עבור לתוכן
אורח

שאלה על הגישות המסוכנות ל30 ו 26

Recommended Posts

פורסם

לפי מה שקראתי כאן בדיונים ישנים בפורום, הגישות ל30 ול 26 מסוכנות בגלל מעבר מעל הגדה המערבית, אך כוחות צהל לא נמצאים באזור כדי שלא יהיה מפגעים על הקרקע?

פורסם

הגישות המתבצעות בפועל ל 30 הן גישות RNAV VISUAL, לא ידוע לי על סיכון מיוחד בגישה כזו.

אותו דבר לגבי נחיתה על 26, אבל קיימת גישת ILS למסלול 26 )שימוש בגישה כזו הוא בעדיפות נמוכה ובמקרים חריגים( והיא אכן נחשבת למסוכנת כיוון שעוברת מעל שטחים לא ידידודיתיים במיוחד.

פורסם
הגישות המתבצעות בפועל ל 30 הן גישות RNAV VISUAL, לא ידוע לי על סיכון מיוחד בגישה כזו.

אותו דבר לגבי נחיתה על 26, אבל קיימת גישת ILS למסלול 26 )שימוש בגישה כזו הוא בעדיפות נמוכה ובמקרים חריגים( והיא אכן נחשבת למסוכנת כיוון שעוברת מעל שטחים לא ידידודיתיים במיוחד.

באיזה מקרים משתמשים בה?

פורסם

באיזה מקרים משתמשים בה?

גישת מכשירים למסלול 26 תבוצע במידה ואין אפשרות לבצע גישת ראיה

למסלול עקב תנאי מזג לקויים (בסיס ענן בגובה 2000 ומטה וראות קטנה מ6 קילומטר.)

^

מדריך מגדל בן גוריון, מחלקת הדרכה.

http://www.vatil.org/vatil/training/doc ... LBGTWR.pdf

פורסם

"קו ברגותי" - 6 מייל גובה 7 - זו המגבלה.

בגישה ל 30 ראיה הקפה שמאלית אין שום בעיה. העניין מסוכן (ירי טילי כתף) בביצוע ILS26

זו הסיבה שמושכים ILS26 למקרים של בסיס ענן מאוד נמוך ואז הנחת העבודה היא שאם המטוס לא רואה את הקרקע גם המחבלים לא רואים את המטוס :lol:

למרות שבשנתיים שלוש האחרונות ראיתי מטוסים מבצעים הליך ILS26 מלא באור יום במזג אוויר מצויין - כנראה שהאיום קטן, לגבי סיכומי שב"כ נדון כבר ביום אחר. :wink:

פורסם

תלוי אילו מטוסים. הישראלים בדר"כ (במיוחד אלעל) מבקשים ILS12 לפי מה ששמעתי (וכאין מקרים מיוחדים הם מקבלים, כמובן שאני מדבר על מצבים גבוליים שכן אפשרי לנחות 12).

לכל השאר אני מניח שלא נשקפת סכנה כי זה ממש לירות לעצמך ברגל אם תוריד מטוס מארץ שמגלה אמפתיה כלפייך :?

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...