tal 2 פורסם אפריל 20, 2008 דיווח פורסם אפריל 20, 2008 לאחרונה יצא לי להתעסק עם הפיזיקה שלנו פה בכדור הארץ לכן עלתה לי בראש החידה להלן: מטוס טס במהירות קבועה ובגובה קבוע מעל כדור הארץ. להלן תרשים הכוחות על המטוס: דחף - הכוח שהמנוע מייצר גרר - חיכוך עם האויר ניתן לומר כי הדחף שווה לגרר מכיוון שהמטוס נע במהירות קבועה, אך מה באשר למשקל והעילוי: א.המשקל קטן מהעילוי ב.המשקל גדול מהעילוי ג.המשקל שווה לעילוי ד.לא יודע תשובה צריכה לבוא עם נימוק. חג שמח
Ben Zwebner פורסם אפריל 20, 2008 דיווח פורסם אפריל 20, 2008 אני יודע את התשובה. אבל זה לא חוכמה, נבחנתי על זה מה FAA :mrgreen: ארחיב את השאלה אפילו: מטוס נמצא בהנמכה קבועה של 500 FPM. ניתן לומר כי הדחף שווה לגרר מכיוון שהמטוס נע במהירות קבועה, אך מה באשר למשקל והעילוי: א.המשקל קטן מהעילוי ב.המשקל גדול מהעילוי ג.המשקל שווה לעילוי ד.לא יודע רמז: אותו תשובה כמו לשאלה הראשונה
Baruch Spiegel פורסם אפריל 20, 2008 דיווח פורסם אפריל 20, 2008 המשקל שווה לעילוי נשמע לי הכי הגיוני. נו? חניכי ובוגרי IFS? הנה רמז: יש כח, ויש רכיב של כח. אפשר להוסיף לבלבל אתכם :mrgreen: בנסיקה, העילוי: 1. שווה למשקל. 2. גדול מהמשקל. 3. קטן מהמשקל. 4. כל התשובות נכונות. :mrgreen:
Ben Cohen פורסם אפריל 20, 2008 דיווח פורסם אפריל 20, 2008 התשובה היא: ג.המשקל שווה לעילוי. למה? החוק הראשון של ניוטון, גוף יתמיד בתנועתו כאשר שקול הכוחות עליו שווה 0. החוק תקף בין אם הגוף במהירות 0 קשר או במהירות 100 קשרים, ובכל ציר (X, Y) אגב יש לי חידה מסוג אחר, שעניתי לעצמי עלייה כאשר שוחחתי עם ברוכי בנוגע לפרופלור עם זוית פסיעה משתנה (והיא תקפה לכל להב של מדחף). מדוע, ככל שמתקרבים למרכז הלהב (של המדחף), הזוית שלו נהיית יותר ויותר גדולה וככל שמתרחקים היא הולכת וקטנה. רמז: עקרונות תנועה מעגלית ואווירודנמיקה בסיסית.
Yoni פורסם אפריל 20, 2008 דיווח פורסם אפריל 20, 2008 בטיסה ישרה ואופקית, המהירות קבועה, הגובה קבוע והכיוון קבוע. כל המומנטים רוצים להיות שווים ל0. M1=M2. במידה ואחד מארבעת הכוחות הפועלים ישנו משהו, לא כל המומנטים יהיו שווים ל0 ובכך בעצם מצבי הטיסה ישתנו.
TDK פורסם אפריל 20, 2008 דיווח פורסם אפריל 20, 2008 In a 60-degree banked turn, the total lift must be twice the weight of the aircraft (hence a "2 G" turn).
Ben Cohen פורסם אפריל 21, 2008 דיווח פורסם אפריל 21, 2008 מתי העילוי כפול מהמשקל? כשמאיצים ב20 m\s^2 כלפי מעלה, בציר הY.
אורח פורסם אפריל 21, 2008 דיווח פורסם אפריל 21, 2008 מתי העילוי כפול מהמשקל? כשמאיצים ב20 m\s^2 כלפי מעלה, בציר הY. התחלת להקשיב בשיעורי פיזיקה :?:
Ben Cohen פורסם אפריל 21, 2008 דיווח פורסם אפריל 21, 2008 מתי העילוי כפול מהמשקל? כשמאיצים ב20 m\s^2 כלפי מעלה, בציר הY. התחלת להקשיב בשיעורי פיזיקה :?: מסתבר
ha5mvo פורסם אפריל 21, 2008 דיווח פורסם אפריל 21, 2008 Imagine a plane is sitting on a massive conveyor belt, as wide and as long as a runway. The conveyor belt is designed to exactly match the speed of the wheels, moving in the opposite direction. Can the plane take off?
Ben Zwebner פורסם אפריל 21, 2008 דיווח פורסם אפריל 21, 2008 Imagine a plane is sitting on a massive conveyor belt, as wide and as long as a runway. The conveyor belt is designed to exactly match the speed of the wheels, moving in the opposite direction. Can the plane take off? I hate this question. :mrgreen: :mrgreen: Here is my detailed responce as to why it CAN... Unlike with the case of an automobile, the wheels on the aircraft are NOT genereating thrust. A car accelerates when the wheels move forward pushing agianst the ground it stands on. So, if the ground that the car stands on moves in the direction of the wheels like in the case of a conveyer belt, the car will remain stationary because the substance that its pushing off of moves so the engery is transfered to the conveyer belt rather that to the forward motion of the car. In the case of the aircraft, the engines are producing the trhust by using force against the airmass surrounding the aircraft. The engines are essentially pushing air against the rest of the airmass and when the air gets pushed against the airmass, the plane gets drawn forward in the the relative airmass, regardless of what the wheels are doing. So convery belt or not, the aircraft will move forward and once sufficiant airflow has been produced over the wings, the aircraft will lift off the belt.
tal 2 פורסם אפריל 21, 2008 מחבר דיווח פורסם אפריל 21, 2008 נו חבר'ה אפחד לא רוצה לתת תשובה נכונה? אני אתן רמז - באיזו תנועה המטוס נע?
Elad Zeierman פורסם אפריל 21, 2008 דיווח פורסם אפריל 21, 2008 נו חבר'ה אפחד לא רוצה לתת תשובה נכונה?אני אתן רמז - באיזו תנועה המטוס נע? טל אני מבין שאתה אוהב להתעלם ממסרים פרטיים אז נעשה את זה כאן: אתה לא חבר חדש שים בבקשה את שמך המלא בפורום בהתאם לחוקים תודה :!:
Ben Cohen פורסם אפריל 21, 2008 דיווח פורסם אפריל 21, 2008 מהירות הגלגלים פשוט תהיה כפולה, והם יסתובבו על צירם. המהירות של המטוס תהיה מהירות כאילו היה ממריא ממשטח נייח. כמו שבן אמר.
Baruch Spiegel פורסם אפריל 22, 2008 דיווח פורסם אפריל 22, 2008 נו חבר'ה אפחד לא רוצה לתת תשובה נכונה?אני אתן רמז - באיזו תנועה המטוס נע? אפשר להתחכם ולהגיד שבמטוס נע בתנועה מעגלית כשהוא עוקב אחרי פני הקרקע של כוכב ארץ בגובה אחיד. ולכן לתנועה שלו יש תאוצה צנטריפטלית כלפי מרכז כדור הארץ. בשביל זה צריך להיות ילדון מעצבן זב חוטם עם משקפיים מעוקמות על קצה החוטם. - מה שנקרא באידיש עממית: "אויבער חוכעם". כמו הילדון האנגלי ההוא שקבע נחרצות שלוויין ששוקל כמה מאות קילוגרם יסיט ממסלולו מטאור ששוקל בערך פי מליון ובכך האיר את עיניהם העצומות של טובי מדעני נאסא. אנחנו, בתור כאלה שנשארים כאן בגבולות האטמוספירה מתייחסים לתאוצת הכובד, כפול המסה כמשקל ומבחינינו זה נחשב לכח לכל דבר. לכן מבחינתינו, עם הארץ, בטיסה ישרה ואופקית - העילוי שווה למשקל והפוך בכיוונו. בכלל בכל מצב טיסה מיוצב (לא כולל פניות) סכום הכוחות והמומנטים הפועלים על המטוס = לאפס עגול ומאופס. עדיין אין תשובות לגבי מצבי נסיקה והנמכה. הבננו שסכום הכוחות והמומנטים = 0. אבל השאלה היתה אחרת האם העילוי: 1. שווה למשקל 2. גדול מהמשקל 3. קטן מהמשקל. 4. כל התשובות נכונות
Ben Cohen פורסם אפריל 22, 2008 דיווח פורסם אפריל 22, 2008 נו חבר'ה אפחד לא רוצה לתת תשובה נכונה?אני אתן רמז - באיזו תנועה המטוס נע? אפשר להתחכם ולהגיד שבמטוס נע בתנועה מעגלית כשהוא עוקב אחרי פני הקרקע של כוכב ארץ בגובה אחיד. ולכן לתנועה שלו יש תאוצה צנטריפטלית כלפי מרכז כדור הארץ. בשביל זה צריך להיות ילדון מעצבן זב חוטם עם משקפיים מעוקמות על קצה החוטם. - מה שנקרא באידיש עממית: "אויבער חוכעם". כמו הילדון האנגלי ההוא שקבע נחרצות שלוויין ששוקל כמה מאות קילוגרם יסיט ממסלולו מטאור ששוקל בערך פי מליון ובכך האיר את עיניהם העצומות של טובי מדעני נאסא. אנחנו, בתור כאלה שנשארים כאן בגבולות האטמוספירה מתייחסים לתאוצת הכובד, כפול המסה כמשקל ומבחינינו זה נחשב לכח לכל דבר. לכן מבחינתינו, עם הארץ, בטיסה ישרה ואופקית - העילוי שווה למשקל והפוך בכיוונו. בכלל בכל מצב טיסה מיוצב (לא כולל פניות) סכום הכוחות והמומנטים הפועלים על המטוס = לאפס עגול ומאופס. עדיין אין תשובות לגבי מצבי נסיקה והנמכה. הבננו שסכום הכוחות והמומנטים = 0. אבל השאלה היתה אחרת האם העילוי: 1. שווה למשקל 2. גדול מהמשקל 3. קטן מהמשקל. 4. כל התשובות נכונות אם ככה העילוי קטן מהמשקל, מה ששומר את המטוס ב"מסלול" סביב כדוה"א. אם המצב לא היה ככה המטוס פשוט היה ממשיך באופן משיקי מהמקום שהוא המריא לחלל היות ואין כוח שישמור אותו במסלול.
tal 2 פורסם אפריל 22, 2008 מחבר דיווח פורסם אפריל 22, 2008 אם ככה העילוי קטן מהמשקל, מה ששומר את המטוס ב"מסלול" סביב כדוה"א. אם המצב לא היה ככה המטוס פשוט היה ממשיך באופן משיקי מהמקום שהוא המריא לחלל היות ואין כוח שישמור אותו במסלול. נכון מאד, ואני אסביר ואפרט למען אלו אשר פחות מתמצאים בנושא. המטוס אשר נע באויר האטמוספירה נע במהירות קבועה וגובה קבוע מעל הקרקע. כידוע לנו כדור הארץ הוא עגול (בקרוב), לכן הביטוי "מעל הקרקע" בא להגיד למעשה שלמטוס רדיוס תנועה קבוע, ומניתוח תנועה של גוף הנע במעגל חייב להיות כוח אשר שומר את הגוף בתנועה מעגלית - למעשה משנה בכל רגע נתון את כיוון תנועתו. ללא אותו כוח אותו הגוף המדובר היה ממשיך בקו ישר (כיוון המהירות המקורית). לכוח זה קוראים כח צנטריפיטלי. גודל הכוח כמו שברוכי ניסה לנמק כוח זה קטן מאד, אך אי אפשר להגיד שהוא אינו קיים (ההסבר מדוע לעיל). כוח זה שווה בגודלו למסה כפול המהירות בריבוע חלקי רדיוס המעגל (F=m*V^2/R) וכיוונו תמיד כלפי מרכז המעגל. מביטוי זה ניתן לראות מדוע כוח זה כל כך קטן, מהירות המטוס היא גודל מזערי לעומת רדיוס המעגל אשר הוא מבצע(לרוב).
ha5mvo פורסם אפריל 22, 2008 דיווח פורסם אפריל 22, 2008 For a plane flying at ~ 200Km/h this "force" will equal the weight of a grain of dust... About half milinewton.
Baruch Spiegel פורסם אפריל 22, 2008 דיווח פורסם אפריל 22, 2008 טעות. בתנועה מעגלית יש תאוצה כלפי המרכז לא כח. היא נגרמת ע"י כח צידי שפועל על הגוף, ללא כח תגובה נגדי - ולכן נגרמת תאוצה סיבובית. מהסיבה הזו, תנועה סיבובית היא תנועה בתאוצה ואינה נחשבת תנועה בשיווי משקל, ומהסיבה הזו בפנייה מרגישים כח מדומה החוצה מהמעגל שנקרא כח צנטריפוגלי. בתעופה נהוג למדוד את התאוצה הזו ביחס לתאוצת הכובד ולכן היא נקראת תאוצת G )G = GRAVITY). אם למשל מטוס פונה בזווית הטייה של 60 מעלות, רכיב אנכי של העילוי חייב להיות שווה למשקל כדי שהמטוס לא יאבד גובה. כדי להגיע לרכיב עלוי אנכי שווה למשקל בזווית הטייה של 60 מעלות צריך להגדיל את העילוי הכללי - פי שניים ממשקל המטוס. ולכן התאוצה שנרגיש בעקבות כח עילוי בגודל כזה תהיה פי שניים מתאוצת הכובד - 2G. זה כח מדומה כי אין פה באמת כח אלא תגובת אינרציה בגלל שאיפת הגוף להמשיך במסלול ישר ולא לפנות. תנועה בקו ישר לעומת זאת היא תנועה בשיווי המשקל, סכום הכוחות שווה לאפס. בתנועה מעגלית סכום הכוחות אינו שווה לאפס אלא שווה לתאוצה מעגלית כפול המסה. של הגוף בתנועה ישרה: בשיווי משקל סכום הכוחות שווה ל - 0: F1 + F2 +F...=0 בתנועה עם תאוצה\תאוטה סכום הכוחות שווה לתאוצה קווית כפול המסה: F1 +F2 +F... = M*A כאשר: F1+ F2 + F - סכום הכוחות הפועלים על גוף M - מסת הגוף A - תאוצת הגוף. בתנועה מעגלית סכום הכוחות שווה לתאוצה מעגלית כפול המסה. F1 +F2 +F... = M*V^2/R כאשר: V^2/R - תאוצה מעגלית. V- מהירות תנועה. R - רדיוס הסיבוב. ב"מקרה" שלנו (החידה דלעיל) ה"תאוצה הסיבובית" היא תאוצת הכובד. ואם מכפילים אותה במסה, מקבלים - משקל. כמו שאמרתי זוהי התחכמות ופלפול מיותר - מבחינתנו, משקל זה כח וככה אנחנו מתייחסים אליו. לכן כדי שמטוס יטוס ישרה ואופקית, המשקל חייב להיות שווה לרכיב האנכי של העילוי. והקטע המודגש האחרון הוא שוב רמז עבה כמו גזע של אקליפטוס לשאלות שטרם נפתרו כאן.
Aviran פורסם אפריל 22, 2008 דיווח פורסם אפריל 22, 2008 נו חבר'ה אפחד לא רוצה לתת תשובה נכונה?אני אתן רמז - באיזו תנועה המטוס נע? אפשר להתחכם ולהגיד שבמטוס נע בתנועה מעגלית כשהוא עוקב אחרי פני הקרקע של כוכב ארץ בגובה אחיד. ולכן לתנועה שלו יש תאוצה צנטריפטלית כלפי מרכז כדור הארץ. בשביל זה צריך להיות ילדון מעצבן זב חוטם עם משקפיים מעוקמות על קצה החוטם. - מה שנקרא באידיש עממית: "אויבער חוכעם". כמו הילדון האנגלי ההוא שקבע נחרצות שלוויין ששוקל כמה מאות קילוגרם יסיט ממסלולו מטאור ששוקל בערך פי מליון ובכך האיר את עיניהם העצומות של טובי מדעני נאסא. אנחנו, בתור כאלה שנשארים כאן בגבולות האטמוספירה מתייחסים לתאוצת הכובד, כפול המסה כמשקל ומבחינינו זה נחשב לכח לכל דבר. לכן מבחינתינו, עם הארץ, בטיסה ישרה ואופקית - העילוי שווה למשקל והפוך בכיוונו. בכלל בכל מצב טיסה מיוצב (לא כולל פניות) סכום הכוחות והמומנטים הפועלים על המטוס = לאפס עגול ומאופס. עדיין אין תשובות לגבי מצבי נסיקה והנמכה. הבננו שסכום הכוחות והמומנטים = 0. אבל השאלה היתה אחרת האם העילוי: 1. שווה למשקל 2. גדול מהמשקל 3. קטן מהמשקל. 4. כל התשובות נכונות ברוכי, לדעתי, ויכול להיות שאני טועה, בנסיקה, העילוי גדול יותר, שכן, אם הוא לא היה גדול יותר, והיה שווה או נמוך, לא יכול היה לטפס. בהנמכה לעומת זאת, המשקל גדול יותר וזה מתבטא במהירות שכידוע - נסיקה=מהירות נמוכה, הנמכה=מהירת גבוה, וכל זה במידה ולא נגענו במצב האף ואנחנו על סל"ד קבוע. תקנו אותי אם אני טועה.
noamkn פורסם אפריל 22, 2008 דיווח פורסם אפריל 22, 2008 נו חבר'ה אפחד לא רוצה לתת תשובה נכונה?אני אתן רמז - באיזו תנועה המטוס נע? אפשר להתחכם ולהגיד שבמטוס נע בתנועה מעגלית כשהוא עוקב אחרי פני הקרקע של כוכב ארץ בגובה אחיד. ולכן לתנועה שלו יש תאוצה צנטריפטלית כלפי מרכז כדור הארץ. בשביל זה צריך להיות ילדון מעצבן זב חוטם עם משקפיים מעוקמות על קצה החוטם. - מה שנקרא באידיש עממית: "אויבער חוכעם". כמו הילדון האנגלי ההוא שקבע נחרצות שלוויין ששוקל כמה מאות קילוגרם יסיט ממסלולו מטאור ששוקל בערך פי מליון ובכך האיר את עיניהם העצומות של טובי מדעני נאסא. אנחנו, בתור כאלה שנשארים כאן בגבולות האטמוספירה מתייחסים לתאוצת הכובד, כפול המסה כמשקל ומבחינינו זה נחשב לכח לכל דבר. לכן מבחינתינו, עם הארץ, בטיסה ישרה ואופקית - העילוי שווה למשקל והפוך בכיוונו. בכלל בכל מצב טיסה מיוצב (לא כולל פניות) סכום הכוחות והמומנטים הפועלים על המטוס = לאפס עגול ומאופס. עדיין אין תשובות לגבי מצבי נסיקה והנמכה. הבננו שסכום הכוחות והמומנטים = 0. אבל השאלה היתה אחרת האם העילוי: 1. שווה למשקל 2. גדול מהמשקל 3. קטן מהמשקל. 4. כל התשובות נכונות ברוכי, לדעתי, ויכול להיות שאני טועה, בנסיקה, העילוי גדול יותר, שכן, אם הוא לא היה גדול יותר, והיה שווה או נמוך, לא יכול היה לטפס. בהנמכה לעומת זאת, המשקל גדול יותר וזה מתבטא במהירות שכידוע - נסיקה=מהירות נמוכה, הנמכה=מהירת גבוה, וכל זה במידה ולא נגענו במצב האף ואנחנו על סל"ד קבוע. תקנו אותי אם אני טועה. לדעתי אתה טועה.. השאלה הראשונה: בישרה ואופקית עילוי שווה למשקל השאלה של ברוכי: גם בנסיקה וגם בהנמכה המשקל גדול יותר ולכן המהירות יורדת. זאת בגלל שהמשקל מתחלק לשניים ונוסף לו כוח נוסף כי הוא מושך למרכז כדוה"א.
Baruch Spiegel פורסם אפריל 23, 2008 דיווח פורסם אפריל 23, 2008 נעם בכיוון למראות שאמרת משהו קצת מוזר: המשקל לא גדל, לא אספנו טרמפיסטים בדרך...:mrgreen: אבל כשמציירים את מערכת הצירים במקביל לציר האורך של המטוס ניתן לפרק את המשקל לשני רכיבים. ו... עוד כח גדל כדי לעזור למטוס מטפס, לאו דווקא העילוי.. (אבירן... :roll: ) עוד רמז: בישרה ואופקית המשקל פונה כלפי מטה (מרכז כדור הארץ) העילוי כלפי מעלה. בנסיקה והנמכה, המשקל נשאר תמיד כלפי מטה העילוי - בניצב לזרימה הנגדית. קל יותר לצייר את זה כאשר מערכת הצירים מקבילה לקו האורך של המטוס. בקיצור נא לעיין שוב: שיעור 5 בקורס בסיסי...