עבור לתוכן
Baruch Spiegel

תחביב התעופה הוירטואלית כמנוף לקידום נערים בסיכון, מה דעתכם?

Recommended Posts

פורסם

אז היה לנו דיון ארוך על הדור הצעיר בארץ. ושמענו כל מיני דעות.

אני חושב שכל אחד יסכים איתי שהתחביב שאנחנו עוסקים בו תורם המון מבחינה אישית.

גם בפיתוח הסקרנות והרצון ללמוד ולדעת יותר. גם מבחינה חברתית והתנהגותית ואפשר למנות עוד המון סיבות.

לדעתי, אם ניקח ילד או נער משכבות מצוקה שנמצא בסיכון מבחינת סביבה, חברה, הורים וכו ונעניין אותו בתחביב שלנו, נוכל לעזור לו רבות לבחור נכון את דרכו בעתיד.

חשבתי לפנות למוסדות שמטפלים בנוער משכבות מצוקה ולעניין אותם.

כמובן שזה אומר מבחינתם התארגנות להשגת תשתית מינימלית שתאפשר לנו לפעול (מחשבים, תוכנות וכד'.

מה דעתכם? והאם תהיו מוכנים להיתם לפעילות חשובה מעין זו?

אני זוכר נסיון לפעול בשיתוף עם בי"ח שניידר שלא שרד בגלל שהציוד שם הושחת.

אני חושב שאסור להירתע בגלל מקרים כאלה וצריך לנסות שוב יוזמות מהסוג הזה.

פורסם
קראתי כבר מספר כתבות על שימוש בתעופה וירטואלית על מנת לעזור לילדים בסיכון, או לילדים בעלי קשיי למידה או דברים אחרים.

לפי דעתי זה יכול לתרום המון, אבל אם תפנה לגורמים המתאימים, לפי דעתי הם לא יסכימו. כי בעיניהם עדיין זה ללמד אותם לשחק, וצריך באמת להסביר להם שזה לא ככה.

בכל מקרה, רעיון טוב.

עם הסברה נכונה, אני בכלל לא חושב שזאת תהיה התגובה.

אני אשמח לתרום מעצמי עד כמה שניתן לפרוייקט, במידה ויצא לדרך. ברוכי, אם אתה צריך עזרה במשהו תפנה אליי אני אשתדל לעזור.

חוץ מזה, הדיון לא שייך לפורום הזה. בתור נושא רציני שקשור לסימולטורים לדעתי הוא צריך לקבל מקום כבוד בפורום ג'נרל.

פורסם
קראתי כבר מספר כתבות על שימוש בתעופה וירטואלית על מנת לעזור לילדים בסיכון, או לילדים בעלי קשיי למידה או דברים אחרים.

לפי דעתי זה יכול לתרום המון, אבל אם תפנה לגורמים המתאימים, לפי דעתי הם לא יסכימו. כי בעיניהם עדיין זה ללמד אותם לשחק, וצריך באמת להסביר להם שזה לא ככה.

בכל מקרה, רעיון טוב.

עם הסברה נכונה, אני בכלל לא חושב שזאת תהיה התגובה.

אני אשמח לתרום מעצמי עד כמה שניתן לפרוייקט, במידה ויצא לדרך. ברוכי, אם אתה צריך עזרה במשהו תפנה אליי אני אשתדל לעזור.

חוץ מזה, הדיון לא שייך לפורום הזה. בתור נושא רציני שקשור לסימולטורים לדעתי הוא צריך לקבל מקום כבוד בפורום ג'נרל.

ברוכי, אשמח לקחת חלק בפרויקט והקמתו אם צריך. במידה ותרצה שאעזור צור איתי קשר במסנגר/אימייל: AsafSaar@msn.com

פורסם

העלתי את הנושא מול יו"ר וועד הורים עירוני בנצרת עילית לפני יותר מחצי שנה והוא אמר שהרעיון מבורך ואין סיבה שלא יצליח.

משם לא עשיתי יותר כלום.

צריך לעבור דרך מתנס"ים וארגונים המתעסקים בזה.

כמובן שעם הסברה נכונה והצגת הדברים בצורה המרשימה ביותר זה יכול להיות פרוייקט מצליח מאד.

ברוכי אם אתה רוצה לרכז את זה אז בוא נתאם את זה ב MSN ונראה מה אפשר לעשות.

פורסם

אני מאוד סקפטי בעניין זה (לצערי).

יתכן שאחוז מסוים אכן יידבק בתחביב הסימולטור ויעדיף אותו בפני בילויים בלילות... כמובן, אפילו עבור הצלת ילד\נער אחד זה שווה מאמצים, אבל אחרים יהרסו את הציוד ובמקרה הטוב יעשו צחוק מהעניין.

ואגב, מה עם נערות בסיכון...?

אני משוכנע כי טיפול הכי טוב בילדים\נערים אלה הינו באמצעות ארגוני הנוער (שהוזנחו מאוד פה בעשור האחרון). אילו היו כאן ארגונים כאלה (אפילו לא פורמליים) אפשר היה באמת לקדם דרכם את היוזמה המבורכת הזאת.

פורסם

ברוכי, זאת יוזמה נהדרת ורצון טוב לעור.. אבל זה עניין מורכב מהבחינה שהתחום לא יעניין את כולם, ואת מי שכן אני אשמח לקחת חלק ולעזור.. אבל חשוב לזכור, זה דורש התארגנות מאוד גדולה( מחשבים, המשחק עצמו תוכנות ועוד..), התעופה עוזר לילדים במצב לא טוב, גם טיסות שעושים איתם וכאלה ויש פה פוטנציאל טוב להצלחה! בהצלחה!

אשמח לעזור.

פורסם

טוב חבר'ה תודה על התגובות.

זו היתה בדיקה ראשונית כדי לראות אם יש היענות בכלל לרעיון כזה.

אני אנסה לפרט קצת יותר ולענות על תהיות וספקות שעלו כאן:

הרעיון הוא לפנות למקומות מסודרים כמו הוסטלים לנערים\נערות במצוקה, בתי ילדים וכדומה אלה מקומות שבדרך כלל גם נתמכים ע"י כל מיני תורמים ועמותות ואם תהיה היענות מצידם אני מניח, ומקווה שהם יכולו להשיג את הציוד הדרוש בדרכם הם.

אמרתי מקומות מסודרים והכוונה היא למקומות שבהם המקום שבו נקיים את הפעילות יהיה מקום סגור והמפתח אצל מתנדבי VATIL (אם וכאשר...)

בנוסף שווה לבדוק אם ניתן יהיה להכיר בפעילות כזו כמחוייבות אישית מטעם בי"ס.

לגבי השאלה אם נערים יתעניינו בזה או לא:

אני נותן לזה סיכוי להצליח כי התחביב שלנו הוא שילוב בין משהו מדליק ומצית את הדמיון אבל כדי להצליח צריך - מה לעשות - לשבת על הישבן וללמוד...

ובכלל, אם לא ננסה לעולם לא נדע.

איך ממשיכים?

למי שיש מידע על מקומות מסוג זה (בתי ילדים, פנימיות, הוסטלים וכד) קרובים למקום מגוריו אשמח אם יביא לי את המידע וננסה להתניע פעילות.

תודה לכולם.

ברוכי.

פורסם

יש לי אפילו רעיון להגדיל את העסק עוד יותר.

אפשר לקיים בינהם קורס, ושתי המצטיינים\מצטיינות, יזכו לטיסה בשמי הארץ. לא חסרים חברי VATIL עם רשיון טייס. ואם יש צורך, כשאסיים את הרשיון, אני מוכן לנדב את עצמי לרעיון ולשלם בעצמי על שעת הטיסה. זה ידרבן אותם. אפשר גם להוסיף (ולא צריך להגיד את זה בפורמלי, כי אחרי הכל, אין פה אפילו מדר"ט אחד), שהם יזכו להטיס בחלק מהטיסה. הדירבון הזה יהיה לא נורמלי בשבילם. הרי בינינו, כמה אנשים זוכים בחיים שלהם להטיס מטוס, או אפילו לטוס על פחנוע?( :lol: )

הרעיון שהצעת מבורך ואני מוכן לתרום מעצמי כמה שצריך. יש לך את המסנג'ר שלי. :)

בברכה, אבירן..

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...