Baruch Spiegel פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 קרה לכם פעם ורטיגו בסימולטור? :mrgreen: קרא לי פעם... בחיי, זה היה עם FS2. כשהכל עוד היה קוים. טיסת לילה, שיקגו (איך לא?...) משום מה התייחסתי ללכביש החוף שלאורך אגם מישיגן לאופק. הבנתי את הטעות כשה"חלון הקדמי" התמלא סדקים...מי שזוכר. וואלה זה היה מזמן...אני כנראה מזדקן :?
E.Z פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 קרה לכם פעם ורטיגו בסימולטור? :mrgreen: קרא לי פעם... בחיי, זה היה עם FS2. כשהכל עוד היה קוים. טיסת לילה, שיקגו (איך לא?...) משום מה התייחסתי ללכביש החוף שלאורך אגם מישיגן לאופק. הבנתי את הטעות כשה"חלון הקדמי" התמלא סדקים...מי שזוכר. וואלה זה היה מזמן...אני כנראה מזדקן :? גם לדעתי בגרסה הזאת הסימולטור היה עובר למצב SPOPT והיו רואים את המטוס מתפרק לחתיכות
Doron_Angel פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 737 פשוט לתפעול? אמממ או קיי, מוזמנים לחטוף ממני שיעור טיסה, נראה איך תצאו.יש כאן כמה חברים שיכולים לספר לכם איך זה לחשוב שהם יודעים ,ואז נפגשים איתי ועם עוזרי הנאמן קברניט פינקלס לשיעור טיסה........ אני טס על ה-73 כבר כשנתיים (אם לא יותר) לאחר לימוד עצמי. השבוע קיבלתי שיעור פרטי ממיקי ליפ (תודה :wink: ) , אשר בסיומו הבנתי כמה ידע חסר לי בכדי להטיס את ה-73 ע"פ נהלי תפעול, הטסה וזהירות כבמציאות! ממליץ להכנס לנושא לעומקו של ענין, ולא להסתפק בהטסה (המראה ונחיתה) בלבד.
Doron_Angel פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 737 הנאמן קברניט פינקלס לשיעור טיסה........ יחסית ל 742 זה כמו להטיס ססנה אם משווים ל 76, זה לעבור לקינג איר סתם דרך אגב, עובדה עצובה: בתאונה שהיתה לא מכבר בחיפה עם בוננזה נהרג גם קברניט 76 באלעל שלפי השמועות גם התערב בהטסה ובקבלת ההחלטות. מסקנה: כשאתה בא מלמעלה מהכבדים ומתייחס בקלות ראש לקלים, זה עלול להיגמר לא טוב. כל מטוס מכל סוג יכול להיות כלי שקל וכיף לתפעל. עם כל מטוס מכל סוג אפשר גם להסיתבך ולהיקלע למצבים בלתי אפשריים ומסוכנים. היחוד של מטוסים לעומת כלי תחבורה אחרים: זה בשמיים, זה לא עוצר, זה יכול ליפול אם זה לא עובד, כל טעות עלולה להיות הטעות האחרונה. מהבחינה הזאת סימולטור קצת מקהה את התחושה הזאת - ויש עם זה בעיה :!: ממה שהבנתי מתחקיר התאונה (לא ראיתי אותו), טייס אלאעל (אשר לא היה הטייס מפקד) החליט כי הוא "לוקח" בנגיעה, מאחר וחשב כי יש לבצע הליכה סביב. הוא לא הכיר את המטוס וכפי הנראה לא נחת קודם בחיפה. בנוסף, מרכז הכובד היה בחריגה לאחור, ובזמן אפקט קרקע, הסטיה של מרכז הכובד חייבת להיות מינימלית ביותר. כפי הנראה חוסר מודעות לעובדת הסטיה של מרכז הכובד, ובהתחשב מחוסר הכרת הכלי, המטוס פשוט נכנס להזדקרות. ההשערה היא כי אפ הטייס המפקד היה מבצע בעצמו את הנחיתה, לא היה מתבצע מהלך שך הליכה סביב והנחיתה היתה מסתיימת במגבלות ובשלום.
Ben Cohen פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 עבודת צוות זה דבר שקשה מאוד לתרגל, ובמיוחד להתרגל אחרי שטסים לבד בסימולטור כל הזמן. אני יכול להעיד על עצמי. לפני שנה וחודש הייתי באימון במוקאפ עם מיקי, רן, משה, ברוכי ונצר. מיקי ורן היו המדריכים ואני ומשה עשינו לג ראשון ללרנקה. אפשר לומר שקיבלתי צ'אפחה מרן וכאפה דמיונית מהמציאות, כמה קשה זה להיות מודע לעצמך ולתפקיד שלך בצוות, להשתלב ולטוס בצורה זורמת. זה קשה לסמוך על מישהו אחר שיעשה את כל הפעולות, במיוחד שהוא בדיוק כמוך מבחינת הניסיון בצוות ולא יודע בדיוק מה צריך להגיע מתי. חוץ מהטסה בצוות יש הרבה הרגלים רעים שהתשרשו, כמו לא להסתכל בFMA או לא להקריא את כל הFMA בהמראה, שזה דבר מאוד חשוב. 73 של אלעל יצא ממוסקווה (לפי הזכור לי) והזדקר או כמעט הזדקר בגלל שהמטוס היה באיזשהו מוד אוטומטי שלא היה אמור להיות בו והשטייסים לא ידעו שהוא מופעל. כתוצאה מכך באימונים היום במוקאפ באלעל שמים דגש בעניין האוטומטציה, ללחוץ על הMCP-אבל להסתכל על הFMA.
אורח פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 עבודת צוות זה דבר שקשה מאוד לתרגל, ובמיוחד להתרגל אחרי שטסים לבד בסימולטור כל הזמן.אני יכול להעיד על עצמי. לפני שנה וחודש הייתי באימון במוקאפ עם מיקי, רן, משה, ברוכי ונצר. מיקי ורן היו המדריכים ואני ומשה עשינו לג ראשון ללרנקה. אפשר לומר שקיבלתי צ'אפחה מרן וכאפה דמיונית מהמציאות, כמה קשה זה להיות מודע לעצמך ולתפקיד שלך בצוות, להשתלב ולטוס בצורה זורמת. זה קשה לסמוך על מישהו אחר שיעשה את כל הפעולות, במיוחד שהוא בדיוק כמוך מבחינת הניסיון בצוות ולא יודע בדיוק מה צריך להגיע מתי. חוץ מהטסה בצוות יש הרבה הרגלים רעים שהתשרשו, כמו לא להסתכל בFMA או לא להקריא את כל הFMA בהמראה, שזה דבר מאוד חשוב. 73 של אלעל יצא ממוסקווה (לפי הזכור לי) והזדקר או כמעט הזדקר בגלל שהמטוס היה באיזשהו מוד אוטומטי שלא היה אמור להיות בו והשטייסים לא ידעו שהוא מופעל. כתוצאה מכך באימונים היום במוקאפ באלעל שמים דגש בעניין האוטומטציה, ללחוץ על הMCP-אבל להסתכל על הFMA. ניראה לי שאתה זקוק לצ'אפחת השקמה... מה זה אתה לא זוכר. מיקי אני מוריד הנחיה עוצר טיסות בצי 737. ריענון הדרכות חובה לכולם ומבחן מעשי. ציון עובר 98. (2 נקודות על מתי לשחרר דיילת, פחות חשוב כרגע). לגבי הצ'אפחות, תשאלו את אור נצר, עד עכשיו הצואר שלו אדום :mrgreen:
Yakov Kraus פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 החסרון הגדול של PMDG 737 זה שאי אפשר לשמור בו טיסות בצורה נורמלית. לכן קשה בו לתרגל מצבים שוב ושוב כמו נחיתות או המראות. היתרון הגדול של 737 PMDG הוא מסכי התצוגה שמראים את הנתיבים בצורה ברורה.
E.Z פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 החסרון הגדול של PMDG 737 זה שאי אפשר לשמור בו טיסות בצורה נורמלית. לכן קשה בו לתרגל מצבים שוב ושוב כמו נחיתות או המראות.היתרון הגדול של 737 PMDG הוא מסכי התצוגה שמראים את הנתיבים בצורה ברורה. בניגוד ל 767 וה 744 ששם גם רואים את הנתיבים ברור :roll:
Yakov Kraus פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 בכל אופן זה שאי אפשר לשמור טיסה בPMDG 737 ולתרגל זה מרגיז.