oz sessler פורסם דצמבר 28, 2007 דיווח פורסם דצמבר 28, 2007 שבת שלום חברים! השבוע עברתי ליד נתב"ג וראיתי באיזור חניית ה-L בואינג 747 מוזר... הוא היה ממש ממש קצר וקטן וכנראה הוא גם בבעלות פרטית. משהו אולי מכיר ויכול לפרט?
Almog Atar פורסם דצמבר 28, 2007 דיווח פורסם דצמבר 28, 2007 שבת שלום חברים!השבוע עברתי ליד נתב"ג וראיתי באיזור חניית ה-L בואינג 747 מוזר... הוא היה ממש ממש קצר וקטן וכנראה הוא גם בבעלות פרטית. משהו אולי מכיר ויכול לפרט? אתה בטח מדבר על ה747SP של שלדון אידלסון... ה747 SP זאת גירסא מיוחדת שעשו ל747, גירסא קצרה עם טווח טיסה גדול יותר (או קטן יותר ? אני כבר לא זוכר)..... הSP היה בשימוש בחברות כמו SOUTH AFRICA ובערב הסעודית....
Barak פורסם דצמבר 28, 2007 דיווח פורסם דצמבר 28, 2007 שבת שלום חברים!השבוע עברתי ליד נתב"ג וראיתי באיזור חניית ה-L בואינג 747 מוזר... הוא היה ממש ממש קצר וקטן וכנראה הוא גם בבעלות פרטית. משהו אולי מכיר ויכול לפרט? אתה בטח מדבר על ה747SP של שלדון אידלסון... ה747 SP זאת גירסא מיוחדת שעשו ל747, גירסא קצרה עם טווח טיסה גדול יותר (או קטן יותר ? אני כבר לא זוכר)..... הSP היה בשימוש בחברות כמו SOUTH AFRICA ובערב הסעודית.... תשובה מלאה
Etai Charit פורסם דצמבר 28, 2007 דיווח פורסם דצמבר 28, 2007 שבת שלום חברים!השבוע עברתי ליד נתב"ג וראיתי באיזור חניית ה-L בואינג 747 מוזר... הוא היה ממש ממש קצר וקטן וכנראה הוא גם בבעלות פרטית. משהו אולי מכיר ויכול לפרט? אתה בטח מדבר על ה747SP של שלדון אידלסון... ה747 SP זאת גירסא מיוחדת שעשו ל747, גירסא קצרה עם טווח טיסה גדול יותר (או קטן יותר ? אני כבר לא זוכר)..... הSP היה בשימוש בחברות כמו SOUTH AFRICA ובערב הסעודית.... טווח טיסה ארוך יותר. בזמנו, למיטב ידיעתי, ה-74SP בא מתוך מטרה ראשונית לענות על פלח השוק שבין 767 לבין 747. המטוס לא שבר קופות, ולימים פלח השוק הזה מולא ע"י ה-777, ע"י אותו הקונספט, מטוס כבד, חסכוני בדלק, ובעל טווח ארוך במיוחד.
3Dvg פורסם דצמבר 29, 2007 דיווח פורסם דצמבר 29, 2007 שבת שלום חברים!השבוע עברתי ליד נתב"ג וראיתי באיזור חניית ה-L בואינג 747 מוזר... הוא היה ממש ממש קצר וקטן וכנראה הוא גם בבעלות פרטית. משהו אולי מכיר ויכול לפרט? אתה בטח מדבר על ה747SP של שלדון אידלסון... ה747 SP זאת גירסא מיוחדת שעשו ל747, גירסא קצרה עם טווח טיסה גדול יותר (או קטן יותר ? אני כבר לא זוכר)..... הSP היה בשימוש בחברות כמו SOUTH AFRICA ובערב הסעודית.... טווח טיסה ארוך יותר. בזמנו, למיטב ידיעתי, ה-74SP בא מתוך מטרה ראשונית לענות על פלח השוק שבין 767 לבין 747. המטוס לא שבר קופות, ולימים פלח השוק הזה מולא ע"י ה-777, ע"י אותו הקונספט, מטוס כבד, חסכוני בדלק, ובעל טווח ארוך במיוחד. כמעט נכון, ה 747-200 בזמנו לא יכל לענות לטווחים ש PAN-AM רצו לקחת את המטוסים שלה, הם פנו לחברת בואינג וביחד שברו את הראש, ואז משהו הגה את הרעיון של לקצץ את הענק ולחסוך כמו גדולה של דלק, ואכן כן, הם הקטינו את גוף המטוס תוך השארת מיכלי הדלק כפי שהם והם הרויחו עוד כמה מיילים, אני לא זוכר בדיוק כמה אבל מספיק בכדי לענות על הדרישה של PAN-AM כיום ה 747-400מסוגל לטוס את אותו הטווח שה 747SP טס ולכן אין טעם להחזיק את המטוסים הללו יותר, הוא לא כלכך מטוס נכשל, הוא פשות לא מפורסם בארץ, אבל בזמנו (תור הזהב של ה 747) הוא היה מטוס די מוצלח