עבור לתוכן
ראם אדם

שאלה...

Recommended Posts

פורסם

לא יודעתי איך לקרוא לשאלה אז אני פשוט ינסה לתאר אותה אני מקווה שאתם תבינו....חח :lol:

יש מושג בתעופה/פיזיקה שכאשר מעיפים משהו בקשת והמסלול שלו הוא במישור האופקי המאוזן

הוא מגיע לנקודה מסויימת שבו אותו עצם פשוט נמצא במצב שנקרא____( ריחוף?), מצב זה

אורך כמספר שניות....השאלה שלי איך קוראים למצב הזה?

תודה מראש

פורסם
לא יודעתי איך לקרוא לשאלה אז אני פשוט ינסה לתאר אותה אני מקווה שאתם תבינו....חח :lol:

יש מושג בתעופה/פיזיקה שכאשר מעיפים משהו בקשת והמסלול שלו הוא במישור האופקי המאוזן

הוא מגיע לנקודה מסויימת שבו אותו עצם פשוט נמצא במצב שנקרא____( ריחוף?), מצב זה

אורך כמספר שניות....השאלה שלי איך קוראים למצב הזה?

תודה מראש

בפיזיקה בלתי אפשרי להעיף משהו בקשת. גם אם בהאצת הגוף אל עבר מהירות השחרור שלו יתווה מסלול מעגלי או בליסטי מסויים, בעת עזיבת הגוף, הוא יקבל את וקטור הטיסה האחרון שקיבל, שהוא תמיד קו ישר. כוח המשיכה של כדוה"א הוא זה היוצר בסופו של דבר מסלול טיסה בליסטי, משום שבעוד שהגוף טס במהירות קבועה (או יורדת מעט עקב הגרר) בציר ה-X, הוא מאיץ יותר ויותר כלפי מרכז כדוה"א, ציר Y.

שאלתך מאוד עמומה, אשמח להבהרתה.

פורסם

ראם, אני חושב שהבנתי למה אתה מתכוון.

נתחיל מהמצב הפשוט, כאשר זורקים גוף בזריקה אנכית, ישנה נקודה בשיא הגובה שבה המהירות על ציר Y שווה ל 0, ואז למשך רגע אחד קטן ניתן להגיד שהגוף מרחף באותו קטע זמן שהוא מאוד מאוד (מאוד!!) קצר שבו המהירות פשוט היא 0, כי אין לו מהירות אופקית (מהירות על ציר X), אפשר למצוא בטח כמה מונחים לאותו מצב בפיזיקה לכן אני לא יקבע, אבל בפשטות זו נקודת גובה מרבי.

כאר זורקים גוף בצורה בליסטית, אז פה כבר רכיבי המהירות מתפרקים (לפי הזווית) למהירות על ציר X ומהירות על ציר Y, גם בזריקה זו הגוף יגיע לנקודת גובה מרבי, שבו המהירות על ציר Y תהיה שווה ל 0, באותה נקודה בדיוק בשיא הגובה, לגוף תהיה מהירות על ציר Y שווה ל 0 ומהירות על ציר X (בדרך כלל מזניחים את הגרר אז זו מהירות קבועה), פה כבר אי אפשר להגיד שהוא מרחף כי לו רכיב מהירות על ציר X.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...