עבור לתוכן
Moshe Mizrahi

תוספת מודלים ל- SB4+FSX, לקראת האירוע, ובכלל

Recommended Posts

פורסם

קודם כל רציתי להודות למתן (שפועל כרגע במחלקה של אדם אחד!) על ההיערכות לאירוע ה- real ops הקרוב. אישית לקחתי את DAL087 לניו-יורק ואני מקווה לראות הרבה הרבה תנועה.

נושא חשוב שעולה כל פעם באירועים כמו אלה ובסביבת ואטסים עמוסת תנועה הוא הרצון והצורך לראות את התנועה מסביב באופן הקרוב ביותר למציאות, ז"א עם המודלים המדויקים והצבעים האמיתיים. זה טוב לצילומים, זה טוב להבנה מה קורה מסביבינו וזה טוב ל- "as real as it gets".

מכיוון שהיכולת לראות מודלים מסוימים תלויה אך ורק ביכולת של תוכנת ההתקשרות לואטסים (SB או FSINN) לזהות אותם מותקנים אצלנו בסימולטור, השאיפה תהיה לאחסן כמות מפורטת ככל האפשר של מודלים וצביעות אצלנו, ולשם כך נוצרו כל אותן חבילות VIP למיניהן אותן אנו נדרשים להתקין.

ישנה דרך נוספת להוסיף מודלים לסימולטור, והיא באמצעות שימוש במודלים של תוכנות AI למיניהן שבדרך כלל מכילות מספר רב של מטוסים וצביעות. לצורך שימוש במודלים של AI יש צורך לגרום לתוכנת ההתקשרות לזהות אותם כאילו שהתקנו אותם כחבילת VIP, פעולה שדורשת התאמה מסוימת בין תוכנת ההתקשרות לתוכנת ה- AI.

אני כרגע מנסה להגיע להתאמה כזאת בין תוכנת ה- SquawkBox 4 והמודלים של MyTraffic X , בעבודה עם FSX. חבילת המודלים אמורה להיטען ל-SB כ- Plug-In שהוא קובץ שהסיומת שלו .sms , בדיוק כמו שמוסבר במדריך המופיע בלינק הבא:

http://squawkbox.ca/doc/sdk/modelsets.php

ניסיתי לבדוק אם יש כבר קובץ כזה מוכן ונכון לעכשיו לא מצאתי משהו קיים. מהתשובה שקיבלתי בפורום התמיכה של MyTraffic עושה רושם שאין בעיה של זכויות יוצרים (ה-MTX היא בתשלום) וכל מה שנדרש הוא לייצא קובץ מטוסים מה-MTX ולסדר אותו כך שיתאים לפורמט הנדרש בקובץ ה- .sms לטעינה ב-SB4. התשובה שקיבלתי מופיעה בקישור הבא:

http://forums.simflight.com/viewtopic.php?f=4&t=72210

זהו עד כאן. אז רציתי קודם כל לעדכן שתדעו, ואם יש למישהו רעיונות או הצעות אשמח לשמוע.

פורסם
אני מצטרף לבקשה של משה

מצאתי משהו בפורום של SB:

http://squawkbox.ca/forum/viewtopic.php ... ght=models

לא ממש הבנתי את העבודה. אני מאוד מעוניין לראות מטוסים ברמה גבוהה לפחות באירוע הזה.

מה הבעיה להתקין FSINN?

פורסם

פעם שעברה שהתקנתי FSINN היא גרמה לזה שהסימולטורצ יזרוק אותי והייתי צריך להתקין מחדש הכל, אז אני לא רוצה להסתכן שוב.

פורסם

בר הלינק שסיפקת מצוין, הוא מסביר איך להוסיף ידנית אחד אחד.

כמות הדגמים ב- MTX עומדת על כמה אלפים טובים. אני מקווה שנוכל עם המידע מהם ליצור באמת בקלות כזה קובץ כללי לכל הקבוצה, מתכוון לנסות היום ו/או מחר להיכנס לזה קצת (בין אמבטיה לאוכל של הילדה ואחרי שהיא נרדמת :lol: )

פורסם

מנסיון עם עבודה עם הSMSים האלה, להכניס אלפים זה פרוייקט של שנה... אולי שווה לתפוס מישהו שיש לו ידע בסיסי בתכנות שיוכל לכתוב תוכנה פשוטה בVB שסורקת קבצי AIRCRAFT.CFG ויוצרת מהם קבצי SMS

פורסם
מנסיון עם עבודה עם הSMSים האלה, להכניס אלפים זה פרוייקט של שנה... אולי שווה לתפוס מישהו שיש לו ידע בסיסי בתכנות שיוכל לכתוב תוכנה פשוטה בVB שסורקת קבצי AIRCRAFT.CFG ויוצרת מהם קבצי SMS

תודה עידו. מכיר מישהו כזה? :)

פורסם

משה לפי מה שכתוב בהסבר בלינק, זה מחליף את המודלים הקיימים, עידו אני לא ממש יודע מה לעשות עם הSMS אחרי קריאת המדריך עליהם, תוכל לתת הסבר קצר מה צריך לעשות איתם בבקשה? (לא את מהלך העבודה).

פורסם

מכיר אחד אבל אני כבר סינג'רתי אותו :lol:

בטוח שיש פה עוד כמה, לא מזמן מישהו רצה לכתוב תוכנה שמחפשת נתיבים לא?

בר - עשיתי את זה לפני שנתיים אני לא ממש זוכר, אבל ממה שזכור לי זה לא מסובך בכלל

פורסם
משה לפי מה שכתוב בהסבר בלינק, זה מחליף את המודלים הקיימים, עידו אני לא ממש יודע מה לעשות עם הSMS אחרי קריאת המדריך עליהם, תוכל לתת הסבר קצר מה צריך לעשות איתם בבקשה? (לא את מהלך העבודה).

כמו שטוענים סינרי לסימולטור, אפשר לטעון קובץ sms לתוך ה- SB.

הקובץ הזה הוא קבוצה של מודלים שמתווספת לקבוצות אחרות, אם יש לך מותקנות, כמו הדיפולטית שבאה עם ה- SB או כמו קבוצות VIP נוספות. צורת עבודה כזאת נקראת plug-in לתוכנת ה- SB.

עכשיו כל מה שנותר הוא לתעדף את הקבוצות השונות (ממש כמו שמזיזים סינרי ברשימה למעלה ולמטה) וכך התוכנה יודעת עם אלו מודלים להשתמש ובאיזו עדיפות

פורסם

הבנתי, תודה משה, אז מה שצריך ז בעצם לקחת את התבנית כתיבה מהקובץ של הVIP ולהכניס אותו בקובץ SMS חדש דרך הכתבן לא?

פורסם
הבנתי, תודה משה, אז מה שצריך ז בעצם לקחת את התבנית כתיבה מהקובץ של הVIP ולהכניס אותו בקובץ SMS חדש דרך הכתבן לא?

לפי מה שהבחור מהתמיכה של MTX אמר, עם כמות כזאת של דגמים עדיף לעשות export של כל הדגמים לקובץ אחד עם ה-editor של התוכנה ואז להעלות אותו ל- Excel כדי שיהיה פשוט לעריכה, לשנות את העמודות (או הסדר, או מה שצריך) כדי שיתאים לפורמט של ה- VIP ואז לשמור אותו בחזרה כקובץ טקסט sms. בספריה המתאימה.

פורסם

אני לא משתמש בMT, יש לי SKAI בכל מקרה ניסיתי ליצור קובץ שכולל רק 74 של אלעל ושמרתי לקובץ SMS עבדתי לפי מה שכתוב במדריך באתר של SB אבל משום מה התוכנה לא מראה יל שהוא קיים והוא נמצא בתיקיה של קבצי הSMS.

פורסם

מי זה מי שאתם מכירים אני צריך ממנו גם משהו. :roll:

פורסם

מי זה מי שאתם מכירים אני צריך ממנו גם משהו. :roll:

יש לך ראי בבית?

תגיד לו שצריכים אותו כאן :)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...