LeoS פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 שלום לכם! לפני כמה דקות קראתי הודעה בפורום של-VACC-SAG שבה פקח מ-EDDM מספר קצת על אל-על. (באנגלית) When talking about EDDM:It seems like this Airline thinks they are allowed to do everything they want - I don't accept that ElAl-Pilots behave rude towards me and I also don't have to be offended by Mossad-Agents who are below my rank. Who else ist getting a mini-tank during taxi? Which other airline is allowed to change the departure runway after having recieved the IFR clearance, 5 minutes before takeoff? And which airline forbids airport employees to come close to the aircraft whithout prior authorization by Mossad agents? I don't know many of them... I don't want to say they'rer all te same, but unfortunately the collegues I dealt with so far, were all the same. Please don't see this as an offense towards your country - it's simply a collection of experiences that I and my collegs made. בכל מקרה לא נעים שאשים חושבים ככה על אלעל. מה דעתכם? בברכה, לאו
ha5mvo פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 Wow, Can Israelis be arrogant and rude? never came across it myself....
Ben Cohen פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 תאמין לי, הלוואי וחברות ישראליות לא היו צריכות לקבל מיני-טנק, לא היו צריכות סוכני מוסד בשביל לאשר התקרבות של אנשי קרקע למטוס. אבל המצב הביטחוני הוא כזה שלא מאפשר לאלעל ולחברות ישראליות אחרות לקחת סיכונים. אני לא מבין מה מטרת ההודעה של הבחור, מה הוא רוצה לומר? שנלך לשת"פ ונבקש שיהיו יותר נחמדים לפקח? או שיש כאן סיבה מסויימת שאני בכלל לא רוצה לחשוב שהוא כותב בגללה. או שהוא עדיין לא מבין את המצב. תזכיר לו את 11 בספטמבר, ואז נראה אם המיני טנק וסוכני המוסד עדיין יפריעו לו...
ha5mvo פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 תאמין לי, הלוואי וחברות ישראליות לא היו צריכות לקבל מיני-טנק, לא היו צריכות סוכני מוסד בשביל לאשר התקרבות של אנשי קרקע למטוס. אבל המצב הביטחוני הוא כזה שלא מאפשר לאלעל ולחברות ישראליות אחרות לקחת סיכונים. אני לא מבין מה מטרת ההודעה של הבחור, מה הוא רוצה לומר? שנלך לשת"פ ונבקש שיהיו יותר נחמדים לפקח? או שיש כאן סיבה מסויימת שאני בכלל לא רוצה לחשוב שהוא כותב בגללה. או שהוא עדיין לא מבין את המצב. תזכיר לו את 11 בספטמבר, ואז נראה אם המיני טנק וסוכני המוסד עדיין יפריעו לו... Its not a question of security arrangements, its a matter of people (a bunch of foreigners in that case) who go around feeling and probably behaving like they own the place. And yes, you can do your thing and be polite about it at the same time - there's no contradiction there. I happen to live in an area where lots of tourists hang around, trust me, I can tell the Israelis from miles. Sure there are nice and courteous amongst them but they are a small minority, unfortunately. Stop attributing it all to anti-Israeli feelings or anti-Semitism. Arrogance and show-off don't go well in most places, regardless where one comes from or what's one's hair colour. What does 9\11 have to do with it??! They are not doing it to protect themselves, they co-operate in order to protect ElAl passengers, and in return probably get some "attitude" from Israel's finest...
Or Netzer פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 תאמין לי, הלוואי וחברות ישראליות לא היו צריכות לקבל מיני-טנק, לא היו צריכות סוכני מוסד בשביל לאשר התקרבות של אנשי קרקע למטוס. אבל המצב הביטחוני הוא כזה שלא מאפשר לאלעל ולחברות ישראליות אחרות לקחת סיכונים. אני לא מבין מה מטרת ההודעה של הבחור, מה הוא רוצה לומר? שנלך לשת"פ ונבקש שיהיו יותר נחמדים לפקח? או שיש כאן סיבה מסויימת שאני בכלל לא רוצה לחשוב שהוא כותב בגללה. או שהוא עדיין לא מבין את המצב. תזכיר לו את 11 בספטמבר, ואז נראה אם המיני טנק וסוכני המוסד עדיין יפריעו לו... Its not a question of security arrangements, its a matter of people (a bunch of foreigners in that case) who go around feeling and probably behaving like they own the place. And yes, you can do your thing and be polite about it at the same time - there's no contradiction there. I happen to live in an area where lots of tourists hang around, trust me, I can tell the Israelis from miles. Sure there are nice and courteous amongst them but they are a small minority, unfortunately. Stop attributing it all to anti-Israeli feelings or anti-Semitism. Arrogance and show-off don't go well in most places, regardless where one comes from or what's one's hair colour. What does 9\11 have to do with it??! They are not doing it to protect themselves, they co-operate in order to protect ElAl passengers, and in return probably get some "attitude" from Israel's finest... מסכים. מה לעשות, כמה שנכחיש, ישראלים יש להם אף בשמיים, אין להם בושה, ובטח שלא כבוד לאנשים אחרים. ישראלים לא מנומסים לא סובלניים וסבלניים, חושבים שכל העולם שייך להם.
אורח פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 תגיד לאותו פקח, שכשאני מגיע למינכן, אני ממש מרוצה מזה שזורקים אותו לטרמינל הכי מרוחק שקיים בשדה, עם דיוטיפרי שהטרמינל של אילת, ניראה כמו JFK לידו. תגיד לו גם שכל פעם שאני מגיע לפרנקפורט, אני ממש נהנה לעמוד בתור, עם כל הנוסעים של כל המדינות המאוד אוהדות אותנו, לעבור בדיקה ביטחונית שהדבר היחידי שלא עושים שם זה להפשיט אותך מול כולם + אין כמו כל השוטרים עם הנשקים והאפודים לעודד אותי שאני ממש בטוח. ותזכיר לו בבקשה את מינכן 72 ואם זה לא מספיק לו, אפשר לספק לו עוד מעט שעורי הסטוריה מהאזור בו הוא נמצא. אם הוא רוצה משהו מהזמן האחרון, תזכיר לו את מומבסה ומטוס ארקיע מלפני כמה שנים. פקח עלק ... פלצן מתנשא יותר מתאים. נ.ב. תסביר לו גם שכל הקטע הזה של מאבטחים ושות' לא כלכך תלוי באלעל, אלה בשב"כ. המוסד עסוק בדברים אחרים ... :roll:
Boeing744 פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 מסכים. מה לעשות, כמה שנכחיש, ישראלים יש להם אף בשמיים, אין להם בושה, ובטח שלא כבוד לאנשים אחרים. ישראלים לא מנומסים לא סובלניים וסבלניים, חושבים שכל העולם שייך להם. אור, עם כל הכבוד, דבר בשם עצמך בלבד.
Eldar Sella פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 מסכים. מה לעשות, כמה שנכחיש, ישראלים יש להם אף בשמיים, אין להם בושה, ובטח שלא כבוד לאנשים אחרים. ישראלים לא מנומסים לא סובלניים וסבלניים, חושבים שכל העולם שייך להם. אור, עם כל הכבוד, דבר בשם עצמך בלבד. בדיוק מה שרציתי להגיב.
avigilad99 פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 בדיוק. מה הוא חושב לעצמו? פקח?? של מה?-מכונית גלידה? אלעל מרשה לעצמה יותר מדי?- :? הבחור נפל על השכל. הוא שוכח את ענייני האנטישמיות. מה שנראה לי שקשור אליו בקשר כימי! בקיצור אני מוסיף לדברי רן....לא רק לזרוק אותו לשדה נידח אלא לזרוק אותו בכלל. ציטוט של רן... מתנשא פלצן...!!
GR27 פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 מנסיון אישי אני יכול לומר שאנשי "המוסד" (שהם בעצם מאבטחי שב"כ כמו שכבר נאמר) שמאבטחים את הנוסעים ואת המטוס הישראלי עושים את עבודתם ברגישות ותוך מתן כבוד למדינה בה הם עובדים ולחוקיה, אף אחד לא מתנשא ולא מתנהג כאילו השד"ת שייך לאבא שלו, תאמינו לי שהחבר'ה האלה נבחרו בקפידה ונמצאים תחת השגחה תמידית על עבודתם וגם על התנהגותם כי הם נמצאים בשליחות ממלכתית ומייצגים את מדינת ישראל. וכן, גם אני נתקלתי באותו ישראלי המכוער בחו"ל שמתנהג בצורה מגעילה ומבישה, אך נתקלתי בכאלה טיפוסים גם ממדינות אחרות שנחשבות יותר "מתורבתות" כמו אנגליה, צרפת, ארה"ב וכו' אז מספיק עם ההלקאה העצמית הזאת ולא צריך להיתיחס ביותר מידי רצינות לכל מה שנכתב עלינו בעולם, אל תשכחו שרק לפני 60+ שנים ניסו לחסל אותנו כעם וזה לפי דעתי אומר הכל. שבת שלום.
LeoS פורסם נובמבר 30, 2007 מחבר דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 hey there, again, let me stress out that what he wrote is NOT my opinion, I simply wanted to post it cause I found it interesting....
Or Netzer פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 מסכים. מה לעשות, כמה שנכחיש, ישראלים יש להם אף בשמיים, אין להם בושה, ובטח שלא כבוד לאנשים אחרים. ישראלים לא מנומסים לא סובלניים וסבלניים, חושבים שכל העולם שייך להם. אור, עם כל הכבוד, דבר בשם עצמך בלבד. בדיוק מה שרציתי להגיב. אני יערוך תיקון, רוב הישראלים הם כאלה. בכל מקרה, אין קשר לזה שהאבטחה הטנקים והנגמשים והאנשי בטחון זה לא פרט דרוש אלא נחוץ.
Gadi L. פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 אין שום קשר ל 11 בספטמבר... עובדה: http://www.airliners.net/open.file/0454563/L/ לא היו חסרים מקרים של נסיונות תקיפה או חטיפה של מטוסי אל על מאז שהקימו אותה, בין אם הצליחו או נכשלו. אל על יכולה וצריכה להרשות לעצמה ליווי של APC, לדעתי הוא באמת לא היה צריך להעלות את הנקודה הזאת, זה לא שעושים לאל על טובה פה. בכלל, הפקח פה מדבר על שני עניינים שונים בתכלית, אחד הוא הביטחון שדה שאל על מקבלת בשדות תעופה בחו"ל והשני הוא היחס של הטייסים של אל על עם הפקחים בחו"ל. לגבי הגסות רוח של הטייסים של אל על (פעם ראשונה שאני שומע על זה האמת) אין הרבה מה לעשות, זה יכול להיות קשור בהרבה מצבים ואני בטוח ששום טייס לא רוצה לפגוע בזה שמנחה אותו לקרקע בבטחה.
Ben Cohen פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 תאמין לי, הלוואי וחברות ישראליות לא היו צריכות לקבל מיני-טנק, לא היו צריכות סוכני מוסד בשביל לאשר התקרבות של אנשי קרקע למטוס. אבל המצב הביטחוני הוא כזה שלא מאפשר לאלעל ולחברות ישראליות אחרות לקחת סיכונים. אני לא מבין מה מטרת ההודעה של הבחור, מה הוא רוצה לומר? שנלך לשת"פ ונבקש שיהיו יותר נחמדים לפקח? או שיש כאן סיבה מסויימת שאני בכלל לא רוצה לחשוב שהוא כותב בגללה. או שהוא עדיין לא מבין את המצב. תזכיר לו את 11 בספטמבר, ואז נראה אם המיני טנק וסוכני המוסד עדיין יפריעו לו... Its not a question of security arrangements, its a matter of people (a bunch of foreigners in that case) who go around feeling and probably behaving like they own the place. And yes, you can do your thing and be polite about it at the same time - there's no contradiction there. I happen to live in an area where lots of tourists hang around, trust me, I can tell the Israelis from miles. Sure there are nice and courteous amongst them but they are a small minority, unfortunately. Stop attributing it all to anti-Israeli feelings or anti-Semitism. Arrogance and show-off don't go well in most places, regardless where one comes from or what's one's hair colour. What does 9\11 have to do with it??! They are not doing it to protect themselves, they co-operate in order to protect ElAl passengers, and in return probably get some "attitude" from Israel's finest... בוודאי שזאת שאלת ביטחון, הוא נותן דוגמאות לביטחון סביב מטוסים של אלעל, ולא נתן אף דוגמא ל"התנשאות" עצמה מעליו. הוא אפילו ציין שיש סוכני מוסד (או שב"כ, זה לא משנה לצורך העניין) שמתנהגים בהתנשאות ודרגתם נמוכה ממנו?! מה זה אמור להביע? ההתרשמות שלי היא שהכותב לא מדבר ברמה מקצועית בלבד... יש כאן נימה אחרת, עם כל הכבוד לנושא הרגיש. ודבר אחרון: מכיוון שרוב טייסי אלעל הם יוצאי חיה"א, ומתוך היכרות אישית עם אחד מהם ועוד כמה פגישות עם כאלה במהלך השת"פ, אני יכול לומר שלא נתקלתי בכמעט שום התנשאות. ואני לא מטיל ספק ברמה האישית של אנשים אלה בתור בני אדם. זאת אמירה מתנשאת לכשעצמה, אבל זאת האמת. בדיוק כמו שיש את ה"תרבות הישראלית בחו"ל" כפי שכמה אנשים הציגו אותה כאן.
Ben Cohen פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 אין שום קשר ל 11 בספטמבר... עובדה:http://www.airliners.net/open.file/0454563/L/ לא היו חסרים מקרים של נסיונות תקיפה או חטיפה של מטוסי אל על מאז שהקימו אותה, בין אם הצליחו או נכשלו. אל על יכולה וצריכה להרשות לעצמה ליווי של APC, לדעתי הוא באמת לא היה צריך להעלות את הנקודה הזאת, זה לא שעושים לאל על טובה פה. בכלל, הפקח פה מדבר על שני עניינים שונים בתכלית, אחד הוא הביטחון שדה שאל על מקבלת בשדות תעופה בחו"ל והשני הוא היחס של הטייסים של אל על עם הפקחים בחו"ל. לגבי הגסות רוח של הטייסים של אל על (פעם ראשונה שאני שומע על זה האמת) אין הרבה מה לעשות, זה יכול להיות קשור בהרבה מצבים ואני בטוח ששום טייס לא רוצה לפגוע בזה שמנחה אותו לקרקע בבטחה. למיכאל ולגדי, נתתי את ה11 בספטמבר בתור דוגמא למה גורם חוסר נקיטת אמצעי ביטחון. בנוסף לפרופיל הגבוה שיש לחברות הישראליות. מטרה טסה במילים אחרות. טנק (!) מלווה מטוס ישראלי באירופה במאה ה21. העובדה הזאת מדברת בעד עצמה.
matan פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 תגיד לאותו פקח, שכשאני מגיע למינכן, אני ממש מרוצה מזה שזורקים אותו לטרמינל הכי מרוחק שקיים בשדה, עם דיוטיפרי שהטרמינל של אילת, ניראה כמו JFK לידו.תגיד לו גם שכל פעם שאני מגיע לפרנקפורט, אני ממש נהנה לעמוד בתור, עם כל הנוסעים של כל המדינות המאוד אוהדות אותנו, לעבור בדיקה ביטחונית שהדבר היחידי שלא עושים שם זה להפשיט אותך מול כולם + אין כמו כל השוטרים עם הנשקים והאפודים לעודד אותי שאני ממש בטוח. ותזכיר לו בבקשה את מינכן 72 ואם זה לא מספיק לו, אפשר לספק לו עוד מעט שעורי הסטוריה מהאזור בו הוא נמצא. אם הוא רוצה משהו מהזמן האחרון, תזכיר לו את מומבסה ומטוס ארקיע מלפני כמה שנים. פקח עלק ... פלצן מתנשא יותר מתאים. נ.ב. תסביר לו גם שכל הקטע הזה של מאבטחים ושות' לא כלכך תלוי באלעל, אלה בשב"כ. המוסד עסוק בדברים אחרים ... :roll: צודק במיליארד אחוז..אם היה לי עצבים הייתי רושם לאותו מר פקח איזה מכתב מעניין .
ha5mvo פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 I read this and I see something completely different. The guy is complaining about people being rude in spite of the fact that they go way and beyond in trying to accommodate them.... His post is not about security - its about behaviour! I, for one, tend to believe him. Its not that he's the first one to bring this up Now put yourself in his shoes. Do you even imagine Israel allowing,say, Turkish security to run their business in Ben-Gurion? And getting some attitude from them after you have granted all their wishes? Cheeky you would say, wouldn't you? For some reason we don't tend to be too critical about the so-called "Hutzpa Israelit" and even think of it fondly for whatever reason. Don't be surprised if others may find it disgusting.
Ilan Jonas פורסם נובמבר 30, 2007 דיווח פורסם נובמבר 30, 2007 מיכאל, הכל טוב ויפה רק שנתנו פעם אחת צ'אנס לשרותי הבטחון הגרמנים (ב72 למי שלא הבין). לא תראה בטחון טורקי בשדה התעופה משום שהם סומכים עלינו. מאידך, אתה כן רואה מליארד אנשי CIA ברגע שאישיות אמריקאית מגיעה. מאחר שישראל היא יעד מרכזי לטרור מזה שנים, כל מדינות העולם הסכימו לנוכחות אנשי הבטחון הישראלי (שהם אכן לא נופת צופים, אבל עושים את עבודתם). טפו טפו טפו זה גם מוכיח את עצמו לא רע בכלל, לשמחת והנאת כולם. מאידך, הפקח הנכבד, הוא בדיוק טייפקאסט של קיד. סביר שמדובר בפקח קרקע צעיר וגאוותן, כי משלב מסויים בקריירה שלך אתה לא ממש מיילל על דברים כאלה אלא פשוט עושה את העבודה שלך (אוי אוי אוי האלעל הזה שינה מסלול המראה. אותו לאמא.) הדברים האמורים נכונים רק לנושא שאותו ציטט לאו - בעניינים אחרים מיכאל נוטה להיות צודק לצערי. פשוט בענייני אבטחת תעופה או שגריריות, אנחנו אכן מתנהגים LIKE WE OWN THE PLACE משום שאנחנו באמת OWN THE PLACE. בבתי מלון אין לזה שום מקום.
ha5mvo פורסם דצמבר 1, 2007 דיווח פורסם דצמבר 1, 2007 Ilan, In the embassy you're your own boss. Even the embassies territory is recognised as "yours" In a public place in a foreign country - you're not. But again, this isn't about security! the whole thing can be handled much better with both sides being happy about it, when its done humbly, quietly and politely. It's not a matter of who does it better, just a question of how do you go about doing it. Isn't it possible to do one's thing and not leave bitter sediments with the other party? Show me one Israeli, though, who'd give up an opportunity to boss everyone around or show them all who's better and smarter. Cocky types are not popular, and that's perfectly understandable.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 1, 2007 דיווח פורסם דצמבר 1, 2007 קשה מאוד לשפוט את כל המקרה הזה מהצד בלי שמכירים את הפרטים הקטנים, אותה תמונה שהפקח מתאר כמעט ולא אומרת כלום, אולי הוא סתם ממורמר ואנטישמי ואולי בכלל אין לו מושג בנושאי אבטחה. יכול להיות שמה שמיכאל מתאר בהחלט נכון, ויש תיאום דפוק בין הבטחון הישראלי לבין רשויות השדה, והכל הישראלים מתנשאים וכו' ויכול להיות שיש תיאום מעולה והדברים עובדים כמו שצריך, וזה רק פקח ממורמר וצעיר, אבל אני לא מתיימר לקבוע כי הטקסט הזה לא רומז לי הרבה בגלל שהוא יכול להיות לכאן ולכאן. לגבי שינוי מסלול במהראה, כנראה שאותו פקח לעולם לא יבין, כי הוא מעולם לא ישב כקברניט מטוס שיש לו 100-300 נוסעים מאחור והוא ורק הוא אחראי על בטחונם מהרגע שבו הם עלו למטוס, זו אחריות שקשה מאוד לתאר במילים, צריך להיות שם ואז להבין.
Etai Charit פורסם דצמבר 1, 2007 דיווח פורסם דצמבר 1, 2007 דעתי תמימה בנושא הזה, רק נושא אחד להוסיף, שחשוב שיוזכר כאן (בעיקר לגבי שינוי מסלול המראה, אך לדעתי זה גם נוגע לשאר ה"תלונות"). בחירת מסלול המראה עבור מטוס אלעל אינה מתקשרת רק לפרוצדורות, נתיבים ומזגי-אוויר. טרם הסעה, צוות בטחוני בודק את נקיון נתיב ההסעה של המטוס אל עבר מסלול ההמראה, וכן בודקים מאחורי, מצידי ובטווח מסויים בכיוון מסלול ההמראה. כל זאת למניעת סיכוי לחדירת מחבלים/מתנקשים. הסיכון - טילי כתף ונשק דומה, במקרה הצפוי, ותמיד ישנו הסיכוי לחבלה לא צפויה. לגבי הפקח, שוב, איני מחווה את דעתי לגביו, אך ברור לכל שלעולם לא חי יום-יום במדינה כמו שלנו, ולא היה עד פנימי לבעיות פנימיות. זה המקרה הראשון שאני שומע דוגמתו. בכל שאר המקרים ששמעתי, פקחים היו מאוד אדיבים, ומתחשבים בכל בקשה או שינוי.
oz sessler פורסם דצמבר 1, 2007 דיווח פורסם דצמבר 1, 2007 בטח שיש בזה משהו, שמעתי אותם סיפורים מפקחים בנתבג...
ElAl-DOR פורסם דצמבר 3, 2007 דיווח פורסם דצמבר 3, 2007 תגיד לאותו פקח, שכשאני מגיע למינכן, אני ממש מרוצה מזה שזורקים אותו לטרמינל הכי מרוחק שקיים בשדה, עם דיוטיפרי שהטרמינל של אילת, ניראה כמו JFK לידו.תגיד לו גם שכל פעם שאני מגיע לפרנקפורט, אני ממש נהנה לעמוד בתור, עם כל הנוסעים של כל המדינות המאוד אוהדות אותנו, לעבור בדיקה ביטחונית שהדבר היחידי שלא עושים שם זה להפשיט אותך מול כולם + אין כמו כל השוטרים עם הנשקים והאפודים לעודד אותי שאני ממש בטוח. ותזכיר לו בבקשה את מינכן 72 ואם זה לא מספיק לו, אפשר לספק לו עוד מעט שעורי הסטוריה מהאזור בו הוא נמצא. אם הוא רוצה משהו מהזמן האחרון, תזכיר לו את מומבסה ומטוס ארקיע מלפני כמה שנים. פקח עלק ... פלצן מתנשא יותר מתאים. נ.ב. תסביר לו גם שכל הקטע הזה של מאבטחים ושות' לא כלכך תלוי באלעל, אלה בשב"כ. המוסד עסוק בדברים אחרים ... :roll: מסכים איתך בכל מילה ומפה נובעת הסיבה לגידול בבקשת דרכון אירופאי