עבור לתוכן
mickey lip

לאור דרישת הקהל TFC2 חוזרים לסיבוב הופעות

Recommended Posts

פורסם

הערב זה קורה.

TFC יוצאים לסיבוב הופעות עולמי נוסף.

הערב נתחיל שוב במסע ( הקודם נמשך 3 וחצי שנים).

יעד : רודוס LGRP.

מז"א: http://weather.noaa.gov/weather/current/LGRP.html

תוכנית טיסה: תתארגנו לבד, אולי בערב יהיה לי זמן להעלות.

התכנסות בשעה 2100 מקומי בבן גוריון, המראה 2130.

קצת על רודוס:

האי רודוס, (Rhodes) הוא האי הגדול, התיירותי והחשוב מבין האיים המשתייכים לקבוצת איי הדודקנס. למרות היותו אתר תיירות פופולרי ומרכזי, עדיין אפשר למצוא בו כפרים יוונים מסורתיים וארכיטקטורה מרשימה המעידה על השפעות מתקופות שונות ומעמים שונים ששלטו באי. רודוס משלבת אתרים הסטוריים לצד חופים המוקפים צוקים פראיים ומציעה גם יערות ירוקים וצפופים למי שחפץ לצאת מעט אל הטבע. רודוס ידוע לכל כ``אי השמש``, שכן הוא נולד כתוצאה ממפגש פורה בין הליוס אל השמש לנימפה רודה- ומכאן גם שמו. אם אתם מחפשים אחר בטלה מתוקה תחת קרני שמש מלטפות, הנאה חסרת דאגות על חופים משגעים, וגיחות אל כפרים קטנים שמקפלים בתוכם תרבות ססגונית, מוסיקה ים תיכונית ומטעמים עסיסיים- הגעתם אל המקום הנכון.

במאה התשיעית לפני הספירה היו במקום שלוש ערי מדינה עצמאיות פעילות ומשגשגות לינדוס, קמירוס ולליסיס. העיר רודוס שהיא העיר הגדולה באי נבנתה מאוחר יותר בשנת 408 לפני הספירה על ידי שלוש הערים הוותיקות והיא הפכה לעיר המרכזית באי. בני המקום דברו באותה שפה וחיו באותה תרבות יוונית, בדרך כלל חיי שלום אך לפעמים נלחמו זה בזה. הערים היו מבוצרות מוקפות חומה ומבצרים. לכל עיר, במקום נישא, היה מקדש, כנהוג בערים היווניות. בערים היו גם מבני ציבור וממשל גדולים ומרשימים, שווקים ואצטדיון ספורט שבו התקיימו תחרויות מדי שנה.

בתקופה הרומית לא היה המקום בשיאו. מסעות הצלב הביאו לאי אבירים ונזירים אבל גם מלחמות עם השכנים מעבר לים. בתחילת המאה השש עשרה לטשה האימפריה העות'מאנית עיניה וניסתה לכבוש את האי בכלל ואת מבצרי העיר רודוס בפרט. היוונים נכנעו לטורקים לאחר קרב קשה ועקוב מדם. הטורקים באו במאתיים ושמונים אוניות ואיבדו במלחמה כחמישים אלף איש. גם בצד היווני היו אלפי הרוגים.

בשנת 1912 עבר רודוס לשליטת איטליה לאחר המלחמה שבין איטליה והאימפריה העות'מאנית. במהלך התקופה בה שלטה איטליה הפשיסטית ברודוס, נעשו ניסיונות לכפות על תושבי המקום את התרבות האיטלקית. במלחמת העולם השנייה שימש האי כבסיס צבאי מבוצר שממנו קודמו ניסיונותיה של איטליה לבנות אימפריה ים תיכונית. לאחר כניעתה של איטליה לבעלות הברית, בספטמבר 1943, נעשה ניסיון בריטי, כחלק ממערכת הדודקאנס בה ניסו הבריטים להחזיק באיי הדודקאנס, להצניח במקום צנחנים שיחברו אל 40,000 החיילים האיטלקים ששהו במקום, ויחזיקו מעמד כנגד הגרמנים. הגרמנים הגיבו במהירות וכבשו את האי בתחילת ספטמבר 1943. הכיבוש הגרמני הביא אסון ליהודי רודוס, ו-1,700 מהם נשלחו לאושוויץ. רק 150 מהם שרדו. הקונסול הטורקי סלאחטין אולקומן, הצליח להציל כ-42 יהודים, בטענה כי הם אזרחים טורקים או בעלי זיקה לטורקיה. הגרמנים החזיקו באי עד לסוף המלחמה. לאחר המלחמה הושלט באי שלטון צבאי בריטי, וב-1948 הוחזר האי לשליטת היוונים.

ב-12 בינואר 1949 נפתחו שיחות שביתת הנשק בין מדינת ישראל לבין מדינות ערב במלון השושנים ברודוס בחסותו של המתווך מטעם האו"ם ראלף באנץ'. השיחות הסתיימו ב-20 ביולי 1949 עם חתימת ההסכם עם סוריה, שהיה אחרון הסכמי שביתת הנשק שנחתמו.

איך אפשר בלי איזה מתכון להערב....במיוחד עבור פינקלס....

מתכון- סופלקי

הסופלקי או יותר נכון"סלובקי"Souvlaki הוא מאכללאומי ביוון, מורכב מבשר- כבש,ועגל. עטוף בסוג של לאפה מקומית , עם ירקות צלוייםומעט צ`יזיקי המוסיף לטעם. אלה המתיימרים להיות מומחים במטבח היווני יאמרו לכם שישלומר "סלובקי" ולא "סופלקי"

מצרכים:

1 ק"ג עגל חלב

1 ק"ג בשרכבש

3-4 בצל לבן קצוץדק

1כוס שמן זית

4 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

2 כפות אורגנוקצוץ

אגוז מוסקט טרי מגורד

20גרם הל טחון

4-5 שיני שוםכתוש

3בצלים חצויים

3 עגבניות חצויות

2 לימון טרי סחוט

2 פלפלים

300 גרם פטריות

1 כף בזיליקום

1 כף טימין

עלי דפנה

סומק

פלפל שחור טחון

מלח ים

קיסמי עץ לשיפודים

אופן ההכנה:

טוחנים את בשר העגל במטחנה. מוסיפים אתהבצל, הפלפל השחור, ההל, המלח, המוסקט והשום הבזילקום, הטימין ומערבביםהיטב להכניס למקרר למשך הלילה..מגלגלים קציצות ארוכות (100 גרם הקציצה לערך) בצורת קבב מאורך)

חותכים את הבשר הכבש לקוביות בגודל 2 ס"מ ושמים בקערהמתאימה. מוסיפים את מיץ הלימון, שמן הזית, הבצל, הפטרוזיליה, האורגאנוועלי הדפנה, ומתבלים במלח ובפלפל שחור לפי הטעם. ושורים במקרר למשך הלילה.

חותכים את העגבניות, הפלפלים והבצללקוביות, בדומה לבשר הכבש.

משפדים על השפודים עם קוביות בשר הכבש,הקציצות (קבב) לסירוגין קוביות הירקות, והפטריות. מכינים מראש גריל פחמים -צולים על גריל מכל הצדדים. מדי פעם מורחים את הבשר הנצלה במשרה

צולים את הבשר לדרגת מדיום, כ-4 דקות מכל צד,. יוצקיםעל השיפוד מעט צ`יזיקי. מעטרים בסומק ובפטרוזיליה קצוצה, ומגישים עם לאפה יווניתמן הטבון.

בתאבון וטיסה נעימה.

לא לשכוח להוסיף משקל עודף לחישובי דלק :lol:

פקחים, נשמח אם תתנו לנו ליווי מלא ביציאה.

כולם מוזמנים.

TFC2 BY MRD

פורסם

מיקי, מספר שאלות:

מה זה אומר TFC? או בקיצור מה זה?

מבין שזו טיסה, עם איזה מטוס?

מה זה MRD? עריכה- יכול להיות שזה מיקי רן ודוד? :)

האם הטיסות האלה הן שבועיות/יומיות/חודשיות או מתי שיוצא?

תודה, בכל מקרה אני מגיע :D .

פורסם
מיקי, מספר שאלות:

טיסות לילה יום חמישי

מה שבא לך

לא טעית

כן לא אולי לא יודעים

סבבה

פורסם
מיקי, מספר שאלות:

טיסות לילה יום חמישי

מה שבא לך

לא טעית

כן לא אולי לא יודעים

סבבה

חחח, רן.

כעיקרון , טסים עם כבדים, בואינג וכ"ו, למעט טיסות מיוחדות עם סוגים אחרים שאותם נציין לפני.

בדר"כ הטיסות הינם שבועיות, כלומר כל יום חמישי באותה שעה.

לפעמים לא מתאפשר לבצע ביום חמישי אז מבטלים ועוברים לשבוע אחרי זה.

פורסם
תוכנית טיסה :

DEENA1 SUVAS UL53 KAROL UL995 IRBAX

סטאר : IRBAX1, אפשרות לRNAV לשני המסלולים....

תותח על.תודה מוגי.

נ.ב לדברי ק.פינקלס יש סינרי חדש לשדה, תורידו ותתקינו לפני הטיסה.

פורסם
שאלה - מה ראשי התיבות של TFC?

אני לא יודע אם זה קשור - אבל זה קיצור של טרפיק (Traffic)

http://www.morfix.co.il

תבדוק את כל האופציות עד שתגיע לנכון.

פורסם
שאלה - מה ראשי התיבות של TFC?

אני לא יודע אם זה קשור - אבל זה קיצור של טרפיק (Traffic)

http://www.morfix.co.il

תבדוק את כל האופציות עד שתגיע לנכון.[/quote

חח קלטו]

מה יהיה ...זה לא פרוש, זה כמו גוגלה מחפש כל מה שקשור במילה Trafic .

תעבוד עם המילון (תרגום) ...

פורסם

טוב אני לא ממש מקצועי על הכבדים עדיין אבל ברור שאני מצטרף ואולי אני אפילו אלמד ואתמקצע תוך כדי תנועה...

תבטיחו לא לצחוק אם אני עושה פדיחות עם ה747 וכל הכבוד על היוזמה והמתכון

פורסם
טוב אני לא ממש מקצועי על הכבדים עדיין אבל ברור שאני מצטרף ואולי אני אפילו אלמד ואתמקצע תוך כדי תנועה...

למה לקפוץ גבוה? נסה 737, A320, 757 MD80 , FOKKER , EMBRAR - קיצר

כלי לא גדול מידיי כי החלטנו שהגודל לא תמיד קובע....... :mrgreen:

פורסם

שאפו גדול למיקי על הכנת "ארוחת הערב".....מי כמוני יודע להעריך סובלקי טוב....... :lol::lol:

לאור התחלת האודיסה שלTFC 2009 בשעה טובה, אני מרשה לעצמי לאחל לכל משתתפי

"המועדון" הזה לדורותיהם הנאה, שיתוף, ובעיקר - הצגת נוכחות מרשימה לאורך זמן.

למען הסדר וההרגשה הטובה (איפוא יעקב קראוס ואריה הלפרין כשצריכים אותם?), שכל

אחד יאמר בלבו את "ברכת הדרך". אם לא ייעזור, לא יפריע...... 8)

בהצלחה וכייף לכולנו.

טיסות נעימות ובטוחות.

פורסם

למה לקפוץ גבוה? נסה 737, A320, 757 MD80 , FOKKER , EMBRAR - קיצר

כלי לא גדול מידיי כי החלטנו שהגודל לא תמיד קובע....... :mrgreen:

שמע כרגע מה שיש לי על המחשב זה 747-400 של PMDG התנסיתי איתו כמה פעמים בטיסות, נראה לי שלעכשיו זה מה יש...

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...