SkyRaider פורסם מאי 27, 2008 דיווח פורסם מאי 27, 2008 אהלן, פעם הגבתי פה יותר, אך עקב לימודים לא יצא לי להשתתף בפורום (שדרך אגב מאוד אהבתי ויש לי גם חברים שמגיבים פה ^^ אז חלק מכירים אותי). היום היה לי צו ראשון, היה ממש חוויה, פרופיל 97 כבוד! והלך מעולה עם השאר! אני יודע שיש פה לא מעט שעשו צו ראשון וגם עשו רישיון טיס פרטי בארה"ב. בחלק של האימות נתונים חייבו אותי לחתום על חוזה בו אני מתחייב לבקש רשות מהצבא אם אני יוצא מהארץ ל3 חודשים או יותר, אם אני מתכוון ללמוד בחו"ל לימודים על תיכוניים כלשהם, או לעבוד בחו"ל. חתמתי על החוזה (חייבו אותנו (המלש"בים)), ועכשיו אני בדילמה קטנה, אני מתכנן כבר הרבה זמן לצאת לארה"ב בחופש הגדול ולהוציא רישיון טיס פרטי שם, ואני מתכנן לטוס לחודשיים כך שזה לא מתנגש עם ה3 חודשים, אבל אני לא בטוח בקשר ללמודים, ולא בא לי שבגלל שאלת קיטבג, יעשו לי בעיות עם זה, ואני יודע שרבים טסו לחו"ל אחרי הצו הראשון גם בגיל 17 בשביל להוציא רישיון טיס פרטי, אז אני רוצה לשמוע פה תגובות בהקשר למה שכתבתי לעיל. תודה רבה.
Ben Cohen פורסם מאי 27, 2008 דיווח פורסם מאי 27, 2008 לא חושב שיש קשר, בכל מקרה תתקשר לבדוק. אגב, אתה יכול להפסיד מיונים (במידה ויהיו) בזמן שתהיה בחו"ל.
Aviran פורסם מאי 27, 2008 דיווח פורסם מאי 27, 2008 לפי העמדה האמריקאית, רק למידה של מעל 10\9 (אני לא זוכר בדיוק כמה) שעות בשבוע, דורשת ויזת לימודים. ב-WFC לדוגמה, מלמדים 7\8 שעות בשבוע, וזה הסיבה שלא צריך ויזת לימודים. אם המקבילה הישראלית מקטינה ראש ומחליטה להדגיש את המשפט "ארץ המגבלות הבלתי אפשריות" ולהיכנס כמו קוץ בתחת, אז תצטרך להודיע. אני אישית לא יודע מה להגיד, אף על פי שאני גם אמור לטוס. אתה מוזמן ליצור קשר עם עומרי סודרי או עומר אפרת או יונתן פרלמוטר שלפי הבנתי, עשו את Time To Fly אחרי סיום י'ב ולפני הצבא.
Etai Charit פורסם מאי 27, 2008 דיווח פורסם מאי 27, 2008 לא צריך לעשות סיפור גדול. התקשר ללשכ"ג, דבר איתם, לא אמורה להיות בעיה. מיונים - דחה לעצמך באופן פרטני לתאריך שיתאים לך.
SkyRaider פורסם מאי 27, 2008 מחבר דיווח פורסם מאי 27, 2008 אני לא חושב שיהיו לי מיונים החופש, אני בכיתה יא' כרגע לא ב-יב' ואני מתכנן להוציא בחופש הזה את הרישיון. ומחר אני מתכנן להתקשר לשם ולשאול בקשר לזה (בואו נחזיק אצבעות שלא יעשו בעיות ^^ ) ואני גם אומר להם מחר שאני עושה את זה בשביל פנאי ולא נראה לי שיעשו בעיות. קיצר, לא לקבל "לא" כתשובה ^^ זה גם לא נחשב לימודים על תיכוניים חחח זה לא אוניברסיטה או משו ואם החברה של TIME TO FLY עשו את זה אז גם אני יכול D: יש לכם את המסנג'רים שלהם שאני אוכל לדבר עימם? תודה.
uvdude פורסם מאי 27, 2008 דיווח פורסם מאי 27, 2008 בוא נהיה פרקטיים, המסמך הזה שחתמת עליו הוא שטויות, לאף אחד לא איכפת גם אם אתה נוסע ליותר מ3 חודשים. לימוד טיס לא נחשב כ"לימודים" בצורה שהם מתכוונים לזה. כאמור, מיונים אפשר לדחות עצמאית במידה ויהיו - ואני בכלל לא חושב שעכשיו זה החלון זמן למיונים למחזור שלך, אבל ייתכן שאני טועה. בכל מקרה, אם אתה רוצה לצאת בסדר מכל הכיוונים אז דבר עם הלשכ"ג ותוודא שאין בעיה. אני אישית חושב שזה שאלת קיטבג, וסתם תיפול על איזה מישהו שחש שיש לו יותר מדי כוח ושסתם יהנה לעשות לך בעיות בירוקרטיות. שוב, דעתי בלבד, אבל בכל מקרה זה לא בעיה.
SkyRaider פורסם מאי 28, 2008 מחבר דיווח פורסם מאי 28, 2008 לא התקשרתי בסוף, ונכנסתי לאתר שלהם לבדוק את מדיניות חו"ל, וצריך לבקש אישור רק על לימודים על תיכוניים בחול מגל סוג שהם, לימודים על תיכוניים משמעם אוניברסיטה או מיכללה, עוד לא סיימתי תיכון לכן אני לא נכלל בזה, ובטח שלהוציא רישיון לא נכלל בלימודים על תיכוניים, ולכן אין על מה לדבר איתם. המשמעות - לא אפול על שאלת קיטבג ^^ התוצאה - לא צריך להתעצבן על כמה לבלריות שיחושו חזקות עלי ^^ (רק הרוח הטובה על הבוקר)
Aviran פורסם מאי 28, 2008 דיווח פורסם מאי 28, 2008 לא התקשרתי בסוף, ונכנסתי לאתר שלהם לבדוק את מדיניות חו"ל, וצריך לבקש אישור רק על לימודים על תיכוניים בחול מגל סוג שהם, לימודים על תיכוניים משמעם אוניברסיטה או מיכללה, עוד לא סיימתי תיכון לכן אני לא נכלל בזה, ובטח שלהוציא רישיון לא נכלל בלימודים על תיכוניים, ולכן אין על מה לדבר איתם.המשמעות - לא אפול על שאלת קיטבג ^^ התוצאה - לא צריך להתעצבן על כמה לבלריות שיחושו חזקות עלי ^^ (רק הרוח הטובה על הבוקר) עוד דבר שנזכרתי בו. באתר של חיל אוויר כתוב שרשיון טייס פרטי (והם הם מציינים שלא נחשב לרגע שלא מדובר באזרחי), לא עוזר להתקבל לקורס טייס. פועל יוצא מכך הוא שעליך להיות בן 17, זאת אומרת, אחרי צו ראשון, בשביל להחזיק ברשיון טייס שרוב הסיכויים שיהיה אמריקאי אלא אם אתה גר בקיסריה, וגם זה יכנס לך לתוך ה-18 וכנראה גם לתוך השירות הצבאי. אף על פי ששמעתי על חניך של יוסי כהן שסיים בגיל 18 את הרשיון הפרטי, לפני הצבא, והתחיל ללמוד הגדר מכשירים וזה כבר נכנס לו לשירות הצבאי (והיום הוא לומד למסחרי, אני חושב..). אז יכול להיות שהם מתכוונים באתר שלהם למי שהוציא רשיון בארץ, אבל ספק אם יהיו כאלה חוץ מ-2\3 פעם בכמה שנים, כי אצל אחרים זה יהיה אמריקאי. בקשר למסנג'ר של החברה מTTF, צור איתי קשר בפרטי.
Ben Cohen פורסם מאי 28, 2008 דיווח פורסם מאי 28, 2008 אני לא חושב שיהיו לי מיונים החופש, אני בכיתה יא' כרגע לא ב-יב' ואני מתכנן להוציא בחופש הזה את הרישיון.ומחר אני מתכנן להתקשר לשם ולשאול בקשר לזה (בואו נחזיק אצבעות שלא יעשו בעיות ^^ ) ואני גם אומר להם מחר שאני עושה את זה בשביל פנאי ולא נראה לי שיעשו בעיות. קיצר, לא לקבל "לא" כתשובה ^^ זה גם לא נחשב לימודים על תיכוניים חחח זה לא אוניברסיטה או משו ואם החברה של TIME TO FLY עשו את זה אז גם אני יכול D: יש לכם את המסנג'רים שלהם שאני אוכל לדבר עימם? תודה. קח בחשבון שחלקם התגייסו. בכל מקרה אני יודע שכרגע בן צוובנר לומד בWFC...
Omer Efrat פורסם מאי 28, 2008 דיווח פורסם מאי 28, 2008 בתור אחד שנסע חודשיים לפני הגיוס לשם אין שום בעיה. תעשה חיים בזמן שאני פה בבסיס, אין בעיה :/
Etai Charit פורסם מאי 28, 2008 דיווח פורסם מאי 28, 2008 לא התקשרתי בסוף, ונכנסתי לאתר שלהם לבדוק את מדיניות חו"ל, וצריך לבקש אישור רק על לימודים על תיכוניים בחול מגל סוג שהם, לימודים על תיכוניים משמעם אוניברסיטה או מיכללה, עוד לא סיימתי תיכון לכן אני לא נכלל בזה, ובטח שלהוציא רישיון לא נכלל בלימודים על תיכוניים, ולכן אין על מה לדבר איתם.המשמעות - לא אפול על שאלת קיטבג ^^ התוצאה - לא צריך להתעצבן על כמה לבלריות שיחושו חזקות עלי ^^ (רק הרוח הטובה על הבוקר) עוד דבר שנזכרתי בו. באתר של חיל אוויר כתוב שרשיון טייס פרטי (והם הם מציינים שלא נחשב לרגע שלא מדובר באזרחי), לא עוזר להתקבל לקורס טייס. פועל יוצא מכך הוא שעליך להיות בן 17, זאת אומרת, אחרי צו ראשון, בשביל להחזיק ברשיון טייס שרוב הסיכויים שיהיה אמריקאי אלא אם אתה גר בקיסריה, וגם זה יכנס לך לתוך ה-18 וכנראה גם לתוך השירות הצבאי. אף על פי ששמעתי על חניך של יוסי כהן שסיים בגיל 18 את הרשיון הפרטי, לפני הצבא, והתחיל ללמוד הגדר מכשירים וזה כבר נכנס לו לשירות הצבאי (והיום הוא לומד למסחרי, אני חושב..). אז יכול להיות שהם מתכוונים באתר שלהם למי שהוציא רשיון בארץ, אבל ספק אם יהיו כאלה חוץ מ-2\3 פעם בכמה שנים, כי אצל אחרים זה יהיה אמריקאי. בקשר למסנג'ר של החברה מTTF, צור איתי קשר בפרטי. למיטב ידיעתי, את ח"א ואת צה"ל בכלל, ממש לא מעניין אם יש לך רשיון טיס ובטח לא באיזו מדינה. פועל יוצא מכך הוא שעליך להיות בן 17, זאת אומרת, אחרי צו ראשון, בשביל להחזיק ברשיון טייס שרוב הסיכויים שיהיה אמריקאי אלא אם אתה גר בקיסריה רק קצת יותר מעניין את צה"ל איפה אתה גר, אתה יודע - לדעת לאיזו לשכ"ג לזמן אותך ומאיזה בקו"ם לגייס אותך...
Aviran פורסם מאי 28, 2008 דיווח פורסם מאי 28, 2008 בתור אחד שנסע חודשיים לפני הגיוס לשם אין שום בעיה. תעשה חיים בזמן שאני פה בבסיס, אין בעיה :/ עומר, איפה באמת אתה משרת? חחח הרגת אותי אתה שב בשקט! אני פה קורע תתחת להרוויח ת'פרוטה לעשות משהו שאתה כבר עשית, אז על תדרוך [לנו] על היבלות שגם ככה נפוחות למיטב ידיעתי, את ח"א ואת צה"ל בכלל, ממש לא מעניין אם יש לך רשיון טיס ובטח לא באיזו מדינה. זה מה שאמרתי... רק קצת יותר מעניין את צה"ל איפה אתה גר, אתה יודע - לדעת לאיזו לשכ"ג לזמן אותך ומאיזה בקו"ם לגייס אותך... כואב כמה שזה נכון :? :x
SkyRaider פורסם מאי 28, 2008 מחבר דיווח פורסם מאי 28, 2008 אחלה! מה גם שיש פה חברים וותיקים שגם יטוסו לארצות הברית והם בגילי וגם בשביל להוציא רישיון טיס, ככה שמסתדר ממש טוב, עכשיו רק צריך להפציץ בבגרויות :] תודה חבר'ה, שיהיה המשך שבוע מעולה!
Aviran פורסם מאי 28, 2008 דיווח פורסם מאי 28, 2008 אחלה!מה גם שיש פה חברים וותיקים שגם יטוסו לארצות הברית והם בגילי וגם בשביל להוציא רישיון טיס, ככה שמסתדר ממש טוב, עכשיו רק צריך להפציץ בבגרויות :] תודה חבר'ה, שיהיה המשך שבוע מעולה! תוסיף אותי במסן: aviran71@hotmail.com אולי אני גם טס השנה לWFC.
Ben Cohen פורסם מאי 28, 2008 דיווח פורסם מאי 28, 2008 לא התקשרתי בסוף, ונכנסתי לאתר שלהם לבדוק את מדיניות חו"ל, וצריך לבקש אישור רק על לימודים על תיכוניים בחול מגל סוג שהם, לימודים על תיכוניים משמעם אוניברסיטה או מיכללה, עוד לא סיימתי תיכון לכן אני לא נכלל בזה, ובטח שלהוציא רישיון לא נכלל בלימודים על תיכוניים, ולכן אין על מה לדבר איתם.המשמעות - לא אפול על שאלת קיטבג ^^ התוצאה - לא צריך להתעצבן על כמה לבלריות שיחושו חזקות עלי ^^ (רק הרוח הטובה על הבוקר) עוד דבר שנזכרתי בו. באתר של חיל אוויר כתוב שרשיון טייס פרטי (והם הם מציינים שלא נחשב לרגע שלא מדובר באזרחי), לא עוזר להתקבל לקורס טייס. פועל יוצא מכך הוא שעליך להיות בן 17, זאת אומרת, אחרי צו ראשון, בשביל להחזיק ברשיון טייס שרוב הסיכויים שיהיה אמריקאי אלא אם אתה גר בקיסריה, וגם זה יכנס לך לתוך ה-18 וכנראה גם לתוך השירות הצבאי. אף על פי ששמעתי על חניך של יוסי כהן שסיים בגיל 18 את הרשיון הפרטי, לפני הצבא, והתחיל ללמוד הגדר מכשירים וזה כבר נכנס לו לשירות הצבאי (והיום הוא לומד למסחרי, אני חושב..). אז יכול להיות שהם מתכוונים באתר שלהם למי שהוציא רשיון בארץ, אבל ספק אם יהיו כאלה חוץ מ-2\3 פעם בכמה שנים, כי אצל אחרים זה יהיה אמריקאי. בקשר למסנג'ר של החברה מTTF, צור איתי קשר בפרטי. למיטב ידיעתי, את ח"א ואת צה"ל בכלל, ממש לא מעניין אם יש לך רשיון טיס ובטח לא באיזו מדינה. פועל יוצא מכך הוא שעליך להיות בן 17, זאת אומרת, אחרי צו ראשון, בשביל להחזיק ברשיון טייס שרוב הסיכויים שיהיה אמריקאי אלא אם אתה גר בקיסריה רק קצת יותר מעניין את צה"ל איפה אתה גר, אתה יודע - לדעת לאיזו לשכ"ג לזמן אותך ומאיזה בקו"ם לגייס אותך... אותם זה בכלל לא מעניין, אבל קח בחשבון שזה יעזור לך בצ'קים הראשוניים, אחרי הכל אתה בא עם ניסיון בהטסה שאין לחניכים שמתחילים את הקורס בלי רישיון, את המיומנויות שלומדים מאפס בקורס, אתה כבר למדת ותרגלת וזה מקנה יתרון מסויים. עם כל מה שכתוב למעלה, יש גם המון מבחנים אחרים בדרך לקורס ובקורס טייס עצמו שבהם רישיון פרטי לא יעזור לך. בנוסף, יש המון תכונות אחרות שנדרשות כדי לתפקד כטייס בחי"א וזה שיש לחניך זה או אחר בקורס רישיון טייס פרטי לא אומר בהכרח כי יש לו את מה שחיה"א מחפש.
SkyRaider פורסם מאי 29, 2008 מחבר דיווח פורסם מאי 29, 2008 סבבה, כבר חשבתי על זה והבנתי שהרישיון יעזור לי רק בצ'קים, אבל אני לא מוציא את הרישיון רק בגלל שאני רוצה להיות טיס בצבא, אלא גם בגלל שאני רוצה אחרי צבא לעסוק בזה. הדרך להיות טיס בחיה"א לא פשוטה :\ אבל בגלל שזה הרצון שלי, אעשה כמיטב יכולתי כדי להגשימו... בוקר טוב ^^
Aviran פורסם מאי 29, 2008 דיווח פורסם מאי 29, 2008 לא התקשרתי בסוף, ונכנסתי לאתר שלהם לבדוק את מדיניות חו"ל, וצריך לבקש אישור רק על לימודים על תיכוניים בחול מגל סוג שהם, לימודים על תיכוניים משמעם אוניברסיטה או מיכללה, עוד לא סיימתי תיכון לכן אני לא נכלל בזה, ובטח שלהוציא רישיון לא נכלל בלימודים על תיכוניים, ולכן אין על מה לדבר איתם.המשמעות - לא אפול על שאלת קיטבג ^^ התוצאה - לא צריך להתעצבן על כמה לבלריות שיחושו חזקות עלי ^^ (רק הרוח הטובה על הבוקר) עוד דבר שנזכרתי בו. באתר של חיל אוויר כתוב שרשיון טייס פרטי (והם הם מציינים שלא נחשב לרגע שלא מדובר באזרחי), לא עוזר להתקבל לקורס טייס. פועל יוצא מכך הוא שעליך להיות בן 17, זאת אומרת, אחרי צו ראשון, בשביל להחזיק ברשיון טייס שרוב הסיכויים שיהיה אמריקאי אלא אם אתה גר בקיסריה, וגם זה יכנס לך לתוך ה-18 וכנראה גם לתוך השירות הצבאי. אף על פי ששמעתי על חניך של יוסי כהן שסיים בגיל 18 את הרשיון הפרטי, לפני הצבא, והתחיל ללמוד הגדר מכשירים וזה כבר נכנס לו לשירות הצבאי (והיום הוא לומד למסחרי, אני חושב..). אז יכול להיות שהם מתכוונים באתר שלהם למי שהוציא רשיון בארץ, אבל ספק אם יהיו כאלה חוץ מ-2\3 פעם בכמה שנים, כי אצל אחרים זה יהיה אמריקאי. בקשר למסנג'ר של החברה מTTF, צור איתי קשר בפרטי. למיטב ידיעתי, את ח"א ואת צה"ל בכלל, ממש לא מעניין אם יש לך רשיון טיס ובטח לא באיזו מדינה. פועל יוצא מכך הוא שעליך להיות בן 17, זאת אומרת, אחרי צו ראשון, בשביל להחזיק ברשיון טייס שרוב הסיכויים שיהיה אמריקאי אלא אם אתה גר בקיסריה רק קצת יותר מעניין את צה"ל איפה אתה גר, אתה יודע - לדעת לאיזו לשכ"ג לזמן אותך ומאיזה בקו"ם לגייס אותך... אותם זה בכלל לא מעניין, אבל קח בחשבון שזה יעזור לך בצ'קים הראשוניים, אחרי הכל אתה בא עם ניסיון בהטסה שאין לחניכים שמתחילים את הקורס בלי רישיון, את המיומנויות שלומדים מאפס בקורס, אתה כבר למדת ותרגלת וזה מקנה יתרון מסויים. עם כל מה שכתוב למעלה, יש גם המון מבחנים אחרים בדרך לקורס ובקורס טייס עצמו שבהם רישיון פרטי לא יעזור לך. בנוסף, יש המון תכונות אחרות שנדרשות כדי לתפקד כטייס בחי"א וזה שיש לחניך זה או אחר בקורס רישיון טייס פרטי לא אומר בהכרח כי יש לו את מה שחיה"א מחפש. לפי הבינותי מחיל אוויר, ויתקן אותי מר. חריט אם אני טועה, רשיון טייס פרטי לא עוזר ולא מקנה לך שום יתרון על אחרים
Ohad Shalev פורסם מאי 29, 2008 דיווח פורסם מאי 29, 2008 אותם זה בכלל לא מעניין, אבל קח בחשבון שזה יעזור לך בצ'קים הראשוניים (1), אחרי הכל אתה בא עם ניסיון בהטסה שאין לחניכים שמתחילים את הקורס בלי רישיון, את המיומנויות שלומדים מאפס בקורס, אתה כבר למדת ותרגלת וזה מקנה יתרון מסויים. (2) עם כל מה שכתוב למעלה, יש גם המון מבחנים אחרים בדרך לקורס ובקורס טייס עצמו שבהם רישיון פרטי לא יעזור לך. בנוסף, יש המון תכונות אחרות שנדרשות כדי לתפקד כטייס בחי"א וזה שיש לחניך זה או אחר בקורס רישיון טייס פרטי לא אומר בהכרח כי יש לו את מה שחיה"א מחפש. 1) אפשר להתווכח על זה המון... לדעתי כל ידע מוקדם שחניך מתהדר בו בקורס טיס רק יפגע באותו החניך.. ניתן לרכוש הרגלי טיסה מאוד בעייתיים שמאוד קשה להיפתר מהם לאחר מכן במשך הקורס ויכולים לגרום לנשירה על רמת טיסה. בסופו של דבר קיימים הבדלי דרישות תהומיים בין טייסים אזרחיים לצבאיים ברמת הטיסה.. 2) אותה סיבה כמו 1... הרגלי טיסה גרועים, מאוד קשה להיפתר מהם! המיומנויות שלומדים בקורס לא בהכרח דומות או קשורות איכשהו למיומנויות שהוקנו לחניך במהלך לימודי הטייס האזרחיים שלו ולכן גם התרגול לא בהכרח נכון ורק יכול לפגוע לדעתי.
Etai Charit פורסם מאי 29, 2008 דיווח פורסם מאי 29, 2008 אותם זה בכלל לא מעניין, אבל קח בחשבון שזה יעזור לך בצ'קים הראשוניים (1), אחרי הכל אתה בא עם ניסיון בהטסה שאין לחניכים שמתחילים את הקורס בלי רישיון, את המיומנויות שלומדים מאפס בקורס, אתה כבר למדת ותרגלת וזה מקנה יתרון מסויים. (2) עם כל מה שכתוב למעלה, יש גם המון מבחנים אחרים בדרך לקורס ובקורס טייס עצמו שבהם רישיון פרטי לא יעזור לך. בנוסף, יש המון תכונות אחרות שנדרשות כדי לתפקד כטייס בחי"א וזה שיש לחניך זה או אחר בקורס רישיון טייס פרטי לא אומר בהכרח כי יש לו את מה שחיה"א מחפש. 1) אפשר להתווכח על זה המון... לדעתי כל ידע מוקדם שחניך מתהדר בו בקורס טיס רק יפגע באותו החניך.. ניתן לרכוש הרגלי טיסה מאוד בעייתיים שמאוד קשה להיפתר מהם לאחר מכן במשך הקורס ויכולים לגרום לנשירה על רמת טיסה. בסופו של דבר קיימים הבדלי דרישות תהומיים בין טייסים אזרחיים לצבאיים ברמת הטיסה.. 2) אותה סיבה כמו 1... הרגלי טיסה גרועים, מאוד קשה להיפתר מהם! המיומנויות שלומדים בקורס לא בהכרח דומות או קשורות איכשהו למיומנויות שהוקנו לחניך במהלך לימודי הטייס האזרחיים שלו ולכן גם התרגול לא בהכרח נכון ורק יכול לפגוע לדעתי. מסכים בהחלט. בעיקרון למיטב ידיעתי מדובר בדיעות ולא דברים מוכחים. לא יודע מה אומרות סטטיסטיקות. בנוסף לדבריו של אוהד, רק לציין שהבדלי הדרישות אינן באות לידי ביטוי אך ורק בצ'ק סנונית. נתחיל מכך שאם יש לך הרגלי טיסה לא טובים שהשתרשו, לא רק שתפגין אותם בצ'קים, אלא כנראה שלא תצליח לשנות אותם במהלך הצ'קים, והרי בצ'קים בודקים לאו דווקא רמה אבסולוטית אלא יכולת למידה והתקדמות. אם לא תצליח לשנות לאחר הערות נשנות הרגל מגונה שיש לך - סביר להניח שתאובחן כפוטנציאל נמוך לטייס טוב. בנוסף, יכול להיות שתעמוד בצ'ק 15, בשל רמה מוחלטת גבוהה ולאו דווקא נגזרת התקדמות. הכל יכול להיות, קטונתי מלהבין עד תום את מה שהמדר"טים מחפשים. אולי רמת טיסה באמת גבוהה תפצה על שיפוע התקדמות לא גבוה. למרות זאת, בהמשך, בסוף הבסיסי, תגיע לצ'קים קרב, הליקופטרים וכד'. הם נעשים על כלים אחרים לגמרי, יכולות הטסה שונות לגמרי מהנדרש במטוסים קלים או טיסה אזרחית בכלל, ולא יהיה שום יתרון למחזיק ברשיון אזרחי. לעומת ההכנה המוקדמת כביכול לצ'ק 15, וגם זה בסימן שאלה, לדעתי החזקת רשיון עלולה לפגוע מבחינה סוציומטרית, כפי שאוהד ציין. אף אחד לא אוהב בחור שמנופף ברשיון שלו, זה לא ירשים את חבריך לקורס ובטח לא את המדריכים והמפקדים. הכל תלוי ביכולתו של האדם לא להתפאר, לא לנפנף ולא לתלות לעצמו שלט על המצח "יש לי רשיון טייס פרטי".
Ben Cohen פורסם מאי 29, 2008 דיווח פורסם מאי 29, 2008 אתם כנראה יודעים קצת יותר טוב ממני. אני מתבסס על ההנחה שבנאדם רציני וחבר טוב לא יבוא וינופף ברישיון מול השאר. בקשר לכל עניין ההרגלים הרעים, אם בנאדם עם רישיון בא עם ראש פתוח ונכון ללמוד (וזה פועל יוצא מהשורה הקודמת) לדעתי זה כן יכול להיות יתרון (שוב, רק בשלבים הראשוניים, לא בשום שלב מתקדם). ובדיוק בגלל זה אמרתי שיש המון תכונות אחרות שמחפשים... אם מישהו לא מתאים ויש לו רישיון פשוט לא יתקבל, ואם הוא מתאים, אז רישיון אולי יעזור לו.