Izik Bakshi פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 שלום חברים, בתאריך 11/9/08 התקיימה ישיבת צוות חטיבה, אנחנו מביאים לעיונכם את תמצית פרוטוקול הישיבה ועיקרי הדברים. נוכחים: VATME1 – אילן יונש, מנהל אזורי ו- VATSIM Executive Committee Chairman VATIL1 – תומר חיים, מנהל חטיבת VATIL VATIL2 – אלעד זיירמן, סגן מנהל החטיבה, מנהל מבצעים ואחראי פורום VATIL3 – איציק בקשי, מנהל מחלקת הדרכה VATIL4 – משה מזרחי, DCRM VATIL5 – ברוך שפיגל, מנהל בית הספר IFS VATIL6 – מתן מיכאלי, מנהל מחלקת אירועים VATIL7 – אייל סמינר, מחלקת אירועים VATIL9 – ניסים שובל, מנהל יחסי ציבור VATIL10 – רן בן-שמואל, webmaster חסרים: VATIL8 – בן צוונבר, אחראי חברים, נמצא בחו"ל ועודכן בפרטים מחלקת הדרכה בשנה האחרונה בוצעו הדברים הבאים: - מערכת בחינות ממוחשבת עברה עדכון שאלות, ובשבועות האחרונים נבנתה מערכת בחינות (תודה לעומר אפרת) חדשה שתשמש הדרכת פקחים, IFS וחברות וירטואליות שירצו בכך. - מערכת ניהול פקחים בשלבי בנייה (תודה לאוהד שליו), כניסה של המערכת לשימוש תגרום לייעול מערך ההדרכה, בין היתר היא תכלול גם רשימת תפוצה של פקחים, תיקים אישיים ועוד.. - לחלק ממערכי ההדרכה בוצע שדרוג כללי שכולל עדכון מפות והסברים, עיקר העבודה כרגע מתבצעת על מדריך גישה משופר. - במסגרת נוהל GRP של VATSIM, בוצע יישור קו של כל נושא הדרגות לפי חלוקה לעמדות, השלב השני הוא מעבר מלא להסמכת פקחים ישירות לעמדת מגדל (אפשרות לפתיחה של קורס פקחי מגדל) . - בסיוע של יובל אדם, קיבלנו בסיס יציב לפעילות הדרכה עם התוכנה TWRTrainer, והמטרה היא להפוך את התוכנה לכלי הדרכה שישולב בכל הסמכה של פקח מגדל (עלה אחרי הישיבה). - עדכון סקטור החטיבה לפורמט תוכנת יורוסקופ, ועדכון גרסות כללי. נקודות שעלו בדיון - בנושא זמינות פקחים, הועלתה העובדה העצובה שהרבה פקחים (בקרים בעיקר) נעלמו הקיץ לעיסוקים אחרים, בנוסף לעובדה שלפקחים שכן רצו לפקח היו בעיות חיבור אינטרנט שהקשו על העניין. - הועלה רעיון לנסות ליזום פתיחה של קורס פקחי מגדל כמו קורס שמבוצע ב IFS רק לפקחים. - אלעד העיר על כך שיש לפרסם יותר תחקירים שקשורים לטעויות של פקחים כדי שאחרים ילמדו ולא חלילה כדי לצלוב. החלטות להמשך - פרסום טעויותשל פקחים בפורום ATC כאשר המטרה היא לא לצלוב אלה להטמיע את המסקנות וללמוד מטעויות. - בשיתוף עם פעילות בית הספר, נמשיך את ערבי ההדרכה בשרת ה-TS, התכנון לערב הבא הוא ערב שאלות ותשובות בנושאים שונים. - נושא זמינות פקחים יעלה לדיון ציבורי רחב בכנס חטיבה הקרוב. - יעשה מאמץ לפתיחת קורס פקחי מגדל . בית הספר IFS השנה בוצע: פעילות הבית ספר היא אחת ההצלחות היפות בשנה האחרונה, מאז הפתיחה הסתיימו בהצלחה 4 מחזורים, וכרגע מחזור 12 כבר מרגישים את הסוף. עיקר העבודה כרגע בבית הספר היא בשדרוג מערכי קורס רשיון טייס פרטי והקמה של קורס מכשירים, בנוסף מתבצע בימים אלה קורס הדרכה למתרגלים ומדריכים חדשים בבית הספר IFS. מחזור 13 צפוי להיפתח לאחר סיום מחזור 12, סיום שדרוג מדריכי קורס רשיון טייס פרטי וסיום החומר לקורס מכשירים. נקודות שעלו בדיון קיימת בעיה של כמות חניכים גדולה מהרגיל בהמתנה למחזור 13 (כ-86 במספר), נציין תחילה שמנסיון העבר ישנם חניכים שעוברים לרשימת המתנה הבאה עקב חוסר התאמה בין הזמן הפנוי ליום הקבוע של המחזור, במסגרת הדיון עלתה האופציה שכל מי שלא יפתח את המחזור הקרוב יקבל כ-4 שיעורים במסגרת IFS שיאפשרו לתת לו את הבסיס הראשוני כדי להמשיך בלימוד עצמי עם אפשרות להיעזר במתרגל לשאלות במהלך הלמידה. אפשרות אחרת שקיימת היא פתיחה של מחזור 14 כמחזור נוסף במסגרת מאמץ כולל. רעיון נוסף שעלה לדיון הוא יצירת "מאגר" חברים שיקחו חלק בהדרכה ב-IFS מדי פעם שמתאפשר להם. החלטות להמשך - במסגרת הפעילות ב-IFS נמשיך וניתן דגש לחניכים המסיימים לקחת חלק פעיל בחברות הוירטואליות השונות. - יעשה מאמץ לקיים מספר סדנאות בנושאי תעופה שונים בשרת ה-TS של IFS. - הקמה של קורס עקרונות מטוס דו מנועי ע"י תומר ואמיר. - תבוצע שיחת פתיחה לממתינים ב-IFS לאחר פתיחת מחזור 13. - אפשרות בלצע מספר ערבי הדרכה פרונטלים במנחת ראשון בהנגר יעודי. מחלקת אירועים מה היה השנה את השנה פתחנו ברגל ימין עם אירוע OPS ראשון שהיה יולוי אשתקד, לאחר מכן בוצעו מספר אירועים כולל חדר בקרה, פסיעיט ומספר אירועי FFF, הקיץ האחרון היה חלש בנושא אירועים, בסוף הקיץ בוצע OPS נוסף ועם כניסתו של אייל לאירועים, התרחבה הפעילות כבר לכמה אירועים מתוכננים לחגים הקרובים. נקודות שעלו בדיון כמו בכל VATSIM, אנו מבינים שחלק לא מבוטל של הפעילות ברשת קיים ומוחזק ע"י החברות הוירטואליות, מתוך ראיה זו נעודד ונסייע לחברות הוירטואליות לבצע כמה שיותר אירועים, ולשמר אירועים מוצלחים כגון "פסטעיט", "המרוץ" מטסי אל על ושחקים. הועלו מספר רעיונות לעידוד הפעילות ברשת והם: שאיפה לבצע אירועים עם רעיונות לא שגרתיים. ערב פיקוח שעיקרו עבודה עם וקטורים ורדיאלים. יש לבדוק אופציה לפתיחה של HUB משותף לחברות זרות, גם כדי להגביר תעבורה זרה במרחב. החלטות להמשך - בן צוובנר יסייע בקשר עם חברות זרות ויגביר איתם את שיתוף הפעולה לכמה אירועים, ויצירת HUB חברות זרות בארץ. - במסגרת הבעיה במחסור בפקחים יש להכין רשימת מיילים ליצירת קשר עם פקחים. - יש לחדש את האירועים עם חברות זרות ע"י פנייה מיוזמתנו. - המשך הטמעה של אירוע שבועי קבוע בשגרה, ופעם בחודש וחצי לערך ביצוע אירוע רחב. - חדר בקרה יבוצע השנה, מכרז למיקום ותאריכים יצאו בהודעה בנפרד . - יצירת רשימה של אנשי קשר בחטיבות מקבילות, ורשימת תפוצה של פקחי החטיבה . שת"פ אל על השנה בוצע: - השנה בוצעו 2 קורסים במסגרת השת"פ והסבה של טייסי 747, בסיום קורס 737 בוצע סיום מרהיב של טיסה ברשת עם פיקוח מלא לקפריסין, והקורסים סוכמו בהצלחה ע"י שני הצדדים. - עוד בוצעו השנה מספר קורסים לחברי החטיבה במתקני אל על, לאחרונה התקיים קורס 767 שהתקיים במתקני אל על אך טרם הסתיים (המדריך - אלעד זיירמן), ובתחילת השנה בוצעו שני קורסים לחברי החטיבה אחד לצי 737 (המדריך מיקי ליפ) וקורס מקביל ל-767 שבוצע גם ע"י אלעד. - החל ממאי רק חברי שת"פ שעברו סיווג בטחוני יכולים להיכנס לקוקפיט, עקב סידורי ביטחון באל על - במסגרת שת"פ אל על נוצר קשר הדוק בין איגוד הטייסים לבין מיקי ליפ ורן פינקלס, מקשר זה צמח שיתוף פעולה לבדיקה והתאמה של הליך גישת מכשירים (LDA + G/S RWY30) בב"ג, זו פעם ראשונה בעולם (עד כמה שאני מכיר) שטייסים סימולטורים מסייעים לבדיקה של הליך מכשירים בעולם האמיתי, כל הכבוד! נושאים שעלו בדיון - במסגרת השת"פ אנו מקווים להמשיך ולנסות להוציא לפועל סיורים וקורסים לחברי החטיבה במתקני אל על. - המשך פעילות בכל נושא השת"פ עם אל על בהתאם לפתיחת הסבות/קורסים באל על. - בנושאי טיסות משקיף, עדיין יש עוד עבודה בתחום זה. פורום ואתר החטיבה מה היה השנה - הפורום ב-VATIL נהפך לאחד הפורומים הכי פעילים בארץ בנושאי תעופה וירטואלית, בממוצע 125 הודעות ביום. - כמות משתמשי ה-spam ירדה ב 70 אחוז. - התמונות המתחלפות הוחלפו בלוגואים אחרים, בהזדמנות זו אנחנו קוראים לחברות הוירטואליות לעשות שימוש בזה ולהכין לוגו לפרסום. - עקב סגירת מערכת יורובוק העולמית ההרשמות לפיקוח ישארו ויופיעו באתר. - נבנתה מערכת חדשה להרשמת טיסות באירוע REAL OPS. - בוצע שדרוג תכנים באתר. נקודות שעלו בדיון קיימת בעיה בה הפורום זוכה ליותר חשיפה מהאתר, הועלה רעיון של לנסות לקשר כמה שיותר דברים בין הפורום לאתר, ועם זאת להמשיך ולעדכן את האתר כדי שיספק סיבה להיכנס אליו. החלטות להמשך - המשך שדרוג תוכן באתר החטיבה. - הקמת אתר קבוע של מחלקת אירועים. מחלקת מבצעים מה היה השנה רוב העשייה התמקדה בפרסום NOTAM חדשים ובהטמעה שלהם בהדרכה בצורה מסודרת, בנוסף עודכנו מספר גרסות סקטור. השנה גם הוספנו מספר NOTAM בדויים כדי להכניס עניין קצת בפעילות ברשת. נקודות שעלו בדיון יש לבצע אכיפה של מחלקת הדרכה בכל הקשור לאכיפה של נהלים, ולפרסם מסקנות מאירועים שקרו כדי ששאר הפקחים ילמדו מטעויות. סקטור פיקוח נמצא כרגע בתהליכי עדכון להוספה של מספר מרחבים צבאיים (באדיבות סודרי ולימוני) החלטות להמשך לחדד הגדרת תחומי פעילות ואחריות של מחלקת מבצעים (היתה עמימות בהגדרת התפקיד) יחסי ציבור מה היה השנה השנה בוצע כנס חטיבה אחרי 3 שנים בהם לא בוצע, בנוסף היו מספר כתבות על התחביב והחטיבה, כתבה בבטאון חיל אוויר, כתבה ב-"הבמה המרכזית", כתבה באתר אורט וכתבה בידיעות אחרונות. בנוסף הוכן קובץ תדמית ל-VATIL שמפרט על הפעילויות השונות של החטיבה. נקודות שעלו בדיון - פנייה לחברות מסחריות נוספות (כמו מיקרוסופט שם כבר קיים לוגו VATIL) להוספה של הלוגו של VATIL אצלהם כדבר שיכול להגביר להם את המכירות של מוצרי הסימולטור. - שיווק החטיבה בכמה מקומות שאפשר כמו יוטיוב או פייסבוק, סרטונים הוכחו ככלי פרסום מעולה. החלטות להמשך - תבוצע פנייה לחברי חטיבה חדשים עם השאלה "איך שמעת על VATIL?" כדי לקבל ניתוח של החשיפה הקיימת. - לייזום פניה לפרסום כתבה בעיתון על בוני הקוקפיטים או קבוצת TFC והמסע שלהם בעולם. -כנס חטיבה צפוי להתקיים בקרוב והודעה מסודרת בנושא תצא בנפרד.
Amit Doron פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 כל הכבוד על ההתמקדות בדברים! בהצלחה לחטיבה!
תומר עינבר פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 תקציר ישיבת צוות לעניין, מסקרן, ומעורר תקווה לרעיונות אחרים. תודה.
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 תקציר ישיבת צוות לעניין, מסקרן, ומעורר תקווה לרעיונות אחרים.תודה. חבל רק שהוא לא מלא
Baruch Spiegel פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 תקציר ישיבת צוות לעניין, מסקרן, ומעורר תקווה לרעיונות אחרים.תודה. חבל רק שהוא לא מלא עידו, תפרט בבקשה מה חסר לך ובכלל מה כואב לך בזמן האחרון? אנחנו כאן בשביל להקשיב
Moshe Mizrahi פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 חברים, אם יש לכם נושאים ספציפיים (הפעם לא באוויר לשם שינוי :mrgreen: ) שאתם חושבים שהיינו צריכים לדון ולא עלו, בקשות להתייחסות בנושאים נוספים, הערות והארות, אנא מכם להעלות בצורה מסודרת, עניינית ובלי פרובוקציות. לנושאים כאלו נענה ואליהם נתייחס. תודה
zvi rodes פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 הדו"ח ערוך יפה ומסודר ונותן הזדמנות "להציץ" לתוך "המטבח",טוב יעשה אם בכנס הקרוב יעלו לדיון נושאים "הבוערים" (אם בכלל ישנם כאילו)אבל הצעתי למנהלים רכזו את הנושאים והפניות של החברים כך שהזמן יספיק במסגרת הכנס.אנשים כדוגמת עידו אשר יש על ליבם, טוב יעשו אם ידאגו להעלות נושאים אילו קודם .
Yuval Fishler פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 כל הכבוד.. אם צריך עזרה במשהו בנושא של תכנות אתרים- פנו אליי אני אשמח לעזור.
Moshe Mizrahi פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 טוב יעשה אם בכנס הקרוב יעלו לדיון נושאים "הבוערים" (אם בכלל ישנם כאילו)אבל הצעתי למנהלים רכזו את הנושאים והפניות של החברים כך שהזמן יספיק במסגרת הכנס.אנשים כדוגמת עידו אשר יש על ליבם, טוב יעשו אם ידאגו להעלות נושאים אילו קודם . תודה צבי, אני חושב כמוך שכדאי ושווה להעלות הכל בהקדם האפשרי ולא להמתין למעמד הכנס, כך נוכל להיערך עם מעשים ואולי אפילו לפתור את הדברים לפני הכנס. הלו"ז של הכנס צפוף ביותר וזה רק יעזור אם תעדכנו אותנו קודם. תודה
uvdude פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 תודה על ההעלאה של הדברים, לדעתי האישית רצוי שכל פעם שיש ישיבת הנהלה יפורסם פרוטוקול של עיקרי הדברים. מעבר לזה ש"זכות הציבור לדעת" זה גם תורם לדעת שיש הנהלה שמתעסקת בבעיות שאנשים מרגישים שיש צורך להתעסק בהם. ובנימה הזאת, עידו, אולי תגיד מה שאתה רוצה להגיד במקום למלמל דברים מתחת לשפם?
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 יובל, מי שצריך להבין הבין. אם הייתי רוצה שגם אתה תבין אז הייתי יותר ברור.
zvi rodes פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 יובל, מי שצריך להבין הבין. אם הייתי רוצה שגם אתה תבין אז הייתי יותר ברור. אני אנסה את מזלי,מי הם הסמרטוטים שנמאסתם? :-k
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 17, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 17, 2008 יובל, מי שצריך להבין הבין. אם הייתי רוצה שגם אתה תבין אז הייתי יותר ברור. אני אנסה את מזלי,מי הם הסמרטוטים שנמאסתם? :-k צביקה עזוב שטויות, למה לא באת לעשות לי נקודות בראש פינה?
Izik Bakshi פורסם ספטמבר 18, 2008 מחבר דיווח פורסם ספטמבר 18, 2008 אהלן, בעריכת הטקסט המוצג לפניכם החסרתי בטעות את נושא שת"פ אל על שהיה בדיון בישיבה, אני מתנצל בפני חברי השת"פ אם נפגעו או הרגישו לא נעים. שת"פ אל על השנה בוצע: - השנה בוצעו 2 קורסים במסגרת השת"פ והסבה של טייסי 747, בסיום קורס 737 בוצע סיום מרהיב של טיסה ברשת עם פיקוח מלא לקפריסין, והקורסים סוכמו בהצלחה ע"י שני הצדדים. - עוד בוצעו השנה מספר קורסים לחברי החטיבה במתקני אל על, לאחרונה התקיים קורס 767 שהתקיים במתקני אל על אך טרם הסתיים (המדריך - אלעד זיירמן), ובתחילת השנה בוצעו שני קורסים לחברי החטיבה אחד לצי 737 (המדריך מיקי ליפ) וקורס מקביל ל-767 שבוצע גם ע"י אלעד. - החל ממאי רק חברי שת"פ שעברו סיווג בטחוני יכולים להיכנס לקוקפיט, עקב סידורי ביטחון באל על - במסגרת שת"פ אל על נוצר קשר הדוק בין איגוד הטייסים לבין מיקי ליפ ורן פינקלס, מקשר זה צמח שיתוף פעולה לבדיקה והתאמה של הליך גישת מכשירים (LDA + G/S RWY30) בב"ג, זו פעם ראשונה בעולם (עד כמה שאני מכיר) שטייסים סימולטורים מסייעים לבדיקה של הליך מכשירים בעולם האמיתי, כל הכבוד! נושאים שעלו בדיון - במסגרת השת"פ אנו מקווים להמשיך ולנסות להוציא לפועל סיורים וקורסים לחברי החטיבה במתקני אל על. - המשך פעילות בכל נושא השת"פ עם אל על בהתאם לפתיחת הסבות/קורסים באל על. - בנושאי טיסות משקיף, עדיין יש עוד עבודה בתחום זה.
zvi rodes פורסם ספטמבר 18, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 18, 2008 יובל, מי שצריך להבין הבין. אם הייתי רוצה שגם אתה תבין אז הייתי יותר ברור. אני אנסה את מזלי,מי הם הסמרטוטים שנמאסתם? :-k צביקה עזוב שטויות, למה לא באת לעשות לי נקודות בראש פינה? כי עשיתי נקודות לציפי #-o
Ben Bezalel פורסם נובמבר 7, 2008 דיווח פורסם נובמבר 7, 2008 במסגרת השת"פ לפתוח קורס 747-400 אנחנו לא מחליטים איזה קורס יפתח ומתי. אלעל פותחת קורס ומקיימת הסבות לפי הצרכים שלה.
FlightHut פורסם נובמבר 7, 2008 דיווח פורסם נובמבר 7, 2008 מה לגבי איזה פס קטנטן שיציג איזה עמדות מחוברות פה למעלה באתר כמו שהיה פעם? יש אפשרות לדבר כזה? כל הכבוד על ההתקדמות,אני ממש שמח להיות חלק בחטיבה תומכת שכזו! :mrgreen: