עבור לתוכן
Yakov Kraus

כל מה שרציתי לשאול על PMDG 737 והתביישתי לשאול

Recommended Posts

פורסם
יש לי הצעה שאולי תתקבל בברכה,לפתוח קורס בביה"ס IFS למטוסיי נוסעים כדוגמת 737 ,אני בטוח שרבים מחבריי החטיבה ישמחו להצטרף ולקבל הדרכה מקצועית על המטוסים הללו,ישנם חברים אשר לימוד אישי קשה עבורם ויוצר במהלך הלימוד האישי המון שאלות שלבסוף היאוש גובר על הרצון להתקדם ,בלימוד קבוצתי אופי הלימוד שונה ולשאלות יש תשובות מידיות.אני אישית אשמח להצטרף לקורס שכזה.

ומה רע בקורס של מיקי, שקיבל את כל הידע ממקור ראשון?

אין רע כלל וכלל בקורסים של מיקי וכל הכבוד למיקי שלוקח על עצמו להדריך וללמד אבל מה רע בכך שפעם או פעמיים בחודש נתחבר ל-TS במסגרת ביה"ס IFS ונלמד בצורה מסודרת ?ואולי יש גם להתחשב באנשים כמוני למשל הגרים קצת רחוק מה-CTR ?למה לא לקחת את הדוגמה מהמפגש המוצלח האחרון ב-TS עם עמיר פז? אז ברוכי היקר אנו "העגלים " רוצים לינוק תביא לנו את "הפרה".

מה שאני יכול לחשוב עליו בהקשר של מטוסי נוסעים. ולדעתי חסר בקורסים של מיקי ואלעד זה רקע כללי והבנה של מערכות המטוס זאת אומרת: מה עומד מאחורי שלל הכפתורים בקוקפיט.

כמו שכתבתי קודם זה יעזור להכיר כל מטוס נוסעים שהוא בקלות יותר מכיוון שבסופו של דבר המערכות דומות.

יעקב, קח כדוגמא 727. שגם איתו אתה טס מדי פעם. מטוס ישן ב30 שנה מ 737NG תשווה ותראה שחוץ מהFMC בעצם מדובר באותם מערכות, אולי פחות אוטומציה (כמו במערכת החשמל למשל), אולי נורות להט במקום LEDS אבל העיקרון הוא אותו עיקרון.

סתם שאלה לדוגמא כדי לנסות להבין עד כמה אנשים בעניינים:

מה ההבדל בין מערכת מיזוג רגילה (בבית, באוטו) לבין מערכת מיזוג במטוס?

אם היית טורח לקרוא את הסיליבוס של הקורס או את אלו"ז הכללי היית רואה שהשיעור הראשון אצלי לפחות זה סקירת מ ערכות כולל קצת הסטוריה וצורת עבודה. יש מערכות כמו חשמל והידראוליקה שאני לא נכנס לעומק שלהם כי באמת צריך כמה שעות טובות והמדריך של LDS מכסה אותן יפה אבל תכלס לא ניגשים להטסה לפני שאני עובר על כל כפתור בקוקפיט- אגב זה השיעור הכי משעמם בקורס שלי לפחות :mrgreen:

פורסם
זה לא מעגל קרור פשוט? מעבה - מדחס - מאייד - שסתום - מעבה ?

נכון רק דבר אחד חסר. יש אותו בבית ובאוטו אין אותו במטוס ומאותה סיבה, במטוס גם המאייד וגם המעבה לא נקראים בשמות האלה אלא מחליפי חום.

פורסם
הגז? או שאת פעולת המדחס עושה המנוע...

בינגו. (לגבי הגז).

משתמשים באוויר מהBLEED AIR. מעלים את הלחץ שלו בעזרת טורבו קומפרסור פשוט (כמו באוטו) -ואז מעבירים את האוויר דרך מחליף חום ושסתום התפשטות.

כדי לקבל אוויר חם פשוט עוקפים את שסתום ההתפשטות.

שליטה בטמפרטורה מתבצעת על ידי שליטה ביחס בין האוויר שעובר דרך שסתום התפשטות והאוייר שעוקף אותו. מה שנקרא AIR MIX.

אין גז. קצת מוזר, כי מאבדים את האפקט של מעבר פאזה. אבל - זה מה יש.

פורסם

אז האוויר מחליף חום עם אוויר ?

אגב מתרגל בדימוס בטכניון עשה הרבה כסף ממעגל קרור פשוט, האמריקאים חיפשו דרך לצייד את הטנקיסטים שלהם בעירק במים, הוא גילה שכמות אדי המים שנפלטת מהמנוע שלהם בדיוק מספיקה, ועם מערכת קרור פשוטה הפיק מים באמצע המדבר.

פורסם
בתור מי שמעביר קורס מקביל לזה של מיקי רק על מטוס טוב יותר :mrgreen:

אני יכול להגיד שאם אני רוצה שהתכנים יעברו בצורה המיקסימאלית אני בחיים לא ייעשה זאת ב TS אין לי מוש איך מתנהל שיעור בIFS אני אישית לא מאמין בהעברת תכנים עיוניים דרך TS בלי אמצעים אלמנטרים כמו לוח וטושים, מי שהיה בשיעור אוטומציה שלי לפני שבועיים יודע שאחוז לא קטן מהשיעור והתרגילים הועבר לא על ידי סימולטור אלא על ידי טושים וציורים.

לבוא פעם בשבוע לשיעור זה לא דבר כזה נורא ואני אומר את ז אחרי שהיה לי חניך שהגיע להרצאות 3-4 פעמים לשיעור מאילת !!!

בתור מי שכבר הריץ כמה מחזורים מוצלחים באותם שיטות שאתה כלכך סולד מהם, אני חייב להגיד שהפסקתי להאמין שאתה אי פעם תאמין בIFS. והאמת - אף פעם גם לא ביקשנו את חותמת האיכות שלך. וגם בעתיד כנראה נסתדר בלעדיה.

בכל מקרה תודה על מילות העידוד.

אולי מלומדיי המלומדים והיקרים יתעסקו פחות בשאלות אקדמיות מה טוב יותר או פחות ואולי ילכו על ניסיון שאולי יניב פירות ? הרצאות ולימוד דרך האינטרנט הוכיחו את יעילותם,מאחר ואני מאמין בצוות המקצועי של מדריכיי IFS אני לא פוסל ניסיון שאולי יעלה יפה לפתוח כיתת לימוד בנושא 737 ,יהיה נכון אם פעם בחודש יתקיים ערב של שאלות ותשובות בנושאים שונים הקשורים לתפעול מערכות ניווט או כל נושא דומה אחר כמובן דרך ה-TS ,אני חוזר ומדגיש כי הפעילות של חברינו מיקי, זיירמן ברוכה והצעתי לא באה במקום פעילותם המבורכת.שווה להעלות סקר מי מעונין לקבל הדרכה דרך ה-TS .
פורסם
הגז? או שאת פעולת המדחס עושה המנוע...

בינגו. (לגבי הגז).

משתמשים באוויר מהBLEED AIR. מעלים את הלחץ שלו בעזרת טורבו קומפרסור פשוט (כמו באוטו) -ואז מעבירים את האוויר דרך מחליף חום ושסתום התפשטות.

כדי לקבל אוויר חם פשוט עוקפים את שסתום ההתפשטות.

שליטה בטמפרטורה מתבצעת על ידי שליטה ביחס בין האוויר שעובר דרך שסתום התפשטות והאוייר שעוקף אותו. מה שנקרא AIR MIX.

מעניין, מוזר שאין גז.. תודה על ההסבר.

פורסם

מעניין, מוזר שאין גז.. תודה על ההסבר.

אין מה להסניף... :mrgreen:

פורסם

חברים, אני ארים את הכפפה, מכיוון שהבטחתי לפתוח קורס, ולצערי , אני פשוט לא מוצא את הזמן הפנוי לזה כרגע ( אולי כאשר הילדים שלי יחזרו ללמוד יהיה יותר זמן),אני אמצי זמן פנוי בשעות הערב, ונעשה ריענון 737 בTS.

איציק- לטיפולך, תהיה איתי בקשר ונפתח ערוץ מיוחד לזה.

פורסם
חברים, אני ארים את הכפפה, מכיוון שהבטחתי לפתוח קורס, ולצערי , אני פשוט לא מוצא את הזמן הפנוי לזה כרגע ( אולי כאשר הילדים שלי יחזרו ללמוד יהיה יותר זמן),אני אמצי זמן פנוי בשעות הערב, ונעשה ריענון 737 בTS.

איציק- לטיפולך, תהיה איתי בקשר ונפתח ערוץ מיוחד לזה.

בהחלט, רשמתי מקודם בנוסף (מי קרא?) שאני פועל גם לארגן ערב הדרכה עם קצין ראשון מאל על מצי 737, יהיה מגניב לארגן את שניכם ביחד ובטח שאפשר גם לחוד, אתה באותה רמת ידע.. :wink:

פורסם
[/color]fuel system panel check

משאבות שסתומים כמות דלק. לעבור על כל הפאנל.

כמות זה בשלב אחר. כרגע לוודא לחצים במשאבות, אילו פועלות ואילו צריכות להיות כבויות, לוודא במצב נורמאלי ש-CROSS FEED סגור.

בשלב אחר בבדיקות לפני הנעה, בודקים כמות דלק בשלושה מקומות.

air conditioing panel check

PACKS - עובדים.

טמפרטורות - קוקפיט, קבינה, מטען. אתה רוצה נוסעים מרוצים? מזיעים או קפואים?

pressurization panel check

גובה לחץ מכוייל לגובה שיוט.

גובה שדה נחיתה מכוייל.

BLEED AIR ו PACKS - לא יהיה דיחוס אם המערכות האלה לא יעבדו כמו שצריך.

בטיפוס - לוודא גובה קבינה עולה (זה אומר ששסתום שחרור לחץ עובד ולא תקוע.

אם הוא תקוע במצב סגור בגובה מסויים הפרש לחצים בין הקבינה ללחץ החיצוני יעבור את המגבלה (9 PSI בד"כ) והמטוס עלול פשוט להתפוצץ כמו בלון.

מצד שני לוודא שעם העליה בגובה נוצר הפרש בין גובה לחץ תא לגובה חיצוני ולראות שהמערכת עובדת באופן תקין. (אלא אם כן אתה וכל הנוסעים בקטע של שכרון גבהים ולהרגיש בHIGH...)

נהוג באופן כללי לשלב את פאנל הדיחוס והמיזוג לבדיקה אחת - Air conditioning and pressurisation: set. כאן בודקים את מה שברוכי ציין, הכל ביחד (מלבד מה שציין לגבי התפעול במהלך הטיסה, לדוגמא קבינה מטפסת, הפרש תקין וכד', זה תפעול שוטף ולא בדיקה מקיפה אחת).

בודקים: BLEEDים מחוברים או מנותקים כראוי, DUCTים בלחצים תקינים, נורות כבויות, טמפרטורות תקינות באזורים השונים בקבינה, על הקרקע בודקים גם הפרש לחצים 0 וגובה קבינה בהתאם לגובה השדה (בהמשך הטיסה בודקים בהתאם למה שציין ברוכי, ובכל מקרה בודקים שהכל במגבלות). בנוסף, גובה שיוט, גובה נחיתה, אך כנראה הכי חשוב שברוכי לא ציין: מצב מערכת הדיחוס על AUTO ולא על MAN או ALT. להזכיר את התאונה באתונה. כמובן שהכל נעשה לא בסמטוחה כמו שתארתי, אלא לפי סדר: מעבירים מבט על הקוקפיט מלמעלה למטה ובטורים משמאל לימין בהתאם לפאנלים השונים.

fuel pumps on as required

לפי הנדרש: אתה שותה ממיכל מרכזי? ממיכלי הכנפיים? לפי בחירתך.

לא לפי בחירה, אלא לפי מצב המיכלים.

exterior lighting as required

לפי הנדרש: אתה טס ביום? אתה טס בלילה?

זה לא משנה. כל האורות שצריכים לדלוק בלילה, מדליקים גם ביום. זה מדבר יותר על תנאי ראות לקויה, בה אולי תרצה להדליק אורות נחיתה, חזקים יותר, שיבליטו את מטוסך וימנעו תאונות או התקרבויות מיותרות. קצת כמו אורות ערפל. נכון גם ליום וגם ללילה.

anti ice as required

אין קרח - אין אנטי.

כמובן שלא עד כדי כך, אלא על פי התנאים: מתחת 10 מעלות צלסיוס ועם לחות נראית לעין? מדליקים. לא כך? כבוי. באופן כללי הצטברות קרח קיימת, או סכנת התקרחות, גם אם בהמשך נתיב היציאה היחסית קרוב? מדליקים.

APU

apu switch as required

אתה צריך להשתמש בAPU או שאתה מקבל מתח ואוויר דחוס ממקור חיצוני? למי שכתב את הצ'ק- ליסט היה קצת קשה לנחש כשהמסמך יצא לדפוס. ולכן הוא השאיר את הבחירה בידך.

יש חברות שבוחרות להשאיר APU פועל להמראה, זה אפשרי. להוריד BLEED AIR מהמנועים ולהעביר אותו ל-APU בלבד, וכך להרוויח עוד דחף בלי לטחון את המנועים. לפעמים גם אין ברירה, בתנאים מגבלתיים (מסלול קצר/פרופיל טיפוס נדרש תלול/טמפרטורות גבוהות/מקדמי בטיחות שונים).

נזכרתי: ה RECALL זה שני הנורות (מנורות..) הגדולות על הGLARE SHEILD. אחת אדומה לCAUTION ואחת צהובה ל WARNING.

RECALL CHECKED CLEAR זה אומר שבדקת ווידאת שהם מכובות וגם שאין שום נורית אזהרה דולקת ב"שוקולדה". אם הכל כבוי - אתה בסדר סע לשלום.

כמעט. יש נורת MASTER FIRE, אדומה, מלווה בפעמון. יש נורת MASTER CAUTION, צהובה. לידה יש את ה-RECALL עצמו, השוקולדה, זו שתלווה בד"כ ב-MASTER CAUTION, ונועדה להכווין אותך למהות הבעיה. בבדיקת RECALL למעשה לוחצים על השוקולדה, מה שמקפיץ חזרה את כל הדברים הלא תקינים ואת ה-MASTER CAUTION, לבדיקה נשנית. לאחר לחיצה על השוקולדה, טבלת ההתראות, זו פעולת ה-RECALL, אם הכל תקין - פשוט הכל ידלק למשך הלחיצה, ובעזיבת השוקולדה הכל יכבה בחזרה ולא ישאר שום דבר דולק. זה למעשה בא בסוף שלבים שונים והכנת המטוס לקראת שלבים שונים, בתור וידוא אחרון שהכל תקין.

פורסם

יש לי הרגשה שהמערכות הללו מתוכנתות בסימולטור באמסטרדם.

בסימולטר של מיקורסופט המערכות הללו קבועות לדוגמא כל פעם שנפעיל את הAPU ידלקו נורות הגנרטורים. ואי אפשר לביים בהם תקלה.

כנראה שיש גבול למה שניתן לספק בסימולטור של 200$ :)

פורסם
יש לי הרגשה שהמערכות הללו מתוכנתות בסימולטור באמסטרדם.

בסימולטר של מיקורסופט המערכות הללו קבועות לדוגמא כל פעם שנפעיל את הAPU ידלקו נורות הגנרטורים. ואי אפשר לביים בהם תקלה.

כנראה שיש גבול למה שניתן לספק בסימולטור של 200$ :)

לא נכון.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...