עבור לתוכן
אורח

VFR GPS שאלה

Recommended Posts

פורסם

האם זה חוקי לטוס לדוגמא: VFR מחיפה ללרנקה, לצאת לגלים ומשם על פי GPS לטוס בין הנקודות? כמו IFR רק VFR בעזרת GPS?

פורסם

כשאתה אומר נק' אתה מתכוון לנקודות CVFR? אם כן זה חוקי, גם חוקי להשתמש בVORים ולטוס אליהם, הרעיון הוא שאתה אחראי על הפרדה מתנועה מסביב ומהקרקע ולא הפקח, בארה"ב לדעתי תמיד טסים עם GPS או VORים

פורסם
כשאתה אומר נק' אתה מתכוון לנקודות CVFR? אם כן זה חוקי, גם חוקי להשתמש בVORים ולטוס אליהם, הרעיון הוא שאתה אחראי על הפרדה מתנועה מסביב ומהקרקע ולא הפקח, בארה"ב לדעתי תמיד טסים עם GPS או VORים

בארה"ב אכן טסים בעזרת VORים רוב הזמן ובגיבוי GPS וכאשר מעל אדמה אז מבצעים גם השוואות בין מפה לשטח כמו בארץ כדי לוודא את מיקומך על הרדיאל וסתם לדעת איפה אתה ואת הסביבה שלך...

בארץ יש המון אנשים שטסים ללרקנה בעזרת VORים ורישיון טייס פרטי מספיק לעיניין.

פורסם

אני מתכוון לזה שנגיד אני ממריא מחיפה ללרנקה, פונה ישר לגלים ומשם בעזרת GPS טס ישירות לTIROS בלי רדיאלים וVOR רק בעזרת GPS, זה אפשרי?

פורסם

אני חושב שאין בעיה,קח דוגמה:היו פעמים שעשיתי טיסות ליעדים קצת רחוקים מלרנקה עם מטוס קל,כמו שדה באיטליה,שרוב הנתיב מעל הים ולא תמיד יש רדיאלים,אז זה יהיה או לקחת כיוונים או GPS אז מה שיהיה יותר מדויק זה הGPS.

לבחירתך.

פורסם

כשאתה טס מחיפה ללרנקה אתה יכול לטוס גם VFR וגם IFR

בשני המקרים את אף אחד לא יעניין אם ניווטת לפי GPS, INS, IRS, VOR, NDB או עשית פלוטינג

ההבדלים היחידים בין VFR ל IFR

- ב IFR אתה משתמש באופק המלאכותי וב VFR אתה משתמש באופק החיצוני

- ב IFR הבקר אחראי על הפרדת המטוסים וב VFR הטייס אחראי

- IFR יבוצע בגובהים 6000, 8000 וכו ו VFR ב 6500, 8500 וכו

- בתנאי IMC ניתן לטוס IFR וב VMC ניתן לטוס VFR או IFR

- אם הגשת מרשה לפי IFR תחוייב בתוספת תשלום לEUROCONTROL

אז בקשר לניווט אין דבר כזה חוקי/לא חוקי, מה שאתה עושה בתוך התא, זה עניינך בלבד

פורסם
אז מה אם הוא טס בנתיב שבד"כ טסים בו IFR גם בIFR לפעמים הפקח מחליט לכוון ישירות לנקודה מסויימת מהצרכים שלו

ברור שהפקח מחליט לכוון אותך לנקודה מסויימת.

אבל בדיפולט, ז"א בתוכנית טיסה ואם אין פקח אז טסים לפי הנתיבים- לזה התכוונתי.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...