mickey lip פורסם אוגוסט 12, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 12, 2008 לאחר עצירה בטהרן וקניית שטיחים, נמשיך בטיול שלנו, השבוע ניקח אתכם לאכול קובה במסעדת סאדאם. תוכנית טיסה: OIII PAVE2B PAVET W8 HAB RULIK W21 KMS W142 ILM G202 PARUN ORBS גובה זוגי קצת על עירק: הרפובליקה העיראקית (בערבית: الجمهورية العراقية - אָלְגֻ'מְהוּרִיָה (א)לְעִרַאקִיּה, היא מדינה במזרח התיכון בדרום מערב אסיה. בצפון היא גובלת עם טורקיה, במערב בסוריה ובירדן, בדרום בערב הסעודית ובכווית, ובמזרח היא גובלת עם איראן. משמעות השם عراق ("עראק") היא "חוף", "גדה" (של ים, נהר וכו'). אזור שבו מצויה עיראק כיום היה ידוע בשם ארם נהריים, מקום זה היה ביתה של הציוויליזציה העתיקה ביותר שיש עליה תיעוד משנת 5000 לפנה"ס, התרבות השומרית. לאחר השומרים חיו באזור האכדים, הבבלים והאשורים. הקהילות האלו יצרו את הכתבים העתיקים ביותר ופיתחו את המדעים הראשונים, ביניהם מתמטיקה, משפטים ופילוסופיה. הציוויליזציות שחיו במקום, בזכות התקדמותם המדעית, הרחיבו את שליטתם על עמי האזור. במאה השישית לפנה"ס האזור הפך לחלק מהאימפריה הפרסית תחת שלטון כורש. מצב זה ארך כ-400 שנים, עד כיבושו של אלכסנדר מוקדון את האזור והפיכתו לחלק מממלכת יוון למשך כמעט 200 שנים. לאחר מכן, כבשו הפרתים את האזור וסיפחו אותו לאימפריה הפרתית למשך כמאה שנים. הסאסנים היו הבאים לכבוש את האזור והפיכתו לחלק מהאימפריה הסאסאנית. בתחילת המאה ה-7 לספירה החל האסלאם להתפשט מכיוון חצי האי ערב לאזור שבו מצויה כיום עיראק. בו דודו וחתנו של הנביא מוחמד, עלי אבן אבו טאלב העביר את בירת האימפריה המוסלמית לכופה בעיראק, כשהפך לח'ליף הרביעי. שושלת בית אומיה העבירה את בירת הח'ליפות לדמשק אך המשיכה לשלוט במחוז עיראק. השושלת שעקבה לאומיים, שושלת בית עבאס העבירה את בירת הח'ליפות לבגדאד וכך הפכה אותה לעיר החשובה לעולם המוסלמי ולערבים למשך כ-500 שנים. ב-1258 הוחרבה בגדאד על ידי הכיבוש המונגולי שנמשך פחות מ-50 שנים עד שקיעתה של האימפריה המונגולית. במהלך סוף המאה ה-14 והמאה ה-15 שלטו באזור עיראק התורכמנים. מרבית האזור בו כיום ממוקמת עיראק, נפל תחת שלטון האימפריה הספווית ב-1501. במאה ה-16 עיראק הפכה לחלק מהאימפריה העות'מאנית, אם כי הצפווים שלטו על חלק נרחב מעיראק במחצית הראשונה של המאה ה-17. עיראק המודרנית במלחמת העולם הראשונה כבשו הבריטים את שטחה של עיראק מידי האימפריה העות'מאנית. גבולותיה של המדינה החדשה, עיראק, שורטטו בוועידת פריז בשנת 1919. שותפה מרכזית למהלך זה הייתה גרטרוד בל, ששכנעה את וינסטון צ'רצ'יל למנות את פייסל הראשון, מלך סוריה המודח, למלך הראשון של עיראק. למרות שעיראק זכתה לעצמאות מהממלכה המאוחדת ב-1932 הבריטים שמרו על זכותם להעביר כוחות צבאיים דרך עיראק. לאחר מותו של פייסל הראשון ב-1933 מלך על עיראק בנו גאזי עד שנת 1939. שנים אלו התאפיינו בחוסר שקט פנימי בשל נסיונות חוזרים ונשנים של הצבא לתפוס את מושכות השלטון. את גאזי ירש בנו פייסל השני, אולם לאור העובדה כי היה בן ארבע בעת מות אביו, דודו עבד אל-אילאה היה שליט עיראק עד שמלאו לפייסל 18 שנים. ב-1941 פלשה הממלכה המאוחדת לעיראק בשל חששות מניתוק אספקת הנפט למערב ומהתקרבות ממשלת רשיד עלי אל-כילאני לגרמניה הנאצית. במשך שש שנים הייתה עיראק תחת הכיבוש הבריטי, שלאחריהן הוחזר שלטון המונרכיה ההאשמית ב-26 באוקטובר 1947. שליטיה האמיתיים של המדינה בתקופת השלטון הבריטי ועד 1958 היו ראש הממשלה נורי א-סעיד ודודו של פייסל אל-אילאה. עיראק נטלה חלק בהתקפת מדינות ערב על ישראל, במלחמת העצמאות בשנת 1948. כ-17,000 חיילים עיראקים השתתפו במלחמה, וכ-500 נהרגו בקרבות. גם במלחמת ששת הימים השתתפה עיראק בלחימה בחזית הסורית, וב"מבצע מוקד" פגעה ישראל בצורה קשה בכוחה האווירי. במלחמת יום הכיפורים נטלה עיראק חלק פעם נוספת, וכ-300 מחייליה נהרגו. ב-14 ביולי 1958 ביצע הצבא העיראקי הפיכה ולנשיא המדינה מונה אל"מ עבד אל כרים קאסם. קאסם ביטל את שותפות עיראק בברית בגדאד וכונן יחסים ידידותיים עם ברית המועצות. שלטון קאסם נמשך רק עד 1963 ובהפיכה צבאית מוצלחת תפס את השלטון עבד א-סלאם אערף. לאחר מותו של אערף ב-1966 נטל את מושכות השלטון אחיו עבד אל-רחמאן עארף. אולם שלטונו נמשך רק שנתיים עד להפיכה של מפלגת הבעת'. השפעתו של סדאם חוסיין גדלה לאורך השנים במפלגה (בין השאר בשל השתלטותו על כוחות הביטחון וחיסול יריביו הפוליטיים), עד שהוא החליף את אחמד חסן אל-בכר כראש מועצת הפיקוד המהפכנית (למעשה נשיא המדינה) ב-1979. שלטונו של סדאם חוסיין נמשך לאורך מלחמת איראן-עיראק (1980 - 1988), שבה השתמשה עיראק בנשק כימי וביולוגי נגד איראן והמיעוט הכורדי בשטחה. שלטון חוסיין היה ידוע לשמצה בשל הפרות זכויות האדם שביצע המשטר באזרחיו, בין השאר במעצרים פתאומיים והמוניים והריגות המוניות של מיעוטים או חשודים בריגול. ניסיונו של חוסיין לפתח נשק גרעיני כשל בעקבות התקפת מנע (מבצע אופרה) ישראלית על הכור הגרעיני באוסירק ב-1981. ב-1990 פלשה עיראק לכווית, ובעקבות כך פתחה נגדה ארצות הברית ומדינות נוספות במלחמת המפרץ הראשונה וגירשה את צבאה מן השטח הכבוש. במהלך המלחמה הטילה עיראק עשרות טילי סקאד על מדינת ישראל. מועצת הביטחון של האו"ם הטילה על עיראק סנקציות לאורך השנים בניסיון לאלץ את סדאם חוסיין להתפרק מהנשק להשמדה המונית שהיה בידיו. כתוצאה מטבח המוני שביצע משטר סדאם בשיעים ובכורדים בתום מלחמת המפרץ, אכפו הממלכה המאוחדת וארצות הברית אזורים אוטונומיים בצפון עיראק (בו מתגורר המיעוט הכורדי) ובדרום (בו מתגוררים השיעים) בהם נאסר על מטוסים עיראקים לטוס, כדי שלא יפגעו באוכלוסייה העיראקית. משטר סדאם שרד עד הפלתו במרס 2003 בעת הפלישה האמריקנית לעיראק. לאחר מלחמת עיראק, המדינה הייתה למעשה שטח כבוש, ונוהלה בידי קואליציה של המדינות שפלשו לעיראק בראשות ארצות הברית עד שנת 2005 אז הועברה השליטה האזרחית לממשלה העיראקית הזמנית שמונתה לאחר בחירות כלליות לפרלמנט זמני, שהתקיימו לראשונה בתולדות המדינה. בשנת 2006 הוקמה ממשלה עיראקית קבועה בראשות המפלגה השיעית הגדולה, לאחר מערכת בחירות נוספת, והפעם למועצת פרלמנט קבועה. מאז כיבושה סובלת עיראק מפיגועים קשים בתדירות גבוהה. רבים מתושבי עיראק נמלטו מארצם, ביוצרם את בעיית פליטי עיראק. עיראק נשלטה על ידי מפלגת הבעת' משנת 1968 עד 2003. ב-1979 תפס סדאם חוסיין את מושכות השלטון ונותר על כיסאו עד הפלישה האמריקנית לעיראק ב-2003. ב-15 באוקטובר 2005 יותר מ-63 אחוזים מבעלי זכות ההצבעה בעיראק הגיעו לקלפיות כדי לאשר או לדחות את חוקתם החדשה. 78 אחוזים מהבוחרים תמכו בנוסח החוקה, מרבית המתנגדים היו מהאזורים הסוניים של עיראק. בהתאם לחוקה החדשה, עיראק ערכה בחירות לפרלמנט ב-15 בדצמבר 2005, כ-70 אחוזים מבעלי זכות ההצבעה מימשו את זכותם. מרבית העיראקים משלוש העדות הגדולות בחרו במחוקקים שלהם בהתאם לעדתם. הפוליטיקאים העיראקים מצויים תחת איום של קבוצות אלימות שונות. האלימות הנמשכת בעיראק מונעת על ידי חכמי דת קיצוניים, המעוניינים להקים מדינת הלכה מוסלמית בעיראק, תומכים של שלטון סדאם הקודם המעוניינים להשיב לעצמם את הכוח שהיה בידיהם בעבר וטרוריסטים המעוניינים לזרוע כאוס בעיראק לקידום מטרותיהם השונות. כלכלת עיראק מתבססת על מגזר נפט, שבאופן מסורתי סיפק כ-95 אחוזים מרווחי היצוא. בעקבות מלחמת איראן - עיראק, והנזק שהסבו האיראנים לתעשיית הנפט העיראקית נכנסה הכלכלה העיראקית למשבר. בתגובה המשטר הנהיג מדיניות צנע, הלווה רבות ממדינות וארגונים אחרים ומאוחר יותר דחה את שילום החובות החיצוניים שלו. כיום מוערך כי הפסדיה הכלכליים של עיראק מהמלחמה עם איראן עומדים על לפחות 100 מיליארד דולר אמריקני. לאחר תום המלחמה ב-1988 עלה שוב יצוא הנפט מעיראק עם בנייתם של צינורות להובלת נפט ושיקום מתקנים ומשאבות. שילוב של מחירי נפט נמוכים, הצורך לשלם את החובות שנלקחו במהלך המלחמה (כ-3 מיליארד דולר בשנה) ומחיר שיקום המדינה החמירו את המשבר, שגרם בסופו של דבר לפלישה העיראקית לכווית. ב-20 בנובמבר 2004 הסכימו 19 המדינות העשירות בעולם לוותר על אחוזים (33 מיליארד דולר) מתוך כלל חובותיה של עיראק (42 מיליארד) למדינות אלו. סך חובה החיצוני של עיראק שעמד בעת הפלישה ב-2003 על 120 מיליארד דולר, גדל בשנת 2004 בעוד חמישה מיליארד דולר. בשלהי 2005 והמחצית הראשונה של 2006 עיראק שינתה את צורת התשלום של חובות נוספים שלה, והפחיתה כ-16 מיליארד מחובה החיצוני. למרות האלימות, ישנם מספר נתונים מעודדים על כלכלת עיראק[1], בין השאר הגדלת התמ"ג כך שב-2006 עיראק ניצבה במקום ה-58 בעולם. יהדות עיראק, או בשמה הנוסף, 'יהדות בבל', היא אחת מהקהילות היהודיות העתיקות והמשפיעות ביותר. היהודים גורשו על ידי נבוכדנצר השני לבבל לאחר חורבן בית המקדש הראשון בשנת 586 לפנה"ס. צאצאיהם של גולים אלו, הבטיחו את קיומה של קהילה יהודית בעיראק שהפכה לחשובה ביותר בעולם היהודי לאחר הכיבוש הרומי וחורבן בית המקדש השני. אחד מהגורמים ליציבות של הקהילה היהודית בבבל, הייתה העובדה שהאזור נשלט מהמאה השלישית לספירה ואילך על ידי האימפריה הסאסאנית הפרסית, שמנעה את ניסיונות הפלישה של הביזנטים והערבים, ונתנה אוטונומיה דתית ותרבותית ליהודים תחת שלטונה. שנים הללו, ותחת התנאים הנוחים יחסית בבבל פרח בה הלימוד התורני, ובתקופת האמוראים (מחתימת המשנה במאה השלישית ועד לסוף המאה החמישית לספירה) נכתבה בה אחת היצירות המרכזיות של העם היהודי - התלמוד הבבלי, המסכם דיונים הלכתיים ואגדתיים שנערכו בישיבות המפוארות של בבל - ישיבת סורא, ישיבת פומבדיתא, ישיבת נהרדעא ועוד. הקהילה שגשגה כמרכז יהודי עד ימי הביניים, עם פלישת המונגולים והרדיפה הדתית שניהלו. במהלך שלטון האימפריה העות'מאנית, השתפר מצבם של היהודים, אך הקהילה לא הצליחה לחזור לתקופת תור הזהב שלה. היהודים מילאו תפקיד חשוב בימיה הראשונים של עיראק העצמאית. אולם התגברות הרדיפה הפוליטית והקמתה של מדינת ישראל ב-1948 גרמו למרבית יהודי עיראק, שמנו אז כ-150,000 איש, לעזוב את מולדתם. בתקופת שלטון מפלגת הבעת' האנטי-ישראלית, עזבו מרבית היהודים הנותרים את עיראק בשיתוף פעולה של המוסד עם הכורדים. כיום נותרו בעיראק פחות מ-100 יהודים אשר עוסקים בעיקר בייצור דבש ומוצרי עור. 2100 ברחבה- 2130 המראה תבלו. הבטחתי קובה, אז יאלה קחו גם מתכון, קובה של סביחה המצרכים חצי ק"ג סולת 2 חזה עוף שלמים, או פרוסים לשניצל 4-5 בצלים 1 קופסה קטנה רסק עגבניות תבלין בהראת עיראקי לחמין מלח, פלפל, פפריקה אדומה שמן אופן ההכנה שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים לה כפית מלח, ומתחילים לצקת מים עד שנוצר בצק רך וגמיש זה בסדר אם הוא יהיה טיפה לח ודביק, המים נספגים אחר כך בסולת וזה מתייבש ומתקשה מכסים את הקערה ומניחים בצד קוצצים את הבצלים דק (במעבד מזון או בקולינאר, למי שיש) שמים אותם בקערה, ומפזרים מעליהם מלח בנדיבות. מניחים בצד לפחות חצי שעה. פעולה זו מנטרת מהבצל את חריפותו, ונותנת לו טעם נהדר אחרי חצי שעה שוטפים את הבצל הקצוץ במי ברז, מסננים את המים סוחטים את הבצל היטב, כל פעם אגרוף מלא, ומניחים בקערה קוצצים בסכין חדה את חזה העוף לקוביות בגודל של בערך 1 ס"מ על 1 ס"מ אפשר להשתמש גם עם עוף טחון, יוצא אותו הטעם רק המרקם קצת שונה, עדיף להתאמץ ולקצוץ מוסיפים את העוף לבצל מתבלים בחצי כפית בהראת, ומערבבים היטב מוסיפים חצי כפית פלפל שחור ומערבבים מחלקים את בצק הסולת בערך ל - 20 כדורים מכינים צלוחית קטנה עם מים - הידיים צריכות להיות כל הזמן רטובות כשמכינים את מעטפת הסולת קשה לי להגיד לכם איך ליצור את הקובה... אני עצמי עדיין מאלתרת כל מיני שיטות. שכל יוצאי עיראק לא יצחקו עלי, אבל התדרדרתי עד כדי פתיחת כל כדור סולת בעזרת מערוך על השיש, כדי שיצא לי דק!! השיטה המסורתית היא לשטח את כדור הסולת ביד, עד שזה נפתח לעיגול גדול ודק, ואז לשים במרכז כף גדושה של התערובת, ולסגור את הבצק מעל המילוי. כמובן שככל שיותר דק - יותר טעים, אבל לי זה לא כל כך מצליח, אז אני מתפשרת גם על מעטפת עבה. מה יש, הסולת טעימה מאד.. מכינים כך את כל הקובה ומנחים בצלחת. בסיר גדול ורחב מרתיחים הרבה מים, כמידת המרק שתרצו לקבל. מוסיפים קופסת רסק עגבניות קטנה, מלח, קצת פלפל, פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף, וקצת שמן. נותנים לרתוח יחד עם התבלינים כחמש דקות, ואז מחליקים לתוך המרק את הקובות אחת אחת. מבשלים בסיר מכוסה, בבעבוע איטי (על להבה בינונית) כ - 25 דקות. מפעם לפעם בוחשים, שהקובה לא ידבקו אחת לשניה או לתחתית. בדרך כלל המרק אף פעם לא מספיק. תמיד הוא נגמר לפני הקובה. אז לא לדאוג, טעים נורא לאכול את הקובה ככה יבש, בלי רוטב. בעיקר כשזה קר - ממש מעדן. (הועתק מאתר- מתכונים.נט). בתאבון וטיסה נעימה.
Izik Bakshi פורסם אוגוסט 12, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 12, 2008 זה תדריך לטיסה או ארוחת שישי? סחטיין על ההשקעה =D>
אורח פורסם אוגוסט 13, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2008 זה תדריך לטיסה או ארוחת שישי? סחטיין על ההשקעה =D> ארוחת חמישי :mrgreen:
mickey lip פורסם אוגוסט 13, 2008 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 13, 2008 זה תדריך לטיסה או ארוחת שישי? סחטיין על ההשקעה =D> ארוחת חמישי :mrgreen: תבוא עם סירים לטיסה, שיהיה לדודי מה להגיש לצוות
AaronDagan פורסם אוגוסט 13, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2008 זה תדריך לטיסה או ארוחת שישי? סחטיין על ההשקעה =D> ארוחת חמישי :mrgreen: תבוא עם סירים לטיסה, שיהיה לדודי מה להגיש לצוות עשית אותי רעב פחד......... :oops: איזו דרך להתחיל יום........... תודה על ההשקעה......אהבתי.
Zeev Bucki פורסם אוגוסט 13, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2008 כל הכבוד מיקי איזה בשלן מעולה אתה יש מקום שתחליף את הדיילת שלי למספר טיסות... בוקי זאב:4X-MJB
Amir Paz פורסם אוגוסט 13, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 13, 2008 יאווארדי עשית אותי רעב עכשיו! אחלה תדריך... מר ליפ אתה מסוג הטכנאים שהיו מבשלים ארוחות שחיטות בשבת.. רואים את הסממן ופינקלס - הוא זה שהיה נשאר להשגיח על הדלת
אורח פורסם אוגוסט 14, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 יאווארדי עשית אותי רעב עכשיו!אחלה תדריך... מר ליפ אתה מסוג הטכנאים שהיו מבשלים ארוחות שחיטות בשבת.. רואים את הסממן ופינקלס - הוא זה שהיה נשאר להשגיח על הדלת אני השגחתי על הסירים
Yakov Kraus פורסם אוגוסט 14, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 כל הכבוד לכם את הבישולים אני משאיר לאישה אחרת בכלל אל היה זמן לטוס עכשו יש לי שאלה קצת רצינית נתיב הטיסה הפורמט מתאים לFMC הפורמט לא מתאים FLIGHT PLANER אני צריך את זה על מנת שיתאפשר לי לעקוב אחר הטיסה בגוגל, או כדי להטיס מטוסים ללא FMC כמו 727 בדרך כלל אני מנסה לערוך את הנתיב בפלנר. בעיקר על ידי זיהוי ה VOR . בטיסה לאירן לא הצלחתי בגלל שהנתיב היה ישיר ומכיוון שונה לגמרי מהפלנר. השאלה איך אתם מתכננים את נתיב הטיסה? ואם אפשר במקביל לקבל נתיב ל FLIGHT PLANER כמובן אם זה אפשרי מבחינה טכנית ולא לוקח הרבה זמן
אורח פורסם אוגוסט 14, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 כל הכבוד לכםאת הבישולים אני משאיר לאישה אחרת בכלל אל היה זמן לטוס עכשו יש לי שאלה קצת רצינית נתיב הטיסה הפורמט מתאים לFMC הפורמט לא מתאים FLIGHT PLANER אני צריך את זה על מנת שיתאפשר לי לעקוב אחר הטיסה בגוגל, או כדי להטיס מטוסים ללא FMC כמו 727 בדרך כלל אני מנסה לערוך את הנתיב בפלנר. בעיקר על ידי זיהוי ה VOR . בטיסה לאירן לא הצלחתי בגלל שהנתיב היה ישיר ומכיוון שונה לגמרי מהפלנר. השאלה איך אתם מתכננים את נתיב הטיסה? ואם אפשר במקביל לקבל נתיב ל FLIGHT PLANER כמובן אם זה אפשרי מבחינה טכנית ולא לוקח הרבה זמן יעקב תכניס את מה שהוספתי פה לקובץ טקסט עם סיומת PLN אותו תכניס לספריה שבה שמורות תוכניות הטיסה של FS9 (אין לי עלי כרגע FS9 ואני לא זוכר את המיקום). כמוכן אני ממליץ לך בחום לרכוש תוכנה בשם FSBUILD, עושה בניה ויצוא של תוכניות טיסה ל FS ולמטוסים בתשלום כולל יצוא של התוכנית ל SB. הינה התוכנית של הערב בפורמט PLN [flightplan] title=OIII to ORBS description=OIII, ORBS type=IFR routetype=3 cruising_altitude=34000 departure_id=OIII, N35* 41.20', E051* 18.53',+003962.00 departure_position=11L destination_id=ORBS, N33* 15.43', E044* 14.02',+000113.00 departure_name=TEHRAN_MEHRABAD_INTL destination_name=BAGDAD_SADDAM_INTL waypoint.0=OIII, A, N35* 41.20', E051* 18.53', +000000.00, waypoint.1=TRN, V, N35* 41.49', E051* 17.01', +000000.00, waypoint.2=PAVET, I, N35* 25.56', E049* 53.25', +000000.00, W8 waypoint.3=KUSLA, I, N35* 22.29', E049* 30.50', +000000.00, W8 waypoint.4=HAB, V, N35* 10.50', E048* 42.29', +000000.00, waypoint.5=RULIK, I, N34* 20.35', E047* 46.23', +000000.00, W21 waypoint.6=KMS, V, N34* 20.22', E047* 10.08', +000000.00, W142 waypoint.7=MOKAB, I, N34* 01.13', E046* 51.02', +000000.00, W142 waypoint.8=ILM, V, N33* 34.42', E046* 24.55', +000000.00, waypoint.9=PARUN, I, N33* 24.11', E045* 01.59', +000000.00, waypoint.10=ORBS, A, N33* 15.43', E044* 14.02', +000000.00,
Arie Halperin פורסם אוגוסט 14, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 היי רן יש לי את התוכנה FSBUILD 2.2 ושהכנסתי לו את השדות קיבלתי נקודות קצת שונות עד ל ILM OIII TRN B411 ILM G202 PARUN ORBS/0103 למה זה??
אורח פורסם אוגוסט 14, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 היי רןיש לי את התוכנה FSBUILD 2.2 ושהכנסתי לו את השדות קיבלתי נקודות קצת שונות עד ל ILM OIII TRN B411 ILM G202 PARUN ORBS/0103 למה זה?? לדעתי או שלי יש AIRAC לא מעודכן או שלך מעבר לזה הגירסה האחרונה של התוכנה היא 2.3, עדכון קיים באתר שלהם. בסכ"ה לקחת את התוכנית של מיקי דחפתי ל FSB ואמרתי לו ליצר וזה מה שהוא הוציא .
mickey lip פורסם אוגוסט 14, 2008 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 14, 2008 אל תשאלו, הלך הקובה יחד עם חלק מהדופן של ה 737. לקראת פיינל חטפנו אש נמ לא מהעולם הזה. שני מיכלי דלק נפגעו וגם ככה כבר הינו מתחת למינימום דלק לנחיתה. לאחר מכן ספגנו פגז נמ שיצר חור במטוס ולקח איתו את הקובה. פגיעה קשה בהידראוליקה השאירה אותנו בלי מדפים, לשמחתינו גלגלים ירדו. FSP במלא תפארתו הצוות פעל בצורה מושלמת, הוכרז חרום וקברניט ליפ הנחית את המטוס בבטחה ואחרי פינוי מסלול נכבו המנועים והדיילים ביצעו פינוי חירום של המטוס. נוסעים פצועים פונו לאמבולנסים, נאחל להם החלמה מהירה. המטוס עצמו מושבת ויזרד לשיפוץ מקיף בבדק MRD. הינה הדוח ש FSP הוציא Flight ID: ely232 Pilot: MICKEY LIP Company: ELAL Aircraft: B737-800 El Al WL - Virtual Cockpit EKO Flight Date: 14 August 2008 Departure: 12h06 (09h06 GMT) Arrival: 13h27 (11h28 GMT) From: OIII - Mehrabad Intl - Iran To: ORBS - Saddam Intl - Iraq Nbr of Passengers: 108 Incident Report: The right fuel tank was hit by a ground shot and started leaking fuel. The left fuel tank was hit by a ground shot and lost all of it's fuel. The vacuum system was hit by a ground shot. The hydraulic system was hit by a ground shot resulting in total loss of all hydraulic systems. Your aircraft received a few ground shots. The aircraft was hit by anti-aircraft artillery fire resulting in a massive hull rupture. The flaps remained locked in the up position. There was an exceptional pilot on board and despite the dire situation he was able to land the aircraft safely. The Captain has also declared an emergency before landing. Report: Flight Distance: 379 Nm Landing Speed: 182.88 kt Time Airborne: 01h07:00 Landing Touchdown: -226.92 ft/m (nice) Flight Time (block): 01h23:21 Landing Pitch: 5.69° Time On Ground: 00h19:31 Landing Weight: 61221 kg Average Speed: 339.33 kt Total Fuel Used: 5077 kg Max. Altitude: FL 340 Fuel Not Used: 352 kg Climb Time: 00h19:03 Climb Fuel Used: 2151 kg Cruise Time: 00h31:26 Cruise Fuel Used: 1278 kg Average Cruise Speed: 410.16 kt (M0.65) Cruise fuel/hour: 2439 kg (calc) Descent Time: 00h16:31 Descent Fuel Used: 1647 kg Passenger Opinion: Bad flight (55%) -Were in a better mood because they had food. -Were pleased by the music on ground. A very nice addition to their flying experience. -Were anxious because they flew over a war risk zone. -Were angry because some passengers were badly injured. -Were terrified because of the problem during flight. -Were relieved to land safely after an emergency. Financial Report: Ticket Income: +$32,583 (379 Nm) Cargo Income: +$23,076 (10954 kg) Services Income: +$432 (1 sandwich 0 hot food 1 drink) Services Cost: -$300 (50% quality) War Area Bonus: +$110,204 (99% max war level) Emergency Bonus: +$26,450 (2400 failure point) Fuel Cost: -$4,509 (5077 kg Jet-A1) Airport Taxes: -$184 (Large Aircraft) Insurance Costs: -$2,399 (4.31% rate) Penalty Costs: -$429 (see penalty points) Total Real Income: $184,924 Total Income: $9,246,200 (real x50) Fleet Bonus: $0 (0 aircraft) Total Sim Income: $9,246,200 (total income+fleet bonus) Company Reputation: Considering that the flight was bad the ticket price normal, the service price low and the service quality good, passengers on this flight think that your company's reputation should be 55% Your company reputation is now: 93% (-3.86 decrease) Overall Flight Result: Perfect Pilot Bonus points: 2730 points You made a very nice landing. (+50) There was a problem aboard and you declared an emergency. (+150) You landed at the scheduled airport. (+30) A serious problem occurred during flight but you landed safely, nice job. (+2400) Flying in a combat area and a safe landing. (+100) מצוות ELY232 שמתחיל מסע רגלי חזרה לארץ הקודש :roll: קברניט ליפ קברניט (נגיד) פינקלס.