Itay Zecharia פורסם מאי 7, 2008 דיווח פורסם מאי 7, 2008 שני מצבים קיימים (אשמח לקבל תשובות לפי החוקה שלנו או ע"פ הFAR של FAA): 1. במטוס C172 שאינו מצריך SIC, הPIC הינו טייס עם הגדר מכשירים, ויושב מצד שמאל. מצד ימין יושב CFI, וזו לא טיסת הדרכה. למי הסמכות והמילה האחרונה בכל הנוגע להחלטות (כגון נחיתה / הליכה סביב)? 2. האם ישנו חוק האומר כי בעת נחיתה, לאחר סיום של חצי מסלול - יש ללכת סביב? *מתייחס לכל תנאי מזג האוויר.
Aviran פורסם מאי 7, 2008 דיווח פורסם מאי 7, 2008 Itay Zecharia כתב: שני מצבים קיימים (אשמח לקבל תשובות לפי החוקה שלנו או ע"פ הFAR של FAA):1. במטוס C172 שאינו מצריך SIC, הPIC הינו טייס עם הגדר מכשירים, ויושב מצד שמאל. מצד ימין יושב CFI, וזו לא טיסת הדרכה. למי הסמכות והמילה האחרונה בכל הנוגע להחלטות (כגון נחיתה / הליכה סביב)? 2. האם ישנו חוק האומר כי בעת נחיתה, לאחר סיום של חצי מסלול - יש ללכת סביב? *מתייחס לכל תנאי מזג האוויר. לפי דעתי, בשאלה הראשונה, וגם אם אני זוכר נכון, הPIC יהיה אחראי. כלומר, טייס המכשירים מצד שמאל. ועוד דבר שכדי לציין, שזה על אותו עיקרון בטיסת נוסעים רגילה, שיוזמן קברניט נוסף של החברה, שהוא טס לחופשה והוא לא בתפקיד, והוא ישב בקוקפיט. בקשר ל-2, אני לא כל כך יודע.
Ben Zwebner פורסם מאי 8, 2008 דיווח פורסם מאי 8, 2008 According to the FAR, the Pilot in Command is the person who: Was designated as Pilot in command BEFORE the flight and has the final authority on the conduct and safety of that flight. HOWEVER.... הטייס שמחזיק ברשיון הבכיר יותר, וזה לא משנה כמה שעות יש לך או לו, הרשיון הבכיר יותר, יראה בעיני הFAA גם בטור אחרחי על בטחון הטיסה. זאת אומרת, אתה במצב שלך לדוגמא, טייס פרטי בעל הגדר מכשירים. אני טייס מסחרי. אם אני ואתה טסים ביחד, אפילו אם הטייס המפקד המוגדר זה אתה, אם אתה עושה טעות, גם אני אחטוף בראש כי אני הבכיר יותר. בטור הטיס עם הרשיון היותר מתקדם, אני גם אחראי על בטחון הטיסה. אם אני, טייס מסחרי טס עם חבר שהוא CFI, הוא גם אחראי לוודאת ולבדוק שהטיסה מתבצעת בשיא הבטיחות ולפי הנהלים למרות כל הנסיון שלי. כן, יש סולם כזה. אני לא מוצא בFAR אבל מחר אתקשר לFSDO לשאול. ולגבי השאלה שנייה. השאיפה היא לגעת השליש הרשאון של המסלול אבל זה לא חוק ברזל. שיקול של הטייס האם ללכת סביב או לא. מה שכן, ככל שיש צל של ספק שאולי, במקרה משהו הכי קטן לא נראה לך, לא להתעקש לגעת. תכניס קרבואטור, פתח מצערת ותלך סביב. על תשכח, לגעת זה יפה, אבל צריך לקחת בחשבון גם מרחק ריצת הנחיתה.
Ben Zwebner פורסם מאי 8, 2008 דיווח פורסם מאי 8, 2008 אוקיי... נגשתי היום לבוחן FAA עם השאלות שלך. פחות או יותר מה שאמרתי הוא נכון. כל טייס, כל טייס, שיש לו את האפשרות למנוע אסון, קל חומר CFI, חייבים לפעול למניעתו. זהו לא חוק כתוב אבל זה כן ב"תורה שבע"פ" של הFAA. ולגבי החצי מסלול... גם, אין חוק כתוב. אבל טייס צריך להבין מתי הנחיתה כבר לא תתבצע כמתוכנן ןמתי צריך ללכת סביב .
Aviran פורסם מאי 8, 2008 דיווח פורסם מאי 8, 2008 Ben - VATIL8 כתב: אוקיי...נגשתי היום לבוחן FAA עם השאלות שלך. פחות או יותר מה שאמרתי הוא נכון. כל טייס, כל טייס, שיש לו את האפשרות למנוע אסון, קל חומר CFI, חייבים לפעול למניעתו. זהו לא חוק כתוב אבל זה כן ב"תורה שבע"פ" של הFAA. ולגבי החצי מסלול... גם, אין חוק כתוב. אבל טייס צריך להבין מתי הנחיתה כבר לא תתבצע כמתוכנן ןמתי צריך ללכת סביב . אבל מה לגבי, דוגמה, אם הCFI יושב ב172 במושב האחורי. איך משם הוא יכול לתפקד?
Amir Paz פורסם מאי 8, 2008 דיווח פורסם מאי 8, 2008 אני חושב שמאוד חשוב להבין את המונח "טייס מפקד". כמו שיש אחד כזה במטוס 744 לניו יורק. יש רק אחד כזה גם בססנה. הטייס הנוסף הוא טייס ביטחון אבל הוא לא המפקד, בסופו של דבר אם לנחות על שדה א או שדה ב בנחיתת חירום זו אחריות של המפקד בלבד. בקנדה יש הגדרה לטייס ביטחון אבל החוק מבהיר באופן מאוד ברור שהתערבות בהטסה תהיה אך ורק ע"י הגורם המאשר - הטייס המפקד.
Itay Zecharia פורסם מאי 8, 2008 מחבר דיווח פורסם מאי 8, 2008 בן, אני חושב שאמיר הגדיר את העניין באופן המדוייק ביותר. The Pilot in command has the final authority on the conduct and safety of that flight נתקלתי במצבים לא מעטים בארץ בטיסות בעיקר לדרום בהם היו חילוקי דעות בין הPIC לבין הטייס מצד ימין (בכוונה אני מגדיר אותו כך מכיוון שכל עוד הוא לא טס עם hood הוא לא טייס ביטחון ואין לו שום סמכות מעבר לPIC). טייס באשר הוא טייס מגדיר לעצמו את המגבלות שלו, גם במינימות בטיסות IFR, גם בלקיחת החלטות תעופתיות ובכל תחום אחר בטיסה. מה שאני אישית למדתי מאמיר באחת הפעמים, שחוץ מלחשב VREF ל-C172 ולחשב CG בכל פעם כשאתה one on board, גם אם לא אכלת מופרז ערב לפני והמשקל שלך נשאר אותו הדבר, יש להגדיר הסכמים עם הטייס השני שיוצב לצידך, וכמובן שה-PIC מגדיר אותם.
Ben Zwebner פורסם מאי 8, 2008 דיווח פורסם מאי 8, 2008 זה אין לי ויכוח. לפי מה שאני מכיר ומה שאמר לי הבוחן של הFAA (שאגב, נמצא בGAI ליד חדר המזג אוויר, אתה מוזמן לשאול אותו) אם הוא לא היה מתערב ומשהו כן קרה, הFAA היו באים אליו בטענות ואשמה. וזה הדעה גם של 3 CFI, בוחן FAA, טייס מסחרי ואני בטוח שהFSDO יגיד דומה. ולפעמים, צריך גם להקשיב לאנשים עם יותר נסיון. בסכ"ה (אני פשוט מכיר את המקרה) הוא פעל לא כדי להראות לך מי הבוס, אלה פעל לשלום הטיסה. ואגב, לפני שעלית איתו, בתור הPIC, אכן הגדרת בפירוש את התפקיד שלו והמגבלות שלך שיכיר? זה אחד מה דברים שאני מוודה לעשות עם כל אחד שטס איתי.
Amir Paz פורסם מאי 8, 2008 דיווח פורסם מאי 8, 2008 Ben - VATIL8 כתב: זה אין לי ויכוח.לפי מה שאני מכיר ומה שאמר לי הבוחן של הFAA (שאגב, נמצא בGAI ליד חדר המזג אוויר, אתה מוזמן לשאול אותו) אם הוא לא היה מתערב ומשהו כן קרה, הFAA היו באים אליו בטענות ואשמה. וזה הדעה גם של 3 CFI, בוחן FAA, טייס מסחרי ואני בטוח שהFSDO יגיד דומה. ולפעמים, צריך גם להקשיב לאנשים עם יותר נסיון. בסכ"ה (אני פשוט מכיר את המקרה) הוא פעל לא כדי להראות לך מי הבוס, אלה פעל לשלום הטיסה. ואגב, לפני שעלית איתו, בתור הPIC, אכן הגדרת בפירוש את התפקיד שלו והמגבלות שלך שיכיר? זה אחד מה דברים שאני מוודה לעשות עם כל אחד שטס איתי. הדבר נכון - הם באמת ישאלו שאלות של "למה לא עשית משהו". אבל בסופו של דבר אם עכשיו הלך מנוע ואתה בן בתור טייס ביטחון אומר לזכריה "שמע נראה לי שיש רוח אף מעל האגם עדיף שניקח ימינה" - זכריה פונה דווקא שמאלה כי הוא טייס מפקד. אם יקרה משהו אתה את שלך עשית - ייעצת לו. אבל בסוף הוא המפקד. בדיוק כמו שבאלעל אם יש חירום והמפקד במחלקה ראשונה ישן בזמן שצוות אטלנטי מטיס - אז מתוקף תפקידו לבוא לנהל ולקבל החלטה. הם יכולים לבוא אליך (ה FAA) בטענות על קבלת החלטה שגויה - אין ספק... אבל בסוף אי אפשר "לריב" על ההגאים. אני לא חושב שלפנות לבוחן כזה או אחר זה הפתרון. אני לא חלילה מזלזל, אבל אני בתעופה למדתי חוק מספר 1: כל מה שקשור לחוקה - יש חוקה יש ספרות ויש מספר טלפון אפילו שאפשר לשאול את ה FAA. מתי אני כן מקשיב למדריך שלי ללא כל ספק - בכל מה שקשור להטסה וללימוד המעשי בשטח. חוקה עלולה להיות מאוד נזילה בעיקר בקרב מדריכי טיסה בני 140 :wink: ראו דוגמת פרגולת הרצליה... מר חיים יכול להרחיב בנושא. אגב איתי יפה שלמדת ממני משהו, אתה הראשון שאל אל אלמוג - הוא ניסה.. לא ממש הצליח
Itay Zecharia פורסם מאי 9, 2008 מחבר דיווח פורסם מאי 9, 2008 מכיר או לא מכיר, יש FAR, נקודה. אני תמיד פתוח לביקורות בונות, ואני יודע לסנן היטב מה שמתאים לי ומה שפחות (דוגמת אמיר ) כפי שכבר אמרתי לפני כן, למדתי מאמיר הגדרת תפקידים שאמורה להיערך ע"י הPIC לפני הטיסה. בסופו של דבר we have facts, and one of the facts is that the airplane was landed safely in the first 1/3 of the runway. מה שמלמד כל טייס טוב לבחור בבחירה קפדנית עם מי הוא עולה למטוס, כל עוד יש לו אפשרות בחירה.
Almog Atar פורסם מאי 9, 2008 דיווח פורסם מאי 9, 2008 Amir Paz כתב: Ben - VATIL8 כתב: זה אין לי ויכוח.לפי מה שאני מכיר ומה שאמר לי הבוחן של הFAA (שאגב, נמצא בGAI ליד חדר המזג אוויר, אתה מוזמן לשאול אותו) אם הוא לא היה מתערב ומשהו כן קרה, הFAA היו באים אליו בטענות ואשמה. וזה הדעה גם של 3 CFI, בוחן FAA, טייס מסחרי ואני בטוח שהFSDO יגיד דומה. ולפעמים, צריך גם להקשיב לאנשים עם יותר נסיון. בסכ"ה (אני פשוט מכיר את המקרה) הוא פעל לא כדי להראות לך מי הבוס, אלה פעל לשלום הטיסה. ואגב, לפני שעלית איתו, בתור הPIC, אכן הגדרת בפירוש את התפקיד שלו והמגבלות שלך שיכיר? זה אחד מה דברים שאני מוודה לעשות עם כל אחד שטס איתי. הדבר נכון - הם באמת ישאלו שאלות של "למה לא עשית משהו". אבל בסופו של דבר אם עכשיו הלך מנוע ואתה בן בתור טייס ביטחון אומר לזכריה "שמע נראה לי שיש רוח אף מעל האגם עדיף שניקח ימינה" - זכריה פונה דווקא שמאלה כי הוא טייס מפקד. אם יקרה משהו אתה את שלך עשית - ייעצת לו. אבל בסוף הוא המפקד. בדיוק כמו שבאלעל אם יש חירום והמפקד במחלקה ראשונה ישן בזמן שצוות אטלנטי מטיס - אז מתוקף תפקידו לבוא לנהל ולקבל החלטה. הם יכולים לבוא אליך (ה FAA) בטענות על קבלת החלטה שגויה - אין ספק... אבל בסוף אי אפשר "לריב" על ההגאים. אני לא חושב שלפנות לבוחן כזה או אחר זה הפתרון. אני לא חלילה מזלזל, אבל אני בתעופה למדתי חוק מספר 1: כל מה שקשור לחוקה - יש חוקה יש ספרות ויש מספר טלפון אפילו שאפשר לשאול את ה FAA. מתי אני כן מקשיב למדריך שלי ללא כל ספק - בכל מה שקשור להטסה וללימוד המעשי בשטח. חוקה עלולה להיות מאוד נזילה בעיקר בקרב מדריכי טיסה בני 140 :wink: ראו דוגמת פרגולת הרצליה... מר חיים יכול להרחיב בנושא. אגב איתי יפה שלמדת ממני משהו, אתה הראשון שאל אל אלמוג - הוא ניסה.. לא ממש הצליח בוא נירגע :mrgreen: אני שמעתי הבטחה ל005 לפני כמה ימים, שיגעת לי את השכל על זה ובסוף לא דובים ולא יער.. דרך אגב, ד"ש מהסוסי ים של RAPIDSHARE