להתפלל לבורא עולמים שכולם בלי יוצא מין הכלל יחזרו בשלום הביתה

ולא יצטרכו עוד לחזור למקומות אפלים.

פורסם

שלום לך

כולנו חשים צער והשתתפות באבלן של המשפחות

אבל....

זהו לא פורום פוליטי והמקום להודעה כזאת עם רמזים עבים כמו פיל נגד אתה יודע מי......מקומה בפורומים אחרים

זהו לא הזמן המתאים להערות כגון אילו למרות שזכותך להביע את דעתך ואולי

גם חובתך אבל בפורום אחר העוסק בפוליטיקה

כולנו משתדלים לא לעסוק בנושא כאן רק בטיסה נטו

זוהי דעתי ואני מקווה שהרוב יסכימו איתי אחרת אנו נפתח תיבת פנדורה

ואנשים שמתחילים להתוכח על נושאים מדיניים יש להם נטיה קלה להתעצבן ולריב

זה ממש לא הכונה שלנו חיינו בשלום ובשלוה עם אהבת הטיסה והמעוף שלנו

אז בוא נמשיך ככה

הרכב מנצח לא מחליפים

בברכה

מיקי

פורסם

מיקי אם התכוונת אלי אז אני מסכים איתך לא הייתה לי שום כוונה להיכנס לפוליטיקה

כל כוונתי הייתה לאחל לחיילים שלנו שיחזרו בשלום הבייתה ולא יהיו בשר תותחים,

ואם לא אלי התכוונת אז לא חשוב הבהרתי את עצמי יותר טוב.

אורח
This topic is now closed to further replies.

• יצירת חדש...