אורח פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 האם זה חוקי לטוס לדוגמא: VFR מחיפה ללרנקה, לצאת לגלים ומשם על פי GPS לטוס בין הנקודות? כמו IFR רק VFR בעזרת GPS?
David Bendavid פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 לפי דעתי המטרה של VATSIM זה להתקרב כמה שיותר למציאות, ככה שמה שחוקי במציאות לדעתי חוקי גם שם, אבל אל תתפוס אותי במילה
Ido Rosenthal פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 כשאתה אומר נק' אתה מתכוון לנקודות CVFR? אם כן זה חוקי, גם חוקי להשתמש בVORים ולטוס אליהם, הרעיון הוא שאתה אחראי על הפרדה מתנועה מסביב ומהקרקע ולא הפקח, בארה"ב לדעתי תמיד טסים עם GPS או VORים
Omer Efrat פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 כשאתה אומר נק' אתה מתכוון לנקודות CVFR? אם כן זה חוקי, גם חוקי להשתמש בVORים ולטוס אליהם, הרעיון הוא שאתה אחראי על הפרדה מתנועה מסביב ומהקרקע ולא הפקח, בארה"ב לדעתי תמיד טסים עם GPS או VORים בארה"ב אכן טסים בעזרת VORים רוב הזמן ובגיבוי GPS וכאשר מעל אדמה אז מבצעים גם השוואות בין מפה לשטח כמו בארץ כדי לוודא את מיקומך על הרדיאל וסתם לדעת איפה אתה ואת הסביבה שלך... בארץ יש המון אנשים שטסים ללרקנה בעזרת VORים ורישיון טייס פרטי מספיק לעיניין.
ifs2003 פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 והדבר הזה לא קיים בארץ, מלבד חיל האוויר שמשתמש בזה ככיסוי תXת לטיסת VFR כאשר יש תנאי IFR.
Amir Paz פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 ויש גם את הדבר הזה שנקרא VFR ON TOP... Over the top לא נראה לי שזה קיים בארץ
אורח פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 אני מתכוון לזה שנגיד אני ממריא מחיפה ללרנקה, פונה ישר לגלים ומשם בעזרת GPS טס ישירות לTIROS בלי רדיאלים וVOR רק בעזרת GPS, זה אפשרי?
Idan Traub פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 לדעתי אם אתה רושם את זה בתוכנית טיסה שלך אז זה אפשרי כמו כל מרשה חרגי אחר
Yuval Fishler פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 כן אבל שים לב, במקרה הזה אתה טס בנתיבים של IFR אני לא חושב שאתה יכול לשנות את הנתיב. תקנו אם אותי אם אני טועה.
Idan Traub פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 אז מה אם הוא טס בנתיב שבד"כ טסים בו IFR גם בIFR לפעמים הפקח מחליט לכוון ישירות לנקודה מסויימת מהצרכים שלו
Amit Doron פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 אני חושב שאין בעיה,קח דוגמה:היו פעמים שעשיתי טיסות ליעדים קצת רחוקים מלרנקה עם מטוס קל,כמו שדה באיטליה,שרוב הנתיב מעל הים ולא תמיד יש רדיאלים,אז זה יהיה או לקחת כיוונים או GPS אז מה שיהיה יותר מדויק זה הGPS. לבחירתך.
Tomer Haim פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 כשאתה טס מחיפה ללרנקה אתה יכול לטוס גם VFR וגם IFR בשני המקרים את אף אחד לא יעניין אם ניווטת לפי GPS, INS, IRS, VOR, NDB או עשית פלוטינג ההבדלים היחידים בין VFR ל IFR - ב IFR אתה משתמש באופק המלאכותי וב VFR אתה משתמש באופק החיצוני - ב IFR הבקר אחראי על הפרדת המטוסים וב VFR הטייס אחראי - IFR יבוצע בגובהים 6000, 8000 וכו ו VFR ב 6500, 8500 וכו - בתנאי IMC ניתן לטוס IFR וב VMC ניתן לטוס VFR או IFR - אם הגשת מרשה לפי IFR תחוייב בתוספת תשלום לEUROCONTROL אז בקשר לניווט אין דבר כזה חוקי/לא חוקי, מה שאתה עושה בתוך התא, זה עניינך בלבד
Yuval Fishler פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 - ב IFS הבקר אחראי על הפרדת המטוסים וב VFR הטייס אחראי פעם שנייה תומר חח.. IFS לא עושה לך טוב, גם היה איזה עוד שירשור שכתבת ככה.
Yuval Fishler פורסם ספטמבר 22, 2008 דיווח פורסם ספטמבר 22, 2008 אז מה אם הוא טס בנתיב שבד"כ טסים בו IFR גם בIFR לפעמים הפקח מחליט לכוון ישירות לנקודה מסויימת מהצרכים שלו ברור שהפקח מחליט לכוון אותך לנקודה מסויימת. אבל בדיפולט, ז"א בתוכנית טיסה ואם אין פקח אז טסים לפי הנתיבים- לזה התכוונתי.