itzikl2 פורסם אפריל 26, 2008 דיווח פורסם אפריל 26, 2008 לאחרונה שמתי לב שהרבה אנשים מתעניינים ברכישת סקנר לקליטת תדרים תעופתיים כדי לקלוט את התנועה סביב ביתו. תדעו שחלק אינטגראלי מאיכות וטווח הקליטה היא האנטנה בעזרת אנטנה פשוטה אפשר להגדיל את טווח הקליטה: ישנם מספר סוגים של אנטנות. 1.אנטנות חוטים (דיפולים,longwire ) 2.אנטנות YAGI כיווניות 3.אנטנות כלל כיווניות (ורטיקאליות) אנו נתמקד באנטנות חוטים. אפשר באמצעים פשוטים וזולים יחסית לבנות אנטנה ולחבר למקלט. אך לפני הכל, תיאוריה על קצה המזלג: אנטנה היא החוליה האחרונה במערכת הקשר בעזרתן אנו מקרינים את כל מה שנוצר והוגבר במכשיר הקשר. באופן רגיל האנטנה היא קטע יש של מוליך או צרוף של מספר קטעים .ברוב המקרים המוליך הוא חוט. החוט הקצר ביותר שיכנס לתהודה בתדר מסוים חייב להיות ארוך מספיק על מנת שהמטען החשמלי יוכל להגיע מקצה אחד שלו לצד השני ובחזרה במשך מחזור אחד של התדר. אורך גל נמדד על ידי חילוק מהירות האור בתדר ומציון באות היוונית למבדא. כשאנו נבנה אנטנות נשתמש תמיד בחצי אורך גל במקרה שלנו בסביבות אמצע התחום התעופתי הוא 125 מגהרץ. אם תחשבו תגיעו שאורך הגל הוא 2 מטרים לכן חצי אורך גל שזה גודל האנטנה יהיה כמטר אחד. אפשר לקחת חוט חשמל באורך 1 מטר ולחתוך אותו באמצע שלו.לקחת חומר פלסטי אפשר למשל חלק של בקבוק קולה. לקשור צד אחד(אלמנט)של האנטנה וכך גם את הצד השני כך שלא יהיה מגע חשמלי בין האלמנטים. לוקחים כבל שהוא המוליך למקלט רדיו בדרך כלל מומלץ על RG58 ומלחימים את הליבה לצד אחד והארקה לצד השני . את שני הקצוות תולים במקום גבוה לפי בחירתכם מחוץ למבנה ומול כמה שפחות מכשולים. את כבל RG58 מחברים למקלט וכך בניתם אנטנת "דיפול" פשוטה שתגדיל לכם את טווח הקליטה מי שרוצה עזרה אני תמיד יוכל לעזור בימי שישי שבת (כך זה קורס קצינים) בפרק הבאה אני יכתוב על עוד תיאוריה ועוד סוגי אנטנות.
b_ton פורסם אפריל 26, 2008 דיווח פורסם אפריל 26, 2008 אני לא מבין מה מעניין בלהאזין לקשר .... כל כך הרבה שטויות ודברים שחוזרים על עצמם , חוץ מזה שצריך לדעת את כל האזורים ממש טוב כדי להבין מה קורה ומה מתרחש
Amir Paz פורסם אפריל 26, 2008 דיווח פורסם אפריל 26, 2008 אני לא מבין מה מעניין בלהאזין לקשר .... כל כך הרבה שטויות ודברים שחוזרים על עצמם , חוץ מזה שצריך לדעת את כל האזורים ממש טוב כדי להבין מה קורה ומה מתרחש את הסקאנר שלי קניתי ב 1999. במשך שנתיים הייתי עם סקאנר מחובר תמידית לרמקולים בחדר. לומדים המון... זה כלי עזר מצויין לפקח מתחיל. רוב הפקחים יודעים מה הם רוצים לעשות - לא יודעים איך להגיד את זה...
Tomer Haim פורסם אפריל 27, 2008 דיווח פורסם אפריל 27, 2008 אני לא מבין מה מעניין בלהאזין לקשר .... כל כך הרבה שטויות ודברים שחוזרים על עצמם , חוץ מזה שצריך לדעת את כל האזורים ממש טוב כדי להבין מה קורה ומה מתרחש צריך גם לדעת דבר או שניים כדי לטוס בסימולטור... האזנה לקשר תורמת תרומה לא מבוטלת לאיכות הטיסה בסימולטור.
Izik Bakshi פורסם אפריל 27, 2008 דיווח פורסם אפריל 27, 2008 אין ספק שסכנר זה כלי יפה ללמידה, אך צריך גם אותו לקחת קצת בערבון מוגבל, כי לא תמיד מה ששומעים בקשר זה מה שנכון, נתקלתי כבר בעבר בכמה מקרים שפקחים פיקחו ברשת בצורה לא נכונה כי הם שמעו ככה בסכנר. זה כלי טוב שמוסיף אך צריך לקחת אותו בפרופורציה הנכונה.
Elad Levy פורסם אפריל 27, 2008 דיווח פורסם אפריל 27, 2008 לאחרונה שמתי לב שהרבה אנשים מתעניינים ברכישת סקנר לקליטת תדרים תעופתיים כדי לקלוט את התנועה סביב ביתו.תדעו שחלק אינטגראלי מאיכות וטווח הקליטה היא האנטנה בעזרת אנטנה פשוטה אפשר להגדיל את טווח הקליטה: ישנם מספר סוגים של אנטנות. 1.אנטנות חוטים (דיפולים,longwire ) 2.אנטנות YAGI כיווניות 3.אנטנות כלל כיווניות (ורטיקאליות) אנו נתמקד באנטנות חוטים. אפשר באמצעים פשוטים וזולים יחסית לבנות אנטנה ולחבר למקלט. אך לפני הכל, תיאוריה על קצה המזלג: אנטנה היא החוליה האחרונה במערכת הקשר בעזרתן אנו מקרינים את כל מה שנוצר והוגבר במכשיר הקשר. באופן רגיל האנטנה היא קטע יש של מוליך או צרוף של מספר קטעים .ברוב המקרים המוליך הוא חוט. החוט הקצר ביותר שיכנס לתהודה בתדר מסוים חייב להיות ארוך מספיק על מנת שהמטען החשמלי יוכל להגיע מקצה אחד שלו לצד השני ובחזרה במשך מחזור אחד של התדר. אורך גל נמדד על ידי חילוק מהירות האור בתדר ומציון באות היוונית למבדא. כשאנו נבנה אנטנות נשתמש תמיד בחצי אורך גל במקרה שלנו בסביבות אמצע התחום התעופתי הוא 125 מגהרץ. אם תחשבו תגיעו שאורך הגל הוא 2 מטרים לכן חצי אורך גל שזה גודל האנטנה יהיה כמטר אחד. אפשר לקחת חוט חשמל באורך 1 מטר ולחתוך אותו באמצע שלו.לקחת חומר פלסטי אפשר למשל חלק של בקבוק קולה. לקשור צד אחד(אלמנט)של האנטנה וכך גם את הצד השני כך שלא יהיה מגע חשמלי בין האלמנטים. לוקחים כבל שהוא המוליך למקלט רדיו בדרך כלל מומלץ על RG58 ומלחימים את הליבה לצד אחד והארקה לצד השני . את שני הקצוות תולים במקום גבוה לפי בחירתכם מחוץ למבנה ומול כמה שפחות מכשולים. את כבל RG58 מחברים למקלט וכך בניתם אנטנת "דיפול" פשוטה שתגדיל לכם את טווח הקליטה מי שרוצה עזרה אני תמיד יוכל לעזור בימי שישי שבת (כך זה קורס קצינים) בפרק הבאה אני יכתוב על עוד תיאוריה ועוד סוגי אנטנות. תודה אני בדיוק קונה כמה דברים אני ישמח לקבל קצת עזרה