עבור לתוכן
Baruch Spiegel

מה חריג מאוד בMETAR של היום?

Recommended Posts

פורסם
רוחות צפוניות מזרחיות עד ל דרומיות מזרחיות ..

עם משבים של 20-25 קשר(!!!)

לא המראתי לשיעור (סולו) :(

שבת שלום,

ספר לנו ... :x

פורסם

שבת שלום,

עם משבים של 35 בחיפה.

איזה עצבים, אבל נקווה שבשבוע הבא אדון מז"א יפצה אותנו :wink:

פורסם

שבת שלום,

עם משבים של 35 בחיפה.

איזה עצבים, אבל נקווה שבשבוע הבא אדון מז"א יפצה אותנו :wink:

לא מר חזאי בקריה,

לא מר פקח במגדל,

ולא מר גורלנו עזר...

הרוחות האלה כבר יומיים ככה!

:x

פורסם

לא יודע מה היה בחיפה...

אתמול 5 וחצי בבוקר בנתב"ג כולם כמו חיילים טובים בתור על 12 ממריאים לתוך זריחה מדהימה בקוקפיטים DEENA1C מככב הלוואי ככה כל יום.

פורסם
dew point -9C. מה גורם לזה?

נקודת טל-כאשר טמפ' האוויר מגיעה לטמפ' של נקודת הטל הלחות תעמוד על 100%

לפי מה שאני חושב בגלל שהיו רוחות מזרחיות גבוהות מהרגיל האוויר הלח מהים לא "הגיע" אלינו, כי הרוחות "גררו" אותו חזרה.

מכך שהלחות הייתה גם כן נמוכה מהרגיל.בגלל שהלחות נמוכה נקודת הטל ביחס לטמפ' האוויר תהיה נמוכה גם בהרבה מהרגיל.

ככה התאוריה שלי.. מקווה שזה נכון

פורסם
dew point -9C. מה גורם לזה?

נקודת טל-כאשר טמפ' האוויר מגיעה לטמפ' של נקודת הטל הלחות תעמוד על 100%

לפי מה שאני חושב בגלל שהיו רוחות מזרחיות גבוהות מהרגיל האוויר הלח מהים לא "הגיע" אלינו, כי הרוחות "גררו" אותו חזרה.

מכך שהלחות הייתה גם כן נמוכה מהרגיל.בגלל שהלחות נמוכה נקודת הטל ביחס לטמפ' האוויר תהיה נמוכה גם בהרבה מהרגיל.

ככה התאוריה שלי.. מקווה שזה נכון

טוב סליחה חברים, אבל מוטב מאוחר מאשר אף פעם.

אביעד, בינגו!!! כל הכבוד!

נקודת הטל היא סוג של נתון וירטואלי ולא אמיתי. זה כמו "מה היה אילו..."

בתנאי הלחות של היום, עד לאן צריך להוריד את הטמפרטורה כדי שנקבל אוויר רווי ( מצב של 100% לחות). בתנאי הלחות של תחילת השבוע, רק במינוס 9 מעלות ניתן היה לקבל 100% לחות ! וזה למרות שהטמפרטורה בפועל היתה 27 מעלות.

בעצם ההפרש בין הטמפרטורה בפועל לבין נקודת הטל, מראה לנו מה אחוזי הלחות באוויר. ככל שהטמפרטורה בפועל מתקרבת לנקודת הטל, אחוזי הלחות גבוהים יותר - וההיפך: ככל שההפרש בין נקודת הטל לטמפרטורה בפועל גדול יותר, אחוזי הלחות נמוכים יותר.

מה שהיה בתחילת השבוע זה רמה ברומטרית מצפון מזרח לנו. האוויר מסביב לרמה ברומטרית נע כלפי חוץ בתנועה מעגלית ימינה ולכן קיבלנו רוחות מזרחיות שהביאו איתן את האקלים מהאיזור שבו נמצא מרכז הרמה: אקלים מדברי יבש. (בטח גם הרגשתם שקר בלילה וחם ביום...) בנוסף, כיוון הרוח, והעובדה שיש "בלוק חוסם" ממזרח מנעו מלחות להיכנס ליבשה, אפילו באיזורים הסמוכים לחוף. אצלי בבית יש מד לחות, הוא הראה משהו מתחת לסקאלה...פחות מ10% לחות

פרטים נוספים למעוניינים במצגת הלא גמורה הזו...

:oops: http://www.ifschool.net/fs/guides/weather.pps

עריכה: אה נו בטח.. #-o טמבל אני איך שכחתי: העיקר: אפשר לנסות גם בSIM!!!

קודם כל תתחילו עם שמיים נקיים ,יום - ים.

תכנסו ל WORLD משם לWEATHER משם ל CUSTOMISE WEATHER משם ל ADVANCED WEATHER לכו לתווית של TEMP/PRESSURE אפשר להכניס גם טמפרטורה וגם DEW POINT

שימו את אותו ערך בשניהם, תלחצו OK וחכו 20 דקות , תראו מה קורה (אפשר להריץ ת'סימולטור למי שיש קוצים בתחת....)

אחרי זה תכנסו שוב לאותו תפריט ותעלו את הטמפרטורה הרבה מעבר לנקודת הטל, תלחצו OK

ומה שקרה מקודם, הוקוס פוקוס - נעלם. מתאים גם לFS9 וגם ל FSX

לגבי הרוחות: רוחות מזרחיות בהשפעת רמה ברומטרית תמיד חזקות יותר מרוחות מערביות בהשפעת שקע. מי יודע למה?

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...