Ilan Nemirovski פורסם אוגוסט 12, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 12, 2008 שלום ולכולם וצהריים טובים רציתי לשתף אתכם במשהו שאותי אישית מאוד ריגש והביא לי זריקת מוטיבציה ורצון ענקית ללהגיע כבר לדבר האמיתי מכתב של טייס ששמו אמוץ נבו תראו איך הוא הפך את החלום למציאות מה שכולנו רוצים לעשות בעצם מי שמכיר את המכתב וקרא אותו בחובבי תעופה בתפוז אין צורך להגיב עם תגובה של ישן קראתי,אמוץ השקיע מאוד במכתב ואני הודתי לו לא פעם על הזמן שהגדיש לכתוב את זה,אם זאת עלו בי הרבה שאלות של מה אני עם עצמי,לא ביזבזתי זמן באותו לילה שקראתי את המכתב התחלתי לחפש בתי ספר לטיסה בחו'ל כמו שתקראו תכיו במכתב למזלו של אמוץ הוא מחזיק בדרכון גרמני מה שאיפשר לו את השהות איפה שהוא היה [תקראו ותראו] אז כמו שאמרתי מס' שאלות עלו בראשי ואני מצטער מראש אני יודע שהן [השאלות] בטוח נשאלו פה בעבר רק שלא מצאתי את התשובות המתאימות לי,אז התחלתי לחפש בתי ספר לטיסה [השאיפה היא בחופשה שבין י'א לי'ב לעשות רשיון טיס פרטי] מצאתי את WFC שנמצא בגייטסבורג,מרילנד בית ספר שהמון ח'ברה מפה נוסעים לשם המחירים בסדר ומתאימים אבל העדיפות שלי היא לבית ספר/אקדמיה לטיסה שנמצאים בטורנטו שבקנדה,למה? יש לי שם אנשים שאני יכול לשהות אצלהם כול התקופה שזה יחסוך לי כסף,האם ישנה הגבלה בשהות בקנדה במקרה של לימודים?.. ואיך אני מתחיל בכלל [תאמת התחלתי,לאסוף כסף] אשמח לשמוע מכול הטייסים פה המלצות בתי ספר אקדמיות אני בטוח שנושא זה יעזור לעוד כמה ח'ברה כמוני שהגיעו לגיל ורוצים להתחיל להגיע לדבר האמיתי... הנה הסיפור של אמוץ נבו. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... sc=0&ssc=0 טוב אני מצטער שזה היה קצת ארוך וחופר ואולי לא מתאים לפה [?]... אך מצפה בכול זאת לתשובות. בתודה רבה,אילן.
Ben Cohen פורסם אוגוסט 12, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 12, 2008 בן כמה אתה אילן? תחסוך כסף ולקראת הזמן שתרצה לנסוע בו תתעדכן לגבי הכל, המחירים נתונים לשינוי בגלל הדלק. חכה לתגובות של אנשים שנסעו ועשו, הם יודעים הכי טוב.
Ilan Nemirovski פורסם אוגוסט 12, 2008 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 12, 2008 בן כמה אתה אילן? תחסוך כסף ולקראת הזמן שתרצה לנסוע בו תתעדכן לגבי הכל, המחירים נתונים לשינוי בגלל הדלק. חכה לתגובות של אנשים שנסעו ועשו, הם יודעים הכי טוב. 16,אני יודע שזה מגיל 17 הלימודים,עד אז אני מתכוון ללמוד ולעבוד עד הנסיעה. ואני מחכה בקוצר רוח ^^
Eldar Sella פורסם אוגוסט 12, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 12, 2008 זה קיים המון זמן ואני בספק אם שאר החברים לא קראו את זה כבר..בכל מקרה זה באמת סיפור יפה ומעניין, עברתי עליו הרבה פעמים. אגב, תציץ כאן http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=19507 שם מדובר על כל העסק. חבל לחזור על אותם הדברים שוב, כי כל שנה מישהו אחר פותח את הנושא הזה :arrow:
תומר עינבר פורסם אוגוסט 12, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 12, 2008 וואו, איזו השראה! האמת זוהי הפעם הראשונה שאני נתקל במאמר הזה, בהחלט ראוי לשמו. נהנתי מאוד אילן, תודה על המאמר. מאחל הצלחה לכל הטובים שבינינו!
yoyoo פורסם אוגוסט 13, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2008 מאמר ישן!! אני מכיר את אמוץ אישית אחלה בנאדם . אגב לא כתבתי הרבה זמן פה חחח חזרתי מחול והכניסו אותי לקוקפיט היה כיף מרוב ההיתרגשות שכחתי תמצלמה מיצטער :mrgreen: המטוס היה 767-300 טסתי לאמסטרדם חצי מהטיסה ישבתי בקוקפיט עד לנחיתה
DUDU2231 פורסם אוגוסט 13, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2008 אילן ידידי, בתכלס אתה יכול להתחיל מגיל 16+ 4 חודשים אני גם שוקל את האופצייה של חו'ל נשמע זול אבל בעייתי
Ilan Nemirovski פורסם אוגוסט 13, 2008 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 13, 2008 אלכס אני יודע שזה מאמר ישן,זה מיותר להגיד... אילן ידידי, בתכלס אתה יכול להתחיל מגיל 16+ 4 חודשים אני גם שוקל את האופצייה של חו'ל נשמע זול אבל בעייתי אחרי שיחות ארוכות עם אמוץ ועוד מישהו הגעתי למסקנה שעדיף לנסות את מזלנו בקורס טייס לא ילך לא להתבאס או לוותר פשוט אחרי הצבא לאסוף הכול ולטוס משו כמו לשנה להוציא את כול הרשיונות להישאר שם כמדריך לצבור שעות לחזור לארץ עם מס שעות טוב ולנסות למצוא עבודה,אין דודו יש המון דרכים צריך לחשוב מה הכי טוב לך...
yoyoo פורסם אוגוסט 14, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 לפי דעתי אם המטרה שלך זה טייס מסחרי ולא צבאי אז עדיף ללכת ללמוד בחול באחת מהאקדמיות (כמובן שאם יש לך את הכסף לממן את הלימודים) הכסף זאת הבעיה העיקרית ללמוד בחול זה עניין ממש לא זול חוץ מזה אין שום בעיה מיוחדת, כל הניירת זה שטויות בסוף מיסתדרים. באירופה אם אין לך אזרחות אז אין מה לחפש שם מה גם שזה פי 2 יותר יקר מארהייב. אני למשל מכמה שיחות עם אמוץ הבנתי שאין לי מה לחפש באירופה אז אני מתכנן אחרי הצבא ישר לטוס לארהייב ולהתחיל ללמוד באקדמיה אני עוד לא סגור באיזה. בקיצר מי שרוצה לעבור מסלול כמו שאמוץ עבר שיתחיל לחסוך כסף וללמוד אנגלית זה יכול לעזור אם באמת רוצים את זה אז בסוף משיגים את המטרה העיקר לא לוותר.
Baruch Spiegel פורסם אוגוסט 14, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 כל מי שבוחר בדרך של קריירה כטייס בהצלחה! מכל הלב! באמת. אבל... ממליץ לכם להשאיר לכם עוד נתיב מילוט של לימודי מקצוע כלשהוא נוסף, משהו שייתן לכם פרנסה. למה? כי התחום הזה הוא ג'ונגל. ומי שבונה על קריירה תעופתית בארץ (גם אחרי שלמדתם בארצות הברית של אמריקה) - לא מי יודע כמה. קודם כל בגלל ידידינו בוגרי חיל האויר. חוץ מזה בכלל לטוס בארץ זה בערך כמו לשחות באמבטיה... אין מקום לכל כך הרבה מטוסים וחברות ואין כלכך הרבה לאן לטוס. גם אם בעולם יש אווירה של התפתחות עצומה בתחום התעופה - כאן זה סיפור אחר לגמרי. סיפור עצוב. וגם בהסתכלות כלל עולמית - הסיפור עם הנפט...לא מעודד. ומטוסים, כדי לטוס מה לעשות, צריכים דלק שהוא תוצר של נפט. אז בתור תחביב זה תמיד יהיה כיף .כמקצוע - אם חברה לא רווחית - היא לא תטוס. או תטוס פחות. עם מחירי נפט כאלה, הרבה חברות מתקרבות למצב זה. בקיצור - לעולם אל תוותרו על החלום - נכון!! אבל... חייבים להישאר גם עם שתי רגליים על הקרקע (תרתי משמע). ולחשוב גם על מה יקרה אם זה לא יצליח.
Ben Cohen פורסם אוגוסט 14, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 רוב הסיכויים גם שתצטרכו לחסוך ועל כן לעבוד באיזשהו מקום. אמוץ ידידנו לקח הלוואות ממה קראתי, לא כולם יכולים לקחת ויש מאיפה הלוואות בסדר גודל כזה. לכן בכל מקרה כדאי שתשקיעו בעבודה מכובדת עם שכר כמה שיותר גבוה על מנת שיהיה אפשר לחסוך ובסופו של דבר לממש את החלום, ולא כאשר יהיו לכם שיערות שיבה. אני כמו ברוכי, ממה שקראתי ושמעתי, לא מאמין שיש הרבה סיכוי למי שלא עבר קורס טייס בחה"א, אמנם היה איזשהו מדריך טיסה מארה"ב שראיתי באותו בקורס הסבה ל76 באלעל, אבל בואו נאמר שהיה לו הרבה ויטמין P.... אם יש לכם אזרחות אירופאית\אמריקאית\קנדית או אחרת, המצב שונה ואז אני מאמין שיש הרבה יותר סיכוי להצליח להיכנס לחברה מקומית, לצבור ניסיון (אלפי שעות טיסה, ורצוי על ג'טים), ובסופו של דבר אולי אפילו להגיע לארץ ולנסות להתקבל לארקיע, ישראייר או אלעל, או לחברה גדולה אחרת בחו"ל.
Almog Atar פורסם אוגוסט 14, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 לפי דעתי אם המטרה שלך זה טייס מסחרי ולא צבאי אז עדיף ללכת ללמוד בחול באחת מהאקדמיות (כמובן שאם יש לך את הכסף לממן את הלימודים)הכסף זאת הבעיה העיקרית ללמוד בחול זה עניין ממש לא זול חוץ מזה אין שום בעיה מיוחדת, כל הניירת זה שטויות בסוף מיסתדרים.באירופה אם אין לך אזרחות אז אין מה לחפש שם מה גם שזה פי 2 יותר יקר מארהייב. אני למשל מכמה שיחות עם אמוץ הבנתי שאין לי מה לחפש באירופה אז אני מתכנן אחרי הצבא ישר לטוס לארהייב ולהתחיל ללמוד באקדמיה אני עוד לא סגור באיזה. בקיצר מי שרוצה לעבור מסלול כמו שאמוץ עבר שיתחיל לחסוך כסף וללמוד אנגלית זה יכול לעזור אם באמת רוצים את זה אז בסוף משיגים את המטרה העיקר לא לוותר. אתה בטוח ?? הניירות זה חלק חשוב מאוד, בלי ניירות אתה לא יכול לעשות כלום עם הרישיון. אם אתה הולך ללמוד באקדמיה, האקדמיה תבקש עבורך ויזת סטודנט שזה בסדר גמור ומאפשר לך ללמוד, אבל זה לא מאפשר לך לעבוד. ברגע שאתה מסיים את האקדמיה אף חברת תעופה לא תקבל אותך בלי אישור עבודה מתאים, ובוודאי במצב של היום שמפטרים טייסים אף חברת תעופה לא תעסיק עובד זר. גם במידה והחברת תעופה תהיה מעוניינת בך היא צריכה להוכיח לIMMIGRATION שהיא ניסתה לקבל אמריקאים, ראיינה אמריקאים וכו' לפני שהם בכלל מבקשים אישור עבודה עבורך. זה בעיקרון על רגל אחת, אני לא בקיא בזה כ"כ ואני בטוח שיש פה אנשים שיודעים יותר ממני בעניין הזה. סתם דוגמא, אני מכיר מישהו עם רישיון PART 141 (אקדימה\בית ספר שמוכר על ידי הFAA) עם משהו כמו 500-600 שעות, שכמעט כולן על דו-מנועי והוא בעצמו מדריך על דו-מנועי... למה הוא לא בחברת תעופה ? ניירות..... למה הוא לא עובד בעבודות אחרות שקשורות לטיסה (כמו העבודה של בן לדוגמא)? ניירות... אני לא אומר שזה לא אפשרי, העניין זה שזה לא כזה קל וזה בעיה גדולה מאוד ומכשול גדול בדרך, לא משהו שולי...
Etai Charit פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 הכל אפשרי. שום דבר מכובד לא קל להגיע אליו, בשביל כל דבר שווה צריך לקרוע את התחת. זה מה שהופך את זה לייחודי. בקיצור - מי שרוצה, בכל צורה שהיא, להיות טייס, בכל מקום שהוא, שיהיה המון בהצלחה, רק להיות מוכנים לעבוד, להשקיע, כי ברור שיהיה קשה. בגלל זה לא כולם טייסים. לא כולם יכולים לקבל שתי בלונדיניות חדשות כל לילה וחשבון בנק שוויצרי. אה, כן, וגם טסים מידי פעם.