crazyblat פורסם פברואר 1, 2008 דיווח פורסם פברואר 1, 2008 כמו ברכב כשאתה נוסע מהר מאוד ויש לך מכשול...אז הבולמי זעזועים מקפיצים את הרכב...אותו עיקרון במטוס....
oz sessler פורסם פברואר 1, 2008 דיווח פורסם פברואר 1, 2008 שאלה טובה! תופעה של קפיצות בנחיתה נקראת בהגה המקצועית- "קנגורו" כשמה כן היא.. התופעה קוראת כאשר האוירון פוגע בחוזקה במסלול ובעצם מנטר בחזרה לאויר. חשוב מאוד מאוד לא להלחם בו,ובטח ובטח לא לנסות לדחוף הגה קדימה כך שהאף ירד לכיוון המסלול. השיטה היא בסבלנות לחזור בחזרה למסלול ולתת לכוח הכובד לעשות את שלו,תוך כדי שמירה קלה מאוד של ההגה אחורה. בתור חניך טיסה יצא לי כמה פעמים לתרגל את זה, לטעמי תרגול קנגורו תורם גם לשפר את טכניקת הנחיתה.
mickey lip פורסם פברואר 1, 2008 דיווח פורסם פברואר 1, 2008 בפעם האחרונה חטפתי את מגן השמש בראש, שעה ,שעה שהסתובבתי עם קרח.
oz sessler פורסם פברואר 1, 2008 דיווח פורסם פברואר 1, 2008 Mickey Lip כתב: בפעם האחרונה חטפתי את מגן השמש בראש, שעה ,שעה שהסתובבתי עם קרח. מיקי... זה בגלל שבזמן הנחיתה בססנה חיכית שהמחשב יגיד לך: 50......40........30.... אבל זה לא בא..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
אורח פורסם פברואר 1, 2008 דיווח פורסם פברואר 1, 2008 אני טס עם הססנה 206 של קרנדו אני נוחת על 70-60 קשר ועדיין יש קנגרו זה תופעה אופיינית או שזה אומר שעשיתי משהו לא נכון?
Shachar Hzkelevich פורסם פברואר 1, 2008 דיווח פורסם פברואר 1, 2008 bar_rodoy כתב: אני טס עם הססנה 206 של קרנדו אני נוחת על 70-60 קשר ועדיין יש קנגרו זה תופעה אופיינית או שזה אומר שעשיתי משהו לא נכון? בהחלט המהירות נחיתה היא יותר נמוכה בערך 50 קשר....
armageddon aviator פורסם פברואר 1, 2008 דיווח פורסם פברואר 1, 2008 חשוב להקפיד על Energy management . הדבר נכון במיוחד לקראת הנחיתה. אם מגיעים לנחיתה במהירות גבוהה מן המומלץ, המטוס יצוף ב-Ground Effect מעל המסלול - ותתקבל תחושה שהמטוס לא רוצה להתיישב על המסלול. במידה ומאלצים את המטוס לנחות (סטיק קדימה) - לרוב הנגיעה תתבצע עם "עודף אנרגיה" והמטוס פשוט יתחיל לנטר על המסלול. הסכנה היא כמובן אובדן שליטה ומרחק עצירה גדול. אפשרות עוד יותר גרועה: נחיתה עם עודף אנרגיה על גלגל קדמי. במקרה כזה, המטוס יתחיל לקפץ ( porpoise Effect ) ויבצע ניטורי "קנגורו". הסכנה ? אובדן שליטה, שבירת כן נסע קדמי, פגיעה במדחף... לרוב, כשדבר כזה קורה, יש לבצע "הליכה סביב" ולנסות לנחות שוב. אפשרות נוספת זה פשוט "להקפיא מצב" ולהוסיף טיפה מצערת, להמתין שהמטוס ישקע בהדרגה למסלול ב-Attitude (מצב אף) הנכון - להציף את המטוס עם אף מעט גבוה ולנחות. בכל מקרה: A good landing is always the result of a good approach . יש להקפיד על מהירות גישה מומלצת (בד"כ 65 קשר בססנה 172 ), לבצע Roundout (הרמה קלה של האף ללא מצערת כדי להתייצב כמטר מעל המסלול ) זאת, על מנת להפטר מה"אנרגיה העודפת", רק לאחר מכן (כל זה לוקח שניות בודדות) יש לבצע "הצפה" ( Flare )ולנחות תוך שמירה על אף גבוה במצב של כמעט הזדקרות. זה הסיפור בגדול - בצע את התרגולת הנ"ל באופן מדויק ומובטח לך Greaser בכל נחיתה... בהצלחה
avigilad99 פורסם פברואר 1, 2008 דיווח פורסם פברואר 1, 2008 במטוסים ובכלל קיים חוק הנקרא חוק ניוטון. אשר מצהיר על כך שכל גוף באשר הוא, כאשר ייגע בקרקע באנרגיה מסוימת, יקבל אותה חזרה. אמנם בצורה פחותה אך בהחלט יקבל. זוהי גם אחת הסיבות למה המטוס קופץ. ברגע שקיים עודף אנרגיה בנגיעה המטוס מקבל עודף אנרגיה המוחזרת אליו. דבר אשר ייגרום לו לקפוץ חזרה, אך כאשר ייגע המטוס ברכות כך גם ייקבל אנרגיה אשר לא תספיק לו בכדי להתרומם שוב לאויר ולקפוץ.