Eran Granola פורסם דצמבר 2, 2008 דיווח פורסם דצמבר 2, 2008 בעבר פורסם כאן שרשיר של הקוקפיט הביתי שלכם http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=23710&highlight=%E4%F7%E5%F7%F4%E9%E8+%E4%E1%E9%FA%E9 אולי יהיה זה נחמד לספר לחברים במיוחד החדשים שכאן, איך מעבירים את הטיסה ברשת. אם זו טיסה קצרה, אז אין בעיה. אבל מה עושים בטיסה ארוכה כדי לא להשתעמם יותר מדי במיוחד כשאין פיקוח - אם יש אז מה טוב. לדוגמא, אני בוחר בלגים קצרים, של 200-300NM. ואתם מוזמנים לחדש את השרשיר לספר, ואף לצרף תמונות.
Avichai Koor פורסם דצמבר 2, 2008 דיווח פורסם דצמבר 2, 2008 אז ככה...אני מעביר את הזמן בטיסות ארוכות או בשינה...אם זה לילה ואם לא אז שעה שינה בשיוט. ואם לא מתחשק לישון אפשר לצאת לסיגריה של 10 דק',לנגן..אני בתופים...או להכין ארוחת INFLIGHT מפנקת. הבאתי לכם 2 תמונות שניהם מטיסות ארוכות... 744 בתכנון נחיתה בלונדון ו77 בתכנון נחיתה בבארבדוס..הפעם לקחתי את הנייד של אבא שלי לדפיות,וגם החלפתי לסטיק.
Shlomlux2 פורסם דצמבר 2, 2008 דיווח פורסם דצמבר 2, 2008 רואה סרטים (והיום בטיסה יוצג הסרט...), מעדכן דפיות, צופה בסרטונים בYOUTUBE על השדה/מטוס, לומד עוד קצת על המטוס/טיסה, יושן/הולך/חוזר, יושב ובוהה בקיר :roll: :mrgreen:
E.Z פורסם דצמבר 2, 2008 דיווח פורסם דצמבר 2, 2008 קצת אצלי .. בדרך כלל נמנע מלעבור את הלג של השעה וחצי שעתיים אבל בזמן פנוי שיש בשיוט קצת גולש באינטרנט על הלפטופ, בטיסות בינוניות של 4-5 שעות לפעמים מכין עבודות של הלימודים, ועבודות בבית. טיסה טראנס אלטנטית- מעטות מאוד מבוצעות רק מאילוצים של דילוג אזורים כייון שאצלי אין כזה דבר ליצור טיסה חדשה - אני שומר וממשיך בטעינת המטוס במיקום האחרון שלו (מאין TFC נצחי כזה), בטיסות האלה אחרי ההגעה לשיוט בדרך כלל הולך לישון ומתכנן השקמות כדי לבצע סטפים. בכל מקרה בטיסות אני חיב להישאר בפוקוס כיוןן שנתתי לסימולטור לזום תקלות בצורה חופשית כמו שראיתים בחלק מהתמונות לכן צריך להיות כדי להגיב.
אורח פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 לרב, לומד למבחנים תוך כדי טיסה. לפעמים אם אין מוזה ללימודים, שם רצף פרקים של STTNG. אם חברים און ליין מתקשקשים בעיקר חברים מחול בנאי קוקפיטים שמסייעים אחד לשני. פעם בכמה זמן בטיסות מעל 3-4 שעות, בעיקר טיסות טרנסיות או למזרח, מתכנן כך שבשיוט, ניתן יהיה ללכת לישון ולקום כשתיים לנחיתה, או שכל הטיסה מבוצעת בשעות שאני ער ואז אני מלווה את הטיסה עד הסוף. לגבי תקלות, נתתי ל FSP לשגר תקלות רנדומליות, לפני טיסות ארוכות אני מכניס את ה LDS ל CHECK D :wink: כדי שאני לא מאצא את המטוס באדמה או בכל מקום אחר. בטיסות הקצרות יותר, ממתין ל FSP שיפתיע ובדר"כ הוא מפתיע
David Misha פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 בדרך כלל בטיסות ארוכות בקוקפיט הראשון, אני עובר לבנות את הקוקפיט השני :shock:
אורח פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 בדרך כלל בטיסות ארוכות בקוקפיט הראשון, אני עובר לבנות את הקוקפיט השני :shock:
Zeev Bucki פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 הקברניט מנקה את השירותים! בטיסות אימון ותרגול בארץ או בשדה בחו"ל אז אני כל הזמן עסוק בטיסה אבל בטיסות ארוכות למשל לפני יומיים טסתי מלונדון כאל על 316 אז בגובה שיוט הגברתי את המקרופון שאשמע את הפיקוח בדרך במידה ויופיע והתחלתי לנקות את הדירה. שהמטוס היה מעל בלגיה אז הופיע פקח סנטר וקרה לי ואני לא השבתי לו מיד והוא שאל אותי למה לקח לי זמן לענות לו אז אמרתי לו שאני כעת מנקה את השירותים בבית והוא התפוצץ מצחוק ואמר לי שזה תפקידה של הדיילת... בוקי זאב:4X-MJB
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 כשמוצא זמן פנוי מטרדות היום יום, ו...כשמתפנה מעיסוקי IFS חטיבה וכד' (וזה לא קורה הרבה): רק טיסות קצרות, רק עם פיקוח מהמראה עד לנחיתה (למשל בגרמניה או אנגליה- וכדאי שיהיה מצב כזה גם בארץ...). כמעט אך ורק ידני רק טיסות לחוצות, אך ורק אקשן. אין זמן פנוי בכלל. כל הזמן צריך לחשוב שתי צעדים קדימה אחרת המטוס משיג אותך. דוגמא מהשבוע: מינכן (EDDM) לאינסברוק (LOWI) טיסה של 20 דקות בסה"כ. SID ENROUTE STAR בעצם.. אין ENROUTE...הנקודה האחרונה של הSID (נקודת TULSI) היא הנקודה השניה של הSTAR...שמתחיל בVOR MUN בדרך מעברי קשר: EDDM_GND ,EDDM_TWR, EDDM_APP EDMM_CTR, LOVV_CTR, LOWI_APP ,LOWI_TWR אנ'לא עובד בשביל אף חברת תעופה אין לי שום סיבה לטוס טיסות ארוכות ומשמימות לא מצליח להבין מי שמשאיר את הסימולטור... לטוס לבד. נשמע לי כמו להשאיר את המחשב כל הלילה כדי שישחק עם עצמו... לא חבל על החשמל?
David Misha פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 כשמוצא זמן פנוי מטרדות היום יום, ו...כשמתפנה מעיסוקי IFS חטיבה וכד' (וזה לא קורה הרבה): רק טיסות קצרות, רק עם פיקוח מהמראה עד לנחיתה (למשל בגרמניה או אנגליה- וכדאי שיהיה מצב כזה גם בארץ...). כמעט אך ורק ידני רק טיסות לחוצות, אך ורק אקשן. אין זמן פנוי בכלל. כל הזמן צריך לחשוב שתי צעדים קדימה אחרת המטוס משיג אותך. דוגמא מהשבוע: מינכן (EDDM) לאינסברוק (LOWI) טיסה של 20 דקות בסה"כ. SID ENROUTE STAR בעצם.. אין ENROUTE...הנקודה האחרונה של הSID (נקודת TULSI) היא הנקודה השניה של הSTAR...שמתחיל בVOR MUN בדרך מעברי קשר: EDDM_GND ,EDDM_TWR, EDDM_APP EDMM_CTR, LOVV_CTR, LOWI_APP ,LOWI_TWR אנ'לא עובד בשביל אף חברת תעופה אין לי שום סיבה לטוס טיסות ארוכות ומשמימות לא מצליח להבין מי שמשאיר את הסימולטור... לטוס לבד. נשמע לי כמו להשאיר את המחשב כל הלילה כדי שישחק עם עצמו... לא חבל על החשמל? אדון ברוכי היקר אם היית שייך למחלקה הסגורה היית יודע ש: חשמל מתורגם במחלקה לדלק סימולטור מתורגם לטיסה כמו באמיתי לשחק עם עצמו זה לטוס כמו באמיתי ולכן כשאתה טס כמו באמיתי אתה לא עושה חשובן לדלק..
אורח פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 ברוכי, מסכים הטיסות הארוכות משמימות ללא ספק, אבל ... העיניין שבתכנון הטיסה, תכנון דלק, מז"א וכו'. הכיף שלהגיע ליעד רחוק ובעיקר לצאת ולהכנס לארץ, מה לעשות זה כיף בעיקר אם יש פיקוחה. אם יוצא לי אני בטיסות הארוכות מלווה את המטוס מקצה לקצה. לצערי לא תמיד יוצא, אבל משתדל. וכמובן שדודי צודק
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 צודקים שניכם. אבל התעלמתם משורה אחת שכתבתי. אני לא עובד של אף חברת תעופה ולכן אני לא חייב לטוס כמו באמיתי. ולא חייב להעביר משמרת שלמה בלהסתכל על המסכים. אני אפילו לא חייב לצבור מינימום שעות בשביל לשמור על איזהשהוא רשיון. בכל ההיסטוריה הקצרה שלי בסימולטור ניסיתי כל מיני טיסות. גם כאלה ארוכות. מצאתי שבתחום ה IFR אני הכי נהנה מהטיסות שמהם אני יוצא הכי סחוט...ב VFR אני נהנה מטיסה בנופים הכי מדהימים. מזל שזה רק סימולטור ואני יכול לבחור איזה טיסות שאני רוצה. דרך אגב, תכנון טיסה ודלק, וגם זמן מעל מטרה מעל כל נקודה, עושים גם לקראת טיסות קצרות. לגבי זמ"מ מרב שזה לחוץ אנ'לא תמיד מצליח לעקוב אחרי הזמנים ולרשום ETA ATA. הNAV LOG בד"כ יוצא חסר או עם שרבוטים שנכתבו בלחץ שאמורים לייצג איזה מספר... בד"כ כשאני מתחקר את הטיסה, אני לא מצליח לקרוא מה רשמתי...אולי הייתי צריך להיות רופא... בתכל'ס, עניין של טעם ועל טעם ועל ריח אין מה להתווכח.
אורח פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 צודקים שניכם. אבל התעלמתם משורה אחת שכתבתי. אני לא עובד של אף חברת תעופה ולכן אני לא חייב לטוס כמו באמיתי. ולא חייב להעביר משמרת שלמה בלהסתכל על המסכים. אני אפילו לא חייב לצבור מינימום שעות בשביל לשמור על איזהשהוא רשיון. בכל ההיסטוריה הקצרה שלי בסימולטור ניסיתי כל מיני טיסות. גם כאלה ארוכות. מצאתי שבתחום ה IFR אני הכי נהנה מהטיסות שמהם אני יוצא הכי סחוט...ב VFR אני נהנה מטיסה בנופים הכי מדהימים. מזל שזה רק סימולטור ואני יכול לבחור איזה טיסות שאני רוצה.דרך אגב, תכנון טיסה ודלק, וגם זמן מעל מטרה מעל כל נקודה, עושים גם לקראת טיסות קצרות. לגבי זמ"מ מרב שזה לחוץ אנ'לא תמיד מצליח לעקוב אחרי הזמנים ולרשום ETA ATA. הNAV LOG בד"כ יוצא חסר או עם שרבוטים שנכתבו בלחץ שאמורים לייצג איזה מספר... בד"כ כשאני מתחקר את הטיסה, אני לא מצליח לקרוא מה רשמתי...אולי הייתי צריך להיות רופא... בתכל'ס, עניין של טעם ועל טעם ועל ריח אין מה להתווכח. אכן לא עובד בשביל אף אחד, רק בשביל עצמי. טיסות ניווט אני משתדל לערוך לפחות פעם פעמים בחודש. לפעמים יוצא לפעמים לא, מה לעשות ... אכן טעם וריח
Aviran פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 בוא ניקח מקרה קיצוני. באים לנחות אחרי טיסה של 12 שעות בקנדי, ודווקא כשאנחנו ב-500 רגל, הסימולטור נתקע, לא חבל על המכות שהמחשב יקבל? ניקח מקרה יותר קיצוני. אנחנו אחרי 15 שעות טיסה ואנחנו הגענו ל-LAX. נחתנו. בדיוק שאנחנו באים לפנות את המסלול, הסימולטור קורס. לא חבל על זה שתשליכו אותו מהחלון? :roll: נ.ב: המקרה היותר קיצוני הוא כן שפוי.... (ואני אומר זאת רק כדי להציל את עצמי, כי זה הקו האהוב עלי והראשון שביצעתי..... :oops: )
אורח פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 בוא ניקח מקרה קיצוני. באים לנחות אחרי טיסה של 12 שעות בקנדי, ודווקא כשאנחנו ב-500 רגל, הסימולטור נתקע, לא חבל על המכות שהמחשב יקבל?ניקח מקרה יותר קיצוני. אנחנו אחרי 15 שעות טיסה ואנחנו הגענו ל-LAX. נחתנו. בדיוק שאנחנו באים לפנות את המסלול, הסימולטור קורס. לא חבל על זה שתשליכו אותו מהחלון? :roll: נ.ב: המקרה היותר קיצוני הוא כן שפוי.... (ואני אומר זאת רק כדי להציל את עצמי, כי זה הקו האהוב עלי והראשון שביצעתי..... :oops: ) אם זה קורה לך, היתה צריך להשליך אותו מהחלון ממזמן. בינתיים הדבר היחידי שקרא לי אחרי 12 שעות טיסה, זה הסיכול ממוקד של FSP עם תקלת מדפים בפיינל לטורונטו. העיר אותי בשניה ...
Aviran פורסם דצמבר 3, 2008 דיווח פורסם דצמבר 3, 2008 בוא ניקח מקרה קיצוני. באים לנחות אחרי טיסה של 12 שעות בקנדי, ודווקא כשאנחנו ב-500 רגל, הסימולטור נתקע, לא חבל על המכות שהמחשב יקבל?ניקח מקרה יותר קיצוני. אנחנו אחרי 15 שעות טיסה ואנחנו הגענו ל-LAX. נחתנו. בדיוק שאנחנו באים לפנות את המסלול, הסימולטור קורס. לא חבל על זה שתשליכו אותו מהחלון? :roll: נ.ב: המקרה היותר קיצוני הוא כן שפוי.... (ואני אומר זאת רק כדי להציל את עצמי, כי זה הקו האהוב עלי והראשון שביצעתי..... :oops: ) אם זה קורה לך, היתה צריך להשליך אותו מהחלון ממזמן. בינתיים הדבר היחידי שקרא לי אחרי 12 שעות טיסה, זה הסיכול ממוקד של FSP עם תקלת מדפים בפיינל לטורונטו. העיר אותי בשניה ... אני אוהב את המחשב שלי יותר מדי. אני לא מעז להשליך אותו מהחלון (אבל כן פירקתי אותו אחרי שקניתי חדש ) תהיה בריא פינקל חחחח סיכול ממוקד חחחח
David Misha פורסם דצמבר 4, 2008 דיווח פורסם דצמבר 4, 2008 בוא ניקח מקרה קיצוני. באים לנחות אחרי טיסה של 12 שעות בקנדי, ודווקא כשאנחנו ב-500 רגל, הסימולטור נתקע, לא חבל על המכות שהמחשב יקבל?ניקח מקרה יותר קיצוני. אנחנו אחרי 15 שעות טיסה ואנחנו הגענו ל-LAX. נחתנו. בדיוק שאנחנו באים לפנות את המסלול, הסימולטור קורס. לא חבל על זה שתשליכו אותו מהחלון? :roll: נ.ב: המקרה היותר קיצוני הוא כן שפוי.... (ואני אומר זאת רק כדי להציל את עצמי, כי זה הקו האהוב עלי והראשון שביצעתי..... :oops: ) יש מקרה יותר קיצוני משניהם. אתה אחרי 12 שעות טיסה 5 דקות לנחיתה וחמתך מגיעה ואישתך צועקת לך "רד מהגג" :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 4, 2008 דיווח פורסם דצמבר 4, 2008 לרוב אני ממריא בלילה, מתנתק מהרשת לפני השינה ומתחבר חזרה בבוקר לנחיתה... אם בכל זאת אני נתקע עם טיסה ארוכה אני מעביר את הפיקוח לרמקולים, שוקע בניתוח מעמיק של הדפיות של היעד, מנצל את הזמן לארוחה טובה, מכין נחיתה מושקעת בלי לפספס אף פרט קטן וכמובן פורום ומסנג'ר (הכל במחשב השני)
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 4, 2008 דיווח פורסם דצמבר 4, 2008 בוא ניקח מקרה קיצוני. באים לנחות אחרי טיסה של 12 שעות בקנדי, ודווקא כשאנחנו ב-500 רגל, הסימולטור נתקע, לא חבל על המכות שהמחשב יקבל?ניקח מקרה יותר קיצוני. אנחנו אחרי 15 שעות טיסה ואנחנו הגענו ל-LAX. נחתנו. בדיוק שאנחנו באים לפנות את המסלול, הסימולטור קורס. לא חבל על זה שתשליכו אותו מהחלון? :roll: נ.ב: המקרה היותר קיצוני הוא כן שפוי.... (ואני אומר זאת רק כדי להציל את עצמי, כי זה הקו האהוב עלי והראשון שביצעתי..... :oops: ) יש מקרה יותר קיצוני משניהם. אתה אחרי 12 שעות טיסה 5 דקות לנחיתה וחמתך מגיעה ואישתך צועקת לך "רד מהגג" :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x חחח דודי אני מקווה בשבילך שחמתך לא מפעילה סוכנים שסורקים איזכורים שלה באינטרנט...
Adam Waiser פורסם דצמבר 4, 2008 דיווח פורסם דצמבר 4, 2008 בינתיים הטיסה הכי ארוכה (וגם הטיסה השנייה שלי עם ה747) שעשיתי הייתה מפאריז LFPG לבן גוריון לאחר שהגעתי לגובה שיוט בדקתי בPROGRESS באיזו שעה אני צפוי להגיע לבן גוריון עשיתי תכנון מושכל קדימה וגיליתי שיש לי כשעתיים וחצי פנויות ואז נסעתי לקריית שמונה (חצי שעה נסיעה) להוציא את האוטו של האישה מהמוסך הספקתי לעבור בדרך ולתת שטיפה לאוטו שלי ולאכול מנה פלאפל. מיותר לציין שזה כמובן לא היה ברשת. כשהגעתי הביתה מצאתי את המטוס מעל LEDRA (נקודה הבאה SOLIN) וכל מה שנשאר לי לעשות היה להתארגן לנחיתה, לגלות שלחצתי על מתג APP טיפה מאוחר ושאין סיכוי לנחות ככה בשלום (אבל זה לא קשור לזה שלא היייתי בבית, סתם כי לחצתי עליו ממש מאוחר) (בכל זאת טיסה שניה על הבואינג), לחזור חזרה לSIRON ליירט את ה ILS בצורה מוצלחת ולנחות בצורה רכה ויפה ולעמוד מחוץ לקוקפיט לברך את כל הנוסעים לשלום ותודה שטסתם. מקצועיות נטו. VIVA LE FRANCE
David Bendavid פורסם דצמבר 4, 2008 דיווח פורסם דצמבר 4, 2008 בינתיים הטיסה הכי ארוכה (וגם הטיסה השנייה שלי עם ה747) שעשיתי הייתה מפאריז LFPG לבן גוריון לאחר שהגעתי לגובה שיוט בדקתי בPROGRESS באיזו שעה אני צפוי להגיע לבן גוריון עשיתי תכנון מושכל קדימה וגיליתי שיש לי כשעתיים וחצי פנויות ואז נסעתי לקריית שמונה (חצי שעה נסיעה) להוציא את האוטו של האישה מהמוסך הספקתי לעבור בדרך ולתת שטיפה לאוטו שלי ולאכול מנה פלאפל. מיותר לציין שזה כמובן לא היה ברשת. כשהגעתי הביתה מצאתי את המטוס מעל LEDRA (נקודה הבאה SOLIN) וכל מה שנשאר לי לעשות היה להתארגן לנחיתה, לגלות שלחצתי על מתג APP טיפה מאוחר ושאין סיכוי לנחות ככה בשלום (אבל זה לא קשור לזה שלא היייתי בבית, סתם כי לחצתי עליו ממש מאוחר) (בכל זאת טיסה שניה על הבואינג), לחזור חזרה לSIRON ליירט את ה ILS בצורה מוצלחת ולנחות בצורה רכה ויפה ולעמוד מחוץ לקוקפיט לברך את כל הנוסעים לשלום ותודה שטסתם. מקצועיות נטו. VIVA LE FRANCE אז לוקחים שליטה לידיים מה תעשה אם תקבל ארנב?
Adam Waiser פורסם דצמבר 4, 2008 דיווח פורסם דצמבר 4, 2008 אז לוקחים שליטה לידיים מה תעשה אם תקבל ארנב? מה זאת אומרת? אשים אותו באקווריום עם פתחי אוורור גדולים ואאכיל אותו בחסה. פעם ביום אוציא אותו לטיול ואשדך לו ארנבת נחמדה שיוכל להעמיד צאצאים.
David Bendavid פורסם דצמבר 4, 2008 דיווח פורסם דצמבר 4, 2008 אז לוקחים שליטה לידיים מה תעשה אם תקבל ארנב? מה זאת אומרת? אשים אותו באקווריום עם פתחי אוורור גדולים ואאכיל אותו בחסה. פעם ביום אוציא אותו לטיול ואשדך לו ארנבת נחמדה שיוכל להעמיד צאצאים. זה לא ארנב ידידותי... הוא יתן לך ביס