Baruch Spiegel פורסם דצמבר 15, 2008 דיווח פורסם דצמבר 15, 2008 תומר אתם מדבר מאותה קופסה שהתעופה הכללית נמצאת בה כבר שנים וכנראה בגלל זה נמצאת בחרא שהיא נמצאת- מה זה לא להטיס בצד ימין?אתה רואה מכשירים המטוס מרושיין אז מה הבעיה? מטיסית היום מטוסים ששוקלים 200 טון עם 250 נוסעים מצד ימין ואפילו מנחיתים אותם. יש אנשים שמכירים את עולם התעופה אך ורק דרך מדמה טיסה. לא משהו מקצועי, מדמה טיסה למחשב PC. ובאותו מדמה טיסה - מכירים רק דגם אחד ויחיד. מכאן כככככככככככככללללללל הידע שלהם על עולם התעופה. הם יכולים ללמד את מומחי מנהל התעופה האזרחית דבר או שניים על מטוסים. זה מסביר הצהרות מוזרות כגון אלו שמובאים בציטטה. הידעת אלעד שבססנה אין מכשירי הטסה בצד ימין? שלא לדבר על מסכים. הידעת, שקריאת מכשירים מכיסא ימין מוטעית, ויש להתחשב בעובדה זו? הידעת שאפשר להכניס מטוס להזדקרות רק בגלל טעות בקריאת מכשירים מכיסא ימין? אתה מצפה מהתעופה הכללית לצאת מהקופסא שאתה עוד לא נכנסת אליה?
Elad Zeierman פורסם דצמבר 15, 2008 דיווח פורסם דצמבר 15, 2008 תומר אתם מדבר מאותה קופסה שהתעופה הכללית נמצאת בה כבר שנים וכנראה בגלל זה נמצאת בחרא שהיא נמצאת- מה זה לא להטיס בצד ימין?אתה רואה מכשירים המטוס מרושיין אז מה הבעיה? מטיסית היום מטוסים ששוקלים 200 טון עם 250 נוסעים מצד ימין ואפילו מנחיתים אותם. יש אנשים שמכירים את עולם התעופה אך ורק דרך מדמה טיסה. לא משהו מקצועי, מדמה טיסה למחשב PC. ובאותו מדמה טיסה - מכירים רק דגם אחד ויחיד. מכאן כככככככככככככללללללל הידע שלהם על עולם התעופה. זה מסביר הצהרות מוזרות כגון אלו. שמובאים בציטטה. הידעת אלעד שבססנה אין מכשירי הטסה בצד ימין? שלא לדבר על מסכים. הידעת, שקריאת מכשירים מכיסא ימין מוטעית, ויש להתחשב בעובדה זו? הידעת שאפשר להכניס מטוס להזדקרות רק בגלל טעות בקריאת מכשירים מכיסא ימין? אתה מצפה מהתעופה הכללית לצאת מהקופסא שאתה עוד לא נכנסת אליה? ועדיין אנשים עושים את זה במקומות אחרים נאורים ועדיין יחס ההרוגים לשעות טיסה נמוך יותר ...(שוב תקנו אותי). א. לא כל המטוסים ללא מכשור ב. זאת לא הסיבה היחידה שהתעופה הכללית בארץ בעיני לפחות רקובה את זה אמרו גדולים וחכמים מימני על פני לא מעט דוחות התרסקות, וועדות, גופים בינלאומיים האם ייתכן שהכל מגמתי? זאת האמת העצובה ברוכי התעופה הכללית בארץ רקובה לא מצד אחד אלא מכל הצדדים. במקומות אחרים לא הכל וורוד נכון אבל עדיין לא מגיע לרמות הנכות שיש כאן, גם מצד הרשויות גם מצד הטייסים
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 15, 2008 דיווח פורסם דצמבר 15, 2008 מה שלי נראה אבסורד, שאנחנו מתוך העולם הוירטואלי מרשים לעצמנו לבקר ולצקצק בלשון ולהגיד נו נו נו על התעופה האזרחית בישראל. בא נישאר בתוך העולם הוירטואלי שלנו וננסה לשפר אותו במקום לפזר עצות לרת"א, רש"ת, לחיל האוויר, למערך הבקרה וכו'. זה אנחנו מחקים אותם ולא ההיפך. עם כל הכבוד- יש לנו עדיין מה ללמוד מהם. אצלנו אין דרישות סף אין קורסים חובה אין מבחני רמה. אף אחד לא משלם מחיר כבד על טעויות שהוא עושה בסימולטור ואין אפילו סטיסטיקה לגבי כמה תאונות קורות לטייסי ואטיל המהוללים בסימולטור.
Elad Zeierman פורסם דצמבר 15, 2008 דיווח פורסם דצמבר 15, 2008 מה שלי נראה אבסורד, שאנחנו מתוך העולם הוירטואלי מרשים לעצמנו לבקר ולצקצק בלשון ולהגיד נו נו נו על התעופה האזרחית בישראל. בא נישאר בתוך העולם הוירטואלי שלנו וננסה לשפר אותו במקום לפזר עצות לרת"א, רש"ת, לחיל האוויר, למערך הבקרה וכו'. זה אנחנו מחקים אותם ולא ההיפך. ברוכי זה לא דברים שאני אומר בתור הטייס הוירטואלי המצו'קמק זה דברים שאנשי מקצוע מהשורה אמרו... והיום בתחקיר ראינו אותם (לא שלא ידענו עליהם קודם)...אז כן אני מרשה לעצמי כל נושא התעופה דפוק אנחנו זה חיקוי של מה שקורה בארץ אבל של הדברים הטובים....אתה לא רואה אותי מוציא כל שני וחמישי נוטאם על סגירת מרחב או מוציא הנחייה שאין הקפות בב"ג ב4 אחר הצהריים :mrgreen: 0 (או מבקש לתאם אימון מכשירים שבוע לפני במרשה חריג).
ifs2003 פורסם דצמבר 15, 2008 דיווח פורסם דצמבר 15, 2008 לא רק. בגלל המצב הזה, התעופה הקלה בארץ כל הזמן מצטמקת וזה בגלל שהראשויות לא עושות כלום למענה. אם היו משקיעים "בתחבורה האווירית" כמו שמשקיעים בתחבורה היבשתית הדברים היו נראים אחרת. מחירי שעת הטיסה בשמיים, אנשים טסים פחות, ובתי הספר מכניסים פחות לכיס דבר שבסופו פוגע בחברות ולכן מונע כניסה של כלי טייס חדשים ואביזרי בטיחות חדשים למיניהם. לחשוב ששעת טיסה עולה 50% ממחיר של שכירות בית לחודש ! איפה הפרופורציות ??? לא פלא שכולם אומרים שזה עסק לעשירים. זה בסך הכל מכונית עם כנפיים ואפילו לא מנוע סילון על מה הולך כל כך הרבה כסף ? על אלומיניום עם פלופלור ? מישהו לא שם לב למצב המוזר הזה כאשר בארה"ב אותה ססנה מיושנת עולה 130 דולר לשעה. משהו כאן ממש ממש מוזר. אני לא אתפלא אם כל העסק הזה יקרוס בקרוב מאוד (כמו כל דבר במדינה) ועד אז נחזיק בשיניים את מה שנותר.
Elad Zeierman פורסם דצמבר 15, 2008 דיווח פורסם דצמבר 15, 2008 לא רק.בגלל המצב הזה, התעופה הקלה בארץ כל הזמן מצטמקת וזה בגלל שהראשויות לא עושות כלום למענה. אם היו משקיעים "בתחבורה האווירית" כמו שמשקיעים בתחבורה היבשתית הדברים היו נראים אחרת. מחירי שעת הטיסה בשמיים, אנשים טסים פחות, ובתי הספר מכניסים פחות לכיס דבר שבסופו פוגע בחברות ולכן מונע כניסה של כלי טייס חדשים ואביזרי בטיחות חדשים למיניהם. לחשוב ששעת טיסה עולה 50% ממחיר של שכירות בית לחודש ! איפה הפרופורציות ??? לא פלא שכולם אומרים שזה עסק לעשירים. זה בסך הכל מכונית עם כנפיים ואפילו לא מנוע סילון על מה הולך כל כך הרבה כסף ? על אלומיניום עם פלופלור ? מישהו לא שם לב למצב המוזר הזה כאשר בארה"ב אותה ססנה מיושנת עולה 130 דולר לשעה. משהו כאן ממש ממש מוזר. אני לא אתפלא אם כל העסק הזה יקרוס בקרוב מאוד (כמו כל דבר במדינה) ועד אז נחזיק בשיניים את מה שנותר. בדיוק השורה התחתונה אני אומנם טייס וירטואלי אבל אני עדיין לקוח פוטנציאלי ללימוד תעופה בארץ כאשר הזמן יגיע בתי הספר בהרצליה לא יראו מימני אגורה המוצר שאני מקבל במקומות אחרים יותר זול ונותן יותר.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 15, 2008 דיווח פורסם דצמבר 15, 2008 תבינו דבר פשוט: אנחנו מדינה קטנה מדי בשביל GA משמעותי. לא צריך כאן FLYING DOCTOR כמו באוסטרליה, אין צורך במטוסים ימיים ככלי תחבורה אלמנטרי כמו באלסקה. לכן התעופה הכללית בארץ היתה ותישאר בגדר תחביב. מה לעשות תחביבים כנראה לא בראש סדר העדיפויות של הממשלה, כל ממשלה. תוסיפו לזה את העובדה ששוק העבודה הזעום של אנשי צוות אוויר מתמלא באופן מגמתי ואוטומטי ע"י יוצאי חיה"א - תקבלו נאדה. GA נאדה. אין הכרח, אין צורך קיומי. לכן קהל הצרכנים הנותר זה או צפונבוניים עם ארנק כבד, או משוגעים לדבר - שמנסים נואשות להגיע למשהו משמעותי דרך התחביב ומוציאים ממיטב הכסף שאין להם. לתוך כל הסמתוכה הזאת תוסיפו גם מרחב אוירי שלטוס בו מקביל לשחייה באמבטיה, תוסיפו לזה גם שבתור תחביב תהיה תמיד בעדיפות אחרונה בתור לקבלת פיסת שמיים - לא רק מול חיה"א גם מול תעופה אזרחית מסחרית סדירה. בקיצור - אין סוף סיבות אוביקטיביות למה התעופה האזרחית בארץ נראית ככה. סיבות אובייקטיביות - לא בגלל שמישהו בכוונה בא לו לחפף. או שלמישהו יש אינטרס נגד ה GA. זה המצב, זה מה יש. עריכה: אם אפשר להוסיף: אם נסתכל על חצי הכוס המלאה: למרות תנאי הפתיחה הגרועים, לפחות בתחום ההדרכה - יש בארץ כמה בתי ספר שבהם יש מדריכים מעולים שפועלים בתנאים לא פשוטים בכלל מכל הבחינות ובכל זאת מעמידים דורות של טייסים. אצל הרבה מהם זה הרבה יותר מסתם לבוא לעבודה, אחרת הם מזמן היו מחפשים משהו אחר.
Adam Waiser פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 ברוכי מה שאתה אומר נשמע קצת כמו השלמה עצובה עם מצב שאסור להשלים איתו כשאני עומד בתור בחור צעיר וחושב על קריירה של טייס (ולעבור לחו"ל לא עומד על הפרק) ויש לי כסף שאספתי במו ידי ואני עושה את השיקול אם להתחיל להוציא רשיון או לא אני מחליט לוותר ולא בגלל עצלות או חוסר רצון להשקיע. פשוט כי אני יודע שאני הולך לזרוק את הכסף הזה לפח!!! ההשקעה הזו מעולם לא תחזיר את עצמה כי מי יקח אותי לעבוד בבוא העת באחת מחברות התעופה? אני ששירתתי כלוחם בנח"ל שהדבר הכי קרוב לטיסה אצלי היה תרגיל מוסק? למה להם להעסיק אותי כשיש עוד 40 יוצאי חיל אויר שמתחרים איתי על אותו מקום עבודה? ומאחוריהם כבר אלפי שעות טיסה בתנאים שגם אם אני ממש ארצה אני לא אצליח לייצר מכספי וזמני הפנוי. כמו שאני רואה את זה יש פה מצב שאסור להשלים איתו. של תעופה אזרחית שנשלטת על ידי יוצאי חיל האוויר על כל המשתמע מכך- הם אלו שקבעו את הנהלים והחוקים לקבלת רשיון טייס ומספר שעות הטיסה הנדרשות. נוצרה פה אליטה של טייסי על שמקבלים הכל על מגש של כסף רק כי היה להם את מה שצריך כדי לסיים קורס בחיל האוויר ובשורה התחתונה לאזרח הפשוט הסיכויים להתחיל מאפס ולצמוח לרמה של טייס בחברה מסחרית גדולה הם אפסיים. ומתוך האוירה הזו צומחות הנורמות שבגללן התכנסנו בשרשור הזה: של טייסים אזרחיים שהוציאו רשיון טייס ועכשיו מנסים לגרד שעות טיסה בכל מיני טיסות מונפצות בשמי הארץ כדי להתקדם הלאה. של טייסים אזרחיים בעלי רשיון טייס מסחרי שכדי לנסות להגיע לדבר האמיתי צוברים שעות בתור מדריכי טיסה וטיסות חוויה, וכדי לשמור על מקום העבודה או שביעות רצון הלקוחות מעגלים פינות ומחדדים פניות. בקיצור חיל האוויר ימשיך לשלוט בשמיים, לנו בחיים לא תהיה עבודה רצינית כטייסים, יסגרו לנו שדות תעופה ונתיבי טיסה לטובת פעילות חיל האויר ואנחנו כרגיל נמשיך לשתוק למען בטחון המדינה.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 ברוכי מה שאתה אומר נשמע קצת כמו השלמה עצובה עם מצב שאסור להשלים איתוכשאני עומד בתור בחור צעיר וחושב על קריירה של טייס (ולעבור לחו"ל לא עומד על הפרק) ויש לי כסף שאספתי במו ידי ואני עושה את השיקול אם להתחיל להוציא רשיון או לא אני מחליט לוותר ולא בגלל עצלות או חוסר רצון להשקיע. פשוט כי אני יודע שאני הולך לזרוק את הכסף הזה לפח!!! ההשקעה הזו מעולם לא תחזיר את עצמה כי מי יקח אותי לעבוד בבוא העת באחת מחברות התעופה? אני ששירתתי כלוחם בנח"ל שהדבר הכי קרוב לטיסה אצלי היה תרגיל מוסק? למה להם להעסיק אותי כשיש עוד 40 יוצאי חיל אויר שמתחרים איתי על אותו מקום עבודה? ומאחוריהם כבר אלפי שעות טיסה בתנאים שגם אם אני ממש ארצה אני לא אצליח לייצר מכספי וזמני הפנוי. כמו שאני רואה את זה יש פה מצב שאסור להשלים איתו. של תעופה אזרחית שנשלטת על ידי יוצאי חיל האוויר על כל המשתמע מכך- הם אלו שקבעו את הנהלים והחוקים לקבלת רשיון טייס ומספר שעות הטיסה הנדרשות. נוצרה פה אליטה של טייסי על שמקבלים הכל על מגש של כסף רק כי היה להם את מה שצריך כדי לסיים קורס בחיל האוויר ובשורה התחתונה לאזרח הפשוט הסיכויים להתחיל מאפס ולצמוח לרמה של טייס בחברה מסחרית גדולה הם אפסיים. ומתוך האוירה הזו צומחות הנורמות שבגללן התכנסנו בשרשור הזה: של טייסים אזרחיים שהוציאו רשיון טייס ועכשיו מנסים לגרד שעות טיסה בכל מיני טיסות מונפצות בשמי הארץ כדי להתקדם הלאה. של טייסים אזרחיים בעלי רשיון טייס מסחרי שכדי לנסות להגיע לדבר האמיתי צוברים שעות בתור מדריכי טיסה וטיסות חוויה, וכדי לשמור על מקום העבודה או שביעות רצון הלקוחות מעגלים פינות ומחדדים פניות. בקיצור חיל האוויר ימשיך לשלוט בשמיים, לנו בחיים לא תהיה עבודה רצינית כטייסים, יסגרו לנו שדות תעופה ונתיבי טיסה לטובת פעילות חיל האויר ואנחנו כרגיל נמשיך לשתוק למען בטחון המדינה. מסכים אדם. חלק מהסיבות הם בגלל אינטרסים של מי שבתוך הברנז'ה שמקשים על מי שמנסה להגיע מבחוץ אבל לא רק. יש גם סיבות אוביקטיביות שגורמות לכך שמדינת ישראל היא ממש לא המקום האידיאלי למי שרוצה ללמוד לטוס. מה לעשות, המרחב האווירי של המדינה הוא כלכך קטן וצפוף עם כלכך הרבה איומים מסביב. זה מצב נתון שמקשה מאוד על קיום תשתית נורמלית לתעופה אזרחית. תרצה או לא. זה לא בגלל שמישהו עושה דווקא.
Shmulik Lin פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 שלום אדם עניין של החלטה לטעמי... שנת 99 החילותי להיות טייס קלים ולאחר 8 חודשים זה קרה ב-40000ש"ח היום זה קצת יותר יכולתי לעשות עם הסכום הזה משהו אחר ,החלטתי לעשות איתו את הקורס ידעתי מראש כי סביר להניח שלא אהיה טייס כמקצוע כי לעשות PPL ולאחר מכן מכשירים,דו מנועי ומסחרי ועוד שעות ושעות לטובת כל אחד מההגדרים נ"ל זה עוד כ100 200 אלש"ח,משהו שאיני יכול לעמוד בו לכן מתנחם ,כי ברגע שיש זמן ו\או כסף הולך ל-FNA לוקח מטוס לחיפה לר"פ לדרום לאן שבא לי עם המגבלות שצויינו נ"ל ומשתדל להנות כמה שיותר,עניין של אהבה לתחום יחד עם זאת יודע שלא אוכל לשנות את המצב הנוכחי ומקבל אותו כפי שהוא שוב...עניין של החלטה מה שאני עוד יודע ....שאם לא הייתי נשוי +2 הייתי באוסטרליה או באזורים אחרים בעולם טס על 73 או דומה בודאות אילוצים! גורל! name it! שב עם עצמך,תעשה הערכת מצב,דפ"אות,דפ"נ ,קבל החלטה ולך על זה או לפה או לשם זה מה שעושים במצב כזה עניין של עקומות תמורה בחיים בכל דבר אני מוותר על א' בגלל שעושה ב'
Adam Waiser פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 שלום אדםעניין של החלטה לטעמי... שנת 99 החילותי להיות טייס קלים ולאחר 8 חודשים זה קרה ב-40000ש"ח היום זה קצת יותר יכולתי לעשות עם הסכום הזה משהו אחר ,החלטתי לעשות איתו את הקורס ידעתי מראש כי סביר להניח שלא אהיה טייס כמקצוע כי לעשות PPL ולאחר מכן מכשירים,דו מנועי ומסחרי ועוד שעות ושעות לטובת כל אחד מההגדרים נ"ל זה עוד כ100 200 אלש"ח,משהו שאיני יכול לעמוד בו לכן מתנחם ,כי ברגע שיש זמן ו\או כסף הולך ל-FNA לוקח מטוס לחיפה לר"פ לדרום לאן שבא לי עם המגבלות שצויינו נ"ל ומשתדל להנות כמה שיותר,עניין של אהבה לתחום יחד עם זאת יודע שלא אוכל לשנות את המצב הנוכחי ומקבל אותו כפי שהוא שוב...עניין של החלטה מה שאני עוד יודע ....שאם לא הייתי נשוי +2 הייתי באוסטרליה או באזורים אחרים בעולם טס על 73 או דומה בודאות אילוצים! גורל! name it! שב עם עצמך,תעשה הערכת מצב,דפ"אות,דפ"נ ,קבל החלטה ולך על זה או לפה או לשם זה מה שעושים במצב כזה עניין של עקומות תמורה בחיים בכל דבר אני מוותר על א' בגלל שעושה ב' שמוליק היקר כנראה לא הבנת נכון, לא באתי להציג התלבטות הצגתי את ההחלטה שלי ואת הסיבות למה ירדתי מהחלום להיות טייס במציאות. לידיעה כללית קורס טייס פרטי עם הנתונים האחרונים שיש בידי עולה בסביבות 65000. בקשר להמשך דבריך אני ואתה על אותו קו בדיוק: במדינה "מתוקנת" הייתי כבר בעיצומו של הקורס בידיעה שמקסימום 5 שנים וכל 65000 המזומנים ותקילין היו אצלי חזרה לאחר כמה הלוך חזורים טובים על איזה DASH או ATR. רציתי להראות ואתה רק מחזק את דברי שמעבר ללהוציא כסף על טיסות להנאתי, בישראל זו אינה החלטה נבונה ומשתלמת למי שמעוניין להשקיע וללמוד בשביל לפתח קריירה של טייס שתחזיר את ההשקעה. את הכסף הזה אני מוציא על תואר שבעזרת השם יחזיר את ההשקעה בטווח הנראה לעיין. בקיצור במדינתנו הקטנטונת ומוקפת האויבים כמו שאנחנו אוהבים לקרוא לה שוויון הזדמנויות בכל תחומי החיים הוא עדיין חלום רחוק. שנינו מבינים את זה, אתה מקבל את זה, אני קצת פחות ולשנינו אין שום דבר לעשות בנדון. בכל מקרה לפחות אנחנו מסכימים אחד עם השני. יאללה לסימולטור. :wink:
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 דעתי: בגלל שזה המצב, וזה מצב נתון שכנראה לא ישתנה בקרוב, ישראלי מצוי שאינו בוגר צ"א של חיה"א, יצטרך לבחור בין: 1. "ללכת עד הסוף" - למי שחושב שקריירה כטייס היא טעם החיים ושום דבר אחר לא ימנע ממנו להגיע אל המטרה. אם אתה לא הבן של לבייב או דנקנר, תצטרך כנראה להשקיע את כל המשאבים שיש לך בזה- מכל הבחינות, לא רק מבחינה כלכלית. זה אומר גם למשל לעזוב את הארץ לתקופה ארוכה ויש לנו כמה דוגמאות בחטיבה. - אותי זה קצת מפחיד... זה כמו סוס ששמו לו רטייה על העיניים. אתה עלול לגלות יום אחד שזה לא הכל בחיים. לא רק שזה לא הכל - זה אולי נראה זוהר כשאתה לא שם. כשאתה מגיע לשם, אתה עשוי לגלות שזה עוד מקצוע. בינתיים בתחומים אחרים בחיים - חשובים לא פחות (לטעמי), אתה עלול לאחר את הרכבת... 2. תחביב לסופ"ש (למי שיכול להרשות לעצמו). מוותר מראש על קריירה כי זה לא הכל בחיים בכל זאת נהנה פה ושם לפרוש כנפיים. אופציה לקריירה רק אחרי התמדה וצבירת שעות במשך תקופה ארוכה ארוכה. למי שחושב על קריירה בעתיד הרחוק - חובה לרכוש מקצוע אלטרנטיבי שמאפשר הכנסה נאה, כדי שיוכל למצוא כסף פנוי כדי לתחזק את הרשיון וגם להתקדם. 3. סימולטור - הפשרה של רובינו. מי שמעתניינים מאוד בתעופה אבל הסיטואציה שהם נמצאים בה לא מאפשרת בכלל לעשות שום צעד לקראת רשיון טיס אזרחי. אם נסתכל על חצי הכוס המלאה, שתי עשורים אחורה, גם האפשרות השלישית לא היתה קיימת בכלל. מי שהתעניין בתעופה ולא היה בפנים יכל רק להסתכל למעלה בעיניים כלות ורק לנסות לנחש מה הם עושים שם - המאושרים שזכו. אז בואו נגיד תודה שיש לנו לפחות את העולם הוירטואלי המקביל. שמאפשר לכל אדם ממוצע עם מחשב אישי לטוס, לפקח וליהנות - בבית עם פיג'מה וכוס קפה ליד...
Tomer Haim פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 לפני 2 עשורים לא היה סימולטור. בדיוק כפי שברוכי כתב, אלו שלא היו טייסים היו יכולים להסתכל למעלה בעיניים כלות ורק לנסות לנחש מה הם עושים שם. בזמנו לפני 2 עשורים כשאותם אנשים הסתכלו לשמיים הם ראו שם עולם אחר, הרבה יותר ססנות, פייפרים איילנדרים ומטוסים טסים, טיסו אזרחיות שהן + הטכנולוגיה שנכנסה יצרו והולידו את הסימולטור. מה שאני בעצם אומר, שהסימולטור שלנו נולד מתוך תעופה שהיתה חיה ובועטת, אנשים שרצו לטוס, היה להם מה לחקות והחיקוי שנוצר הוא הסימולטור. חלקם לאחר מכן הוציאו רשיונות טיס וחלקם לא, כיום גם אנשי הסימולטור מסתכלים מעלה, הם רואים הרבה פחות מטוסים אבל עדיין הכמות הקטנה הזו של טייסים שבאמת טסים, מחזיקה את המוטיבציה של אנשי הסימולטור לטוס ולחקות את הטיסה. בלי תעופה פעילה (לא משנה באיזו רמה) הסימולטור שלנו לא יתקיים. לא יהיה לסימרים על מה להסתכל, מה לשאוף, מה לחקות. שמוליק לין הוציא את רשיונו לאחר ששילם 40000 ש"ח, אני שילמתי 55000 ש"ח היום משלמים 75000 ש"ח. אבל אסור להתייאש, זה מאוד קל לקטר, מאוד קל להתקפל, מאוד קל להשלים עם המצב, אבל אני יכול לומר בבטחון מלא שבלי פעילות מסויימת שעשו אנשים (חלקם כאן בחטיבה מתוכנו) מחיר הטיסה היה היום הרבה יותר גבוה. אני רואה בחטיבה הזו יותר מפוטנציאל לקוחות.. החטיבה הזו גם אם מדובר בחלק קטן ממנה, הם דור העתיד של הטייסים הם הדור שלא יתנו לתחביב הנפלא הזה (תעופה וסימולטורים) להפסק, הם האנשים שילחמו, יתמידו וישקיעו ואני לא מדבר על כסף, אני מדבר על מה שאנחנו עושיים היום שברובו זה זמן. בלי תעופה, אין סימולטורים. לטום 10 או 12 שעות בשנה זה לא בושה.. יש כאלו שיגידו שזה גורר רמה נמוכה של טייס, נכון הטייס לא יהיה משוייף אבל יטוס ברמת טיסה נאותה. נכון 10 שעות בשנה בשביל טייס הרצליני ממוצע בן 60 שלא נוגע בסימולטור זה מסוכן אבל 12 שעות בשנה כתחביב לחבר חטיבה שמשלים את נסיונו על סימולטור בבית, זה כבר הופך למשהו טוב יותר. מי כאן מעשן?? אז שתדעו שעלות הסיגריות של מעשן ממוצע שווה בדיוק לעלות החזקתו של רשיון טיס פרטי גם היום כשהמחיר הוא מאוד יקררררר (וזה יותר בריא כמובן). אז חברים. טוסו להנאתכם, טוסו בבטחה, תהנו מזה שאתם טסים ולא מזה שאתם טייסים.. תתמידו בהפעלת הסימולטור גם אם אין לכם מושג כמה שהוא עוזר ושמרו על התחביב היקר (תרתי משמע) שלנו. אנחנו נצליח לסיום קבלו סרטון קצר של 2 מדענים שסך הכל ניסו להשיג שיא של מהירות ובטעות.. התחילו לטוס: http://www.youtube.com/watch?v=ti25Fb9A ... re=related ועוד קטע מהסרט רווי התעופה הזה: (רואים פעם אהבו תעופה) http://www.youtube.com/watch?v=JDahrKdv ... re=related
Ilan Jonas פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 לא הבנתי, אתם רוצים שהמדינה תממן לכם את החלומות? ונניח שאתם רוצים קריירה ולא חלום, גם את זה המדינה צריכה לממן? הסמכה לרוב המקצועות עולה סכומים דומים ואף יותר מזה, ואין שום סיבה לשנות את זה - ברוכי צודק לחלוטין באבחנות שלו.
Elad Zeierman פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 לא הבנתי, אתם רוצים שהמדינה תממן לכם את החלומות? ונניח שאתם רוצים קריירה ולא חלום, גם את זה המדינה צריכה לממן? הסמכה לרוב המקצועות עולה סכומים דומים ואף יותר מזה, ואין שום סיבה לשנות את זה - ברוכי צודק לחלוטין באבחנות שלו. אילן בניגוד למקצועות אחרים כאן צבירת הניסיון שהכרחית עולה כסף ובתנאים היום נמצאת על גבול על הבילתי אפשרי, שהולכים לעבוד בהייטק\רואה חשבון משרד עורכי דין אין הגדרה שצריך לטפל ב 300 תיקים לפני שאפשר להתחיל לקבל כסף על זה להפך אתה מקבל על זה כסף (אומנם לא הרבה אבל עדיין...). על עלות ההסמכה והאיכות אפשר להתווכח יש גם עניין של ניהול סיכונים בהשקעה כי זה בסוף השקעה כספית, אפשר ללכת לעשות תואר במד"מח במרכז הבינתחומי ב 100 אלף ש"ח ולהשיג בקושי עבודה עם שכר בינוני לעמת זאת אפשר לשלם לתור 30-50K למכללה פחות מוכרת ולהשיג עבודה בשכר גבוהה וטוב. בתעופה בארץ ההצע והביקוש אפסי , וכאן יש בירוקרטיה והתנתהלות שמקשה את העניין הרבה יותר מאשר למצוא עבודה ב QA בסטאראפ
Adam Waiser פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 לא הבנתי, אתם רוצים שהמדינה תממן לכם את החלומות? ונניח שאתם רוצים קריירה ולא חלום, גם את זה המדינה צריכה לממן? הסמכה לרוב המקצועות עולה סכומים דומים ואף יותר מזה, ואין שום סיבה לשנות את זה - ברוכי צודק לחלוטין באבחנות שלו. אף אחד לא רוצה שהמדינה תממן לו שום דבר אם התכוונת למה שאני אמרתי אז אני אסביר כדי שתבין: יש בישראל בעיה של שוויון הזדמנויות בקטע הזה. כל תחום התעופה האזרחית המסחרית, הנהלים וכל המשתמע מכך מוכתבים על ידי יוצאי חיל אוויר. ונחש מה? רק יוצאי חיל האוויר יכולים לעסוק בתעופה מסחרית כקריירה. אני מבין שהתמחור לשעות טיסה וכתוצאה מכך של קורס טייס מתבצע ברובו בצמוד ובכפוף למחירי הדלקים וכו' ועל כך אין לי טענות. מה שמקומם זה שבפועל הדרישות של מספר שעות טיסה וכל שאר הדברים שטייס מתחיל צריך לעבור דרכם כדי להתחיל לעבוד בחברות הגדולות מותיר אותו חסר סיכוי אל מול יוצאי חיל האוויר. עכשיו יהיה מי שישאל אז מה אתה רוצה שיורידו את הסטנדרטים ושכל הטייסים יהיו בינוניים ועם פחות שעות טיסה ופחות נסיון? לא. ברור שלא אבל צריך למצוא דרך שתשפר את סיכויי האזרחים מן השורה לפתח קריירה תעופתית שתחזיר את ההשקעה הרבה בקורס ובשעות הטיסה הנלוות. יש מבין?
4x-amr פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 לא הבנתי, אתם רוצים שהמדינה תממן לכם את החלומות? ונניח שאתם רוצים קריירה ולא חלום, גם את זה המדינה צריכה לממן? הסמכה לרוב המקצועות עולה סכומים דומים ואף יותר מזה, ואין שום סיבה לשנות את זה - ברוכי צודק לחלוטין באבחנות שלו. שהמדינה לא תממן קריירה אבל שסטודנט יוכל לפרוס את שכר הלימוד ושכ"ד בזמן הלימודים על 25 שנה כמו משכנתא זה אפשרי (קיים במדינות אחרות שבדיה למשל) . זה יוצר מנועי צמיחה במשק כי בשלב מוקדם יחסית הסטודנטים מסוגלים להתחייבויות כלכליות(כמו בית ורכב וכו') ובנוסף הופך את הלימודים למסלול חיים אפשרי לכל שכבות האוכלוסיה. אבל מכל הצרות החברתיות שיש למדינה שלנו אני בהחלט מבין שזאת מדורגת נמוך אם בכלל בסולם עדיפות של מישהו.. לך תדע אולי אם ש"ס יהיו מפלגה גדולה מספיק......
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 לא הבנתי, אתם רוצים שהמדינה תממן לכם את החלומות? ונניח שאתם רוצים קריירה ולא חלום, גם את זה המדינה צריכה לממן? הסמכה לרוב המקצועות עולה סכומים דומים ואף יותר מזה, ואין שום סיבה לשנות את זה - ברוכי צודק לחלוטין באבחנות שלו. שהמדינה לא תממן קריירה אבל שסטודנט יוכל לפרוס את שכר הלימוד ושכ"ד בזמן הלימודים על 25 שנה כמו משכנתא זה אפשרי (קיים במדינות אחרות שבדיה למשל) . זה יוצר מנועי צמיחה במשק כי בשלב מוקדם יחסית הסטודנטים מסוגלים להתחייבויות כלכליות(כמו בית ורכב וכו') ובנוסף הופך את הלימודים למסלול חיים אפשרי לכל שכבות האוכלוסיה. אבל מכל הצרות החברתיות שיש למדינה שלנו אני בהחלט מבין שזאת מדורגת נמוך אם בכלל בסולם עדיפות של מישהו.. לך תדע אולי אם ש"ס יהיו מפלגה גדולה מספיק...... איזה בנק יהיה מוכן לתת לך סוג כזה של משכנתא, על סמך זה שתוך 5 שנים יהיה לך רשיון ALTP? מה תעשה עם רשיון כזה? כמה אנשים כאלה צריך. כל ה"מנועי צמיחה" האלה שמבוססים על הלוואות שאין מאחרויהם כלום הם אותם המנועים שמושכים אותנו ואת כל העולם חזק חזק למטה במשבר הנוכחי... אי אפשר לבנות מגדלים באוויר, על סמך משהו שאין לו באמת דרישה כלכך גדולה במציאות. חבר'ה תבינו זה לא רק בגלל שיש ברנז'ה,ואני לא אומר שאין. זה בעיקר בגלל שאין מקום לכלכך הרבה מטוסים ואין צורך בכלכך הרבה טייסים. ולגבי צבירת ניסיון בתשלום: גם לרופאים יש תקופת סטאג' ואחרי זה תקופת התמחות אותו כנ"ל לרואי חשבון ולעורכי דין. אף אחד לא היה מוכן לתת את החיים שלו בידיים של רופא שרק עכשיו קיבל רשיון. זה למה יש תקופות נסיון. בגלל שבראיית חשבון וברפואה תמיד יש דרישה גם לכח עזר של מתמחים וסטאג'רים, אז יש חיה כזאת ואפילו משלמים להם כסף. בתעופה אין צורך לכח עזר כזה או יותר נכון, גם בשביל להיות עוזר קברניט אתה חיב להיות עם לפחות 1000 שעות מאחוריך. גם לפי החוקים הבינלאומיים - ולא רק בגלל איזה גחמה של רשות התעופה האזרחית -ומכיוון שאין דרישה היסטרית לאנשי צוות אוויר, את הדרך עד ל1000 שעות תצטרך לעשות לבד. ככה זה בכל העולם לא רק כאן בישראל. הפתרון שנראה אטרקטיבי לדעתי אלה המכללות לתעופה כמו אלה שקיימות במערב. זה מסגרת אקדמית שמבעבירה אותך את כל דרך הייסורים מ PPL ועד ל ALTP תחת אותו COLLEGE. בארץ עוד לא קמה אקדמיה כזאת (מחוץ לצבא). שוב, כנראה בגלל שהתעופה האזרחית לא מפותחת מספיק ושוב יש בעיות אובייקטיביות שלא מאפשרים לתעופה האזרחית בארץ להתפתח מעבר לתחביב. זה ... מה... יש... :?
Tomer Haim פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 כמה עובדות מעניינות: ישראל: עלות שעת דלק ממוצעת לססנה 172 = 300 ש"ח עלות שעת טיסה ממוצעת לססנה 172 = 950 ש"ח בארץ טייס מסחרי יכול לקחת נוסעים או להיות מדריך אם ברשותו מעל 500 שעות ארה"ב: עלות שעת דלק ממוצעת לססנה 172 = 200 ש"ח עלות שעת טיסה ממוצעת לססנה 172 = 450 ש"ח בארץ טייס מסחרי יכול לקחת נוסעים או להיות מדריך אם ברשותו מעל 250 שעות 1. כנראה שלא הדלק הוא שקובע את המחיר.... 2. בארץ הפיכת הטיס למקצוע משמעותה 475000 ש"ח ובארה"ב 90000 ש"ח
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 כמה עובדות מעניינות:ישראל: עלות שעת דלק ממוצעת לססנה 172 = 300 ש"ח עלות שעת טיסה ממוצעת לססנה 172 = 950 ש"ח בארץ טייס מסחרי יכול לקחת נוסעים או להיות מדריך אם ברשותו מעל 500 שעות ארה"ב: עלות שעת דלק ממוצעת לססנה 172 = 200 ש"ח עלות שעת טיסה ממוצעת לססנה 172 = 450 ש"ח בארץ טייס מסחרי יכול לקחת נוסעים או להיות מדריך אם ברשותו מעל 250 שעות 1. כנראה שלא הדלק הוא שקובע את המחיר.... 2. בארץ הפיכת הטיס למקצוע משמעותה 475000 ש"ח ובארה"ב 90000 ש"ח ברור שלא רק הדלק קובע את המחיר. יש מיסוי על הדלק, יש חברות ביטוח שחוגגות על חשבון חברות ההשכרה והטייסים, יש אגרות מופקעות. יש את המיליונרים שכל ההיטלים והאגרות האלה לא מזיזים להם - והם כרגע קהל היעד העיקרי של התעופה הפרטית בישראל. מה אין? אין מסה קריטית של ציבור שצורך תעופה אזרחית שיכול להפעיל לחץ על מקבלי החלטות. אם כל בתי הספר לטיסה בארץ יחליטו מחר על שביתה כללית זה לא יזוז כלום לאף אחד. זה לא ישבית את המשק. זה לא כמו שביתה של הרכבת או של הרופאים או של עובדי הנמל. לדאבונינו המדינה שלנו תסתדר גם בלי תעופה אזרחית (פנים ארצית).
4x-amr פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 ברוכי , 1. לא בנק צריך לתת את המשכנתא ללימודים אלא המדינה !(באמצעות בנקים) 2.לא דיברתי על לימודי טיסה אלא על לימודים אקדמיים . 3.תומר טעית קצת בחשבון לטובת ארה"ב אבל עדיין עם הטעות ההפרש בלתי נתפש
אורח פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 כמה עובדות מעניינות:ישראל: עלות שעת דלק ממוצעת לססנה 172 = 300 ש"ח עלות שעת טיסה ממוצעת לססנה 172 = 950 ש"ח בארץ טייס מסחרי יכול לקחת נוסעים או להיות מדריך אם ברשותו מעל 500 שעות ארה"ב: עלות שעת דלק ממוצעת לססנה 172 = 200 ש"ח עלות שעת טיסה ממוצעת לססנה 172 = 450 ש"ח בארץ טייס מסחרי יכול לקחת נוסעים או להיות מדריך אם ברשותו מעל 250 שעות 1. כנראה שלא הדלק הוא שקובע את המחיר.... 2. בארץ הפיכת הטיס למקצוע משמעותה 475000 ש"ח ובארה"ב 90000 ש"ח ברור שלא רק הדלק קובע את המחיר. יש מיסוי על הדלק, יש חברות ביטוח שחוגגות על חשבון חברות ההשכרה והטייסים, יש אגרות מופקעות. יש את המיליונרים שכל ההיטלים והאגרות האלה לא מזיזים להם - והם כרגע קהל היעד העיקרי של התעופה הפרטית בישראל. מה אין? אין מסה קריטית של ציבור שצורך תעופה אזרחית שיכול להפעיל לחץ על מקבלי החלטות. אם כל בתי הספר לטיסה בארץ יחליטו מחר על שביתה כללית זה לא יזוז כלום לאף אחד. זה לא ישבית את המשק. זה לא כמו שביתה של הרכבת או של הרופאים או של עובדי הנמל. לדאבונינו המדינה שלנו תסתדר גם בלי תעופה אזרחית (פנים ארצית). איך יהיה ציבור לחץ עם עלויות מטורפות כאלה ? ומשביתה כללית של בתי הספר וכל התעופה הכללית והזעירה ... למי זה בדיוק יזיז ? אה כן יזיז את חיל האויר לפלוש לחור שהם ישאירו אחריהם.
Nadav פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 כמה עובדות מעניינות:ישראל: עלות שעת דלק ממוצעת לססנה 172 = 300 ש"ח עלות שעת טיסה ממוצעת לססנה 172 = 950 ש"ח בארץ טייס מסחרי יכול לקחת נוסעים או להיות מדריך אם ברשותו מעל 500 שעות ארה"ב: עלות שעת דלק ממוצעת לססנה 172 = 200 ש"ח עלות שעת טיסה ממוצעת לססנה 172 = 450 ש"ח בארץ טייס מסחרי יכול לקחת נוסעים או להיות מדריך אם ברשותו מעל 250 שעות 1. כנראה שלא הדלק הוא שקובע את המחיר.... 2. בארץ הפיכת הטיס למקצוע משמעותה 475000 ש"ח ובארה"ב 90000 ש"ח תומר כל פעם שאתה מעלה את הטבלה הזאת אני מקבל תזכורת מעצבנת למצב בארץ (שבעקבותיה מתנפח לי הווריד). אני לא בטוח שמחיר הדלק הוא הפקטור המרכזי פה. לדעתי ההגבלות המטורפות שהמדינה כופה על בתי הספר לטיסה הן הסיבה. איזה הגבלות? הגבלות בדמות אגרות מצחיקות עם כותרות עוד יותר משעשעות. את האמת, אם לא הייתי צוחק מזה-כנראה שהייתי בוכה מזה! תומר, פרסמת לפני איזה שנה-שנתיים "מחירון" שפרט את כל האגרות שצריך לשלם (היה שם דברים שדיברו על רישיון של מנחתים וכלי טייס ועוד ועוד). אולי תפרסם אותו שוב. רק כשרואים את כל האגרות וההיטלים שצריך לשלם, מבינים את גודל האבסורד שקורה כאן במדינה ואת הסיבה למחירים המופקעים של בתי הספר לטיסה שרק רוצים לסגור את היום. נכון, בתי הספר לטיסה הם לא כאלה מסכנים. אבל לסיכום, אני לא בטוח שזה נוגע רק למחירי חבית הנפט... בכל מקרה חברים, אני מסכים עם כל מילה של כל אחד מכם. כרגע כנראה שאני אנסה להכנס לקטגוריה השנייה בסולם של ברוכי, דהיינו-טיסה כתחביב.
Tomer Haim פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 אני חושב שלמי שמתכנן להשאר בארץ, הקטגוריה השניה הכי מתאימה. מי שמתכנן על קריירה, רוב הסיכוי שהוא יתאכזב ויפול ישר... לסימולטור מי שישר מוותר והולך לסימולטור, טס, נהנה, אבל לא מספיק מי ששם לעצמו יעד של טיסה כתחביב ואם יקרה נס אז קריירה, הוא יטוס תמיד, בימים טובים יותר ובימים קשים פחות ואם חס וחלילה יפסיק לטוס הוא ימשיך להנות מהסימולטור הרבה יותר כי יש לו את הידע והיכולת שקורס הטיס הקנה לו, וזה כל כך משמעותי זה לגבי מי שרוצה להשאר בארץ וזה מתאים להיום אלה אם יקרה משהו קיצוני בתעופה שלנו.
Waheb פורסם דצמבר 16, 2008 דיווח פורסם דצמבר 16, 2008 לאור הדיון שמתפתח הרשו לי לשתף אתכם בשיחה שהייתה לי עם דייל חברת תעופה של אונור (שכמובן הייתי בקוקפיט כל הטיסה שטסתי איתם לפני כחודשיים ... אם כן , הבן אדם הוא בחור תורכי כבן 26 והוא עבד(תכף תבינו למה זה כבר בנין עבר) בחברת אונור בתור דייל , והתפלאתי שלאותו דייל יש רשיון טיסה מסחרי של דו מנועי , והוא רחוק מרשיון ATPL כ 40 שעות טיסה ומבחן .. נדהמתי ושאלתי איך צעיר בן 26 יכול כבר להיות עם רשיון טיס מסחרי ומאוד קרוב לרשיון ATPL , ומפתח קריירה באונור ... המשפט הראשון שיצא לו מהפה זה רצון רצון רצון , והרבה אהבה והתמסרות לעולם התעופה ...,ולאחר מכן הוא הסביר לי שהוא רשום במכללת תעופה בתורכיה (שהשם שלה לא עולה לי לראש כרגע .. ) וכי עלות תוכנית טייס ATPL עולה בסביבות ה 30,000 יורו .. וכאן הסימן שאלה הגדול ... מאיפה הכסף ???????? :roll: בתורכיה מסתבר יש בנקים שמכירים במכללות תעופה ונותנות הלוואת מלגה ללימוד טייס ואת המלגה מחזירים רק שנתיים לאחר קבלת ההלוואה , מה זה אומר ? זה אומר שאת תוכנית הלימודים ניתן לסיים במקרה הכי טוב בתוך שנה וכבר להתחיל לעבוד באחת החברות באירופה (לכל מי שיש אזרחות אירופאית :cry: ) .. בכל מקרה לאחר השנה הראשונה אפשר כבר למצוא עבודה ובשנה השניה להרוויח כסף , ליהנות מעולם התעופה , לקרוע תשמיים בטיסות , ולהחזיר את ההלוואה בראש שקט ... מה קורה בארץ ? חבל רק שבארץ דבר כזה לא קיים ואם הוא היה קיים אני לא חושב שהוא היה משתלם כי זה לא ריאלי לקחת הלוואה של חצי מליון שקל בשביל ללמוד פה טיס במחירים מטורפים..ולך תדע מה הסיכוי שלך לעבוד עם זה פה בארץ חחחחחח ואם אני חושב כרגע על עצמי אז בכלל אני קבור מתחת לאדמה עמוק עמוק .. אגב לפני כמה ימים דיברתי איתו ו .. כן כן הרשיון כבר אצלו .. והוא בינתיים עובד על ג'טים פרטיים בתורכיה ונהנה מהחיים ...(ואפילו קיבלתי הזמנה לטיסת VFR מעל חופי תורכיה בקיץ והמון עידודים ללכת לשם ללמוד , אילו הייתי יכול להבטיח מקום עבודה עתידי לא הייתי שוקל את ההצעה שלו והייתי רץ לתורכיה למסלולהלימוד שהוא היה בו .. רק חבל שלא נולדתי אירופאי , ומה לעשות אפילו במדינות ערב לא יקבלו אותי .... )