Nir פורסם מאי 10, 2004 דיווח פורסם מאי 10, 2004 שלום לכולם ! למי שקרא את הודעתי בדף התמיכה, לגבי שדה דב ההולך ומוקם - הנה דו"ח ההתקדמות עד כה : קובץ ה AFCAD מוכן. תוכנה פשוטה יחסית להבנה וכל אחד יכול להשתמש בה כדי לבצע שינויים. לצערי היא מוגבלת למדי בשלב שבו צריך להוסיף טקסטורות יום לילה, מבנים, מישטחים ועוד. כמו שציינתי בעבר, כל המיבנים יעשו ע"י GMAX. אומנם התוכנה הזו חדשה לי, אך אני לא חדש בתחום התלת מימד, כך שקצב הלמידה מהיר יחסית. ניסיתי מס' מיבנים ( הטרמינל ומספר הנגרים ) כולל טקסטורות מתאימות...נראה מבטיח עד כה. יצרתי קשר עם מישהו בפורום תפוז, ואני מקווה לקבל ממנו תמונות של השדה שיעזרו מאוד בבניית שדה תואם המציאות. דבר נוסף שלמדתי - הפריע לי מאוד שבשדות רבים, משטחי האספלט \ בטון אינם מתמזגים כלל עם השטח הסובב אותם. בעזרת תוכנת FSSC הרבה PHOTOSHOP וקריאת עשרות מודעות בפורומים שונים, למדתי את הטכניקה ויישמתי אותה. שוב...נראה טוב בנתיים. (למי שאינו יודע למה הכוונה, ראו את השדות של ISD...הם מקור ההשראה שלי ) זהו בנתיים. היו רגעים שכמעט התייאשתי, ועדיין עבודה רבה לפני... :x עד לעידכון הבא ניר
TDK פורסם מאי 11, 2004 דיווח פורסם מאי 11, 2004 המשך כך מחכה בקוצר רוח שמישהו כבר יעשה סינרי שווה לשדה דוב.
yonix4 פורסם מאי 11, 2004 דיווח פורסם מאי 11, 2004 כל הכבוד אולי תצלם לנו איזו תמונה ותעלה לנו לראות?
e_dor פורסם מאי 11, 2004 דיווח פורסם מאי 11, 2004 בהחלט יהיה נחמד לראות את ההתקדמות ע"י תמונה. ובהצלחה :wink:
Nir פורסם מאי 14, 2004 מחבר דיווח פורסם מאי 14, 2004 ממש אין טעם כרגע לפרסם תמונות. העניין הוא שאני כל הזמן בתהליך יצירה ומחיקה, עד שאני מוצא שהכל לשביעות רצוני. לדוגמא : טקסטורות של מיבנים קשה למצוא. מדי פעם אני מוצא משהו שנראה טוב ומתאים אך ברגע שאני רואה אותו בסימולטור אני מחליט שהוא אינו טוב מספיק. בנוסף, צריך לזכור שזו לא עבודה בסגנון WHAT YOU SEE IS WHAT YOU GET כמו ב פוטושופ למשל. כל שינוי מחייב העברה דרך קומפיילר...שינוי טקסטורות דרך פוטושופ ותוכנת המרה וכיווץ...שינוי קוד ...ושוב טעינת הסימולטור. :cry: תוך כדי התהליך, אני מנסה ללמוד דברים חדשים ולפתור בעיות שונות. סה"כ אני חדש בתחום הזה. בינתיים הוספתי אורות שוליים "מציאותיים " , כלומר פנסים של ממש ולא האורות הרגילים כמו בדיפולט. תוקנו מספר בעיות בקובץ ה AF2 . אני מקווה שלא יהיו בעיות בתחום לכשנוסיף AI. ולסיום, אומנם קיבלתי מספר תמונות של השדה אך קשה להבחין בפרטים של מספר מיבנים חשובים כמו הטרמינל. אז עד שלא תהיינה תמונות מפורטות לא אוכל להשלים את השדה, או שאצטרך להשלים את החסר מהדמיון. עד אז... ניר
e_dor פורסם מאי 14, 2004 דיווח פורסם מאי 14, 2004 בתור אחד שבנה תוסף אחד לFS (לא סינרי אבל תמשיך לקרוא ותבין שזה לא משנה), נתקלים בהמון קשיים ואף אחד לא מצליח לעזור ואז פתאום מוצאים לבד את הפתרון, קורה ! אני מאחל לך הצלחה ואם תצטרך עזרה תגיד. (אני לא יודע לבנות סינרים ואין לי תמונות של השדה אבל אם יש משהו שאני כן יוכל לעשות אני ממש אשמח).
Ido Rosenthal פורסם מאי 14, 2004 דיווח פורסם מאי 14, 2004 ניר, קודם כל כל הכבוד על ההשקעה. אם אתה צריך עזרה אתה יכול לפנות אלי, בקשר ל-AI אני ממליץ לך לא לכלול אותו בתוך החבילה של השדה אלא לשים אותו אופציונאלי מכיוון שלאנשים שונים יש חבילות שונות ואז יוצא שפתאום יש לארקיע, לדוגמא יש איזה 50 מטוסי B757 אם אתה רוצה יש אצלי במחשב תמונת לווין של השדה (מצויין לעשית LANDCLASS פוטוריאליסטי באזור השדה)
Omer k פורסם מאי 14, 2004 דיווח פורסם מאי 14, 2004 תשמע אויל אולי אני יצליח להכנס לשדה לצלם לך תמונות כי סבא וסבתא שלי גרים שני מטר ממנו אבל זה לא היה בשבוע הקרוב בכל מקרה זה לא בעיה להגיע לשדה ... כדי לחשוב על זה בכל מקרה מחכים לראות את השדה... בהצלחה ותודה
talkaplan פורסם מאי 18, 2004 דיווח פורסם מאי 18, 2004 תגידו אתם לפעמיים עושים פה טיסות מבנה עם מטוסים קלים?
oz פורסם מאי 19, 2004 דיווח פורסם מאי 19, 2004 תשמע אויל אולי אני יצליח להכנס לשדה לצלם לך תמונותכי סבא וסבתא שלי גרים שני מטר ממנו אבל זה לא היה בשבוע הקרוב בכל מקרה זה לא בעיה להגיע לשדה ... כדי לחשוב על זה בכל מקרה מחכים לראות את השדה... בהצלחה ותודה תאמין לי אני מכיר את הבן אדם שמשיג לו את התמונות לשדה הוא מצלם אותם מתוך השדה לא מבחוץ והוא שם כמעט כל שבוע אז לא נראה לי שניר זקוק לעוד תמונות...
Danm פורסם מאי 19, 2004 דיווח פורסם מאי 19, 2004 אני יכול לצלם את השדה מבחוץ כי אני גר מולו... אני יכול לצלם את מסלול 21 עם 2 הבננות ואת החניה של ה GA את הטרמינל קצת מהרחבה הצבאית אבל ממש מעט (הזווית גרועה) את הגדר שמגבילה לים ואת הים עצמו אה וכמובן את רידינג ואני לא סגור על זה אבל יכול להיות שאני אשיג זווית טובה על המגדל אז רק תודיע לי
Erez Savir פורסם מאי 19, 2004 דיווח פורסם מאי 19, 2004 בהצלחה!! ודרך אגב מאיפה אני יכול לראות את התמונות של השדה?שהוא לוקח...
Nir פורסם מאי 19, 2004 מחבר דיווח פורסם מאי 19, 2004 קיבלתי תמונות מצויינות מכיוון מערב למזרח המכסות כמעט את כל השדה. מה שחסר לי הן תמונות ממזרח למערב המכסות את שטח הטרמינל האנגרים ומשרדים, כייון שאלה המבנים המשמשים כמוטיב המרכזי בשדה. דו"ח התקדמות : הסרתי לחלוטין את תחנת הכח והתחלתי לבנות אותה מחדש. הסיבה לכך היא שהתחנה אינה ממוקמת בנקודה הנכונה ותמיד יש תחושה בזמן הנחיתות על 03 ש אוטוטו נמרחים על הארובה. המיקום הנכון של הארובה הוא 250 מטר דרומית מזרחית לתחילת 03 ו כ 175 מטר מזרחית לציר המסלול. אני נאבק מעט עם ה GMAX כדי להלביש לארובה את הטקסטורות הנכונות, מה גם שצריך להוסיף תאורה סטטית ותאורה אדומה מהבהבת וזה סיפור מעט חדש לי. כמו כן, בניגוד לניספחים בפמ"ת שברשותי - מסתבר לפי התמונות שהשדה עבר שינויים לא מעטים, בעיקר באזור החניות המערביות. נאלצתי לבצע תיקון משמעותי באזור הנ"ל. הוספו עמודי תאורה באזור הטרמינל ובאזור אפרון S . בניגוד לתאורה שאנו רואים בנתב"ג ( קונוס אור מהעמוד ועד לקרקע ), עמודי התאורה אינם משליכים אור על הקרקע. לשם כך השתמשתי בטכניקה המקובלת על FS2004 תוך כדי שימוש ב תמונה ומסיכה ( ערוץ אלפא למי שמבין... ). עוד עידכונים : לאחר הוספת מיבנים שונים באזור הטרמינל לשם קבלת תחושת מרחב נכונה באזור, התחלתי להרכיב מחדש את טקסטורות כדי לאחד אותן לכמה שפחות תמונות BMP, זאת כמובן כדי לשפר עד כמה שניתן את ה פריים רייט. עד כאן להפעם ניר
e_dor פורסם מאי 19, 2004 דיווח פורסם מאי 19, 2004 כל הכבוד לך. ותודה על העדכונים. שיהיה בהצלחה :wink: יש לי רק תמונה אחת של דאש 7 שם שמאחוריו רואים גדר לבנה (מול הטרמינל), לצערי יותר מזה אין לי ... :roll:
Erez Savir פורסם מאי 19, 2004 דיווח פורסם מאי 19, 2004 מתי יהיה תמונות?או מתי זה יהיה מוכן? אני ממש מחכה בקוצר רוח לזה!!! ורק שתדע שברגע שזה יצא לי את הבטא טסטר הכי טוב שיש!אבא שלי שעשה מילואים אז הוא עשה בשדה דוב אז הוא יכול לאשר אז אם יש לך בטא תדבר איתי אני יראה לו והוא יגיד לי וכאלה...
che פורסם מאי 19, 2004 דיווח פורסם מאי 19, 2004 לפי מה שאתה אומר, לדעתי, יש בהחלט מה להראות בתמונות כבר. גם אם לא רואים בהם משהו גמור אפשר עדיין להציג משהו להתרשמות... אני מקווה שאתה משתמש בספריות XML לאובייקטים. זה ישפר המון את הביצועים שזה נוגע לאובייקטים שחוזרים על עצמם(כמו עמודי תאורה). גם התאורות שבניתי לנתב'ג לא משליכות אור על הקרקע. חוץ מהשמש, אין שום מקור אור במנוע הגרפי של FS שמסוגל להשליך אור על הקרקע. גם הן משתמשות בטקסטורה עם אלפא רק שהדרך שבה בניתי אותן עושה שימוש בפקודה פנימית של הסימולטור שאוטומטית יוצרת ספלאש של אור על הקרקע(נכון ל2002 לפחות...) ולא במשהו שאני יצרתי שאולי יראה יותר טוב.... בקשר לאורות קבועים על הארובה של רדינג, לא התעמקתי בזה עדיין אבל יש בSDK סקריפט לgmax שאמור לתת לך לצרף לאובייקט שלך קבצי fx של אפקטים כמו אורות למינהם. יש גם את הדרך של פשוט ליצור אובייקט ולקרוא לו light_nav או משהו אחר בסגנון(לא ניסיתי את זה ואני לא יודע אם זה עדיין עובד עם הפורמט החדש)
Nir פורסם מאי 20, 2004 מחבר דיווח פורסם מאי 20, 2004 שלום חנן Good things come for thoes who wait או בתרגום...סבלנות סבלנות. אני מאמין שלא תתאכזבו בסופו של יום. וחנן, שלא ישתמע מדברי כאילו אני מזלזל בך או ביוצרי סינרי אחרים. פשוט יש הרבה מאוד שינויים במנוע הגרפי ובשימוש ב XML MAKEMDL וכו'. שינויים אלו גרמו הרבה מאוד כאב ראש להרבה מאוד יוצרי סינרי שצריכים להתאים עצמם לסביבה החדשה. התאורה על סוגיה השונים היא רק אחת מהדוגמאות בהן ניתקלתי. לגבי שאלתך, הכל מבוצע ע"י העברה מ GMAX ל XML , למעט אורות השוליים . אורות אלה נוצרו ע"י משהו ( קרדיטים יבואו בסיום הבנייה כמובן ) שהפך אותם למקרו API. פשוט אין אפשרות להציב 150 פריטים כאלו על פי קוארדינטות. דבר נוסף שאני עומד לבצע : מסתבר שיצירת הרבה מאוד מבנים ושמירתם בקובץ BGL אחד גורמים לירידת בפריים רייט. אני מתכוון - לאחר הצבת המיבנים - לפרקם ליחידות BGL קטנות יותר. דבר אחרון : מיזרחית ודרומית מיזרחית לשדה ( כנראה בפוטו ריל סינרי של ת"א ) יש משהו הגורם לירידה חדה מאוד בביצועים. לא ירדתי עדיין לפשר התופעה. משהו נתקל בזה ? ניר
che פורסם מאי 20, 2004 דיווח פורסם מאי 20, 2004 . פשוט יש הרבה מאוד שינויים במנוע הגרפי ובשימוש ב XML MAKEMDL וכו'. שינויים אלו גרמו הרבה מאוד כאב ראש להרבה מאוד יוצרי סינרי שצריכים להתאים עצמם לסביבה החדשה. התאורה על סוגיה השונים היא רק אחת מהדוגמאות בהן ניתקלתי.לגבי שאלתך, הכל מבוצע ע"י העברה מ GMAX ל XML , למעט אורות השוליים . אורות אלה נוצרו ע"י משהו ( קרדיטים יבואו בסיום הבנייה כמובן ) שהפך אותם למקרו API. פשוט אין אפשרות להציב 150 פריטים כאלו על פי קוארדינטות. ספר לי על זה......... זה עושה לי המון כאב ראש.... במיוחד שאני מנסה לעבוד על שרוולים נעים לטרמינל3 לגרסה הבאה של הסינרי של נתב'ג... אני מחכה לגרסה חדשה של BGLC כדי לעבוד כמו שצריך. כרגע לא ידוע איך להכניס אנימציות מבוססות משתנים לאובייקטים שנוצרו בmakemdl האחרון(או במילים אחרות לאובייקטים בפורמט הRIFF החדש והXML). גרסת BGLC הקודמת מ2002 לא מסוגלת לקמפל קבצי ASM ממנה... אז אני(ואחרים) נאלץ להשתמש בגרסה הישנה לכאלה אובייקטים. כמובן שאי אפשר למקם הכל דרך קורדינאטות... יותר מאובייקט או שניים וזה כבר נהיה מעצבן מידי... אני משתמש בAFW עם קבצי API שמפנים לספריות אובייקטים. ממש אין לי כוח להתעסק בXML שיפנה לספריות כי אז צריך לעבוד עם קורדינאטות עד שמישהו יחליט להוציא תוכנת סינרי נורמלית שתעבוד כמו שצריך עם XML...
Ido Rosenthal פורסם מאי 20, 2004 דיווח פורסם מאי 20, 2004 חנן, יש תוכנת בטא שעובדת עם XML לא ממש בדקתי אותה, היא נקראת ScenGenX Scenery Creator זה מבית היוצר של Airport for windows וניתן להורדה מהאתר שלהם. בקשר לאפקט התאורה, האפקט שניר מדבר עליו הוא הרבה יותר מציאותי ויפה מה- Land.Light אבל לדעתי הוא גם יותר כבד. הרעיון עצמו הוא נורא פשוט אפילו יותר פשוט מ Land.Light שלפעמים עושה כל מני בעיות השתמשתי בו בסינרי שאני עובד עליו עכשיו וככה זה נראה:
che פורסם מאי 20, 2004 דיווח פורסם מאי 20, 2004 חנן, יש תוכנת בטא שעובדת עם XML לא ממש בדקתי אותה, היא נקראת ScenGenX Scenery Creatorזה מבית היוצר של Airport for windows וניתן להורדה מהאתר שלהם. בקשר לאפקט התאורה, האפקט שניר מדבר עליו הוא הרבה יותר מציאותי ויפה מה- Land.Light אבל לדעתי הוא גם יותר כבד. הרעיון עצמו הוא נורא פשוט אפילו יותר פשוט מ Land.Light שלפעמים עושה כל מני בעיות השתמשתי בו בסינרי שאני עובד עליו עכשיו וככה זה נראה: אני מכיר את התוכנה. לצערי, לא הצלחתי להוציא ממנה כלום. או שהיא פשוט לא יציבה כלל או שזה רק אצלי. כי אני לא מצליח לעבוד איתה בכלל... וזה לא בגלל שאני לא יודע איך או משהו כי היא כמו AFW ובה אני משתמש מאז גרסה 2.1 הישנה... אני לא בטוח בזה אבל אם אני לא טועה, אי אפשר עדיין להציב איתה אובייקטים מספריות חיצוניות אלא רק כאלה שכבר נמצאים בספריות האובייקטים של הסימולטור. ככה שזה לא שימושי כרגע לסינרי מציאותי... לגבי תאורות, עד שמיקרוסופט ישפרו את המנוע הגרפי, אי אפשר ליצור תאורות ממש מציאותיות וחבל שכך ... בנתיים אני לא מתעסק בזה. מצידי הסינרי יהיה חשוך. בנתיים אני מעסיק את עצמי בדברים היותר חשובים קודם. אולי בעתיד הלא רחוק יגלו שיטה יותר טובה...(הלוואי...) אם יורשה לי לשאול, איזה סינרי?
Izik Bakshi פורסם מאי 20, 2004 דיווח פורסם מאי 20, 2004 היי ניר כל הכבוד על היוזמה והרצון לתרום ואני מברך על כך ומודה לך. שנית רציתי לשאול האם חשבת כבר להכניס בשדה דוב את המגדל החדש? בתור אחד שנגיש לאתר בסיס שדה דוב שנמצא ברשת חיל האויר יצא לי לראות תמונות של התחלת הבניה של הבסיס של המגדל החדש. עוד גם ראיתי הדמיה של כל השדה אחרי השינוי שהוא צפוי לעבור... אם אתה רוצה להשיג עוד מידע בנושא הזה אני חושב שהאיש המתאים לעזור זה דורון עתיק (פקח במגדל) , או שהוא יראה את ההודעה הזו ויחליט להגיב או שתיצור איתי קשר ואנסה לקשר בניכם.
e_dor פורסם מאי 21, 2004 דיווח פורסם מאי 21, 2004 מנחת צביקה פיק אני אמרתי לך את זה :cry: אין כבוד לאומנים צעירים ......