אורח פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 כל זה נובע מזה שלפני שנה היה אחראי ארועים רציני מאין כמותו שדאג לארועים האלה ובקיץ הזה לא ראינו שום ארוע עד שאייל סמינר יזם את הREAL OPS בסוף השבוע וגם הוא לא יהיה הצלחה מסחררת כי אף אחד לא דוחף אותו קדימה מצוות החטיבה.
Avichai Koor פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 כל זה נובע מזה שלפני שנה היה אחראי ארועים רציני מאין כמותו שדאג לארועים האלה ובקיץ הזה לא ראינו שום ארוע עד שאייל סמינר יזם את הREAL OPS בסוף השבוע וגם הוא לא יהיה הצלחה מסחררת כי אף אחד לא דוחף אותו קדימה מצוות החטיבה. מילה במילה
uvdude פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 אין ספק שבחודשים האחרונים ניכרת ירידת מתח משמעותית בחטיבה שבאה לידי ביטוי בכל התחומים: פחות אירועים, פחות טייסים, פחות פיקוח. אני לחלוטין סולד מהגישה שמשתמעת מהדברים של חלק מהאנשים פה בדיון שטוענים שהדבר נובע ישירות מגורמים נקודתיים כאלה ואחרים. זה תהליך הדרגתי וכולנו חלק ממנו. אם אני כפקח רואה שיש לי זמן לעלות לפקח אבל פוטר את עצמי ב"יאללה גם ככה יהיה לי רק טייס וחצי" אז אני חוטא למטרה. אם מישהו אחר כטייס רוצה לטוס אונליין אבל מוותר כי "גם ככה אף אחד מהפקחים המעפנים אלה לא יעלה לפקח עליי" אז אנחנו בבעיה כחטיבה. עידו הביא פה סטטיסטיקה מעניינת. למרות שכולם בוודאי מכירים את המשל על הבנאדם שטבע שבאגם שעומקו הממוצע הוא 10 ס"מ, אי אפשר להתכחש לתופעה. אז מה עושים הלאה? קודם כל, אחריות אישית, שמתחילה מהפקחים. גם אם זה ביצה ותרנגולת, לרוב לפקחים יש חלק יותר גדול ביצירה של תנועה. טייסים מצידם צריכים להוות את התנועה הזאת. אני אישית הייתי רוצה לראות יותר מעורבות של צוות החטיבה להעלאת המורל הכללי ברשת, וכל זאת מבלי להמעיט מכך שה"חטיבה" זה כולנו.
Ben Cohen פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 אל תשכחו שכל המארגנים של האירועים והאחראים עושים זאת בזמנם החופשי, כנראה שהחודשיים האלה היה קצת חוסר בתפקוד מסיבות אישיות שלהם, אם יש למישהו בעייה או שיכול לעזור אז שפשוט יעשה משהו במקום לקטר. כל הכבוד לאייל שלמרות שהוא לא חלק מהצוות הרים את הכפפה. מעבר לאירועים, יש שעות יותר מקובלות ופחות מקובלות, יש ימים שיותר נוח ופחות נוח. מה לעשות שאין פיקוח מתי שנוח לכל אחד. באירופה זה פועל מצויין, כל ערב ובמיוחד בסופ"שים יש כיסוי פיקוח דיי מלא, ואני בטוח שלא כל שבוע יש שם אירוע. זה עניין של הרגל, פשוט כך, מתרגלים שבערב ובלילה בעיקר יש פיקוח ומתגמשים, גם הפקחים וגם הטייסים. בחופש הגדול זה בעייתי כשאין אירוע שכולם יודעים עליו. אנשים בחו"ל, הצעירים שבינינו יוצאים בלילה וקמים כל יום ב12-1, חלק עובדים, חלק עוסקים בדברים אחרים. אגב, גם באירועים כדוגמאת מיקופון הברזל, זה לא שיש איזשהי התעוררות מיוחדת, אני זוכר שבקשי ועוד קומץ אנשים סגרו חורים ובאמת 90 אחוז מהלו"ז היה מלא בשם שלהם. אני בטוח שהם עשו את זה בכיף, אבל בכל זאת. אם נסכם ונקצר את מה שאני רוצה לומר: זה צריך להיות מאמץ של כולם, לא הגיוני שרק מספר מצומצם יתרמו ויעשו אפילו שזה כיף להם (אם לא אני מתאר לעצמי שהם לא היו עושים את זה) והשאר יתלוננו. באמת כל הכבוד לאותם אנשים שפיקחו היום וייצגו אותנו בכבוד.
אורח פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 אל תשכחו שכל המארגנים של האירועים והאחראים עושים זאת בזמנם החופשי, כנראה שהחודשיים האלה היה קצת חוסר בתפקוד מסיבות אישיות. חודשיים? חצי שנה כמעט שאין ארועים, לא עדיף להיות כנה עם עצמך ולהגיד אני לא יכול ולהעביר את המושכות למישהו אחר?
Ido Rosenthal פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 אל תשכחו שכל המארגנים של האירועים והאחראים עושים זאת בזמנם החופשי, כנראה שהחודשיים האלה היה קצת חוסר בתפקוד מסיבות אישיות שלהם, אם יש למישהו בעייה או שיכול לעזור אז שפשוט יעשה משהו במקום לקטר. כל הכבוד לאייל שלמרות שהוא לא חלק מהצוות הרים את הכפפה. חודשיים!!!!! חודשיים אין זמן ? בחופש גדול????????? אם אין זמן עכשיו אז מתי? ואם איש צוות עסוק שיפנה את מקומו כי זה משפיע ישירות על תפקוד החטיבה :!: ואתה צודק גם שנה שעברה לא היה מדהים, אבל זו מגמה ברורה של נפילה כל שנה ואנשים בצוות החטיבה בטוחים שהמצב לא היה טוב יותר אז אולי הגיע הזמן שמישהו יתעורר שם.
Amit Doron פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 זה באמת מעצבן,לפני כמה חודשים אני זוכר למשל כל יום שישי היה איזשהו פיקוח ובאו טייסים או אפילו יום כלשהו בשבוע וזה היה מהנה,אבל יש ירידה משמעותית בעניין הזה,וכמעט כל פעם שיש פיקוח תל אביב מחובר רוב הסיכויים שזה איציק מפקח.
avigilad99 פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 אני בהחלט מסכים עם רוב הדברים שנאמרו פה לגבי הדלילות של מחלקת אירועים הקייץ. לגבי תנועה שוטפת, ממש ביצה ותרנגולת: הפקחים אומרים"נו מה...אין תנועה למה שאני אעלה" והטייסים אומרים "נו מה אין פיקוח למה שאני אטוס" דבר שגורר דבר. אני לא הייתי פעיל לתקופה ארוכה יחסית ברשת כיוון שאני עובד נונ-סטופ כל החופש כל יום כל היום. אבל הפתרון שאני מציע הוא כזה: לגבי הפקחים: סתם לא השקיעו בכם בבחינות והסברות. תפיקו מזה תועלת ותעלו לפקח --> פיקוח=תנועה וגם אם יהיה לכם זמן מה של דלילות לא להתיאש! לגבי הטייסים: אז מה? אז טיסה או שניים לא היה פיקוח. לא קרה כלום...תעלו לטוס, תטוסו במחשה שאתם מדווחים ביוניקום ובמקרה הטוב יהיה פיקוח והחוויה תשתפר! כנ"ל ---> תנועה=פיקוח אך למרות הכל אני עדיין חושב שאת המאמץ הראשון צריך לעשות הפקח.
Yuval Fishler פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 אני מסכים עם עידו. הזמן שיש פיקוח בחודשים האחרונים הוא קלוש, וגם אם יש זה בן גוריון קרקע או מגדל- ובד"כ אותם אנשים מפקחים כל הזמן. פעם ב..מתחבר תל אביב -ותמידזה איציק. אז קודם כל- כל הכבוד לאלה שזה כן מתחברים, אביב, איציק,רז, שחר, גלעד,אביעד,יובל ועוד כמה שאולי שכחתי. אני למשל טס כמעט כל יום גם אם אין פיקוח, אבל זה קצת מבאס ומוציא את החשק. פקחים, גם אם תתחברו ויהיה לכם חצי שעה ריק, ותודיעו לפניי בפורום את השעה שאתם מתחילים ומסיימים, אני בטוח שיבואו טייסים. עוד נקודה, כמעט ואין פיקוח בעמדות גבוהות (תל אביב, גישה, פלוטו, חגב וכו') מכוון שהאנשים אשר מסומכים על עמדות אלה כבר בצבא/ עסוקים/ עבודה או מה שזה לא יהיה, מי שנשאר זה איציק שגם עסוק בהדרכת פקחים והשגחה. לדעתי כדיי לעשות "ריענון צי" של פקחים, ז"א לתת הסמכות יותר מהר ולהסמיך אנשים שכן יש להם זמן לעמדות גובהות יותר.
Tal Elmishali פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 יובל אני חושב שאתה צודק במאה אחוז.. אני חושב שצריכים כרגע לקבל פקחים חדשים רעננים שצמאים לתנועההה ולקדם את הפקחים שכבר רגילים למגל לקדם לפלוטו גישה וכל מיני כאלה.. כי זה יהיה להם משהו חדש והם גם ירצו לפקח עוד כי זה משהו חדש בישבלהם.. זה פחות או יותר הראיון שלי
Gilad Brutman פורסם אוגוסט 28, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 28, 2008 עוד נקודה, כמעט ואין פיקוח בעמדות גבוהות (תל אביב, גישה, פלוטו, חגב וכו') מכוון שהאנשים אשר מסומכים על עמדות אלה כבר בצבא/ עסוקים/ עבודה או מה שזה לא יהיה, מי שנשאר זה איציק שגם עסוק בהדרכת פקחים והשגחה. לדעתי כדיי לעשות "ריענון צי" של פקחים, ז"א לתת הסמכות יותר מהר ולהסמיך אנשים שכן יש להם זמן לעמדות גובהות יותר. אני תומך בדבריך אך לגבי הסמכה מהירה של פקחים, דבר זה עלול לפגוע ברמת הפקחים ובמיומנות שלהם כפקחים אזוריים, זה לא פשוט, ואם יסמיכו בתוך שבועיים או חודש, הרמה תהיה נמוכה ותוציא את חשק לטוס. לפחות לדעתי.
Yuval Fishler פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 עוד נקודה, כמעט ואין פיקוח בעמדות גבוהות (תל אביב, גישה, פלוטו, חגב וכו') מכוון שהאנשים אשר מסומכים על עמדות אלה כבר בצבא/ עסוקים/ עבודה או מה שזה לא יהיה, מי שנשאר זה איציק שגם עסוק בהדרכת פקחים והשגחה. לדעתי כדיי לעשות "ריענון צי" של פקחים, ז"א לתת הסמכות יותר מהר ולהסמיך אנשים שכן יש להם זמן לעמדות גובהות יותר. אני תומך בדבריך אך לגבי הסמכה מהירה של פקחים, דבר זה עלול לפגוע ברמת הפקחים ובמיומנות שלהם כפקחים אזוריים, זה לא פשוט, ואם יסמיכו בתוך שבועיים או חודש, הרמה תהיה נמוכה ותוציא את חשק לטוס. לפחות לדעתי. אני לא מדבר על לחפף, אלא למצוא את האנשים המתאימים, שכן יכולים להשקיע ולתת להם פוש מבחינת החומר, להעביר להם שיעורים בתדירות יותר גבוהה וכו'. לתת הסמכות מבלי ללמוד ולתרגל אותם - זאת לא הכוונה! אלא ללמד ולתרגל יותר מהר- זו הכוונה. דוגמא מצויינת לגביי זה שהפקחים ירשמו לפניי, למשל בשעה 4 בצהרים לכתוב שהם עולים ואת השעה שהם מסיימים ומתחילים. כך גם הטייסים ידעו ולא במקרה בדקתי ב-SERVINFO וכבר עוד שנייה הפקח סוגר, וכך גם פקחים אחרים בעמדות שונות יצטרפו.. הדוגמא מלפניי חודש- ערב השגחות: http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=23107 בכל מקרה, מה שהתכוונתי להגיד שסתם להתלונן ולא להציע מה לעשות זה שווה, צריך להציע מה לעשות במקום.
Ido Rosenthal פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 הפקחים אומרים"נו מה...אין תנועה למה שאני אעלה" והטייסים אומרים "נו מה אין פיקוח למה שאני אטוס" יש לי משהו להגיד על זה, ראשי תיבות של VATSIM הם VIRTUAL AIR TRAFIC SIMULATION, המטרה של החטיבה היא לדאוג שיהיה פיקוח וכמה שיותר, לא טייסים, זה בקשר לאחריות של הצוות. כמובן שלפקח בלי טייסים זה מבאס אבל רק ככה יבואו טייסים בסופו של דבר, אני יכול להגיד לך שאני לא טס ברשת כשאין פיקוח, למה לי לגזול משאבים מהמחשב בשביל להתחבר לרשת כשאני יכול לטוס ולדבר עם עצמי בלי להתחבר לרשת.
Moshe Mizrahi פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 הפקחים אומרים"נו מה...אין תנועה למה שאני אעלה" והטייסים אומרים "נו מה אין פיקוח למה שאני אטוס" יש לי משהו להגיד על זה, ראשי תיבות של VATSIM הם VIRTUAL AIR TRAFIC SIMULATION, המטרה של החטיבה היא לדאוג שיהיה פיקוח וכמה שיותר, לא טייסים, זה בקשר לאחריות של הצוות. כמובן שלפקח בלי טייסים זה מבאס אבל רק ככה יבואו טייסים בסופו של דבר, אני יכול להגיד לך שאני לא טס ברשת כשאין פיקוח, למה לי לגזול משאבים מהמחשב בשביל להתחבר לרשת כשאני יכול לטוס ולדבר עם עצמי בלי להתחבר לרשת. לא הבנתי מה אתה מסיק מראשי התיבות של ואטסים לגבי ההבדל בין פקחים לטייסים
Ido Rosenthal פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 הפקחים אומרים"נו מה...אין תנועה למה שאני אעלה" והטייסים אומרים "נו מה אין פיקוח למה שאני אטוס" יש לי משהו להגיד על זה, ראשי תיבות של VATSIM הם VIRTUAL AIR TRAFIC SIMULATION, המטרה של החטיבה היא לדאוג שיהיה פיקוח וכמה שיותר, לא טייסים, זה בקשר לאחריות של הצוות. כמובן שלפקח בלי טייסים זה מבאס אבל רק ככה יבואו טייסים בסופו של דבר, אני יכול להגיד לך שאני לא טס ברשת כשאין פיקוח, למה לי לגזול משאבים מהמחשב בשביל להתחבר לרשת כשאני יכול לטוס ולדבר עם עצמי בלי להתחבר לרשת. לא הבנתי מה אתה מסיק מראשי התיבות של ואטסים לגבי ההבדל בין פקחים לטייסים המטרה של החטיבה היא בראש ובראשונה לדאוג שתהיה פעילות של פקחים. אם זה בארועים ואם זה ביום יום. ואם החטיבה תציב לעצמה מטרה לקדם את זה נקבל גם עליה במספר הטייסים. אגב לא נראה לי שטייסים זו הבעיה אבל פה הרבה יותר קשה לנתח סטטיסטיקה
uvdude פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 יש לי משהו להגיד על זה, ראשי תיבות של VATSIM הם VIRTUAL AIR TRAFIC SIMULATION, המטרה של החטיבה היא לדאוג שיהיה פיקוח וכמה שיותר, לא טייסים, זה בקשר לאחריות של הצוות. כמובן שלפקח בלי טייסים זה מבאס אבל רק ככה יבואו טייסים בסופו של דבר, אני יכול להגיד לך שאני לא טס ברשת כשאין פיקוח, למה לי לגזול משאבים מהמחשב בשביל להתחבר לרשת כשאני יכול לטוס ולדבר עם עצמי בלי להתחבר לרשת. א. לא ראיתי שמוזכר Control בראשי התיבות. אם כבר - מוזכר Traffic, הווה אומר טייסים. ב. בדיוק הגישה הזאת שאתה מתאר זה סימפטום של המצב הזה. כמו שאתה לא בא לטוס אם אין פיקוח, לי לא מתחשק לפקח אם אני לא רואה שיש טייסים, או שאני מזהה פוטנציאל שיהיו. ואני עולה בכל זאת, גם אם השמיים ריקים, כי זה שני הגרוש שביכולת שלי לתת ואני נותן אותם.
Ido Rosenthal פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 יש לי משהו להגיד על זה, ראשי תיבות של VATSIM הם VIRTUAL AIR TRAFIC SIMULATION, המטרה של החטיבה היא לדאוג שיהיה פיקוח וכמה שיותר, לא טייסים, זה בקשר לאחריות של הצוות. כמובן שלפקח בלי טייסים זה מבאס אבל רק ככה יבואו טייסים בסופו של דבר, אני יכול להגיד לך שאני לא טס ברשת כשאין פיקוח, למה לי לגזול משאבים מהמחשב בשביל להתחבר לרשת כשאני יכול לטוס ולדבר עם עצמי בלי להתחבר לרשת. א. לא ראיתי שמוזכר Control בראשי התיבות. אם כבר - מוזכר Traffic, הווה אומר טייסים. ב. בדיוק הגישה הזאת שאתה מתאר זה סימפטום של המצב הזה. כמו שאתה לא בא לטוס אם אין פיקוח, לי לא מתחשק לפקח אם אני לא רואה שיש טייסים, או שאני מזהה פוטנציאל שיהיו. ואני עולה בכל זאת, גם אם השמיים ריקים, כי זה שני הגרוש שביכולת שלי לתת ואני נותן אותם. יובל, אני לא בא בטענות לפקחים אתה מבין לא נכון, אני בא בטענות לצוות החטיבה שלא דואג שהפקחים יעלו לפקח, אם זה ע"י ארגון ארועים או כל דרך יצירתית אחרת שהם יכולים לחשוב עליה.
uvdude פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 עידו אנחנו כנראה מסכימים שצוות החטיבה לא מורגש מספיק ויש מה לשפר. אם ניכנס רגע לסמנטיקה, צוות החטיבה לא יכול "לדאוג שפקחים יעלו" במובן הפשטני של המילה. אף אחד לא מכריח פה אף אחד לעלות לטוס או לפקח. אבל בשטף הכללי של ניהול החטיבה על כל המשתמע מכך, אין ספק שאנחנו רחוקים מהמצב הרצוי, ומשהו פה צריך להשתנות. ואני גם אחזור שוב ושוב על המנטרה הזאת שעד כמה שיש הנהלה לחטיבה שמקבלת אחריות כללית, זה לא גורע מהאחריות האישית של כל אחד ואחד מאיתנו למצב הקיים. אם השינוי לא יבוא מלמעלה, הוא יבוא מלמטה.
Izik Bakshi פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 אהלן, תמיד טוב לשמוע ביקורת, יש דברים שרואים משם אבל כנראה שלא מפה. ובכל זא אם עסקנו בביקורת אז אני מעוניין לשמוע ולהגיב לכל דבר נקודתית כי בסופו של דבר אני כן רואה עשייה, ובהחלט יש גם מה לשפר. בנוגע לפיקוח אני רוצה לתת דוגמא לבעיה שהיתה הקיץ, והיא חיבור לאינטרנט, לי היו אישית כמה משמרות פיקוח עם ניסים שהתבטלו בגלל בעיות רשת, וזה רק עם ניסים. אין לי ספק שהיתה ירידה, אבל באמת שבאמת אני מעוניין לשמוע את הדברים עם פירוט ולראות מה אני יכול לעשות בנושא.
Tomer Haim פורסם אוגוסט 29, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 29, 2008 היי לכולם אכן ביקורת היא דבר חשוב ביותר, ביקורת היא הגורם לרוב הקידום בכל תחום בעולם בואו ננסה להגדיר את הבעיה: כמות נמוכה של פעילות, כמות נמוכה של טיסות וכמות נמוכה של עמדות פיקוח (הרבה פעמים הסתבכנו לתת מענה לשאלה הבאה: מה קדם למה, התרנגולת או הביצה, האם צריך שהפקח יראת תנועה של טייסים כדי לעלות לפקח או שטייס צריך לראות ריבוי עמדות כדי לעלות לטוס?) כשקורה מצב כזה של חוסר פעלות מ2 הכיוונים זה לא קורה בגלל דבר אחד, בדרך כלל בעיה במספר גורמים ב"שרשרת המזון" הזו חדלו לפעול או שיש בהם תקלה. חשבתי קצת על התופעות והגורמים השונים: 1) ניתוקים... כפי שאיציק אמר, בעית הניתוקים תקפה אותנו בשנה באחרונה, טייס או פקח מתחבר ואז כל הרשת נופלת או שרוב הצדדים מתנתקים, כשהפקח מתנתק, עד שהוא חוזר חצי מהמטוסים מתנתקים גם הם כי אין אטרקטיביות ברשת באותם רגעים. בעית הניתוקים אינה מקורה בשרתי VATIL, ממדינות אחרות החיבור תקין, בישראל ספקיות אינטרנט מתקשות לשמור על רמת STREAMING גבוהה ובו בעת מחיר נמוך של תחרות (מדינת ישראל היא כמעט הזולה ביותר בתחום האינטרנט) אני מרגיש את זה גם בעבודה, במיקרוסופט אנחנו מתעסקים עם שידורי וידאו מה WEB.. בישראל יש בעיה קיצונית בתחום ה LIVE. (אבל כל עוד לקוחות לא אומרים כלום לחברת הספק, הרווח כולו שלה). 2) בפסיכולוגיה ידוע שהאדם חי משינויים, ברגע שאין לו שינויים תכופתיים כפי שהוא רגיל, הוא יחפש שינויים במקום אחר, בגלל זה יש מבצעים בכל מיני חברות, בגלל זה יש נינמיקה בהרבה מקומות. אנחנו היינו רגילים להחליף סימולטור כל שנתיים, ככה היה עד היום, שנתיים זה פרק זמן בו הסימולטור מגיע לשיא... חצי שנה ראשונה משתמשים בו לאחר מכן יוצאים תוספים יפים, אז טסים פה וטסים שם, לאחר מכן יוצאת תוכנת פיקוח מתקדמת יותר אז מנסים אותה ואחרי שנתיים כשהסימולטור עבר את שיאו, יוצאת גרסה חדשה. עד שבא FS2004 ועבד יפה מאוד 4 שנים, תוספות מדהימות מפה ועד הודעה חדשה, תוכנות פיקוח מתאימות והשיא הגיע אחרי שנתיים, אבל הסימולטור נשאר עד היום. 4 שנים לאחר מכן FSX יצא עם דרישה לחומרה שאינה עוד קיימת, אנשים המשיכו לטוס על FS2004, ובאשר למפתחי תוספים, דילמה: - אם יפתחו ל FS2004, אנשים ישתמשו בתוסף אולי רק 10 חודשים - אם יפתחו ל FSX לך תדעו אם ישתמשו בתוסף... לכן שימו לב שבשנה וחצי האחרונות כמעט ואין תוספים חדשים ל FS2004 ובמקביל FSX לא נקלט במלוא העוצמה ותוכנת הפיקוח שלו זהה לזו של 2004. זו בעיה שבה ניתן לצפות בכל העולם, פעילות ב VATSIM יורדת גם בשאר המדינות בגלל האטרקטיביות הנמוכה של הסימולטור על כל גרסאותיו כפי שקיים היום. אני כמעט בוודאות יכול לומר לכם שאם היינו בודקים את מספר השעות שטייסים טסו אופליין, אנחנו נראה ירידה. 3) הדובדבן שבקצפת.. החטיבה: אם הסימולטור אטרקטיבי והרשת מתפקדת היטב, ארועים תכופתיים הם מפתח לפעילות גבוהה של טיסות ופיקוח, בחודשים האחרונים כמעט שלא התקיימו פעילויות ואנחנו כצוות החטיבה נבחן מקרוב את הנושא, נלמד מטעויות אם קרו ונבין בדיוק למה הנושא של הארועים היה רדום בעוד נושא ההדרכה פרח. טוב דיי להיות פולני ולהתלונן, אני אנסה לתת פתרונות: פתרון ל1) בקשר לבעיות הניתוק, לדעתי הפתרון היחיד הוא להתאגד כל הגיימרים וכל מי שמשתמש בSTREAMING באינטרנט ולהתנתק באותו יום מהספק אליו הוא מחובר, רק מכה כזו תגרום לתזוזה בנושא זה. פתרון ל2) החדשות הטובות הם שFSX נקלט יותר ויותר, המחשבים משתדרגים ואני מאמין שעוד כמה חודשים יטוסו הרבה יותר ב FSX, עם SB4 שאמנם דומה לזו של FS2004, אבל משרתת את FSX נאמנה נכון לעכשיו, תוספים נבנים לאט לאט ל FSX כולל אלו של ישראל וחלק רחב מהעולם מתחיל לזוז. זה לא יבוא ב"בום" גדול אבל אני רואה מגמה מאוד חיובית FSX יפתח את כל תחום הטיסות בגובה נמוך ויאפשר אתגרים חדשים לטיסות VFR ברשת. כשאתגרים אלו יתאימו לחומרת רוב האוכלוסיה אתם תראו עליה חזרה לרמה שהיינו רגילים אליה פתרון ל3) כפי שציינתי נושא הארועים יחקר בתוך צוות החטיבה, כבר מלפני שבועיים אנחנו מתכננים אירוע לא וירטואלי שמטרתו לחשוף אנשים לתחום הסימולטור ותעופה, אנשים שלא חשבו על החיבור בינם לבין תעופה.. אולי חלקם גם יהיו תוספת כוח אדם ל VATIL... בנוסף אתמול פרסמתי באתר של מיקרוסופט באנר של VATIL, אתר המשחרים של מיקרוסופט הוא בעל תעבורה גבוהה מאוד: http://www.microsoft.com/israel/games מחלקת ארועים תעשה כל שביכולתה להחזיר את האירוע השבועי הקטן שהיינו רגילים אליו בסופ"שים ויהיה בלאגן חברה תרימו ראש בגאוה, יש תחומים כמו הדרכה שבהם הגענו לרמות שאפילו במציאות עוד לא הגיעו, גם את השפל אנחנו נעבור