uvdude פורסם דצמבר 18, 2008 דיווח פורסם דצמבר 18, 2008 היום נתקלתי בסרטון שהוא לא חדש, אפילו די מפורסם, אבל פעם ראשונה שאני רואה אותו. מדובר בסרטון באורך כדקה המתעד התרסקות של מפציץ B-52 בשדה תעופה צבאי בארה"ב בשנת 1994. הסרטון כאן http://www.youtube.com/watch?v=E21byPXR ... =rec-HM-r2 מי שרוצה יותר פרטים על המקרה יכול להסתכל בערך המתאים בויקיפדיה http://en.wikipedia.org/wiki/1994_Fairc ... B-52_crash אגב, מבלי לרמות (כלומר, לקרוא בויקיפדיה), מישהו מזהה מה הגורם להתרסקות במקרה הזה?
Mark163 פורסם דצמבר 18, 2008 דיווח פורסם דצמבר 18, 2008 לא קראתי אבל נראה לי הייתי בהיה בהגהים של המטוס אולי? אולי הוא פנה יותר מידי חד ולא יכול לחזור לטיסה, לא בטוח אבל נראה לי יצא מכלל שליטה בגלל שהייתה בהיה בהגהים עריכה: איבד שליטה ולא יכל לחזור אבל המטוס הזה זה מטוס פעלולים? כזה גודל? :shock:
Shlomlux2 פורסם דצמבר 18, 2008 דיווח פורסם דצמבר 18, 2008 ו... הגרסה ה"קטנה" מתרסקת בצורה דומה להפליא. http://www.youtube.com/watch?v=aRmg88t35Y0 ד"א, דגם המטוס הנ"ל הינו הטיסן היקר בעולם, בנו אותו כמה בריטים, בהשקעה של מעל מליון ליש"ט.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 18, 2008 דיווח פורסם דצמבר 18, 2008 מספיק להביט באחד הציורים בויקיפדיה כדי להבין את הגורם.
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 19, 2008 דיווח פורסם דצמבר 19, 2008 תודה שחר בעצם מה שרואים זה שעבור מהירות מסוימת קבועה, ככל שזוית הגלגול עולה סף ההזדקרות מתקרב. כשסף ההזדקרות שווה ועובר את המהירות נכנסים להזדקרות. נכון מומחים?
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 19, 2008 דיווח פורסם דצמבר 19, 2008 תודה שחרבעצם מה שרואים זה שעבור מהירות מסוימת קבועה, ככל שזוית הגלגול עולה רכיב העילוי קטן וסף ההזדקרות מתקרב. כשסף ההזדקרות שווה ועובר את המהירות נכנסים להזדקרות. נכון ברוכי? איפכא מסתברא, כדי לשמור על פנייה ישרה ואופקית רכיב העילוי האנכי חייב להישאר קובע. כדי לשמור עליו קבוע צריך להגדיל זווית התקפה. הסיפא של המשפט שלך נכונה. למה בכלל צריך עילוי? להתגבר על מה? יום שישי קצר יש לי יציקה על הראש, אין לי זמן עכשיו לחידות. לכן אני גם יענה על השאלות תשובה: משקל. המשקל כמעט ולא משתנה (מעבר לצריכת דלק שזה זניח אם מסתכלים על פרק זמן קצר). זה אומר שאם רוצים לשמור על מסלול טיסה אופקי, גם הכח הנגדי חייב להיות קבוע. בישרה ואופקית כל העילוי מופנה כלפי מעלה ומתנגד למשקל. בפנייה הכנפיים בהטייה. ואז כדי "לפתור" את בעית שיקול כוחות, מפרקים את כח העילוי לשני רכיבים: רכיב אופקי - שגורם לתאוצה כלפי מרכז סיבוב מסויים (או בקיצור גורם לפנייה) רכיב אנכי - שאמור להתנגד למשקל. אם "גנבנו" חלק מהעילוי בשביל לגרום לתאוצה כלפי מרכז הסיבוב, בהכרח זה בא על חשבון הרכיב האנכי של העילוי- שמתנגד למשקל ולכן בעיקרון הוא קטן, אלא אם כן... כדי בכל זאת לשמור את המטוס בטיסה ישרה ואופקית מגדלים את העילוי - הכללי, ואז גם הרכיב האופקי גדל וגם הרכיב האנכי גדל - מגדילים אותו במידה כזאת שיהיה שוב שווה למשקל ואז המטוס שומר על טיסה אופקית. זה מה שניסה לעשות התינוק המגודל שקיבל לידיים מפציץ B52 ושלקח איתו לעולם הבא עוד שלשה אנשי צוות חפים מפשע. איך מגדילים עילוי? מגדילים זווית התקפה. ככל שזווית ההטיה גדולה יותר תוספת העילוי הדרושה כדי לשמור ישרה ואופקית - גדלה. זה אומר שנדרשת זווית התקפה גדולה יותר. מעבר לזווית התקפה מסויימת זרימת האוויר לא מצליחה לעקוב אחר פרופיל הכנף והזרימה מתנתקת מהכנף = הזדקרות. שיעור 6, קובצי הדרכה בסיסיים בדף ההורדות בIFS, בנוסף מדריך "שינוי מהירות" בקטגוריה "מדריכים מיוחדים".